Ako su tvoja usta Božja onda govoriš istinu a ako nisu onda pitam da li si se obukao u Isusa?
Ja ne govorim u ime svoje kao ti vec prenosim vec postojecu istinu koju su izrekli oni koji su se u Hrista obukli.
SVI oni što se nalaze u paganskim zgradama a toga nema u Sinagogi-skupštini-saboru vernih.
Znaci sve novo po tebi je pagansko?
Da li to znaci da ako u sinagogi nismo imali TV onda je to pagansko?
Ili mozda neka druga stvar?
Mi imamo hramove(mesta bogosluzenja), a ne sinagoge(samo mesta okupljanja),sve sto u hramovima psotoji ima poreklo u umetnosti antickog doba, a iz te umetnosti takodje poticu paganski elementi tako da je pogresno reci da hriscanski elementi imaju poreklo ju paganskim, jer istins je ds i paganski i hriscanski elementi imaju isto poreklo, a to je anticka umetnost, kad bi rekao da mi imamo neke paganske elemente onda bi to zahtevalo kip ili sliku nekog od bogova, a mi to nemamo samo se koristimo umetnoscu kojom su se i oni koristili, a umetnost nema poreklo u religiji vec u coveku koji je ikona Bozija.
Čime i kojom vlašću izjavljuješ da ono što svedočim nije po Duhu Svetom?
Nisi u crkvi, a samo oni koji su u crkvi Hristovoj imaju Svetog Duha, svi koji tumace kao ti tvrde da imaju Svetog Duha, a svoju svetost nisi dokazao, dokazao si gordost i mnoge druge mane, a onaj koji je gord 100% nema Svetog Duha, svi vi tvrdite da imate Svetog Duha, a opet tumacite drugacije sto je dokaz da niste u pravu, a dokaz da ti kao pojedinac nemas Svetog Duha jeste samo tvoje ponasanje koje ne odlikuje smirenjem i hriscanskim vrlinama.
A jel ovo po Duhu Svetom:
Ja licno znam da je otac Joil covek koji cini cuda iako ponekad zna da bude ekstreman u svojim izjavama, ali ovde ne vidim nista pogresno i covek je zaista rekao istinu i onako kako jeste.
Baš fino,onda naučite narod da Eklesija nije zgrada i da kipovi nisu ga molitvu već živi Bog niti slike sa molitvom šta imaju ili kađenjem.
Mislim da nekolicina kao ti jedino ima taj problem, crkva je zajednica, a mesto bogosluzenja hram.Inace i jevreji su kadili u hramu po Bozijoj zapovesti.Mi se ne klanjamo papiru kao sto kaze ovde i sam otac Joil, ikone su nastale da bi izbacile idole sa naglaskom da one nisu idoli, da ikone nisu uvedene idoli bi i dalje postojali, srecom idoli vise ne psotoje i ikone prikazuju onoga ko je na njima naslikan nekad simbolicki, a nekad zaista onako kako je izgledao za zivota, mi se ne klanjamo papiru ili drvetu vec onome mo je naslikan za razliku od pagana koji su se diraktno molili kamenu, drvetu i papiru jer su verovali da u njima zivi Bog, pogledaj film AGORA, ako vec nisi i tu ces videti odnos hriscana prema idolima u 4. veku, inace film je radio ateista, ali je 80% stvari istorijski tacno.
Kako sad nije...jel se to telo Hristovo izdeli ili šta već?
Jedan deoviče drugom ,otpadnici, a onda ide povratna sa istom čestitkom a jedno ste.
Opredeli se ili ste jedna ili niste.
Nazalost jedan deo tela je bio bolestan u ovom sslucaju ruka, ali ta bolest moze da se zaceli i na tom smo putu, oni su se odvojili od nas i nisu nas smatrali crvkom, a mi smo njih uvek smatrali crkvom samo smo cekali njihovo pokajanje koje se 1965. i dogodilo.
Pa kažem ja ljudi,Ilija nije prorok Božji on se služio sarkazmom prema valovim slugama i vidiš da sam u pravu svi koji tako čine prema nevernima nisu Božji.Ček,ček gde ja napisah satanino ime velikim slovom daj da vidim?
Ilija prorok Boziji se borio protiv pagana, a ti sam koji nisi u crkvi Hristovoj i u zajednici sa Njim napadas one koji ispovedaju veru u Hrista i sad iz svoje gordosti poredis se sa Ilijom, nemogu da trazim mesto zaista.
Znam,dobio je unapređenje i veliki stan.
A taj blagoslovti uzmi sebi, ja više volim onaj od Boga.
Da bi neko dao nešto prvo to mora imati-primiti od Boga a Bogposebno blagosilja alkoholičare i one što od slike moli blagoslov.
Vec rekoh mi molimo one koji su na ikonama, a ne ikone.I rdjava zica provodi struju, apostoli su bili najveci ggresnici i oko hrista su se najveci gresnici i okupljali sto je dokaz da su svi jednako dragi Bogu, oni imaju blagodat koji ja i ti nemamo jer su svestenici Boziji.Ja znam da oni sire veliku sablazan, ali vreme reforme je doslo i polako se siri sirom crkve, ova reforma pocinje prevodom bogosluzenja sa crkvenoslovenskog na srpski i narod ce moci da razume bogosluzenje i svestenici ce dobiti visu ulogu koju su i do tad imali, ali nisu ispunjavali, ato je da narodu izlazu ucenja pravolslavne crkve.