Biblija i nacionalizam (vjera i nacija)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa očigledno je da se ne slažete. U HAC se mogu čuti samo riječi ljubavi i Jevanđelja, kod vas ima i toga ima i da se ratuje, ubija, pali.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Након што је Господ поделио нације поделом језика, одлучује да створи нацију (народ) од једног обичног човека чији је отац живео од прављења идола. Не баш човека кога бисмо ми са нашим размишљањем изабрали. Али Господ види свачије срце, те тако изабра Аврама и обећа му:

1. Мојсијева, глава 12

1. И рече Господ Авраму: Иди из земље своје и од рода свог и из дома оца свог у земљу коју ћу ти ја показати.
2. И учинићу од тебе велик народ, и благословићу те, и име твоје прославићу, и ти ћеш бити благослов.

Још му рече:
3. Благословићу оне који тебе узблагосиљају, и проклећу оне који тебе успроклињу; и у теби ће бити благословена сва племена на земљи.
............................

18. Кад ће од Аврама постати велик и силан народ, и у њему ће се благословити сви народи на земљи?

Доласком Исуса Христа, тада. Кроз један народ Спасење дође свим народима. Тако да сви народи земаљски равноправно добијају благослов, с тим да прихвате и одрже завет. Ако један народ (нација) прихвати Христа, он улази у нови народ (Божији).

21. Рече јој Исус: Жено! Веруј ми да иде време кад се нећете молити Оцу ни на овој гори ни у Јерусалиму.
22. Ви не знате чему се молите; а ми знамо чему се молимо: јер је спасење од Јевреја.

Дакле, нису људи стварали нове нације, већ сам Бог. Тако и кроз Авраама створи нацију кроз коју дође Исус Христ и Спасење за све нације на земљи. То што неко живи у хипи-имагинарној причи да нације нису битне Богу да из њих изабере Себи народ, ја не могу много да помогнем. Зато ће се веома лако успоставити антихристово царство, јер многи наседају на ту варку о "поделама и ратовима".

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
За вас америчке агенте, сигурно. Прво, то што си написао је бесмислено. Као да си рекао: Христ ДА, али хришћанство НЕ. Ви сами са собом нисте како треба у глави, изгледа.

Знам ја да вашим шефовима у Америци смета патриотизам и национализам како би веома лако манипулисали. Ваша мисионарења су забележена и у Украјни, где су вам помагали мормони и Муновци. Нису сви људи толико блесави да ви можете тако лако да им испирате мозак са хипи-бајкама. У Америци је патриотизам и национализам малтене обавезан (нормалан), док је проблем Србија и остале словенске земље, тј. православне.

Зато вама и смета (онима који вас врбују) што неко воли свој народ. Зато и национализам показујете као да је нацизам или фашизам. Таман посла да Србин воли Србе! Боље да их завадите и поделите, тако се лакше сламају.

Замисли Лаодикеју да приговара Богу што издваја један народ, таман посла! Какав је то Бог - националиста?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrian - pricas kojestarije kao i uvek - koristeci prejake reci koje nemaju smisla, a iz razloga jer nisi pobedio svet.

Kada bi samo znao da je Bog upravo danas odabrao da Srbija bude podrucje iz koga ce podici vesnike sa misijom reforme i probudzjenja crkve, i objave jevandzelja svetu.
Ali ti to ne znas jer tebe istina sustinski ne zanima, jer svako ko iskreno tezi da spozna istinu - Bog ce mu se objaviti i uputiti ga kojim putem da krene da bi je spoznao.

Tu ne pomaze ni nacionalizam ni nacionalna pripadnost i vitlanje zastavom i pevanje himne,, ni boja koze, ni materijalni i drustveni status, ni novac koji je nuzan u tradicionalnim crkvama kao sredstvo spasenja.
Pred Bogom covek stoji sam za sebe sa verom u Hrista i njegovo posrednistvo - putem koga jedino moze doci Bogu i primiti dar spasenja, biti opravdan od proslih greha, primiti Bozansko pomazanje Svetim Duhom, i ziveti svakotrenutacnu zajednicu sa njim.

Kod Boga nema nacionalizma, svi ljudi su jednaki i braca po krvi.
Svim ljudima je upucena spasonosna vest o spasenju u Isusu Hristu, ne jednom narodu ili naciji - vec svim ljudima na planeti zemlji.
Crkva Bozja nije nacionalna institucija - vec crkva svih naroda i nacija, i ona ima misiju da objavi jevandzelje svim ljudima.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Наше? Хоћеш да кажеш да су хришћани изазвали ратове и освајања? Кажем, ви сте потпуно збуњени. Ви све нас понижавате и сатанизујете, што говори о вама највише. Не значи да ја могу некако да спречим вашу "мисију" пљувања, радите шта вам је постављено. Највише се обраћам због оних који би били потенцијалне жртве као што сте и ви. Вама је најтеже јер носите огроман терет фарисејски и због тога ја осећам сажаљење.

Поента је да ви не разумете разлику. Ако се каже да нема Јеврејина и Грка, мушког и женског рода, то не значи да се нације и родови укидају. Нисмо мушкарци више? Жене више нису жене? Грци више нису Грци? Јевреји више нису Јевреји?

Поента је да сви равноправно идемо ка истом циљу и да су пред Богом сви једнаки. Али постоји принцип првенства. Тако је и муж глава жени, Христ мужу. Најпре Јеврејима, па незнабошцима.

16. Јер се не стидим јеванђеља Христовог; јер је сила Божија на спасење свакоме који верује, а најпре Јеврејину и Грку.

46. А Павле и Варнава ослободивши се рекоше: Вама је најпре требало да се говори реч Божја; али кад је одбацујете, и сами се показујете да нисте достојни вечног живота, ево се обрћемо к незнабошцима.

Али, опет, ако ви тако арогантно све нас правите лудима и сарадницима ђавола, онда не постоји ни један разлог да се међусобно обраћамо када знамо шта мислимо. Тако ја овде браним тезу да је Бог створио и разделио народе (нације), створио националну државу како би била узор и да из ње дође Спасење.

Видели смо да твој компањон из "верске заједнице" нема благе везе да је Бог разделио народе јер тврди да су људи сами то урадили. Обраћам се људима који читају и који можда имају другу тезу. Не обраћам се да бих вама контрирао јер сам суботаре давно превазишао као битан фактор. Ваша обмањивачка моћ опада јер се ваше тајне више не могу сакрити као што се то радило у протеклих "90 и много више година".

Adrian - pricas kojestarije kao i uvek - koristeci prejake reci koje nemaju smisla, a iz razloga jer nisi pobedio svet.

Драган - то је увек твоја улога, то су сви већ схватили. Твоје реченице немају смила, углавном пишеш контрадикторне ствари, себи ускачеш у уста, па се онда правиш као да се ништа није десило. Мислиш да то не може да се види? Колико сам те само пута ухватио у лажи...

Kada bi samo znao da je Bog upravo danas odabrao da Srbija bude podrucje iz koga ce podici vesnike sa misijom reforme i probudzjenja crkve, i objave jevandzelja svetu.

Ма, какве "веснике", шта бунцаш више? Опет си имао "визију"? Стварно сам кривио себе што сам углавном био оштар према теби, али такви као ти заиста праве култове и окупљају душе.

Poslednja izmena:
Natrag