Biblija i nacionalizam (vjera i nacija)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pusti ti sto ovde pise, ako se ne slaze sa nasom naukom, pravoslavlje uci protiv nacionalizma.Didahi govori da su u 1. veku hriscani bili izopstavani zbog nacionalizma i rasizma i govori kako su hriscani jedna posebna nacija i ne pripadaju nijednoj drugoj.Ako neko nesto kaze protiv ovoga onda to nije pravoslavno ucenje.NAzalost danas je nacionalizam veoma zastupljan u SPC i to je pogresno, drzava treba da se sekularizuje.

Zar se to može desiti crkvi Božjoj? Pa država zvanično jeste sekularna. Promašaj ti je da se boriš u SPC protiv njenog kurvanja sa politikom. Kada to crkva radi odavno. Hoćeš nešto promijeniti?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Zar se to može desiti crkvi Božjoj? Pa država zvanično jeste sekularna. Promašaj ti je da se boriš u SPC protiv njenog kurvanja sa politikom. Kada to crkva radi odavno. Hoćeš nešto promijeniti?
Zar se crkvi Božijoj može desiti da se sastoji od ljudi koji su njeni članovi postali iz materijalne koristi kao HAC, naravno da vaša crkva to ne uči, ali koristeći se tvojim pristupom vaša crkva po tvojoj logici uči da se treba tući oko bele tehnike, jer to njeni članovi rade.U Otkrovenju piše Sveti Jovan kaže HRistos da su još u 1. veku u crkvi postojali takvi ljudi.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zar se crkvi Božijoj može desiti da se sastoji od ljudi koji su njeni članovi postali iz materijalne koristi kao HAC,

Kao vas i gore stvari dešavaju. Kod nas je momak pukao na nerve jer ga je silovao vladika, a taj isti sinod SPC je to prikrivao. Da ste nacionalna crkva, a ne hrišćanska dokazuje da i kada Rusi dođu ovdje podižu svoje crkve. U Americi itd. svaki pravoslavni narod ima svoje crkve. Dakle vezivanje nacije i vjere.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kao vas i gore stvari dešavaju. Kod nas je momak pukao na nerve jer ga je silovao vladika, a taj isti sinod SPC je to prikrivao. Da ste nacionalna crkva, a ne hrišćanska dokazuje da i kada Rusi dođu ovdje podižu svoje crkve. U Americi itd. svaki pravoslavni narod ima svoje crkve. Dakle vezivanje nacije i vjere.

I kod vas je vodja mladih, silovao decaka, a crkva prikrivala, i nakon sto je osudjen i odrobijao u zatvoru zbog toga, "vratili ga na mesto vodje mladih jer se pokajao" i opet je silovao decaka nakon toga. I posle je taj momak vec odrastao tuzio adv. crkvu, izvestavao je reuters o tome..

Znaci zaklonicu oci kad se radi o mojim gresima, a upiracu prstom kad se radi o tudjim!
Pa sram te bilo!
Bolje se moli Bogu da progledas, ti si vise nego zaslepljen mrznjom, inace ne bi ovakve stvari ni postavljao niti pisao!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
I kod vas je vodja mladih, silovao decaka, a crkva prikrivala, i nakon sto je osudjen i odrobijao u zatvoru zbog toga, "vratili ga na mesto vodje mladih jer se pokajao" i opet je silovao decaka nakon toga. I posle je taj momak vec odrastao tuzio adv. crkvu, izvestavao je reuters o tome..

Znaci zaklonicu oci kad se radi o mojim gresima, a upiracu prstom kad se radi o tudjim!
Pa sram te bilo!
Bolje se moli Bogu da progledas, ti si vise nego zaslepljen mrznjom, inace ne bi ovakve stvari ni postavljao niti pisao!

Kod nas i za manje stvari ljudi lete, a kamoli zbog otvornog kršenja zakona. Ti klevećeš, nemaš dokaza za svoje tvrdnje. Svodiš raspravu na lični nivo, kao i Nelsim, ovako ste kao mirni a onda vam popuste nervi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kod nas i za manje stvari ljudi lete, a kamoli zbog otvornog kršenja zakona. Ti klevećeš, nemaš dokaza za svoje tvrdnje. Svodiš raspravu na lični nivo, kao i Nelsim, ovako ste kao mirni a onda vam popuste nervi.

Kako nemam dokaza, kad sam postavio izvestaj sa vesti?
I onda me Marko pita zasto tvrdim da ste licemerni..
Ali opet ti nisi krsteni adventista, da jesi ne bi ovakve stvari ni pricao...
Kako sebe identifikujes sa njima uopste nije mi jasno?

Ne lete danas adventisti iz crkve tako lako kako ti mislis, ja to bolje znam i grehe pojedinaca svima poznate, pa ih niko ne dira...

I jos nesto da te pitam:
Gde u deset zapovesti imas zapovest protiv ''zlostavljanja dece''?
A gde imas zapovest ''protiv incesta''?

Ti znas zakon, pa izvoli na temi zakon, odgovori???
I kako to moze biti ''jedini zakon''???

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kako nemam dokaza, kad sam postavio izvestaj sa vesti?
I onda me Marko pita zasto tvrdim da ste licemerni..
Ali opet ti nisi krsteni adventista, da jesi ne bi ovakve stvari ni pricao...
Kako sebe identifikujes sa njima uopste nije mi jasno?

Dokaz da sve plitko gledaš. Čovjek je ono kakvi su mu stavovi (i još drugo) a ne sama formalna pripadnost.
Kako identifikujem sam dao stih iz Biblije. A ja nisam ni rekao da sam kršten.

I jos nesto da te pitam:
Gde u deset zapovesti imas zapovest protiv ''zlostavljanja dece''?
A gde imas zapovest ''protiv incesta''?

Prvo imaš u NZ, a drugo u SZ poslje Izlaska.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dokaz da sve plitko gledaš. Čovjek je ono kakvi su mu stavovi (i još drugo) a ne sama formalna pripadnost.
Kako identifikujem sam dao stih iz Biblije. A ja nisam ni rekao da sam kršten.

Ne gleam ja nista plitko, ti govoreci o ''pojedincima'' hoces da kazes da je ''cela crkva takva'', tj. na osnovu toga pokusavas da diskredituje crkvu i kazes da ''crkva nema istinu''.
Ti si onaj koji ''povrsno sagledava stvari'' i ja tako gledajuci mogu da tvrdim da ''adventisticka crkva nema istinu - jer su ljudi u crkvi ovakvi i onakvi'' a svaceg sam se tamo nagledao i znam, i velikih i malih greha i sad treba zbog toga ''da odbacim svo ucenje te crkve''?
Pa suludo!

Prvo imaš u NZ, a drugo u SZ poslje Izlaska.

To ''nisu deset zapovesti''.
Ja trazim zakon, kojeg se vi drzite i kazete da je on ''carski zakon'' ''nebeski zakon'' po ucenju EGW.
Taj zakon je ''dovoljan sam po sebi'' ili ''nije''???
Ako ti tvrdis da jeste, izvoli pokazi mi ove zapovesti u dekalogu:

-Gde u deset zapovesti imas zapovest protiv ''zlostavljanja dece''?
-Gde imas zapovest ''protiv incesta''?
-Gde se zabranjuje ''pogrdan govor''?
-Gde se zabranjuje ''nasilje prema zivotinjama'' itd..

Vi ste uzeli i ''izdvojili deset zapovest iz sveg drugog zakona'' nisam ja.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne gleam ja nista plitko, ti govoreci o ''pojedincima'' hoces da kazes da je ''cela crkva takva'', tj. na osnovu toga pokusavas da diskredituje crkvu i kazes da ''crkva nema istinu''.

Pa PC nema istinu. Svugdje ima i jednih i drugih. Ipak je to kod vas izraženije.

To ''nisu deset zapovesti''.
Ja trazim zakon, kojeg se vi drzite i kazete da je on ''carski zakon'' ''nebeski zakon'' po ucenju EGW.
Taj zakon je ''dovoljan sam po sebi'' ili ''nije''???

A 4. iz Dekaloga po vama nije moralna zap. iako je u dekalogu. Pa nema veze što nisu u dekalogu. To nije dokaz da dekalog ne važi. Jesu sve spomenute. To nije po učenju EGW nego Biblije.

Ako ti tvrdis da jeste, izvoli pokazi mi ove zapovesti u dekalogu:

-Gde u deset zapovesti imas zapovest protiv ''zlostavljanja dece''?
-Gde imas zapovest ''protiv incesta''?
-Gde se zabranjuje ''pogrdan govor''?
-Gde se zabranjuje ''nasilje prema zivotinjama'' itd..

Pa one su svjedno spomenute u Bibliji. To je još gore za vas, jer napadate Dekalog. Pa Ljubi bližnjeg svoga kao samog sebe se odnosi i na te zapovijesti ne samo na dekalog.

Vi ste uzeli i ''izdvojili deset zapovest iz sveg drugog zakona'' nisam ja.

Ko ti je rekao da smo samo 10 izdvojili? Mi Dekalog branimo jer ga vi napadate.

https://www.facebook.com/541998542529551/videos/vb.541998542529551/918700441526024/?type=2&theater

MITROPOLIT AMFILOHIJE ODLIKOVAO DR VOJISLAVA ŠEŠELJA!
Pravoslavni Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije odlikovao je Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca dr Vojislava Šešelja iz Beograda za Kosovsko rvanje i služenje zakonu Svetom Božije Pravde u odbrani od pravde Haškog suda kojem tragovi smrde nečovještvom!
Evo dela govora predsednika Srpske radikalne stranke kojim se zahvalio na ukazanoj časti!

Ovo je komentar jednog od pristalica radikala.

Bravo vojvodo! Bliži se trenutak kada ćemo govnjivim motkama da razgonimo ove hipstere, bolesnike, sektaše i izdajnike koji su se nakotili po ovoj okupiranoj zemlji!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Da li ti citas sta pises?
Sta SPC krije?
Nista.
Ovde rusi podizu crkve jer se sluzi na njihovom jeziku, u Americi svaka nacija ima svoju PC zato sto se u njoj sluzi na njegovom jeziku.Ja tu ne vidim nikakav nacionalizam.

Natrag