Australian Open 2015.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.513
Mari silan, Bagdatis iznenadio
Endi Mari i Rišar Gaske ubedljivo su stigli do trećeg kola Australijen opena, gde se neočekivano plasirao Markos Bagdatis.

71286435754bf31923dbc3752758829_w640.jpg

foto: Beta/AP
Mari je bio silan protiv domaćeg takmičara Marinka Matoševića sa 6:1, 6:3, 6:2. Jednako ubedljiv bio je Gaske, koji je eliminisao drugog Australijanca Džejmsa Dakvorta sa 6:2, 6:3, 7:5.

Njemu će rival u sledećem kolu biti Kevin Anderson, koji nije imao problema protiv Ričardasa Berankisa sa 6:2, 6:2, 7:6. Bagratis je eliminisao 20. nosioca Dadiva Gofana sa 6:1, 6:4, 4:6, 6:0.

"Bilo je mnogo tesnihgemova, nekoliko njih su mogli i na drugu stranu, ali sam uspeo da ih osvojim", rekao je Mari posle pobede.

Sousa je predajom Kližana stigao do duela sa Marijem, dok su međusobni duel zakazali još Troicki i Berdih.

Rodžer Federer izgubio je prvi set na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Australije, ali je ipak bez većih problema izašao na kraj sa Simoneom Bolelijem. Švajcarac je tokom meča doživeo čudan peh, jer ga je ujela pčela.

Spektakularan meč odigrali su Rože-Vaselin i Jaziri, a Marokanac je na kraju slavio posle borbe u pet setova. Francuz je poveo ubedljivom igrom, i uspeo da se vrati posle preokreta Jazirija, ali ne i da stigne do potpunog preokreta. Odličan duel odigrala su i dva domaća tenisera – Samjuel Grot i Tanasi Kokinakis, takođe u pet setova.

Nova nada svetskog tenisa, 19-godišnji Kokinakis nije uspeo da napravi još jedan veliki korak, posle pobede u prvom kolu nad Ernestom Gulbisom, iako je brzo stigao do vođstva u setovima. Međutim, iskusniji zemljak je uspeo da stigne do preokreta i vođstva od 2:1, da bi Kokinakis ponovo odigrao sjajno i izjednačio. Ipak, to je bilo sve što je uspeo, jer je u odlučujućem setu uzeo samo jedan gem.

Rezultati:
Berdih – Melcer 7:6(0), 6:2, 6:2
Gofan – Bagdatis 1:6, 4:6, 6:4, 0:6
Troicki – Majer 6:4, 4:6, 6:4, 6:0
Dakvort – Gaske 2:6, 3:6, 5:7
Sousa – Kližan 4:6, 7:6(4), 6:4, 1:0 pradaja Kližan
Mari – Matošević 6:1, 6:3, 6:2
Anderson – Berankis 6:2, 6:2, 7:6(3)
Lacko – Dimitrov 3:6, 7:6(10), 3:6, 3:6
Boleli – Federer 6:3, 3:6, 2:6, 2:6
Rože-Vaselin – Jaziri 6:1, 3:6, 4:6, 6:1, 3:6
Rosol – Sela 6:7(2), 7:5, 5:7, 3:6
Šardi – Sepi 5:7, 6:3, 2:6, 1:6
Kirjos – Karlović 7:6(4), 6:4, 5:7, 6:4
Grot – Kokinakis 3:6, 6:3, 7:5, 3:6, 6:1
Smiček – Nadal
Kolšrajber – Tomić

Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.513
Jankovićeva eliminisana i u dublu
Nakon razočaranja u pojedinačnoj konkurenciji, Jelena Janković eliminisana je i sa dubl takmičenja Australijen opena.

44197424954b550e975334489907135_w640.jpg
Srpska teniserka je sa Španjolkom Arančom Para-Santonhom poražena od tandema Klaudija Jans-Ignacik/Andreja Klepac u tri seta.

Posle skoro tri sata borbe Poljakinja i Slovenka su slavile 7:6(5), 5:7, 7:6(2).

On će u drugoj rundi turnira dublova igrati protiv boljeg para iz duela Mugurusa/Suares-Navaro - Lepčenko/Tatišvili.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.513
Lajović neuspešan u dublu
Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je na startu turnira dublova na Australijen openu.

179757411354bf39d72164f200721843_w640.jpg

foto: Beta/AP
Lajović je u paru sa Jen-Hsun Luom sa Tajvana poražen posle dvočasovne borbe od para Džonatan Erlih/Trit Konrad Huej.

Argentinac i Amerikanac filipinskog porekla slavili su u tri seta sa 6:3, 6:7(3), 6:3.

Njihovi naredni protivnici biće bolji iz duela u kojem se sastaju tandemi Jaziri/Šamasdin i Lindsted/Matkovski.

Srbiju će u dublu predstavljati i Viktor Troicki, koga u paru sa Mihailom Južnim očekuje meč protiv Peje i Soaresa.

Ranije se u drugo kolo plasirao Nenad Zimonjić, zajedno sa Pakistancem Aisam-Ul-Hakom Kurešijem.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.513
Federer u četiri seta bolji od Bolelija
Drugi teniser sveta Rodžer Federer plasirao se u treće kolo Australijan Open, pobedom nad Italijanom Simoneom Bolelijem u četiri seta.

154660092154bf53037b037395889205_w640.jpg

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Švajcarac je protiv Bolelija slavio posle preokreta sa 3:6, 6:3, 6:2, 6:2, posle dva sata i devet minuta igre.

Federera u narednoj rundi očekuje susret sa pobednikom duela između 29. nosioca Francuza Žeremija Šardija i Andreasa Sepija iz Italije.

U prvom setu, Federer nije imao nijednu brejk priliku, a Italijan je jedinu svoju uspeo da iskoristi i dođe do startne prednosti. Posle tog seta mnogi su pomišljali da bi moglo da dođe do najvećeg iznenađenje u dosadašnjem delu prvog Gren slema sezone, ali drugi teniser sveta to nije dozvolio.

Federer je uzvratio, Boleliju nije dozvolio nijednu brejk priliku u naredna tri seta, a sam je pet puta oduzeo servis Italijanu. Od drugog seta u potpunosti je kontrolisao igru i meč završio sa jednim vinerom više od Bolelija, ali i 16 neiznuđenih grešaka manje. U ukupnom broju osvojenih poena, Federer je imao 29 više od Bolelija.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.513
Viktor: Uživam u tenisu
Srpski teniser Viktor Troicki ponovio je posle plasmana u treće kolo Australijan Opena da uživa u igranju tenisa.

96025939354bf5a5a64677126235512_w640.jpg

Troicki je u drugom kolu slavio protiv Argentinca Leonarda Majera, 26. nosioca, sa 6:4, 4:6, 6:4, 6:0, i sada ga čeka susret sa Tomašom Berdihom iz Češke.

“Pokušavam da iskoristim sve šanse koje su mi date, želim to. Uživam u igranju tenisa i zabavljam se na terenu. Mnogo sam propustio i sve ovo mi pruža veliku radost na terenu i veliku motivaciju. Za sada mi ide dobro”, rekao je Troicki.

Od povratka na teren posle odrađene jednogodišnje suspenzije zbog kršenja antidoping pravila, Troicki je imao neke sjajne pobede, ali trijumf nad Majerom ne smatra najboljom od jula prošle godine.

Ne, ne bih rekao da je ovo bila najbolja pobeda, ali je bila dobra. Definitivno je Leonardo odigrao dobro, mnogo je napredovao. Ali, mislim da sam imao bolje pobede od ove. Ova je bitna jer je na Gren slemu i jer sam nastavio niz trijumfa. Zato, bila je ovo zaista dobra pobeda, ali ne moja najbolja“, naglasio je Troicki.

Na pitanje šta misli o svojim šansama na prvom Gren slemu sezone, Troicki je rekao:

Idem rundu po rundu, meč po meč. Imam samopouzdanje, definitivno, posle osvojene titule u Sidneju i zbog dobrih igara do Australijan Opena. osećam se dobro. Sada razmišljam samo o sledećem meču, čeka me Berdih, a on je jedan od najboljih igrača na svetu. Igrali smo dosta puta do sada, sigurno će odigrati dobro i sada. Pokušaću da uživam na terenu. To je još jedan meč, još jedan protivnik, daću sve od sebe i pokušati da pobedim, to je sve što mogu. Biće teško, jer me čeka teniser koji je među deset na svetu“.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.513
Sestre Vilijams odustale od dubla
Američke teniserke Serena i Venus Vilijam odustale su od takmičenja u dublu na Australijan Opena.

36854529854bf699b54676284615074_w640.jpg

Sestre Vilijams je u prvom kolu trebalo da se sastanu sa Anabel Medinom Gariges iz Španije i Kazahstankom Jaroslavom Švedovom.

Zvaničnici prvog Gren slema sezone potvrdio je povlačenje sestara Vilijams, ali nije dat razlog takve odluke.

Serena i Venus su četiri puta tokom karijere osvajale Australijan Open, a u utorak su obe rutinski slavile u prvom kolu singla.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.513
Nadal: Pobedama do samopouzdanja
Treći teniser sveta Rafael Nadal lako je savladao Mihaila Južnog sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:2) u setovima, a posle pobede je istakao da je zadovoljan svojom igrom.

26504814154be9032545b5303528148_w640.jpg

AP Photo/Bernat Armangue
Španac je pre prvog kola u Australiji neočekivano poražen u Dohi u drugom kolu, a posle ovog trijumfa rekao je da mu je potrebno još uspeha za samopouzdanje.

"Jedini način da dignem formu je da pobeđujem. Moram da budem malo smireniji i koordisaniji u defanzivi. Potrebni su mi ovakvi mečevi da bih podigao samopouzdanje", zaključio je Nadal.

Rafa je posle ubedljive pobede bio zadovoljan igrom i rekao je da je ovo za njega najbolji mogući start.

„Ovo je odličan start za mene, ritern me je služio dobro, servis takođe, generalno sam imao jako malo grešaka“, rekao je Nadal.

Nadala u sledećem kolu očekuje duel sa Amerikancem Timom Smičekom, koji je trenutno 112. igrač sveta.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.513
Federera ujela pčela tokom meča?
Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u treće kolo Australijan Opena uprkos misterioznom problemu sa rukom.

211917589754bf70b8b8b00562332110_w640.jpg

Federer je slavio protiv Italijana Simonea Bolelija sa 3:6, 6:3, 6:2, 6:2, a tokom prvog seta zatražio je lekarsku pomoć zbog nečega što je izgledalo kao plik.

Drugi teniser sveta je potom uspeo da preokrene i rutinski privede meč kraju, posle kojeg je rekao da ne zna šta mu je sa rukom, odnosno prstima, i da je vrlo moguće da ga je ujela pčela.

Ne znam u čemu je problem, stvarno je čudno. Peče me vrh prsta. Zaista sam se osećao čudno i tokom tri-četiri gema je to trajalo. Osećaj je bio kao da mi je prst utrnuo i otekao. U jednom trenutku je bol nestao, ali sada to osećam ponovo, ali ne mogu da opišem“, rekao je Federer.

Federer je odbio da mu medicinsko osoblje uvije prst, istakavši da bi tako izgledao veće i čudno.

Ne vidi se ništa“, rekao je Federer gledajući u svoju ruku, „Ali, definitivno je oteklo i čudno je. Ali, dok god nije ništa loše, nema problema“.

Federer je posle izgubljenog prvog seta u potpunosti kontrolisao meč, svom rivalu nije dao nijednu brejk priliku, i tako je osigurao susret sa Italijanom Andreasom Sepijem.

Srećan sam što sam i dalje na turniru, zato što u nekim trenucima nije izgledalo da će tako biti, jer je Boleli igrao veoma dobro. Uvek je dobar osećaj kada preokrenete, kao sada, posebno kada tri seta osvojite tako ubedljivo i igrate zaista dobro. Morao sam neke stvari da promenim jer je igrao dobro, ali dobar je osećaj igrati konstantno veoma dobro“, naglasio je Federer.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.513
Zimonjić i Kureši u drugom kolu
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Pakistanac Ajsam Ul Hak Kureši plasirali su se u drugo kolo dublova na Australijan Openu.

97958426554bf7018f3e21861985080_w640.jpg

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette
Oni su uspeli da trijumfuju protiv rusko-kazahstanskog para Tejmuraž Gabašvili/Mihail Kukuškin posle preokreta – 6:7 (7:9), 6:4, 6:3.

Srpsko-pakistanska kombinacija sastaje se u drugom kolu sa španskim dublom Kreno Busta/Garsija Lopez koji je bio bolji od češkog tandema Čermak/Veseli sa 6:3, 6:2.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.513
Novi skalp Kirjiosa, pobedio Karlovića
Australijski teniser Nik Kirjios plasirao se u treće kolo Australijan Opena, pobedom nad Ivom Karlovićem u četiri seta.

193230958454bf7607ba099326736399_w640.jpg

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Kirjios je do trijumfa nad 23. nosiocem na prvom Gren slemu sezone došao sa 7:6 (7:4), 4:6, 7:5, 6:4, posle dva sata i 20 minuta igre.

U trećem kolu Kirjios će se sastati sa boljim iz duela Francuza Eduarda Rože-Vaselana i Maleka Džazirija iz Tunisa.

Mladi Australijanac, kojeg je svet upoznao kada je prošle godine eliminisao Rafaela Nadala na Vimbldonu, napravio je veliko iznenađenje eliminacijom Karlovića. Kirjios je odigrao odličan meč, Hrvat mu je parirao, ali kada je bilo najpotrebnije, nošen podrškom publike je uspeo da odigra bolje i zasluženo prođe dalje.

Prvi set je doneo neizvesnost, nije bilo brejkova, a na kraju je odlučen u taj-brejku i to u Kirjiosovu korist. Jedan brejk bio je dovoljan Australijancu da udvostruči prednost, da bi se Karlović vratio u trećem setu. I tada je viđena velika borba, a hrvatski teniser u pravom trenutku je došao do brejka i produžio meč, ali samo do četvrtog seta, u kojem je domaći igrač bio bolji.

Natrag