Da li te knjige goveore da se spasavamo zakonom ili verom u Iusa Hrista i blagodavcu Bozjom?
Posto sam znas da je tako, iz kakvog razloga lazno predstavljas adventiste?
Učite li vi Adventisti sedmog dana kako će neki primiti "žig zvijeri" i tako propasti,
izgubiti spasenje? Učite li ovo ili sam ja krivo shvatio, pa vas onda lažno predstavljam?
Učite li vi Adventisti sedmog dana kako "žig zvijeri" neće primiti samo oni koji svetkuju subotu (vjerni Ostatak),
i kako će se oni spasiti? Učite li ovo ili sam ja krivo shvatio, pa vas onda lažno predstavljam?
Ako ja nisam krivo shvatio, i ako vas nisam lažno predstavio, nije li po vama upravo svetkovanje subote ono čime čovjek
prihvaća spasenje koje je Isus ponudio svakom čovjeku?
Ako je istina da si nekad bio adventista, onda trebalo bi da ti je poznato da adventisti veruju da su spaseni Bozjom miloscu, a nikad svojim deloima. Hristos nas spasava, a niko i nista drugo.
Krist je svojom žrtvom
omogućio i ponudio spasenje svakom čovjeku. A na svakom čovjeku ostaje
napraviti korak, prihvatiti ili ne prihvatiti spasenje koje je Isus ponudio. Dakle, nije točna teza da su "
svi ljudi spašeni Isusovom žrtvom". Kada bi to bilo točno, onda bismo morali konstatirati i vjerovati kako nitko
ne može i neće propasti, a to je potpuno suprotno onomu što čitamo u Svetom Pismu. Točno je samo da je Isus "
svakom čovjeku omogućio i ponudio spasenje". Ostaje ipak i na čovjeku da "nešto učini", ostaje i "čovjekovo djelo", "čovjekov čin".
"Blagodacu ste spaseni od vere, i to nije od vas, dar je Biziji."
Medjutim, kakvim zivoitom zivi onaj koji je verom u Hrista opravdan i kroz Bozju milost spasen?
Ostaje li on i dalje u bezakonju, ili nastoji da zivi u skladu sa Bozjokjm voljom koja je iuzrazene u Dekalogu?
Vi adventisti stalno ističete Dekalog, a zapravo pri tome uvijek mislite
samo na subotu i svetkovanje subote. Gore smo vidjeli kako "žig zvijeri" neće primiti i tako se spasiti
samo oni koji svetkuju subotu. Dakle, prema vama adventistima, čin prihvaćanja Isusova ponuđenog spasenja zapravo je držanje subote.
Sta je Isus rekao bogatpokm mladicu? "Ako zelis uci u zivot, drzi zapovesti."
"Ovde je trpljenje svetijih koji DRZE zapovjesti Bozje i veru Isusovu." Otkrivenje 14,12.
Koje zapovijedi? Vi adventisti ponovo ćete reći kako su to zapravo zapovijedi iz Dekaloga. I ponovo ćete ovo tvrditi samo zbog subote. Ako su to zapovijedi iz Dekaloga, i samo zapovijedi iz Dekaloga, kako to da Isus, na pitanje -
"Učitelju, koja je zapovijed najveća u Zakonu?", uopće
ne navodi i ne citira zapovijed iz Dekaloga? Isus citira zapovijed iz dijela Zakona za koji vi adventisti kažete da više ne vrijedi. Očito, Isus ne slijedi logiku koju slijedite vi adventisti. Zapravo točnije, vi adventisti ne slijedite Isusovu logiku. A kako mogu "držati vjeru Isusovu" oni koji ne slijede Isusovu logiku naučavanja?