Biblija i nacionalizam (vjera i nacija)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Драган - то је увек твоја улога, то су сви већ схватили. Твоје реченице немају смила, углавном пишеш контрадикторне ствари, себи ускачеш у уста, па се онда правиш као да се ништа није десило. Мислиш да то не може да се види? Колико сам те само пута ухватио у лажи...

Nije lepo svesno iznositi lukavo smisljene neistine o nekome - sa namerom da se zavedu lakoverni, i nadom da ce u to poverovati.

Sve sto si napisao na moj racun su tvoje mudro smisljene neistine - sa ciljem diskreditovanja moje licnosti.

Ponavljam - nije lepo iznositi svesne lukavo smisljene neistine o nekome.

Ма, какве "веснике", шта бунцаш више? Опет си имао "визију"? Стварно сам кривио себе што сам углавном био оштар према теби, али такви као ти заиста праве култове и окупљају душе.

Amin - Bog vodi svoje delo i on ce ga zavrsiti po svojoj volji, u tome covek nema nikakve moci da ga zaustavi, jer on sam ce istinu objaviti celom svetu, makar ne bilo ni jednog coveka koji bi radio za njega.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Никакве "лукаво смишљене неистине" не пишем. То је могао да види свако, не мора ту да се објашњава много. Пар пута си ми тражио доказе, па када сам се намучио да нађем те старије постове, ти си се правио блесав као да се ништа не дешава. То је мени лично разјаснило са ким имам посла. Ако за тебе пишем којештарије, онда се не замарај са њима. Настави своју "мисију" опуштено. Ионако вртиш једно-исто годинама.

Amin - Bog vodi svoje delo i on ce ga zavrsiti po svojoj volji, u tome covek nema nikakve moci da ga zaustavi, jer on sam ce istinu objaviti celom svetu, makar ne bilo ni jednog coveka koji bi radio za njega.

Значи, ипак си имао визију опет? Да ли бележиш колико си објава имао укупно до данас, када ти је стигла ова последња?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije lepo svesno iznositi lukavo smisljene neistine o nekome - sa namerom da se zavedu lakoverni, i nadom da ce u to poverovati.
Sve sto si napisao na moj racun su tvoje mudro smisljene neistine - sa ciljem diskreditovanja moje licnosti.
Ponavljam - nije lepo iznositi svesne lukavo smisljene neistine o nekome.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Да ли бележиш колико си објава имао укупно до данас, када ти је стигла ова последња?

Можеш ли се удостојити да одговориш? Да ли је нешто лукаво и лажно, други нека просуде.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tebi je i cilj da se sprdas sa takvom informacijom, a ne nesto drugo.

Ja sam vec ovo prilozio u predhodnim diskusijama, ali cu ponoviti - jer ljudi i treba javno da budu upoznati sa ovom cinjenicom - da Bog podize vesnike u svom narodu, jer Bozja crkva je crkva prorostva - kao sto je to uvek bila.

Dakle, o perioda d 2008 godine do danas, imao sam mnostvo isustava u vidu prorockih objava putem snova i vizija, kao i glasom Svetog Duha, i vecina ovih prorocanstava se ispunilo, osim onih koji se ticu buducih dogadjaja.

Snovi - 28
vizije - 7
glas Duha Svetoga - 15
Isceljenja od bolesti - 4
ispunjena prorocanstva putem otkrivenja - 11
direktni Bozji odgovori na molitvu putem otkrivenja u trenutku molitve - 17
Otkrivenja putem znakova i osvedocenja - bezbroj i svakodnevno

Amin!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Заиста не желим да те исмејавам. Нисам због вицева почео да пишем на овом форуму.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Заиста не желим да те исмејавам. Нисам због вицева почео да пишем на овом форуму.

Izvini - mozda mi je malo vise bila Taramanina neozbiljnost i sprdanje na umu, pa sam zbog toga ovo napisao,

Ja sam ozbiljan - pa bi bar trebalo i drugi.

pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Miješanje vjere i nacije se najviše ogleda u tome da se nove vjere formiraju sa novim nacijama, kao u Ukrajini. To je pogubno za takav tip religija.

Ko im je kriv za ono što im se dešava.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kako nije nacionalizam, kada prvo ljude filuju nacijom, šta su radili srpski carevi, junaci itd. onda im tek pričaju o Jevanđelju.

Sve si ti strucan o tome da govoris, vas kao ne filuju nacijom? Stoje vam americke zastave svudaa po crkvama u SAD (konkretno u adventistickoj bas stoje) , velicaju svoje reformatore kao borce za slobodu Bogom dane, (kriju da su im ruke ogrezle u krvi), pocevsi od Lutera pobunjenika koji je vikao da se ubijaju katolici, anabaptisti bicuju a jevreji proteraju, do predsednika Linkolna i ostalih genocidnih ubica i politicara koji su taamanili indijance.. Sve probisveti i zlocinci na vlasti a predstavljali se slobodarima!

Naravno, tek kad ste svojom pricom i propagandom zgadili ljudima svaku pomisao da druge nacije osim americke mogu biti dobre, krenete da im prodajete izvrnuto evandjelje!

Ti tvoji amerikanci i protestanti su silom kolonizovali pola sveta, a ljudima isprali mozak daa pomisle da im okupator zeli dobro i kako su oni jadni primitivni, pa su amerikanci dosli da ih "duhovno prosvetle", kao sto i danas ispiraju mozgove ljudima, putem medija i sredstava informisanja da zamrze svoju naciju..

Tako su i tebe okrenuli protiv nacije vere i drzave. Tako su i jugu raspalili ti isti fini protestantski radnici!

Da si ti kojim slucajem sa mnom u emisiji na tv-u, ne bi mogao ovako da se izvlacis, a ljudi bi ti se smejali..

Miješanje vjere i nacije se najviše ogleda u tome da se nove vjere formiraju sa novim nacijama, kao u Ukrajini. To je pogubno za takav tip religija.

Ko im je kriv za ono što im se dešava.

A Luter je kao nezavisno od drzave radio na uspostavljanju svoje crkve?

Naravno da je trazio podrsku vlasti, i koristio drzavni aparat u progonima jevreja anabaptista i katolika!

Dakle, sprega drzave i crkve je oduvek postojala, tako da su i protestanti koji su krenuli hteli uspostaviti represivni rezim!

Ipak carevima nije odgovaralo da umesto dotadasnjeg Pape imaju novog Papu Lutera, pa ga lisavaju vlasti, a onda zluradi protestanti tvrde da to uopste nije bio njihov cilj, nego su zeleli "ne nacionalnu crkvu"!

Price za malu decu!

Upravo je svaka protestantska drzava formirala svoju "nacionalnu crkvu", a bilo da je ona prezbiterijanska - kongregacionalna evangelicka (Luteranska) ili druga - NACIONALNA JE!

Zato, ono sto se i danas desava sa crkvom u ukrajini crnoj gori i sire, je normalan prirodno istorijski proces uticaja drzave na religiju!!!

I sad gospodin Tripo, koji bi se inace u tv duelu osramotio i nasao u bezizlaznoj situaciji zbog svog nepoznavanja istorije i prilika u svetu, ovde glumi profesora istorije i srpskog jezika a svaka mu recenica pocinje sa "PA.." sto je knjizevno i literarno neispravno. Tupi nam neku svoju pricu, na koju bi mu se svaki obrazovan covek pa i neobrazovan, smejao!

Poslednja izmena:
Natrag