Božiji zakoni

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
..
Ljudi braćo nije Isus ništa ukinuo...zašto mu ne verujete?
Zašto se držite metlice i stavljate Isusa u ulogu rimskog vojskovođe...šta radite?
Danilo 9 gl i Matej 24 ako se ne postave po smislenosti sve i vašta se može čuti.
Tako ljudi uče za platu da je Isus onaj vojvoda što ratuje i razara Jerusalim...ne čude me isčašeni umovi jer je novac čudo već me čudi koliko naivnosti ima u narodu koji samo treba ČUTI šta Biblija kaže a ne plaćenici opunomoćeni od drugih plaćenika.

Taramana, sta da radimo kad se taj tekst moze shvatiti na dva nacina?
Niko ne kaze da je Isus pustosnik.
U tekstu imamo "dva kneza".
A zasto je ovo uopste bitno tacno razumeti?
Svi znamo da Isus jeste "ukinuo zrtvu i prinos" jel je svojom smrcu to ispunio..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
..
Niko ne kaze da je Isus pustosnik.
U tekstu imamo "dva kneza".

Onaj tko u Dn 9,27 prepoznaje Isusa (kao adventisti), pripisuje Isusu i "razaranje Svetišta" i "ukidanje žrtve u Hramu" i "postavljanje grozote pustoši na vrhu Hrama", jer jedan isti od "dva kneza" sve ovo čini. Dakle, adventisti zaista u Isusu prepoznaju pustošnika.

A zasto je ovo uopste bitno tacno razumeti?

Ovo je presudno bitno točno razumijeti. Ti si postavio pitanje koje adventist ne smije postaviti. 1844. godina i Millerovo računanje "proročkih lanaca" kolijevka su Adventizma sedmog dana, a upravo se do te 1844. godine dolazi ovakvim tumačenjem Danijela. Ako je netočno Millerovo tumačenje Danijela, dakle ako Isus nije pustošnik, onda u vodu pada i Millerova računica i 1844. godina do koje je takvom računicom došao. A ako u vodu pada 1844. godina, onda je jasno da je 1844. godine u kolijevku položeno "mrtvorođeno kopile", koje će malo kasnije Ellen White i pioniri ASD proglasiti crkvom Adventista sedmog dana. I već gotovo dva stoljeća to "mrtvorođenče" hrani se i održava ljudskim neznanjem, ljudskom glupošću i ljudskom lakomislenošću.

Zbog ovoga je bitno točno razumijeti što piše Danijel a što naučavaju adventisti. Kada bi adventisti mogli točno vidjeti što piše Danijel, dakle da Isus nije pustošnik, onda bi i oni vidjeli da je 1844. rođeno mrtvorođenče koje im je podvaljeno pod "vjerni Ostatak".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Onaj tko u Dn 9,27 prepoznaje Isusa (kao adventisti), pripisuje Isusu i "razaranje Svetišta" i "ukidanje žrtve u Hramu" i "postavljanje grozote pustoši na vrhu Hrama", jer jedan isti od "dva kneza" sve ovo čini. Dakle, adventisti zaista u Isusu prepoznaju pustošnika.

Ovo je presudno bitno točno razumijeti. Ti si postavio pitanje koje adventist ne smije postaviti. 1844. godina i Millerovo računanje "proročkih lanaca" kolijevka su Adventizma sedmog dana, a upravo se do te 1844. godine dolazi ovakvim tumačenjem Danijela. Ako je netočno Millerovo tumačenje Danijela, dakle ako Isus nije pustošnik, onda u vodu pada i Millerova računica i 1844. godina do koje je takvom računicom došao. A ako u vodu pada 1844. godina, onda je jasno da je 1844. godine u kolijevku položeno "mrtvorođeno kopile", koje će malo kasnije Ellen White i pioniri ASD proglasiti crkvom Adventista sedmog dana. I već gotovo dva stoljeća to "mrtvorođenče" hrani se i održava ljudskim neznanjem, ljudskom glupošću i ljudskom lakomislenošću.

Zbog ovoga je bitno točno razumijeti što piše Danijel a što naučavaju adventisti. Kada bi adventisti mogli točno vidjeti što piše Danijel, dakle da Isus nije pustošnik, onda bi i oni vidjeli da je 1844. rođeno mrtvorođenče koje im je podvaljeno pod "vjerni Ostatak".

Sta mene briga za 1844. ?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tebi su izgleda samo "kolevke " i "kurvina deca" na umu, a naravno tom "kurvinom decom" smatras adventiste..

"Kurva" i "kurvini sinovi" su termini koji u mom riječniku ne postoje. Ja ih samo koristim i naglašavam kada komentiram one koji su čitavu svoju "teologiju" zasnovali na tom terminu. Ali, ti ovo sigurno opet ne razumiješ.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527

Slape, hoces li jednom prestati sa tim tvojim glupostima.
Kada i gde su adventisti tvrdili da je Isus srusio jerusaloimski Hram? To su samo toje glupe lazi i nista drugo.
Mire ti je lepo odgovorio, da Hristos jeste ispunio obredni zakon, zakon o zrtvama, i da se od onoga vremena vise zrtve ne prinose. To je ono o cemu je Jerusalimski sabor raspravljao.
Zato, Slape, molim te nemoj ovde da prosipas lazi koje nemaju nikakvoig osnova sa istinom.
[/QUOTE]

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
"Kurva" i "kurvini sinovi" su termini koji u mom riječniku ne postoje. Ja ih samo koristim i naglašavam kada komentiram one koji su čitavu svoju "teologiju" zasnovali na tom terminu. Ali, ti ovo sigurno opet ne razumiješ.

Ja tebe savršeno razumem, ali ti ovde nikoga ne razumes i neces razumeti jer ne zelis.
To "kurvini sinovi" nije biblijski termin i niko ga nije upotrebio sem tebe. Ti shvatas kako ti zelis i kako te tvoj farisejski um vodi.
Znam ja adventiste dobro i znam da nemaju apsolutno nista protiv katolika obicnih vernika, vec protiv onih koji ih vode.
Da li je to opravdano shvatanje, to je druga prica..
Vratimo se mi temi..

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Slape, da li ti je poznato da u Francuskoj, koja je katolicka zemlja, dobija se utisak da svaki drugi katolik, kad ga upitas kojoj religiji pripada, on obicno kaze: "Je suis le catolic me pas practikant." To znaci ja sam katolik ali ne praktikujem katolicizam. Takvi nemaju nista zajednckoga sa crkvom. Sta mislis zbog cega je to?
Sta je dovelo onakve za vreme Franciske revolucije da su u crkvu doveli ptrostitutku i javno se suprotstavili religiji?
Ja nisma na strani takvih buntovnika, ne moze se zlo resiti drugim ili vecim zlom, ali se pitam sta je dovelo vernike crkve da zauzmu tako grub i neprijateljski stav ptrema crkvi?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, hoces li jednom prestati sa tim tvojim glupostima.

A što si ti očekivao? Hoćeš li možda da ti dodjelim orden za promicanje Jeleninih nebuloza?

Kada i gde su adventisti tvrdili da je Isus srusio jerusaloimski Hram? To su samo toje glupe lazi i nista drugo.

Evo gdje tvrde:

Ovo nenadmašno mesijansko proročanstvo proriče posvećenje nebeskog Svetišta služeći se terminologijom rabljenom kod posvećenja zemaljskog Svetišta. Osim toga sama kronologija odvijanja proročanstva ukazuje na ovaj događaj. Ona počinje Mesijinim pomazanjem. Njegova smrt, koja donosi oproštenje, čini kraj žrtvenom sustavu. (Dn 9,27) (Teologija adventista sedmog dana)

Vidiš li da vi adventisti retkom Dn 9,27 dokazujete "Isusovo ukidanje žrtava i prinosa"? A pogledajmo tko to po Danijelu ukida žrtvu i prinos:

Dn 9,26-27: A poslije šezdeset i dvije sedmice bit će Pomazanik pogubljen, ali ne za sebe. Narod jednog kneza koji će doći razorit će Grad i Svetište: svršetak im je u propasti, a do svršetka rat i određena pustošenja. I sklopit će savez s mnogima za jednu sedmicu: a u polovici sedmice prestat će žrtva i prinos: na vrhu Hrama bit će grozota pustoši sve do svršetka, dok se određeno pustošenje ne obori na pustošnika."

Pogledaj, boldao sam ti i povećao subjekt u rečenici - Narod jednog kneza. A pogledaj što taj "narod jednog kneza" čini: "razara grad i svetište", "sklapa savez s mnogima", "dokida žrtvu i prinos" i "postavlja grozotu pustoši na vrhu Hrama". Danijel onoga tko sve ovo čini naziva "pustošnikom", a vi adventisti baš u ovom Danijelovu retku (Dn 9,27) prepoznajete Isusa!? Dakle, u pustošniku prepoznajete Isusa.

Zato, Slape, molim te nemoj ovde da prosipas lazi koje nemaju nikakvoig osnova sa istinom.

Svatko bi se trebao kloniti laži, čak i onda kada su benigne, ali vaše adventističke laži su bogohulne. Zamislite, Isus vam je pustošnik!?

Znam ja adventiste dobro i znam da nemaju apsolutno nista protiv katolika obicnih vernika, vec protiv onih koji ih vode.

Kad već "dobro znaš adventiste", zašto im nisi postavio ovo pitanje:

"Dragi moji adventisti, kako možete govoriti o drugima, kako možete Crkvu drugih zvati "Kurvom", kada je vaša adventistička crkva utemeljena na računanju datuma Isusova dolaska na Zemlju, kada su vaši utemeljitelji Yom Kipur 1844. "profulali" za mjesec dana, kada su vaši utemeljitelji proglasili da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja za grešnike i da ih je Bog tada sve odbacio, kada su vaši utemeljitelji proglasili da je Isus tek 22.10.1844. sjeo uz Oca u nebeskoj Svetinji nad svetinjama, kada su vaši utemeljitelji proglasili da je prijestolje na kojem je bio Isus do 22.10.1844. preuzeo sotona, kada su vaši utemeljitelji proglasili da se spašavaju samo oni koji znaju za Isusovo preseljenje na nebu, kada su vaši utemeljitelji proglasili da molitve ljudi, koji ne znaju za Isusovo preseljenje na nebu, idu izravno sotoni, kada su vaši utemeljitelji proglasili da je Isus anđeo, kada je vašim utemeljiteljima trebalo čitavih "devet godina proučavanja Biblije" da otkriju kako Biblijska subota ne počinje u 18 sati u petak, nego zalaskom sunca u petak, kada su vaši utemeljitelji nesreću jedne djevojčice, koja je dobila kamenom u glavu, iskoristili da je proglase "proročicom i Božjom vjesnicom", kada je vaša crkva krila da im je proročica najprije plagirala druge autore, a onda i sama mijenjala svoje plagijate, iako je tvrdila da je svaku riječ koju je napisala dobila direktno od Boga, oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Kada su vaši utemeljitelji učili da je Trojstvo suprotno zdravom razumu, suprotno Svetom Pismu i da je poganskog podrijetla, a onda 65 godina nakon smrti proročice isto to Trojstvo uvrstiti u svoja vjerovanja. Dakle, dragi moji adventisti, kako vam uopće pada na pamet govoriti o bilo kome, kada vaša crkva za sve "gornje nebuloze" tvrdi da su "na istom nivou sa Svetim Pismom"?

Slape, da li ti je poznato da u Francuskoj, koja je katolicka zemlja, dobija se utisak da svaki drugi katolik, kad ga upitas kojoj religiji pripada, on obicno kaze: "Je suis le catolic me pas practikant." To znaci ja sam katolik ali ne praktikujem katolicizam. Takvi nemaju nista zajednckoga sa crkvom. Sta mislis zbog cega je to?

Ne postoji "katolička zemlja". Kako bi zemlja mogla biti katolik (vjernik)? A da se netko deklarira katolikom, a da to uistinu nije, naprosto nije moguće nikome zabraniti kako će se deklarirati.

Sta je dovelo onakve za vreme Franciske revolucije da su u crkvu doveli ptrostitutku i javno se suprotstavili religiji?
Ja nisma na strani takvih buntovnika, ne moze se zlo resiti drugim ili vecim zlom, ali se pitam sta je dovelo vernike crkve da zauzmu tako grub i neprijateljski stav ptrema crkvi?

Nisu to učinili ni vjernici ni katolici Francuzi. Dapače, katolici su bili oni koji su progonjeni od ovih antikrista. I na koga nasrnuše ovi antikristi? Nasrnuše baš na Katoličku Crkvu, kao što nasrću i dan danas. Zašto danas kod vas u Americi, pederi, lezbijke, zagovornici ubijanja nerođene djece i sav drugi ološ, protestira i nasrće upravo na Katoličku Crkvu, i verbalno i fizički? Čak upadaju u katoličke crkve i skrnave sve što je sveto, baš onako kako su to činili antikristi u vrijeme Francuske revolucije.

Ti htjede istjerati lisicu, a istjerao si King Konga. Ne nasrću antikristi na Katoličku Crkvu slučajno, nasrću na nju upravo zbog toga što je Kristova. Ništa čudno, takvu joj je sudbinu i Krist prorekao, ali joj je i zajamčio da je ni ovakvi antikristi ni vrata paklena neće nadvladati.

Natrag