Tamo su države sekularne. I nema ovakvih previranja kao kod vas.
Jel, sad su sekularne, a kad se radi o nama onda nisu sekularne drzave
Kazi mi, kako da te nazovem, ajde, kakav si covek? Da ne bude kako te ja vredjam, zasluzio si da sam sebe pogledas u ogledalo i nazoves pravim imenom!
Nisam dakle pricao o tome kakve su danas drzave, vec kakve su bile nekada! Dakle bile su nacionalne sve do jedne (i vase protestantske su bile nacionalne), a danas nijedna nije nacionalna!
Jede tebe mrznja!
Pa nemamo takvih previranja. Šta ima kod nas gore nego kod vas?
Kako nema nemacki protestanti napali ostale protestante i izazvali drugi svestski rat. Engleski ptotestanti izvrsili genocid nad indijancima, americki protestanti umesto evandjelja bacaju bombe..
Bolje da ne nastavljam sta ste sve napravili, ako se ti hoces praviti slep nemoj jos nas praviti budalama!
Jeste i iz vjerskih jer se Jug prestao ponašati u skladu sa moralom protestanata. Nikada nije nešto samo ekonomski nego i ideološki i vjerski itd.
Ma jel, gde to pise u istoriji da je vezano za veru? Nigde, rec je bila o ekonomskim interesima a ne verskim, znaci izmisljas!
To se uči u istoriji. Ko je išao na časove.
Izgleda ti nisi isao na casove!
Da voliš Hrista onda bi pisao malim slovom ne samo što je pravilno nego je i dokaz poniznosti. Ko piše velikim slovom taj dokazuje da je ponosit i gord kao farisej.
Hoces da pisem "Hriscanin" malim slovom a "satana" velikim kao ti?
Pa nisam ja satanista da tako pisem!
I tu mi jos pises o kakvoj poniznosti, pa ti koji se puvas ko zaba samo sto ne puknes da me ucis poniznosti?
Kada već spominješ hrišćane onda trebaš da znaš d aprvi hrišćani nisu jeli svinjetinu i držali su subotu, a oni su bili pravi.
Ja to nisam procitao u NZ!
Ja sam procitao da je subota senka (objasnio sam milion puta vec). A jelo se odnosi na odnos jevreja prema drugim narodima. Naime jelo je intiman skoro religiozan cin u zajednici
(Hristos kaze "uci cu k njemu i veceracu sa njim i on sa mnom) , zato do tada jevreji nisu jeli hranu sa drugima. A meso je predstavljalo telo Hristovo, zato nije bilo dozvoljeno jesti mesto sa manom. Sem toga da je jelo simbol (i da nije vezano za zdravlje) citaj u SZ gde kaze - "
zato sinovi Izraelovi ne jedu stegna na zglavku, jer se iscasi Jakovu stegno u zglavku" - znaci rec je o simbolizmu. Tek po Hristovoj smrti, ovo pravilo se ukida, jer mesna Hrana vise nije predstavljala telo Hristovo, a Bozji narod postaju i pagani.
Mislim da je dovoljno to što sam tebi rekao.
Nisi ti rekao nista, ti ponavljas svoju mantru kao papagaj.
Apostolski sabor u Jerusalimu je raspravljao o inicijativi fariseja da se Hrišćani obrezuju, i da prinose žrtve, a ne o deset zapovesti..
Apostolski sabor je raspravljao o problemima a ne o onom sto nije predstavljalo problem!
То су основе, немој сад да се брукаш само да би мени контрирао.
Obrukao je on ceo adventizam..
Mene je stid citati, iako nisam adventista.