Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
Odgovor na tvoje pitanje se nalazi u samom tekstu koji si citirao.
"Mnogi ce mi dosi u Onaj dan i recui: ?Gospodine, gospodine! Zar nismo u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime zle duhove izgonili, u tvoje ime cuda cinili?`A jacu im reci u Onaj dan: Odlazite zlotvori, nikada vas nisam poznavao"
Da bi kroz nekoga govorio sam Bog on po Isusovim recima i u kontekstu biblije mora stupiti u zajednicu sa Bogom i Isusom Hristom spasiteljem i tu zajednicu odrzavati svakodnevno kroz posvecenje Bozjim Duhom.
Isus na drugom mestu kaze "A OVO JE ZIVOT VECNI, DA UPOZNAJU TEBE JEDINOGA ISTINITOGA BOGA I KOGA SI POSLAO ISUSA HRISTA"
Isus u ovom tekstu govori o ljudima koji su cinili cuda ali nisu imali ovu zajednicu sa Bogom i Isusom, sto znaci da su bili prevareni od samog Sotone koji im je dao da cine odredjena cuda, i da time smatraju da su sa Bogom, sto znaci da su njima njihova cuda bila merilo, a ne istinska zajednica sa Bogom koja se ispoljava poslusnoscu njegovim zapovestima.
to ne znaci da Hriscani nece ciniti cuda, vec ce ona biti proizvod vere u Boga i zajednica sa Hristom.
Covjek kada nesto hoce da opravda ponekad koristi besmislice.
Mislis li da se nikada vas nisam poznavao odnosi na sve ljudena svijetu osim one sacice Izraelaca sto je isla za njim?
To je smijesno!
On je ovdje vrlo jasno dao povezanu cjelinu koja se odnosi na sve ljude na svijetu koja se ponasa antikristovski, kojima je vec pala presuda u Onaj dan i mole za milost.
Zar nismo u tvoje ime prorokovali? - Odlazite zlotvori, nikada vas nisam poznavao. Oni su mislili da njega poznaju!
Nemoj obrtati teze!
O nikakvoj zajednici Isus nije govorio!
"A OVO JE ZIVOT VECNI, DA UPOZNAJU TEBE JEDINOGA ISTINITOGA BOGA I KOGA SI POSLAO ISUSA HRISTA"
Vidis da Isus jasno kaze: da vjeruejs u Boga i da vjerujes da je Isus Bozji poslanik! (koga je Bog poslao).
Opet ne govori o zajednici nego govori o svima koji ce ga optuzili pred Bogom da ih je ucio da obozavaju njega umjesto Boga!
Mislim da samo slijepci ne vide, a duhovni slijepci u jednako slijepoj zajednici vide jos manje.
Zasto se pozivas na zajednicu?
Jer smatras da nemas nikakve licne odgovornosti?
O, imas! Tesko se varas!
Isus je rekao:
Neces nositi tudje breme, niti ce iko nositi tvoje!
U pamet se!