Biblija i nacionalizam (vjera i nacija)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ovde rusi podizu crkve jer se sluzi na njihovom jeziku,

To se moglo lako riješiti dolaskom uskih sveštenika za njih. Ali ne može vjera bz nacije. Posebno u Americi gdje svi znaju engleski.

Sta SPC krije?
Nista.

Ne krije nego je postala agresivna u ovim zadnjim vremenima. Odlikuje nacionaliste.

Ja tu ne vidim nikakav nacionalizam.

Znaš šta kaže Solomon "Jesi li sreo bezumnika, znaj da u njega ima više nade". Parafraziram.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa PC nema istinu. Svugdje ima i jednih i drugih. Ipak je to kod vas izraženije.

Pa normalno da je izrazenije kad je veca crkva sa mnogo vise vernika nego kod vas, pa se zato i vidi..
Da je mala, ne bi se ni videlo, a situacija je ista.
Sta se pravis nerazuman, znam da nisi nerazuman covek, nego ti tvoje ubedjenje(da je sve osim HAC pogresno) ne dopusta da priznas, trgni se malo i budi razuman, prestani da pricas gluposti, sramotis sam sebe..

A 4. iz Dekaloga po vama nije moralna zap. iako je u dekalogu.
Pa nema veze što nisu u dekalogu. To nije dokaz da dekalog ne važi. Jesu sve spomenute. To nije po učenju EGW nego Biblije.

Gde pise da su deset zapovesti ''moralan zakon''???
Sta skreces temu?
Izbegavas odgovor!?

Pitao sam i ocekujem direktan odgovor:

Ako ti tvrdis da su deset zapovesti ''dovoljne same sebi''(da je to jedini zakon), izvoli pa dokazi da ove zapovesti postoje u dekalogu:

-Zapovest protiv ''zlostavljanja dece''?
-Zapovest ''protiv incesta''?
-Zapovest protiv ''pogrdnog govora''(psovke i sl..)?
-Zapovest protiv ''nasilja nad zivotinjama'' itd..

Uzeli ste pa ''izdvojili deset zapovesti iz sveg drugog zakona'' nisam ja to ucinio, pa molim odgovor???

Pa one su svjedno spomenute u Bibliji. To je još gore za vas, jer napadate Dekalog. Pa Ljubi bližnjeg svoga kao samog sebe se odnosi i na te zapovijesti ne samo na dekalog.

Ljubi bliznjeg svoga se ne moze odnositi na ove zapovesti, jer se tu govori o ljubavi prema zivotinjama u drugim zakonima, a zivotinja nije covek.
A ta zapovest sto spominjes nema veze sa dekalogom, i ona se navodi kao potpuno izdvojena zapovest..
Molim lepo, imas priliku da sebe odbranis i svoj zakon deset zapovesti pa to i ucini, navodeci kako se svaka od ovih zapovesti nalazi u dekalogu i pokazi i gde? Ili smo mi slepi ili je ne vidimo, ili je neko drugi ovde slep?

Ko ti je rekao da smo samo 10 izdvojili? Mi Dekalog branimo jer ga vi napadate.

Deset zapovesti ste izdvojili i drzite se zdravstvenog zakona, to je sve..
Neces valjda da mi tvrdis da ''branite i obredne zakone''?
Ne vrdaj tu, jer ovo sta radis je smesno, vec mi navedi sve ove zapovesti i pokazi gde su one u dekalogu???

Ovo je komentar jednog od pristalica radikala.

Ne interesuju mene tvoja podmetanja, vec teologija, ja hocu odgovore na teoloska pitanja.
Hocu li ih vec jednom dobiti od tebe, ili ces se na sve sto ne znas ludirati???

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tema j vjera i nacija. SPC je nacionalna jer okuplja Srbe. MOže doći i neko drugi ali uzima srpsko ime. Dakle nije hrišćanska jer se samo bavi Srbima. Sve PC su nacionalne što se vidi po načinu organizacije. Vjera i nacija to je pravoslavlje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tema j vjera i nacija. SPC je nacionalna jer okuplja Srbe. MOže doći i neko drugi ali uzima srpsko ime. Dakle nije hrišćanska jer se samo bavi Srbima. Sve PC su nacionalne što se vidi po načinu organizacije. Vjera i nacija to je pravoslavlje.

Nemas odgovora, zato i izbegavas.
Ovo samo pokazuje tvoje postenje...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
SPC odlikuje nacionaliste. Amfilohije odlikuje Šešelja. Vi ste nacionalna crkva.

Ti mijenjaš temu da se ne bi o ovome raspravljalo.

Говор председника СНП НАШИ Ивана Ивановића, у Марићевића јарузи на Сретење 2015. године.

SPC šuti na ovakve govore pune mržnje, nacionalizma.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
SPC odlikuje nacionaliste. Amfilohije odlikuje Šešelja. Vi ste nacionalna crkva.

Ti mijenjaš temu da se ne bi o ovome raspravljalo.

Говор председника СНП НАШИ Ивана Ивановића, у Марићевића јарузи на Сретење 2015. године.

SPC šuti na ovakve govore pune mržnje, nacionalizma.

Ja sam odgovorio po ovoj temi, a ti odgovori na temi o zakonima, izvoli, cekam...

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa ruski svestenici i jesu ovde u sluze na ruskom o cemu ti pricas?

I onda podigli crkve. Kakvo sjeme takav vam je i plod. Makedonija ima svoju crkvu, CG ima CPC. Dokaz da ste nacionalna crkva. U Ukrajini imaju 3 crkve. Svaka nacija svoju crkvu.

Pojedinci ne SPC.

Pojedinci koji upravljaju crkvom, znači crkva.

Bogosluzenje na engleskom je neprakticno.

A šta fali eng. ?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
I onda podigli crkve. Kakvo sjeme takav vam je i plod. Makedonija ima svoju crkvu, CG ima CPC. Dokaz da ste nacionalna crkva. U Ukrajini imaju 3 crkve. Svaka nacija svoju crkvu.
Podigli crkve da bi se u tim crkvama sluzilo na ruskom, o cemu ti pricas?
Crkva u MAkedoniji i u Crnoj Gori je SPC, CP su raskolnici i jedan svestenik je sebe proglasio episkopom iz politickih razloga i prati ga oko 8% CG, to su raskolnici oni nisu crkva.Makedonci su isto se odvojili oni su po kanonima isto SPC.
Pojedinci koji upravljaju crkvom, znači crkva.
Pojedinci ne svi, manji deo znaci pojedinci, a ne crkva tj. sabor.
A šta fali eng. ?
Nije prevedeno i trebala bi nova melodija da se uvede tesko ju je i srpskom prilagoditi i oko toga se vodi rasprava, a kamoli engleskom.Engleski je ensavrsen jezik dosta reci koje u srpskom postoje ne postoje u engleskom pogotovo kad je teologija u pitanju.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Не треба реаговати на ове проамеричке секташке оптужбе. За тако нешто их лепо науче, спреме им материјал и они пљују непрестано за плату издајничку. Неће они себе да гледају како би напредовали у вери, не! Они посипају со на ране овог збуњеног и залуталог народа који треба Христосу да се врати. Јер како рече надбискуп Хочевар: "Не можете у Европу са светим Савом", тако и ови имају налог и мисију да затру православље и националну мисао у Срба. Јер тако се најлакше манипулише неким народом који заборави ко је и шта је. Глобалистичка агитација користи ове заробљене душе како би још више збуниле искрене хришћане, те тако они дозволили безбожно унијаћење са лажју и безбожништвом.

Natrag