Након што је Господ поделио нације поделом језика, одлучује да створи нацију (народ) од једног обичног човека чији је отац живео од прављења идола. Не баш човека кога бисмо ми са нашим размишљањем изабрали. Али Господ види свачије срце, те тако изабра Аврама и обећа му:
1. Мојсијева, глава 12
1. И рече Господ Авраму: Иди из земље своје и од рода свог и из дома оца свог у земљу коју ћу ти ја показати.
2. И учинићу од тебе велик народ, и благословићу те, и име твоје прославићу, и ти ћеш бити благослов.
Још му рече:
3. Благословићу оне који тебе узблагосиљају, и проклећу оне који тебе успроклињу; и у теби ће бити благословена сва племена на земљи.
............................
18. Кад ће од Аврама постати велик и силан народ, и у њему ће се благословити сви народи на земљи?
Доласком Исуса Христа, тада. Кроз један народ Спасење дође свим народима. Тако да сви народи земаљски равноправно добијају благослов, с тим да прихвате и одрже завет. Ако један народ (нација) прихвати Христа, он улази у нови народ (Божији).
21. Рече јој Исус: Жено! Веруј ми да иде време кад се нећете молити Оцу ни на овој гори ни у Јерусалиму.
22. Ви не знате чему се молите; а ми знамо чему се молимо: јер је спасење од Јевреја.
Дакле, нису људи стварали нове нације, већ сам Бог. Тако и кроз Авраама створи нацију кроз коју дође Исус Христ и Спасење за све нације на земљи. То што неко живи у хипи-имагинарној причи да нације нису битне Богу да из њих изабере Себи народ, ја не могу много да помогнем. Зато ће се веома лако успоставити антихристово царство, јер многи наседају на ту варку о "поделама и ратовима".