Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
U bibliji vidimo da se zavet obrezanja ne vrsi zauvek jer Hristos je dosao i ukinuo ga.
Ne bi se vrsio ni u starom zavetu, jer Bog bi Izrailja uveo u raj, a u raju nema secenja tela, ranjavanja, itd..
Znaci da "vecni zakon" u pogledu obrezanja "nije vecan" ali je zakon o suboti vecan! Opet kontradikcija kod vas u pogledu toga sta vecno znaci po bibliji!
Nije vecno nista po trajanju, vec su posledice vecne.
Juda ne govori o "posledicama vatre" on koristi "trajno vreme" da poruci da se oni i sada "muce u vecnom ognju" - MUCE SE!
ontradiktoran si potpuno.
Prvo kazes "NA NEBU NEMA PROTOKA VREMENA"
Potom demantujes sebe jer kazes "MUCICE SE DAN I NOC"
Onda pises "NE GOVORI SE O POSLEDICAMA MUCENJA VEC O TRAJANJU"
Nisam ja kontradiktoran nego ti ne razumes da otkrivenje ovde koristi zemaljske primere da opise situaciju u duhovnom svetu! "Dan i noc" nisu doslovni, jer na drugom mestu u otkrivenju ti kaze da tamo nece biti videla jer ce ih obasjavati Bog i da noci nece biti!
Ostaje ono sto sam rekao, vreme tamo ne protice!
Nije vecno po trajanju vec po rezultatima, jer kada bi bilo kako ti kazes, onda bi se i sudjenje gresnicima nakon Hristovog drugog dolaska odvijalo vecno, i gresnici nikada ne bi bili osudjeni.
Ti ne razumes sta pojam vecno znaci! Taj pojam znaci da protoka vremena nema, i da se sve sazima u jednoj tacki - proslost sadasnjost i buducnost! To je kao kad ti pred smrt navru sva secanja i vidis ceo svoj zivot u jednom trenutku!
Ta vatra je nazvana vecna jer je donela vecne rezultate nestajanja tih gradova i ljudi u njima za vecnost.
Juda ne govori o "vecnim rezultatima nestajanja" koje je donela vatra! On govori da se ti ljudi i SADA MUCE U VECNOM OGNJU! Vreme koje on ovde koristi je trajno, ne kaze - "izgoreli su u vecnoj vatri", sto bi bila izjava da si ti u pravu!!!
Znaci da nisi u pravu, i da ucite laz!
Ovaj tekst koji si postavio te sam demantuje, i dokazuje da se ljudi iz Sodoma i Gomora ne muce vec sada u nekakvom paklu, vec da ce TEK nakon suda oni biti kaznjeni, jer tekst kaze: "LAKSE CE BITI ZEMLJI ZEMLJI SODOMSKOJ NA DAN SUDA NEGO RODU OVOM"
Isus je ziveo na zemlji i govori iz ljudske perpektive linearnog protoka vremena na zemlji. Sa naseg aspekta oni ce tek biti osudjeni a sa Bozjeg aspekta su vec osudjeni i vec se muce! Znaci posto duhovni svet nije vremenski ogranicen oni se tamo vec muce!
nemoj mire000 da izvadim odnekle tvoje poruke sto se tice videa i nekih izjava o trojstvu
Jel ti to meni pretis? Mogu i ja da izvadim svasta o tebi! A sta ces ti staviti o meni, ne zanima me. Ja sam rekao da su citati crkvenih otaca u vasim izjavama namesteni i jesu namesteni.
Mire, hvala ti na referencim. DA LI TI VERUJES DA SE SODOM I GOMOR JOS UVEK muce U OGNJU?
Oni se muce u duhovnom svetu a ne u gradovima na zemlji!
Ja sam se kupao tamo gde su nekad bili Sodom i Gomor, i garantujem ti da tamo vise vatra ne gori.
Mi ne govorimo o gradovima na zemlji koji se muce, vec o pobijenim ljudima u njima! Oni se nalaze u duhovnom svetu i muce se!
Mire, zao mi je ali mi ne tvrdimo da je unistenje Sodoma i Gomora bila vecna prestud. Oni su unisteni ognjem koji spaljuje vecno, i nikad vise nisu podignuti, ali to ne znaci da je nad njima izrecen Boziji poslednji sud.
A zasto onda govorite da "oganj vecni" oznacava "vecnu kaznu"? Ispada po vama da im je vec presudjeno!?
Inace, Juda kaze - "MUCE SE U VECNOM OGNJU"! Koristi trajno vreme, ne kaze - "izgoreli su u vecnom ognju" sto bi bio slucaj da misli na nesto zavrseno!
Poslednja izmena: