VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Postovi koji sadrže uvrede bilo koje vrste, neće više biti tolerisani i brisaće se!
Da li tu spada i izraz "veštica"?
Ponovo nisi odgovorio već zanovetaš i plasiraš svoje ideja koje veze sa pitanjem nemaju.
Dali si u službi smrti ili ne?
Da li tebe pečati za život služba smrti?
Taramana, ja sam dao odgovor na pitanje "šta jeslužba smrti na kamenu urezana" a ti insinuiraš i iznosiš neistine da nije dat odgovor.
Evo mog odgovora sa dodatkom:
"Koji i učini nas vrsne da budemo sluge novom zavetu,ne po slovunego po duhu; jer slovo ubija, a duh oživljuje.
Ako li služba smrti koja je u kamenju izrezana slovima, bi u slavi da sinovi Izrailjevi ne mogoše pogledati na lice Mojsijevo od slave lica njegovog koja prestaje"
Ropstvo ili služba smrti koja je u kamenju izrezana slovima, predstavlja formalno ispunjavanje zakona bez vere u Hrista i istinskog posvećenja Duhom koji rađa u čoveku rod poslušnosti.
Novi čovek Duhom rođen ne živi formalno po slovu zakona napisanom na kamenim pločama - već po zakonu koji je Duhom Svetim upisan u njegovom srcu, a princip te poslušnosti je ljubav prema Bogu i bližnjima.
Oo potvrđuje i samo proročanstvo koje se odnosi na Isusa koji kaže:
Zakon u Isusovom srcu:
"I po tome rekoh: Evo idem, kao što je u knjizi pisano za mene;
Hoću činiti volju Tvoju, Bože moj, i zakon je Tvoj meni u srcu" ( psalam 40. 7 - 8 )
Ovo je i obećanje Božje, da će on u novom zavetu taj zakon koji je bio napisan na kamenim pločama - on upisati u ljudse misli i srca:
Proročanstvo u starom zavetu o upisivanju zakona u misli i srce:
"Evo, idu dani, govori Gospod, kad ću učiniti s domom Izrailjevijem i s domom Judinijem nov zavjet,
Ne kao onaj zavjet koji učinih s ocima njihovijem, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje Misirske, jer onaj zavjet moj oni pokvariše, a ja im bijah muž, govori Gospod;
Nego ovo je zavjet što ću učiniti s domom Izrailjevijem poslije ovijeh dana, govori Gospod: metnuću zakon svoj u njih, i na srcu njihovu napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod" ( knjiga proroka Jeremije 31. 31 - 33 )
Potvrda apostola o Ispunjenju ovog proročanstva u novom zavetu:
"Jer kudeći ih govori: evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevijem i s domom Judinijem nov zavjet;
Ne po zavjetu koji načinih s ocevima njihovima u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje Misirske; jer oni ne ostaše u zavjetu mome, i ja ne marih za njih, govori Gospod.
Jer je ovo zavjet koji ću načiniti s domom Izrailjevijem poslije onijeh dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovima napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod" ( Rimljanima poslanica 8. 8 - 10 )
O ovom iskustvu koje je sam doživeo - govori apostol Pavle:
"Jer imam radost u zakonu Božijemu po unutrašnjemu čovjeku"
I ovo iskustvo je imao sam Isus:
"I po tome rekoh: Evo idem, kao što je u knjizi pisano za mene;
Hoću činiti volju Tvoju, Bože moj, i zakon je Tvoj meni u srcu" ( psalam 40. 7 - 8 )
Dakle, ja niti bilo koji iskreni nanovorođeni Adventista, ne drži formalno zakon napisan na pločama ( što predstavlja službu smrti koja je na kamenu urezana ), već drže zakon koji je zapisan Duhom Svetim u njihovom umu i srcu i ispunjava se ljubavlju prema Bogu i bližnjima, kao što su to činili i Hristos i sami apostoli, što smo videli iz njihovih gornjih izjava - o zakonu koji je upisan u njihovom srcu.
Ponavljam ono što sam napisao na početku:
Ropstvo ili služba smrti koja je u kamenju izrezana slovima, predstavlja formalno ispunjavanje zakona bez vere u Hrista i istinskog posvećenja Duhom koji rađa u čoveku rod poslušnosti.
Novi čovek Duhom rođen ne živi formalno po slovu zakona napisanom na kamenim pločama - već po zakonu koji je Duhom Svetim upisan u njegovom srcu, a princip te poslušnosti je ljubav prema Bogu i bližnjima.
Taramana, nisi odgovorio na jedno od mojih predhodnih pitanja.
Ako ti tvrdiš da je poslušnost Božjim zapovestima "služba smrti" da li onda smatraš da kršenje zapovesti "služba života"
Odnosno, da li u toj novoj službi čovek ima slobodu da se "klanja drugim Bogovima i delima svojih ruku i da ne poštuje Boga, da ubija, krade, čini preljube sa ženama, da ne poštuje tuđu imovinu, da laže.."
Zamolio bih odgovor.
Poslednja izmena: