Uzmi ti ucenje od poslednjih 100 godina, pa vidi sta adventisti veruju i uce.
Zašto od posljednjih 100 godina (~ 1920.)? Zar temelji vaše adventističke vjere nisu postavljeni skoro stoljeće ranije, točnije, još 1850.-tih godina?
Slažem se sa Markom, jer Bog je od 1863 godine istinu uspostavljao postepeno putem Božje reči, i otkrivenjima svoga Duha.
Prvi vesnik ASD Ellen G White je zaspala u Gospodu 1915 godine, pa, i sve što je Bog dao svojoj crkvi može datirati od tog perioda.
Dakle, oko 100 godina.
Tako Slape, mi ne tvrdimo da su prvi vernici od kojih je osnovana Adventiscticka crkva u pocetlu bili sveci i da su sve verovali ispravno. Na zalost nisu.
Onda neistinu iznosiš ti ili je neistinu iznosila i naučavala Ellen White. Naime, EGW je tvrdila da su temelji vjere Adventista sedmog dana postavljeni 1850.-tih, dakle, još prije nego što ste se i službeno oformili pod imenom Adventisti sedmog dana.
Samo ti i tvoja braća možete iznositi neistine, to je u vašem duhu.
A sada provjerimo
lažem li ja, ili ipak lažu ova trojica EGWista. Čujmo samu EGW kada su po njoj postavljeni temelji vjere Adventista sedmog dana:
Neka nitko ne pokušava ukloniti temelje naše vjere - temelje koji su uz proučavanje riječi i objave postavljeni na početku našega rada. Na tim temeljima mi smo gradili u posljednjih pedeset godina. Mogu neki pretpostaviti da su pronašli novi smjer i da mogu položiti čvršći temelj nego što je postavljen. Međutim, to je velika prijevara. Drugi temelj nitko ne može postaviti osim onoga koji je postavljen. (Ellen White, Testimonies For The Church, 1904. god.)
„Temelji vjere postavljeni su na početku rada“, još prije pedeset godina, poručuje proročica Jelena
1904. godine. Dakle, već u prvim godinama (1904 - 50 =
1854), znatno prije nego što će se nazvati Adventistima sedmog dana, postavljeni su temelji vjere prema "bogonadahnutoj EGW". Drugi i drugačiji temelj
nitko ne može postaviti, tvrdi EGW, a tko je taj koji među Adventistima može i smije ukloniti "bogonadahnutu EGW" i njezine "bogonadahnute spise"? Nitko, jer bi im se i sekta ugasila odbacivanjem Ellen White, s obzirom da je EGW i temelj njihove sekte.
I u ovom primjeru vidjesmo kako EGWisti (Marko, Laodikeja i tripo) besramno i drsko mene optužuju za iznošenje laži o Adventistima sedmog dana i o Ellen White. Hvala Bogu, po čijoj su providnosti ostale zapisane sve Jelenine besmislice, pa upravo iz Jelenina citata vidjesmo da laž iznose Marko, Laodikeja i tripo, a ne ja.