Četvrta božija zapovest

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Laki navede sledeći citat kao argument za subotu SVIM narodima:

,,Evo, idu dani, govori Gospod, kad ću učiniti s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet, Ne kao onaj zavet, koji učinih s ocima njihovim, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske, jer onaj zavet moj oni pokvariše, a ja im bijah muž, govori Gospod. Nego ovo je zavet što ću učiniti s domom Izrailjevim posle ovih dana, govori Gospod: metnuću zavet svoj u njih, i na srcu njihovom napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod. I neće više učiti prijatelj prijatelja ni brat brata govoreći: Poznajte Gospoda; jer će me znati svi od malog do velikog, govori Gospod; jer ću im oprostiti bezakonja njihova, i greha njihovih neću više pominjati. ( knjiga proroka Jeremije 31. 31 - 34 ).,,

Hajde Laki nemoj da ti bude teško čitaj NAGLAS da čuješ šta čitaš sa KIM se pravi SAVEZ i KOME DAJE U SRCA? Izgleda da misli na Srbe direktno i striktno njih pominje i njima oprašta....da li možda pogreših negde? Znao sam ja da su apostoli ,prevarili , rimskog stražata i Isus je govorio da VERUJU a nije im lepo kao vernik rekao (naravno vernik Ad. ) ,,PRVO DRŽI ODMOR I OBREŽI SE PA KAD UĐEŠ U SAVEZE I DOBIJEŠ ZNAKOVE ISTIH JAVI SE,, Zato što je spasenje tako lako zato ga mnogi odbacuju i hoće sami svojim delom i držanjem da ZASLUŽE spasenje jer kako besplatno.

Miko hvala ti puno što mi pomažeš da razumem kako Jevreji treba da drže zavet i znak istih. Laki nemoj se opterećeješ bre nije toliko strašno koliko izgleda jer kad bi ti rekao da je Kornelije kao i mnogi pagani ušli u spasenje bez oberezanja i subote i Pero se začudi kao i AD. što im je čudno jer sve što čovek želi da kontroliše i vodi se suproti Duhu. Pera lepo primeti i reče da on ne može Duhu da zabrani da se izliva na ne obrezane i na one što nemaju subotu kao znak saveza. Još kad bi današnji farizeji toshvatili bilo bi dobro jer je ljubav Božija veća od ljudske mudrosti i nemože čovek određivati Bogu šta može a šta ne. Svedočim vam i danas da MNOGI ne obrezani i MNOGI koji ne odmaraju subotom imaju Duha Svetog u sebi i da sui SPAŠENI KROZ VERU BLAGODAĆU a ne zaslugom. Ako nekad to mognete shvatiti biće vas stid za sve reči kojima osuđivaste na propast one što nemaju Mojsijev savez već sa Bogom kroz Isusa kao jedini put i vrata u život. Neka vam se Bog smiluje.

A ono gore Laki je PRAZNO jer nema puninu a punina je u ISUSU. Ti govoriš o seni a ja o stvarnosti. Nisam video da si razdvojio Saveze i Znakove i o čemu si onda pisao? Miko puno pitaš a Pismo ti sve to odgovara ali pre nego što pitaš pročitaj Pismo nemoj da ti bude teško i videćeš da ima odgovor za sve a ovako vidim da si zaboravio odgovore ili nisi čitao Pismo a to nije dobro za razgovor jer je jalov i pokazuje mnogo ne znanja a to je onda znak da se malo povuče čovek i prvo nauči pa dođe da razgovara. Bratski savet.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znaci Pitanje je:
Hajde Laki nemoj da ti bude teško čitaj NAGLAS da čuješ šta čitaš sa KIM se pravi SAVEZ i KOME DAJE U SRCA? Izgleda da misli na Srbe direktno i striktno njih pominje i njima oprašta....da li možda pogreših negde? Znao sam ja da su apostoli je napisao(la):
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nisi pazljivo citao odgovor koji sam poslao.
Tu sam govorio o tome da je Bog sklopio PRVI, ili STARI savez sa Izrailjem da ce ih dovesti u obecanu zemlju pod uslovom da oni drze sve Bozje zapovesti.
Posto je Izrailj prekrsio ovaj savez i nije bio poslusan Bozjim zapovestima, Bog govori o NOVOM savezu koji ce sklopiti sa svim ljudima.

ZAVET DAT AVRAMU - 1 knjiga Mojsijeva 18. 16 - 19 \ 22. 15 - 18 \ 26. 1 - 6 \ Dela Apoastola 3. 24 - 26

ZAVET POTVRDJEN SA IZRAILJSKIM NARODOM - 2 knjiga Mojsijeva 19. 3 - 6 \ 5 knjiga Mojsijeva 7. 6 - 14
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bozji narod nije bio poslusan Bozjim zapovestima i na taj nacin je prekrsio ovaj zavet:

Knjiga proroka Jeremije 11. 9 - 11 \ knjiga proroka Isaije 24. 4 - 5 \ 2 knjiga Mojsijeva 32. 7 - 14
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Bog je preko proroka objavio da ce u danima koji slede on uciniti nov zavet sa svim ljudima, da ce upisati svoj moralni zakon u ljudska srca i misli, i da ce omoguciti njegovo potpuno ostvarenje u coveku:

Nov zavet sa celim svetom - knjiga proroka Jeremije 31. 31 - 33 \ Jevrejima poslanica 8. 8 - 10
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posto je Izrailj u novozavetnom periodu odbacen od Boga kao izabrani narod, to znaci da je Bog sklopio savez sa svim ljudima, koji prihvate Hrista kao Mesiju, i uz pomoc Svetoga Duha izgrade svoj karakter po nacelima Bozjeg zakona..

Nije u pitanju SAMO subota, vec zakon kao celina, jer je Bozji zakon nedeljiv, sto i apostol Jakov napominje u svojoj poslanici kada kaze ``Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,
Jer Onaj koji je rekao: Ne čini preljube, rekao je i: Ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona. ( poslanica Jakovljeva 2. 10 - 12 ).

Obrezanje je bio vidljivi znak starog saveza, i on prestaje u novozavenom periodu, to naglasava i apostol Pavle, ali tom prilikom i jasno upucuje na ptrebu drzanja Bozjeg zakona ``Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovesti Božijih. ( 1 poslanica Korincanima 7. 19 ).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Laki kaže:

,,Nisi pazljivo citao odgovor koji sam poslao.
Tu sam govorio o tome da je Bog sklopio PRVI, ili STARI savez sa Izrailjem da ce ih dovesti u obecanu zemlju pod uslovom da oni drze sve Bozje zapovesti.
Posto je Izrailj prekrsio ovaj savez i nije bio poslusan Bozjim zapovestima, Bog govori o NOVOM savezu koji ce sklopiti sa svim ljudima.

ZAVET DAT AVRAMU - 1 knjiga Mojsijeva 18. 16 - 19 \ 22. 15 - 18 \ 26. 1 - 6 \ Dela Apoastola 3. 24 - 26

ZAVET POTVRDJEN SA IZRAILJSKIM NARODOM - 2 knjiga Mojsijeva 19. 3 - 6 \ 5 knjiga Mojsijeva 7. 6 - 14

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bozji narod nije bio poslusan Bozjim zapovestima i na taj nacin je prekrsio ovaj zavet:
Velika greška Laki.
Sa Avraamom je JEDAN savez učinio a sa Mojsijem DRUGI savez i to nije jedan već DVA saveza i svaki ima SVOJ ZNAK.
Od Avraama OBREZANJE kao znak saveza. Od Mojsija ODMOR kao NOVI ZNAK SAVEZA.

Da li su validni ovi savezi i ZNAKOVI istih...? Ti reče da Izrailj raskinu savez i onda ZNAK saveza NE VEŽI ako SAVEZ BI RASKINUT...RAZUMEŠ?
Da li se pagani OBREZUJU jer je to SAVEZ sa ZNAKOM?
Da li pagani Odmaraju SUBOTOM jer je to znak SAVEZA sa Mojsijem i JEVREJIMA?

ZAŠTO NI JEDNO OD TIH ZNAKOVA ISUS NE TRAŽI OD PAGANA?

U kojem si ti savezu Laki? Ako si izostavio jedan propao si po tvom učenju pa reci da li si obrezan i da li držiš subotu po PISMU bez vatre i šetanja i bez govorenja reči koje nisu o Bogu i da ne činiš što je tebi drago na subotu?

Dalje kažeš ali NE ODGOVARAŠ na moje pitanje:

,,Bog je preko proroka objavio da ce u danima koji slede on uciniti nov zavet sa svim ljudima, da ce upisati svoj moralni zakon u ljudska srca i misli, i da ce omoguciti njegovo potpuno ostvarenje u coveku:

Nov zavet sa celim svetom - knjiga proroka Jeremije 31. 31 - 33 \ Jevrejima poslanica 8. 8 - 10

Knjiga proroka Jeremije 11. 9 - 11 \ knjiga proroka Isaije 24. 4 - 5 \ 2 knjiga Mojsijeva 32. 7 - 14

Vidiš, lepo si to rekao samo nisi čuo u kom vremenu i KOJEM NARODU!!!

,,Posto je Izrailj u novozavetnom periodu odbacen od Boga kao izabrani narod, to znaci da je Bog sklopio savez sa svim ljudima, koji prihvate Hrista kao Mesiju, i uz pomoc Svetoga Duha izgrade svoj karakter po nacelima Bozjeg zakona..

Ma neće biti!
Šališ li se ti to Laki ili toliko ne veruješ Pismu?
BOG NIJE ODBACIO IZRAILJA čak ti to i apostoli govore u NZ jer to vide iz SZ.
Vidiš šta jedna masonka može napraviti od naroda....jadna duša.

,,Obrezanje je bio vidljivi znak starog saveza, i on prestaje u novozavenom periodu,,

Konačno!!!
A zašto prestaje Laki? Zar to nije savez i znak saveza pa zašto se ukida savez i znak kad i Isus bi obrezan i dalje su se obrezivali i danas to čine? Ko ukinu obrezanje?

,,...to naglasava i apostol Pavle, ali tom prilikom i jasno upucuje na ptrebu drzanja Bozjeg zakona ``Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovesti Božijih. ( 1 poslanica Korincanima 7. 19 ).

Pošto obrezanje kao znak saveza NE VAŽI to ni SAVEZ NE VAŽI.
A savez sa Mojsijem da li važi i znak tog saveza da li važi i za koga?
A koje su to zapovesti koje je Bog dao da se drže a koje zapopvesti je Isus dao?

Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znaci ipak je bila tacna moja konstatacija da

,,Nisi pazljivo citao odgovor koji sam poslao.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kao drugo, tvoji sledeci komentari su odraz tvog nepoznavanja pisma, a oni glase:

1. Velika greška Laki.
Sa Avraamom je JEDAN savez učinio a sa Mojsijem DRUGI savez i to nije jedan već DVA saveza i svaki ima SVOJ ZNAK.
Od Avraama OBREZANJE kao znak saveza. Od Mojsija ODMOR kao NOVI ZNAK SAVEZA.

odgovor: Ovo si sam ubacio kao licno tumacenje pisma koje ne postoji samo po sebi, da bi izbegao jasnu biblijsku istinu koja ti se iznosi, i nisam siguran da i sam verujes u ono sto si napisao.

U biblijskom kontekstu postoje samo dva saveza, a ne tri.
Obrezanje je bilo znak starog saveza a ne subota, ona je deo Bozanskog zakona.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sledece sto si rekao je:

2. Da li su validni ovi savezi i ZNAKOVI istih...? Ti reče da Izrailj raskinu savez i onda ZNAK saveza NE VEŽI ako SAVEZ BI RASKINUT...RAZUMEŠ?

odgovor: Ne vazi obrezanje koje je bilo znak starog saveza, deset Bozjih zapovesti ne pretstavljaju znak saveza, vec univerzalna moralna pravila ponasanja koja su vecna i nepromenjiva za sva vremena `Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovesti Božijih. ( 1 poslanica Korincanima 7. 19 ).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sledece:

3. Da li se pagani OBREZUJU jer je to SAVEZ sa ZNAKOM?

odgovor: Ne obrezuju se jer je to bio vidljivi znak starog saveza koji je ukinut Hristivim dolaskom.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. Da li pagani Odmaraju SUBOTOM jer je to znak SAVEZA sa Mojsijem i JEVREJIMA?

odgovor: Subota nije znak saveza vec obrezanje, subota je deo Bozjeg nepromenjivog zakona.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5. ZAŠTO NI JEDNO OD TIH ZNAKOVA ISUS NE TRAŽI OD PAGANA?

odgovor: Naravno da trazi, Isus svuda upucuje na drzanje zapovesti Bozjih, bogatog mladica je posavetovao da ako hoce da udje u carstvo nebesko, da drzi Bozje zapovesti, apostoli takodje upucuju na mnogo mesta na drzanje zapovesti, to je jasna biblijska nauka.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6. U kojem si ti savezu Laki? Ako si izostavio jedan propao si po tvom učenju pa reci da li si obrezan i da li držiš subotu po PISMU bez vatre i šetanja i bez govorenja reči koje nisu o Bogu i da ne činiš što je tebi drago na subotu?

odgovor: Kao sto sam napomenuo, obrezanje je vidljivi znak starog saveza, i niko u novozavetnom periodu nije duzan da se obrezuje., dok je sa zapovestima drugo, zato sto one ne pretstavljaju znak saveza, vec kao sto sam rekao univerzalna moralna pravila ponasanja koja su vecna i nepromenjiva za sva vremena.
Ja zivim po novom zavetu, u kome je zakon Bozji upisan u srce, i covek u takvom stanju ima nepomucenu radost zivota sa Bogom u pravdi, za mene subota licno pretstavlja veliku radost, i svake subote dozivim jedno novo iskustvo zajednistva sa Isusom.
Kada to budes doziveo, znaces sta zapovesti pretstavljaju u novozavetnom periodu, a ja iskreno zelim da sam dozivis taj blagoslov, jer subota je po recima svetog pisma, milina za onoga ko je primi srcem.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7. Bog je preko proroka objavio da ce u danima koji slede on uciniti nov zavet sa svim ljudima, da ce upisati svoj moralni zakon u ljudska srca i misli, i da ce omoguciti njegovo potpuno ostvarenje u coveku:

Vidiš, lepo si to rekao samo nisi čuo u kom vremenu i KOJEM NARODU!!!

odgovor: U novozavetnom periodu, jer taj tekst koji sam citirao je iz Jevrejima poslanice, gde apostol Pavle upravo citira starozavetni tekst, i kaze da se on ispunjava u novozavetnom periodu, sto znaci da se odnosi na sve ljude Jevrejima poslanica 8. 8 - 10
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8 ,,Posto je Izrailj u novozavetnom periodu odbacen od Boga kao izabrani narod, to znaci da je Bog sklopio savez sa svim ljudima, koji prihvate Hrista kao Mesiju, i uz pomoc Svetoga Duha izgrade svoj karakter po nacelima Bozjeg zakona..

Ma neće biti!
Šališ li se ti to Laki ili toliko ne veruješ Pismu?
BOG NIJE ODBACIO IZRAILJA čak ti to i apostoli govore u NZ jer to vide iz SZ.
Vidiš šta jedna masonka može napraviti od naroda....jadna duša.

odgovor: Ova izjava je odraz tvog nepoznavanja pisma, jer na vise mesta u starom i novom zavetu govori o tome da je Izrailj prestao da bude izabrani narod, sam Isus kaze farisejima da ce se vinograd uzeti iz njihove ruke i datio narodu koji ce njegove rodove donositi, apostol Pavle na jednom mestu u delima apostolskim napominje ( parafraziram ), da posto jevreji nisu dostojni da prihvate istinu, da se oni apostoli od sada okrecu neznaboscima.
Pronacicu ove tekstove pa cu ti ih predociti.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 ,,Obrezanje je bio vidljivi znak starog saveza, i on prestaje u novozavenom periodu,,

Konačno!!!
A zašto prestaje Laki? Zar to nije savez i znak saveza pa zašto se ukida savez i znak kad i Isus bi obrezan i dalje su se obrezivali i danas to čine? Ko ukinu obrezanje?

odgovor: Ovo je pitanje koje se tice poslusnosti i poverenja u Boga, koje jevreji nisu ispostovali, zato je taj savez ukinut, kao i obrezanje kao njegov vidljivi deo.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10.,,...to naglasava i apostol Pavle, ali tom prilikom i jasno upucuje na ptrebu drzanja Bozjeg zakona ``Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovesti Božijih. ( 1 poslanica Korincanima 7. 19 ).

Pošto obrezanje kao znak saveza NE VAŽI to ni SAVEZ NE VAŽI.
A savez sa Mojsijem da li važi i znak tog saveza da li važi i za koga?
A koje su to zapovesti koje je Bog dao da se drže a koje zapopvesti je Isus dao?

odgovor: Da, ne vazi stari savez, i obrezanje kao znak tog saveza, deset Bozjih zapovesti ne pretstavljaju znak saveza, vec univerzalna moralna pravila ponasanja koja su vecna i nepromenjiva za sva vremena.

I Bog i Isus, kao i apostoli su upucivali na isti zakon, 10 svetih zapovesti.

10 BOZJIH ZAPOVESTI:

`I zapita ga jedan knez govoreći: učitelju blagi! šta da učinim da naslijedim život vječni?
A Isus reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga.
Zapovijesti znaš: ne čini preljube; ne ubij; ne ukradi; ne svjedoči lažno; poštuj oca i mater svoju.
A on reče: sve sam ovo sačuvao od mladosti svoje.
A kad to ču Isus reče mu: još ti jedno nedostaje: prodaj sve što imaš i razdaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; i hajde za mnom.
A kad on ču to postade žalostan, jer bješe vrlo bogat.
A kad ga vidje Isus gdje postade žalostan, reče: kako je teško ući u carstvo Božije onima koji imaju bogatstvo!
Lakše je kamili proći kroz iglene uši negoli bogatome ući u carstvo Božije.
A oni koji slušahu rekoše: ko se dakle može spasti?
A on reče: što je u ljudi nemoguće u Boga je moguće. ( Jevandjelje po Mateju 19. 16-26 ).

DRZANJE ZAPOVESTI DOKAZ LJUBAVI PREMA ISUSU:
Po tom znamo da ljubimo djecu Božiju kad Boga ljubimo i njegove zapovijesti držimo.
Jer je ovo ljubav Božija da zapovijesti njegove držimo; i zapovijesti njegove nijesu teške. (1 poslanica Jovanova 5. 2-3 )

DRZANJE ZAPOVESTI DOKAZ POZNANSTVA SA ISUSOM:
I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.
Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema; (1 poslanica Jovanova 2. 3-5 ).

DRZANJE ZAPOVESTI USLOV USLISENJA MOLITVE:
Ljubazni! ako nam srce naše ne zazire, slobodu imamo pred Bogom;
I što god zaištemo, primićemo od njega, jer zapovijesti njegove držimo i činimo što je njemu ugodno.
I ovo je zapovijest njegova da vjerujemo u ime sina njegova Isusa Hrista, i da ljubimo jedan drugoga kao što nam je dao zapovijest. ( 1 poslanica jovanova 3. 21-23 ).

DRZANJE ZAPOVESTI DOKAZ ISUSOVOG PRISUSTVA U SRCU POSREDSTVOM SVOGA DUHA:
I koji drži zapovijesti njegove u njemu stoji, i on u njemu. I po tom poznajemo da stoji u nama, po Duhu koga nam je dao. ( Jovanova poslanica 3. 24. ).

JEDINSTVO SVIH 10 ZAPOVESTI-NAZVAN ZAKON SLOBODE KOJIM CE SE SUDITI SVETU:
Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve,
Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona.
Tako govorite i tako tvorite kao oni koji će zakonom slobode biti suđeni; ( Jakovljeva poslanica 2. 9-11 ).

DRZANJE ZAPOVESTI OBELEZJE BOZJE CRKVE POSLEDNJEG VREMENA:
Ovdje je trpljenje svetijeh, koji drže zapovijesti Božije i vjeru Isusovu. ( Otkrivenje Jovanovo 14. 12 ).

ISUS NIJE DOSAO DA UKINE ZAKON- ZAPOVESTI ZAKONA OSTAJU DO KRAJA SVETA:
Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne izvrši.
Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome. ( Jevandjelje po Mateju 5. 17-19 ).

NE MENJATI PROROSTVO I ZAKON:
Jer svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla
napisana u knjizi ovoj;
I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dijel od knjige života, i od grada svetoga, i od
onoga što je napisano u knjizi ovoj. ( Otkrivenje Jovanovo 18-19 ).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moli se Bogu kad nesto pises, jer se u tvojim komentarima jasno vidi crta ljudske mudrosti koja nije odraz Bozanskog otkrivenja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Laki da li si to ti počeo pisati memoare?

Ti ovako odgovaraš:

,,odgovor: Ovo si sam ubacio kao licno tumacenje pisma koje ne postoji samo po sebi, da bi izbegao jasnu biblijsku istinu koja ti se iznosi, i nisam siguran da i sam verujes u ono sto si napisao.

U biblijskom kontekstu postoje samo dva saveza, a ne tri.
Obrezanje je bilo znak starog saveza a ne subota, ona je deo Bozanskog zakona.,,

Vidiš Laki da ti odgovor nevalja.
Prvo sam mislio da se šališ a sad vidim da mnogo toga ne razumeš pa ću ti predložiti malo klupe i Pisma u rukama jer bez toga se ne može napred.
Kao prvo: Ne postoje SAMO DVA saveza već nekoliko, ali ja sam ti samo tri predočio jer sam verovao da ćeš razumeti bar to ali...
Vidi bato, prvi savez je sa AVRAAMOM zbog vere i poslušnosti i ZNAK tog SAVEZA je OBREZANJE pokušaj to molim te zapamtiti nije teško.

Kao drugo: Bog je sa MOJSIJEM načinio DRUGI savez i dobio je ZNAK tog saveza SUBOTU subota je ZNAK DRUGOG saveza.

,, А ти кажи синовима Израиљевим и реци: Али суботе моје чувајте, јер је знак између мене и вас од колена до колена, да знате да сам ја Господ који вас посвећујем.,,

Subota je ZNAK saveza sa IZRAILJEM preko Mojsija.

TREĆI SAVEZ je učinio Bog sa SVIMA koji veruju u ISUSA kao ŽRTVU POMIRNICU i dobija ZNAK Duha Svetog.
Zar za tebe ne postoji Božiji savez na savršenoj žrtvi Isusu i vernima?
Ti vidiš samo 2 saveza od desetak a ja tio 3 samo navedoh.

I onda na sve to još kažeš kao sudija:
,,Moli se Bogu kad nesto pises, jer se u tvojim komentarima jasno vidi crta ljudske mudrosti koja nije odraz Bozanskog otkrivenja.,,

Ne razumeš ti to druže sudija.
I umesto da razgovaraš ti ponovo copi-paste i tako do besvesti jer tako rekla metlica ne pogrešiva i tačka.
Nije strašno Laki neboj se neće to proći jer ko jednom tamo upadne ne uzlazi više sem ako poveruje Bogu i u Boga.

I zašto meni pišeš o 4-oj zapovesti i ostalima pa meni je to poznato i ja držim šabat i opet ti kažem da me taj znak saveza ne spašava niti pečati to paganima radi Duh Sveti a Jevrejima ANĐEO jer su oni pod starim savezom.
Paja ti lepo reče da dani nisu merilo spasenja jer ko razlikuje dane Bogu razlikuje a ko ne , ne.
Ko je po DUHOM taj je novo stvorenje i taj nije pod zakonom jer je ljubav ispunjenje zakona a Duh vodi na dela ljubavi.

Hajde čitaj malo šta Paja piše korinćanskoj zajednici o DEKALOGU znači kamenoj ploči da li je data za ŽIVOT ili za SMRT pa se čujemo.
Jeca vas namamčila na subotu i na 144000 radi desetka koji je bio namenski Levitima kao služiteljima hrama.
Možda je ona služila u hramu Bogu kao Levit pa zato uzima desetke?
Ne boj se nisu ni drugi gadljivi na desetke, neki daju 15 procenata svojoj verskoj zajednici jer ih uči istini kao i vas mada su vam svima nauke različite ali nema veze kad ima bezbroj istina.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Da...toliko o poznavanju pisma...daleko ti lepa kuca.

Izvini nisam dobro razumeo šta Pavle reče o kamenoj ploči nešto ti odgovor nije naj jasniji pa te ljubazno molim da ga malo proširiš jer znaš kako mi starci slabo vidimo i čujemo pa napiši krupnijim slovima i jasno brate čega se bojiš?
Nismo ni počeli o poznavanju pisma već se mrvicama bavimo jer ne želiš davati odgovore niti ulaziti u dublje izučavanje već samo kopiraš Jelenino i beži bez osvrta a analize....neide to tako, to može u toj verskoj zajednici ali ovde bih da idemo redom i sve dublje ali ti samo po površini i beži nazad.
Pa ako neko nije saglasan sa Jecinim umotvorinama onda ga žališ i odustaješ....imaš li ti svoj stav i svoju veru ili samo metlicinu?
Hajde bori se nemoj biti kukavica jer to ne podnosim. Nema povlačenja.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Laki navede sledeći citat kao argument za subotu SVIM narodima:

,,Evo, idu dani, govori Gospod, kad ću učiniti s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet, Ne kao onaj zavet, koji učinih s ocima njihovim, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske, jer onaj zavet moj oni pokvariše, a ja im bijah muž, govori Gospod. Nego ovo je zavet što ću učiniti s domom Izrailjevim posle ovih dana, govori Gospod: metnuću zavet svoj u njih, i na srcu njihovom napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod. I neće više učiti prijatelj prijatelja ni brat brata govoreći: Poznajte Gospoda; jer će me znati svi od malog do velikog, govori Gospod; jer ću im oprostiti bezakonja njihova, i greha njihovih neću više pominjati. ( knjiga proroka Jeremije 31. 31 - 34 ).,,

Znao sam ja da su apostoli ,prevarili , rimskog stražata i Isus je govorio da VERUJU a nije im lepo kao vernik rekao (naravno vernik Ad. ) ,,PRVO DRŽI ODMOR I OBREŽI SE PA KAD UĐEŠ U SAVEZE I DOBIJEŠ ZNAKOVE ISTIH JAVI SE,, Zato što je spasenje tako lako zato ga mnogi odbacuju i hoće sami svojim delom i držanjem da ZASLUŽE spasenje jer kako besplatno.

Baumastere, ti pricas kao da si usput cuo da neko nesta govori pa pokusavas da ga imitiras.
Nije ispravno tvrditi da se spasavamo svojim dobrim delima, zaslugama, jer je spasenje dar Bozje milosti, a ne nasa zasluga.
Medjutim, oni koji misle da se mogu spasiti ako ostanu i bezakonici, grdno se varaju. Ne zabgoravi da je prepotopni zvet stradao zbog svojih bezakonja. Izrailjski narod je otpao, zbog prestupa Bozjeg zakona. Isus je rekao ako hocete ucinici moji da budete drzite sto sam vam zapovedi. Vera bez dela je mrtva, ne postoji.
--------------
Miko hvala ti puno što mi pomažeš da razumem kako Jevreji treba da drže zavet i znak istih. Laki nemoj se opterećeješ bre nije toliko strašno koliko izgleda jer kad bi ti rekao da je Kornelije kao i mnogi pagani ušli u spasenje bez oberezanja i subote i Pero se začudi kao i AD. što im je čudno jer sve što čovek želi da kontroliše i vodi se suproti Duhu. Pera lepo primeti i reče da on ne može Duhu da zabrani da se izliva na ne obrezane i na one što nemaju subotu kao znak saveza.

Baumastere, brkas pojmove. Istina je da je Kornilije primio Svetog Duha i pre krstenja i da je Hristos na mesto obrezanja uspostavio krstenje, zato se Kornilije sa celim domom KRSTIO i na taj nacin usao u novi zavet sa Hristom, a to cini svaki hriscanin.
Mozes li nam naci tekst gde pise da Kornelije posle krstenja nije drzao Bozji zakon? Kornilije jeste bio kao mnogobozac, ali se obratio i svakako da je praznovao i subotu kao i svi prvbi hriscani.
--------------

Još kad bi današnji farizeji toshvatili bilo bi dobro jer je ljubav Božija veća od ljudske mudrosti i nemože čovek određivati Bogu šta može a šta ne. Svedočim vam i danas da MNOGI ne obrezani i MNOGI koji ne odmaraju subotom imaju Duha Svetog u sebi i da sui SPAŠENI KROZ VERU BLAGODAĆU a ne zaslugom. Ako nekad to mognete shvatiti biće vas stid za sve reči kojima osuđivaste na propast one što nemaju Mojsijev savez već sa Bogom kroz Isusa kao jedini put i vrata u život.

Baumaster, izvini, ali ti ne razumes osnovne pojmove hriscanstva niti si shvatio uslove spasenja.

Ja svakako ne zelim da osudim nikoga,i verujem da oni koji nikad nisu culi da je subta deo Bozjeg zakona, a drzali su ono sto su znali, svakako mogu biti spaseni. Ali oni koji odbacuju Boga i Njegov zakon, koji se varaju da ce ih Bozja ljubav sa njihovim prestupima spasiti, grdno se varaju.

Slazem se sa tobom, Bozja ljubav nas spasava, a ne nase zasluge, jer se spasenje i ne moze zasluziti, ali shvati jednom zauvek da bezakonici nikad nece naslediti carstva Bozjega. Hriscani ne drze Bozje zapovesti da bi time zasluzili spasenje, nego ih drza iz zahvalnosti sto ih je Bozja ljubav spasila.

Neka ti se dobri Bog smiluje.

Miko puno pitaš a Pismo ti sve to odgovara ali pre nego što pitaš pročitaj Pismo nemoj da ti bude teško i videćeš da ima odgovor za sve a ovako vidim da si zaboravio odgovore ili nisi čitao Pismo a to nije dobro za razgovor jer je jalov i pokazuje mnogo ne znanja a to je onda znak da se malo povuče čovek i prvo nauči pa dođe da razgovara. Bratski savet.

E Baumaster sad si potrefio!
Sramoto jedna, ja sam prucavao Svetu pismo pre nego si se ti rodio.
Nego da si ti prucavao Svetu pismo prepoznao bi biblijske odgovore u mojim komentarima, ali ti ih nisi prepoznao zato sto ne poznajes Bibliju. Primeni na sebe savet koji si meni poslao.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
32 što se tiče staža to važi u penzionom fondu a ovde ne.
No drago mi je da si veteran u veri ali me rastuži pomisao da toliko čovek uči a toliko malo zna.
Nije to strašno ne brini...samo redovno odgovaraj na pitanja i videćemo koliko je taj staž vredan.
Mnogi su ceo život proveli u veri ali pogrešnoj zato budi tu pa da vidimo gde smo.
Tvoj brat.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Slažem se sa adventistima da ako treba imati dan odmora da to bude subota a ne nedelja kako je to odredio Antihrist. Ali evo možda jednog razloga zašto je Isus malo popustio ovu zapovest. Polazim od sebe, ja jednostavno nisam u mogućnosti da praznujem subotu a verujem i mnogi drugi. Živimo u takvom svetu da ne može svako da praznuje subotu čak i da hoće. Meni lično je dan odmora ponedeljak a ponekad mi se desi da zaboravim i koji je dan. Mislim da će subota dobiti svoje mesto ali ne sad u ovakvom uređenju sveta.

Natrag