Četvrta božija zapovest

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Brate, Petar ode kod KORNELIJA paganina i reče mu reči ŽIVOTA a šta mu reče: ili mu jevanđelje reče ili mu reče da se mora obrezati i odmoriti subotom da bi se spasio...a gle čuda Duh Sveti siđe na Kornelija a nema subotu niti je obrezan ...čudo za Peru a i za tebe zar ne?

Pavle u zatvoru i rimski stražar htede da se ubije jer zatvorenike ne vidi a vrata otvorena i oni mu se javiše i rekoše šta se zbi i stražar rimljanin pita šta mu treba za spasenje a Pavle njemu onda reče: VIDI OVAKO:,,moraš se prvo obrezati pa držati subotu i sve praznike i davati desetak pa posle koju godinu ako vidimo da si se promenio krstićemo te u našoj Adv. crkvi inače???,,

NE!!!
Reče mu da ako VERUJE u Isusa SPASIĆE SE I ON I SAV NJEGOV DOM da li Pavle reče istinu?

Vera u Hrista podrazumeva i poslusnost u drzanju Bozjih zapovesti, jer na jednom mestu kaze `VERA JE BEZ DELA MRTVA..

Korneliju su jasno izlozeni principi jevandjelja. i ako to isplicitno nije navedeno, ali je navedeno u drugim tekstovima novog zaveta, gde i Hristos i Apostoli upucuju na potrebu drzanja Bozjih zapovesti, a ja sam te tekstove vec mnogo puta citirao na ovom forumu...

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Vera u Hrista podrazumeva i poslusnost u drzanju Bozjih zapovesti, jer na jednom mestu kaze `VERA JE BEZ DELA MRTVA..

Korneliju su jasno izlozeni principi jevandjelja. i ako to isplicitno nije navedeno, ali je navedeno u drugim tekstovima novog zaveta, gde i Hristos i Apostoli upucuju na potrebu drzanja Bozjih zapovesti, a ja sam te tekstove vec mnogo puta citirao na ovom forumu...

Tačno tako da je samo REČ vera bez žive vere koja donosi plod mrtva.
ALI, plod nije vraćanje na stari savez već življenje u novom, jer ako se vraćamo na stao onda čujemo Pavlove reči gde pita eda li smo nerazumni kao Galaćani koji počevši služiti DUHOM vraćaju se na telesno.

Tačno je da dekalog nije sastavni deo ceremonijalnog zakona ali je bio sastavni deo hrama. Hram smo sada mi i u srcima nam je po Duhu napisano šta je dobro a šta ne.
Na Kornelija siđe Duh i na njegov dom da li to bi zbog toga što je čuo od Petra o Isusu kao Mesiji i POVEROVAO ili zato što nije obrezan i nije odmarao subotom?

Ako nije držao dekalog a Duh sišao na njega otkud Petar ne zabrani ili neko od Adv. da Duh dođe...pa to ne može kad ne drži ovo i ne drži ono i nema dela zakona...?

I Rimsli vojnik se krstio i ne nađoh da mu rekoše da mora pod obrezanje ili pod šabat kad je SPAŠEN, ako nađeš zalepi brate da svi vidimo kako bez subote nema spasenja i ko zna šta dođe na Kornelija a ja verujem da je Duh Sveti a kome je čudno neka se zapita zašto.
Pastiraj nemoj da ti bude teško jer time potvrđuješ svoje reči da je Kornelije morao pod zakon iako je bio spašen Duhom, ili možda se tek spašava zakonom...ko zna?

Evo kako ja to razumem:
SVI koji poveruju i prihvate Isusa za pomirnicu imaju Duh Isusov i oni su SPAŠENI jer jagnje UZE njihove grehe.
A! da bi OSTALI u spasenju (jer nema toga jednom spašen zauvek spašen) zato što se gore može i BRISATI.
Da nebi žalosti Duha treba da bude čitalac reči po Duhu napisanih i Duh će takvu osobu poučiti i voditi da čini Božiju volju. Dakle meni lično subota nije problem ali neko ko uči da vernik mora držati subotu da bi primio spasenje NOSI DRUGO JEVANĐELJE a to se vidi iz dva navedena primera i Pavle to govori.
SPAŠENA osoba treba da vrši dela ljubavi i volje Božije a tu se može naći i razloženona na 10 tačaka.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Baumaester, da znas da mi se svidja tvoj komentar. U mnogome si blizu.

Baumaester:

Tačno tako da je samo REČ vera bez žive vere koja donosi plod mrtva.

Ovo ti je odlican odgovor.
------------

ALI, plod nije vraćanje na stari savez već življenje u novom.

A kakva je razlka ziveti u starom ili u novome?
Bozji zakon je uvek isti, on je merilo Bozje pravde i vernik u svako vreme treba da ga postuje i slusa.
------------------

Tačno je da dekalog nije sastavni deo ceremonijalnog zakona ali je bio sastavni deo hrama.

Ma Dekalog je postojao pre i posle hrma. To sto je cuvan u satoru ili kasnje u Hramu ne menja njegov znacaj niti ulogu, on je uvek isti pa bilo gde da je.
------------------

Na Kornelija siđe Duh i na njegov dom da li to bi zbog toga što je čuo od Petra o Isusu kao Mesiji i POVEROVAO ili zato što nije obrezan i nije odmarao subotom?

Nemoj mesati obreznaje i subotu. Kornelije je doziveo obracenje i za njega je psvedoceno da je bio dobar covek.
Poverovao je u Hrista i nigde se za njega ne kaze da je posle obracenja ziveo u bezakonju. Svakako da je kao i svi prvi hriscani bio poslusan Bozjem zakonu.
------------

Ako nije držao dekalog a Duh sišao na njega otkud Petar ne zabrani ili neko od Adv. da Duh dođe...pa to ne može kad ne drži ovo i ne drži ono i nema dela zakona...?

Koji dokaz imas da Kornelije nije drzao Bozji zakon? Biblija svesoci da je bio: "pobozan i bogobojazan sa celim domom svojim, koji davase milostinju mnogim ljudima i moljase se Bog bez prestnka." Dela 10,2. Primio je i viziju od Boga i odmah posusao poruku koju je primio. Prema tome onoliko koliko je kao mnogobozc zanao, Kornelije je drzao i to mu je Bog uracunao u prvdu.
--------------

I Rimsli vojnik se krstio i ne nađoh da mu rekoše da mora pod obrezanje ili pod šabat kad je SPAŠEN,

Baumester, preporucio bih ti da procitas Dela 15. poglavje gde je zapisan prvi apostolski Sabor, pa ces razumeti zasto niko od Kornelija nije trazio obrezanje. Zasto stalno mesas obrezanje i Subotu, to dvoje nemaju nicega zajednickoga. Subota potice od stvaranja obrezanje od Avrama.
---------------

Evo kako ja to razumem:
SVI koji poveruju i prihvate Isusa za pomirnicu imaju Duh Isusov i oni su SPAŠENI jer jagnje UZE njihove grehe.

Odlicna izjava. Tako je. Hristos nas spasava, a ne zakon pa ni Subota. Samo sada nam odgovori: Da li spaseni i dalje ostaju u bezaklonju ili donose duhovne rodove u poslusnosti Bog?
---------------

A! da bi OSTALI u spasenju (jer nema toga jednom spašen zauvek spašen) zato što se gore može i BRISATI.
Da nebi žalosti Duha treba da bude čitalac reči po Duhu napisanih i Duh će takvu osobu poučiti i voditi da čini Božiju volju.

Odlican odgovor. Samo ne zaboravi da je volja Bozja izrazena u Deklogu. Ono sto Bog od nas zahteva precizno je izrazeno u Njegiovom zakonu.
--------------

Dakle meni lično subota nije problem ali neko ko uči da vernik mora držati subotu

Brate moj, Bog nije tako rekao. Ako ti subota nije potrebna to znaci da ti nije potrebno ispunjenje Bozje volje a to je suprotno onome sto si gore izjavio.

Mi se ne spasavamo drzanjem Bozjeg zakona, ali se ne spasavamo ni u bezaonju.
Spasenje je dar Bzje milosti, a nej nasa zasluga, ali onaj koji je spasen Bozjomj miloscu,
iz zahvalnosti za Bozji dar zivece po Bojoj volji koja je israzena u Bozjem zakonu.

Isus je rekao: "PO rodovima poznacete ih", a ne po pricanju.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Mikice nisam tražio analizu mog odgovora ali dobro dozvoljeno nam je pa možemo.

,,Nemoj mesati obreznaje i subotu. Kornelije je doziveo obracenje i za njega je psvedoceno da je bio dobar covek.
Poverovao je u Hrista i nigde se za njega ne kaze da je posle obracenja ziveo u bezakonju. Svakako da je kao i svi prvi hriscani bio poslusan Bozjem zakonu.
,,
Eto ti kažeš da ja mešam Božije reči one od pre sa onima malo kasnije pa zar nisu obe Božije zapovesti?
Kako je rekao da se obrezuju svi Avraamovi potomci tako je rekao i da Jevreji dre odmor između ostalih.
Kornelije pre Petrove posete NIJE imao ni obrezanje ni subotu a DSuh dođe na njega pa kako je mogao kad krka krmetinu i ne odmara subotom a ist bi i sa rimskim stražarem?

Biti DOBAR ČOVEK odnosno Bogobojazan ne znači da je održao zakon već se tamo taksativno navodi sve šta je činio pa kad nađeš zakon da je održao onda mi javi a ipak je spašen po milosti.
Kornelija nije živeo u bezakonju niti je ostao u zakonu već je živeo po ljubavi oi dobrim delima koja i u Matej 25 se navode.
Gde piše da su SVI prvi hrišćani držali zakon...ako ovde imaš u vidu samo Jevreje OK a ako su i PAGANI hrišćani kroz veru onda nisi u pravu i voleo bih da čuješ šta Paja Rimljanima piše.

Potvrdi to što si rekao Pismo da naučim to bi meni bilo draže od komentara.
Čekam da čujem odgovor od Lakija za njegove izjave sa citatom da se poučim i ispravim.
Bog te blagoslovio.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Baumester:

Eto ti kažeš da ja mešam Božije reči one od pre sa onima malo kasnije pa zar nisu obe Božije zapovesti?

Jesu obe Bozje zapovesti, samo jedna je data prilikom stvaranja sto pokazuje da je za sva vremena, a druga kasnij zbog greha, koja je bila deo obrednog zakona koji je bio na snazi samo za jedno vreme, kao sto je potvrdio prvi apostolski sabor u Jerusalimu Dela 15,
---------

Kako je rekao da se obrezuju svi Avraamovi potomci tako je rekao i da Jevreji dre odmor između ostalih.

Vec sam i naveo da to nij isto. Istina je daje Bog to sve rekao, ali je prilikom stvaranja posvetio i blagoslovio samo Subotu, a o obrezanju nije bilo ni reci. Pokusaj da shvatis bitnu razliku. Subota nije data SMo Jevrejima, ona je data Adamu, predstavniku ljudske rase.
-------------

Kornelije pre Petrove posete NIJE imao ni obrezanje ni subotu a DSuh dođe na njega pa kako je mogao kad krka krmetinu i ne odmara subotom a ist bi i sa rimskim stražarem?

A kako znas da nije drzao subotu? Kako znas da je krkao krmetinu? Ne bi bilo na odmet da se malo bolje upoznas sa Kornelijom. On je dugo zuveo medju Jevrejima i postepeno je primao biblijsko ucenje. Drugo, on se odazvao Bozjem pozivu, a Bog poznaje srca i misli zato je Duh Sveti potvrdio njegovu odluku pre nego sto su to ljudi ucinili.
---------------

Biti DOBAR ČOVEK odnosno Bogobojazan ne znači da je održao zakon već se tamo taksativno navodi sve šta je činio pa kad nađeš zakon da je održao onda mi javi a ipak je spašen po milosti.

Ma slazem se sa tobom da je Kornelije kao i svi mi spasen miloscu, ali jasno je navedeno da je bio i ispravan u svom zivotu.
To je ono sto je Bog oznacio u Zakonu da je volja njegova za ljude. Bog je priznao njegova DOBRA DELA. Dela 10,4.
--------------

Kornelija nije živeo u bezakonju niti je ostao u zakonu već je živeo po ljubavi oi dobrim delima koja i u Matej 25 se navode.

I sa tim se slazem, da Kornelije nije ostao da zivi u bezakonju, a to znaci da je ziveo u skladu sa Bozjim zakonom.
Ceo Bozji zakon nas poziva da cinimo dobra dela, a to je ono sto je oznaceno u zakonu i to je Bozja volja.
-----------

Gde piše da su SVI prvi hrišćani držali zakon...ako ovde imaš u vidu samo Jevreje OK a ako su i PAGANI hrišćani kroz veru onda nisi u pravu i voleo bih da čuješ šta Paja Rimljanima piše.

A gde pise da hriscani nisu trebali da zive po Bozjem zakonu? Nigde. Pavle je dobro objasnio u Rumljanima, da je zakon pravedan dobar i svet, ali on jasno kaze da on nije dobar jer je prodan pod greh. Pavle uzdize zakon, a ne odbacije ga.

Potvrdi to što si rekao Pismo da naučim to bi meni bilo draže od komentara.

To mi se svidja sto trazis biblijske dokaze.
Evo ti za sada samo dva. Pavle pise: "Ne znate li da kome dajete sbe za sluge u poslusanje, sluge ste onoga koga slusate, ili greha za smrt, ili poslusanje za pravdu. Plata za greh je smrt, a dar je Bozji zivot vecni u Hristu Isusu Gospodu nasemu."
Rimljanima 6,16.23.

Dekalog je merilo Bozje pravednosti, a to je Bozja osobina koje ce vecno trajati. Nikad Bog nece biti neravedan niti ce prihvatiti bilo ciju nepravdu. Spasavamo se Blagodacu ili miloscu Bozjom, a ne svojom zaslugom, ali u znak zahvalknosti za primljeni dar spasenja nastojcemo da zivimo po Bozjoj volji koja je izrazena u Njegovom zakonu.

Imamo pravo izbora: ili da gresimo porotiv Bozje volje i primimo smrt, ili poslusanje po Bozj em pravednom zakonu i da primimo zivot vecni.

Bog te blagoslovio.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
To mi se svidja sto trazis biblijske dokaze.
Evo ti za sada samo dva. Pavle pise: "Ne znate li da kome dajete sbe za sluge u poslusanje, sluge ste onoga koga slusate, ili greha za smrt, ili poslusanje za pravdu. Plata za greh je smrt, a dar je Bozji zivot vecni u Hristu Isusu Gospodu nasemu."
Rimljanima 6,16.23.

Gornji citat je malo istrgnut iz konteksta i ubačen u našu ideju, zar ne?
Čitaj ceo predhodni deo teksta i vidi kojim povodom dolazi do te izjave koju ubacuješ ovde o opravdanju po veri.

Dekalog je merilo Bozje pravednosti, a to je Bozja osobina koje ce vecno trajati. Nikad Bog nece biti neravedan niti ce prihvatiti bilo ciju nepravdu. Spasavamo se Blagodacu ili miloscu Bozjom, a ne svojom zaslugom, ali u znak zahvalknosti za primljeni dar spasenja nastojcemo da zivimo po Bozjoj volji koja je izrazena u Njegovom zakonu.

Imamo pravo izbora: ili da gresimo porotiv Bozje volje i primimo smrt, ili poslusanje po Bozj em pravednom zakonu i da primimo zivot vecni.

Kroz dekalog se niko nije opravdao.Po milosti dolazi radosna vest a ne po polčama koje su date na smrt (čitaj šta Paja kaže o pločama Korinćanima) Kornelije jeste slušao od Jevreja o Bogu ali nije bio pod zakonom već je u srcu imao zakon o dobrim delima jer da je držao ovo ili ono onda nebi to bila milost već zasluga zbog činjenja.
Izostavio si rimskog čuvara koji se takođe spasi da li on ima subotu i obrezanje?

Molim te u buduće nemoj nuditi istrgnute citate koji ne govore o onome što tražim.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Baumeseter:

Kroz dekalog se niko nije opravdao.Po milosti dolazi radosna vest a ne po polčama koje su date na smrt.

Slazem se sa tobom. Zakon nas ne moze opravdati, ali moze nas osuditi za greh ako ga cinimo.
Tacno je da nas Bog po milosti svojoj opravdava, a nikako po nasim zaslugama.

Samo mi nisi odgovorio na pitanje da li ce gresniko koji je opravdan Bozjom miloscu ostati u bezaknju i grehu ili ce ziveti u poslusnosti prema Bogu i Njegovom zakonu?
-------------------

Kornelije jeste slušao od Jevreja o Bogu ali nije bio pod zakonom već je u srcu imao zakon o dobrim delima jer da je držao ovo ili ono onda nebi to bila milost već zasluga zbog činjenja.

Ohooo! Stani malo. Sade si pobrkao skor sve.
Tacno je da Kornilije nije bio pod zakonom jer je cinio pravedna dela, a pod zakonom su prestupmici istoga.
Slazem se da nije dovoljno nositi ploce zakona na ledjima, nego prava sluzba Bogu je kada je zakon napisan u srcu Duhom Svetim. Ali zapamti, da opravdani gresnik ni u kom slucaju ne zivi dalje u bezaknju i grehu, jer ako zivi u grehu to je dokaz da mu zakon nije upisan u arcu id ajos nije primio Bozju milost..

Upravo tako, Kornelije je "dobrim delima" ispunjavao Bozji zakon.

Gresis sto razdvajas poslusnost Bogu i milost. Milost Bozja nas spasava, ali u znak zahvalnosti za primljenu milost, opravdani gresnik zivi po volji Bozjoj koja je izrazena u Dekalogu. Ako tako ne zivi, nego zivi u besakonju i prestupima, to je dokaz da nije primio milost i da nije spasen. Dakle, ne drzimo zakon da bismo se svojim delima otkupili ili opravdali i dobili spasenje, nego zivimo po Bozjoj volji zato sto smo miloscu spaseni.
-------------------

Izostavio si rimskog čuvara koji se takođe spasi da li on ima subotu i obrezanje?

Zasto stalno nameces svoje sujeverje? Ko je rekao da je nekome potrebno obrzanje. Mi to ne tvrdimo, ali ti tvrdis.
Neznam o kom strazaru ti govoris.
----------

Molim te u buduće nemoj nuditi istrgnute citate koji ne govore o onome što tražim.

Molim te dobro je da ovo razumes, niko od nas nije obavezan da prepise cela poglavlja u jednom odgovoru.

U knjizevnosti sasvim je normalno i dozvoljeno ako neku upotrebi jednu reci, deo recenice ili celu recenicu ili vise kao dokaz, samo ako to stavi pod znak navoda i navede odakle je uzeo. A ti ako mislis da je pogresno upotrebljen prilozeni tekst, citaj ako imas vremena celu Bibliju ili dokaze da je pogresno upotrebljen.

Mozes da istrazujes koliko ti je volja, ali prilozeni tekst je pravilno upotrebljen.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Ono što zaboravljaš je to da su zapovesti božije među kojima i ovih deset dati jevrejima da žive po zakonu ako ga izvršuju ali ga nisu mogli obdržati, a nakon Hristovog uskrsnuća data je milost a ne zakon. Nedelja se slavi ne kao sedmi dan odmora već kao uspomena na Hristovo uskrsnuće. Mi neznabošci ne-Jevreji spasavaju se pomoću milosti božije kroz hrista a ne pomoću zakona a ne treba zaboraviti i ono što biblija kaže a adventisti olako prelaze a to glasi

KOLOŠANIMA glava 2(dva) stihovi 15 i 17

"Da vas,dakle, niko ne osuđuje za jelo, ili piće, ili za kakav praznik, ili mladinu, ili SUBOTU Ovo je sve samo sen onoga što će doći a STVARNOST je HRISTOS. Pavle spominje sve ono što je bilo zakonom obavezujuće starim Zavetom da je to ništa jer ko pozakonu živi mora ga i obdržati inače smrt a to nije moguće zato je ponuđena milost kroz Hrista ako slušaš popove ond put u čemer ti je zagarantovan. Sve je to vrlo jednostavno. Ovim sam ti rešio nedoumicu.

Pogrešio sam stihovi 16 i 17 ali ovaj editor neće da sačuva promene i uopšte ne radi na ovom Chromu zato moram ovako.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
[h=2]
icon1.png
[/h]
Ono što zaboravljaš je to da su zapovesti božije među kojima i ovih deset dati jevrejima da žive po zakonu ako ga izvršuju ali ga nisu mogli obdržati, a nakon Hristovog uskrsnuća data je milost a ne zakon.

Prijatelju,
slazem se da je pisani Bozji zakon predat Mojsiju koji je bio vodja Izraijskog naroda.
medjutim, sta mislis da ji je Bozji zakon pre toga postojao?

Prvo, ako nije bilo zakona, kako je Kajin, posto je ubio Avelja, zano da kaze: "Krivica je moja velika da mi se ne moze oprostiti." Tamo gde nema zakona, nema ni prestupa.

Drugo, Ako pre Izrailja nije bilo zakona, na osnovu cega je prepotopni svet bio osudjen na unistenje?
Ako nema zakona, nema ni greha, a nemas ni oude. Bozji zakon postoji od pocetka i prenosen je usmenim pedanjem.

Trece, da li si citao za Avrama ovo: "Zato sto je Avram slusao glas moj i cuvao naredbu moju, ZAPOVESTI MOJE, PRAVILA MOJA I ZAKONE MOJE." 1. Mojsijerva 26,5.
Avram je ziveo stotine godina pre Mojsija. Znaci da zakon nije dat samo Izrailju, on je univerzaln, dat je za sve ljude, jer se u njemu nalazi izrazena Bozja volja.

Cetvrto, nije nakon Hristova vaskrsenja data milost, milost je postojala oduvek. Adam i Eva su po milosti spaseni.
Isto tako Bozja milost jeste vazna, ali ona ne iskljucuje poslusnost Bozjem zakonu.
------

Nedelja se slavi ne kao sedmi dan odmora već kao uspomena na Hristovo uskrsnuće.

Odlicno! Mozes li da mi nadjes u Novom zavetu zapovest da hriscani umesto SEDMOG treba da praznuju PRVI dan u sedmici? Zapovest kaze "sest dana radi a sedmi je subota odmor Gospodu Bogu tvojemu" a ti mislis prvo treba da se odmaramo pa onda da rdimo. Vidis da to ne stima.
-------------

Mi neznabošci ne-Jevreji spasavaju se pomoću milosti božije kroz hrista a ne pomoću zakona

Prijatelju, pa ne smao mi neznabosci nego svi ljudi spasavaju se miloscu Bozjom ili blagodacu, ali ako je neko spasen blagodacu, on ne osaje u bezakonju nego donosi duhovne rodove. Zar se ne secas sta je Isus rekao: "PO rodovima njihovim poznacete ih."
----------------

KOLOŠANIMA glava 2(dva) stihovi 15 i 17

"Da vas,dakle, niko ne osuđuje za jelo, ili piće, ili za kakav praznik, ili mladinu, ili SUBOTU Ovo je sve samo sen onoga što će doći a STVARNOST je HRISTOS. Pavle spominje sve ono što je bilo zakonom obavezujuće starim Zavetom da je to ništa jer ko pozakonu živi mora ga i obdržati inače smrt a to nije moguće zato je ponuđena milost kroz Hrista ako slušaš popove ond put u čemer ti je zagarantovan. Sve je to vrlo jednostavno. Ovim sam ti rešio nedoumicu.

Tako je prijatelku. Svi starozavetni obredi koji su ukazivali na Gospoda Isusa Hrista, bili su SJEN Hristovog straanja.
U originali je SUBOTE,a nije Subota, a odnosi se na goidsnje praznike koji su se praznovali kao i subota a spadali su u razlicite dane u sedmisi, jer su vezane za datome.

Sedmicna sbota je data pre greha i nikad nije bila sen Hristovog stradanja, nego je uspomena stvaranja. 2. Mojsijeva 20,8-11.

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Ali ima moralnog zakona. Pogledaj kako ljudi zakonski kradu i kažu šta nam možete mi smo zakonski krali. Osećanje krivice postoji iako me niko ne može kazniti za nedelo koje sam počinio. Suviše je komplikovano da sada pišem ovde ali ja sam ti dao odgovor citat iz biblije pa ga ti tumači kako hoćeš ali JA znam da je Pavle mislio na subote kao sedmi dan i da ako nemaš spoznaju Hrista i dela Hristova ne Činiš You are doom. Pavle je u tim citatima bio savršeno jasan bar za mene. Raspravu i nadmudrivanje nevolim. Ko ima mudrost razumeće što Duh govori crkvama. To crkva može biti i građevina a još pre može biti čovek. Svako tumači kako mu je drago ali je samo jedno tumačennje ispravno. Pozdrav ja vas napuštam u diskusiji ovoj.

Natrag