Ako je za Laodikeju katolicka crkva "kurva" za tebe je EGW "vestica" i sta sad? Jednaki ste.
Ellen White je vješticom naznačio (nazvao) Lavić,
a ne ja. Lavić je to na desetine mjesta obrazložio, a hoćete li Laodikeja i ti to obrazloženje prihvatiti to je vaša stvar. Ljutiš se i vrijeđa te kada jasno pokažem da mi
podmećeš, a onda mi naočigled sviju ponovo podmetneš u ovom primjeru
s vješticom. Dakle, nisam ja Ellen White nazvao vješticom, ali jesam je na mnoštvu mjestao okarakterizirao
bogohulnicom. Bogohulništvo je svakako naučavanje da je 22.10.1844. "
završilo vrijeme obraćenja i spasenja grešnika", da je tada "
Isus prestao posredovati za grešnike" i da je tada "
Bog odbacio pokvareni svijet". Da je Ellen White sve ovo naučavala ja nisam izmislio, nego je sama Ellen White
sve ovo zapisala u svojim spisima, a ja sam je
samo citirao. Dakle, ja sam priložio nedvojbene argumente i dokaze za svoju tezu. Prema tome, Laodikeja i ja nismo "jednaki", jer Laodikeja za svoju tvrdnju niti ima niti je naveo i jedan valjan argument.
Znam ja da ti uzvracas "na isti nacin" namerno..
Čak i da prihvatimo da ja "
uzvraćam", očito je i potpuno je jasno da to nije "
na isti način". Laodikeja iznosi smiješne, mizerne i besmislene teze
bez i jednog suvislog argumenta, a ja sam svoju tezu
potkrijepio citatima same Ellen White.
Svetis se jer te to vredja, a sluga Bozji ne treba da se sveti. Svakom ce platiti Bog po zasluzi:
"Ne osvecujte se ljubljeni, nego dajte mesta gnevu Bozjem".
A treba li sluga Božji istinu iznositi i promicati? Pogotovo kada se susretne s onima koji laži iznose i šire i koji bogohulnike slijede i brane?
Zato ti i vijas adventiste po svim forumima na internetu, cini mi se iz pogresnih pobuda..
Da, samo ti se čini, ito pogrešno.
P.S. Diskusija na ovoj temi pretvorila se na neki način u "diskusiju o uvredama". To je
samo izgovor i tebi i Laodikeji da pobjegnete od onoga što je vaša prava "noćna mora". Lako bi vi za uvrede, niste vi "alergični na uvrede", nego ste "
alergični na argumente". Pogledaj samo koliko ste i ti i Laodikeja "mantrali" kako Ellen White i pioniri ASD nisu vjerovali i naučavali da je 22.10.1844. završilo vrijeme obraćenja i spasenja grešnika, nego su to vjerovali, kako vi kažete, "
Millerovi sljedbenici", "
neki okupljeni oko Millera". A onda suočavanje s argumentima, ovim:
„Nemam povjerenja u bilo koju od novih teorija koje su izrasle iz ovog pokreta, da je Krist tada došao kao ženik, da su vrata milosti zatvorena, da nema spasenja za grešnike, da je sedma truba tada zatrubila, ili da je to ispunjenje proročanstva u svakom pogledu." (William Miller, Apology and Defense, August, 1845)
"S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)
Pogledaj, tvoju i Laodikejinu "mantru"
potpuno opovrgavaju "glavni akteri" čitave ove priče. Miller opovrgava, "
„Nemam povjerenja u bilo koju od novih teorija koje su izrasle iz ovog pokreta, ...., da su vrata milosti zatvorena, da nema spasenja za grešnike,", a Ellen White potvrđuje,
"S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti,". Lako bi vi s uvredama, ali što ćete s ovim argumentima? I Miller i Ellen White opovrgavaju upravo ono što ste vas dvojica čitavo vrijeme mantrali. Ne ostaje vam ništa drugo nego potražiti "časno uzmicanje", "časni bijeg", i tako ste ga pronašli u "obrani dostojanstva",
netko vas vrijeđa. Naravno, ne možete i ne ćete ovim ništa riješiti, jer jednu alergiju liječite lijekom za drugu alergiju.