Anketa:Parada Ponosa, za ili protiv

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Normalno drustvo je ono u kome se osobe ili jedinke uglavnom ne slazu, imaju razlicito misljenje o temi i ...,i to je ok.
Ono sto mozda nije normalno, to je nedostatak tolerancije, ne u smislu ponasanja ucesnika u temi, vec prema temi !
Razlicitosti postoje, svuda su oko nas, normalno je da imamo stav ali normalno je i da imamo razumevanja da shvatimo da razlicitost ne ugrozava,
Vecina je u temi bila protiv, navodeci, karikiram, miran san, boga, moral, ...
I vecina je bila protiv "pedera", mozda namerno zaboravljajuci da LGBT , usvojen izraz, cine i pripadnice slabijeg pola ?
Necu da se upustam u dilemu dalije i ako je i zasto ?
Mogao bih da lako osporim: miran san, boga, moral, ...pojmove i pokazem da su stvar istoriske epohe i da us promenljiva kategorija istoriski-ali ne vidim da ima potrebe.
Rec "Peder" se dugo na nasim prostorima koristila i jos uvek kao pogrdna, kao psovka, onda kada treba uvrediti nekog ili grupu onih koje ne volimo (utakmice), i ne mozemo ocekivati da se sada, tako brzo, promeni ili pocne oznacavati nesto drugo,
Ako pojedinac ili grupa, ne ugrozavaju mene, nas, druge, zasto bih ih mrzeo, ili bio protiv njih ?
Ne vidim ni jednog razloga, moralnog, ljudskog, licnog biti protiv parade, sustina je, protiv osoba koji drugacije misle.
Kakvo tu ugrozavanje postoji sto ce neko prosetati ulicom, oni koji vole da potegnu Boga-neka pogledaju 10 zapovesti, oni koji potezu moral, neka se sete da je to kategorija koja se stalno menja, a oni koji pominju decu i njihov miran san-neka se sete da je hiljadu puta gora stvar droga.

Budimo tolerantni iako nesto ne razumemo, to sto je drugacije, nije obavezno i opasno

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Rec "Peder" se dugo na nasim prostorima koristila i jos uvek kao pogrdna, kao psovka, onda kada treba uvrediti nekog ili grupu onih koje ne volimo (utakmice), i ne mozemo ocekivati da se sada, tako brzo, promeni ili pocne oznacavati nesto drugo,

Ja govorim srpskim jezikom i reč "peder" znači "muškarac koji oseća polni nagon prema osobama istog pola,homoseksualac"(Vujaklija). A, izraz gej (gay) potiče iz ,čini mi se,engleskog jezika - izvedenica od veseo,srećan,itd. wacko2
E,sad - ako ja pričam maternjim jezikom (srpski) zašto ja vredjam nekoga ako koristim reč (za nekoga) iz sopstvenog jezika? :???:
I da, reč "peder" se upućuje i sudijama na utakmici (na primer) kada ne sviraju u pištaljku ako protivnički igrač igra rukom (na primer)...

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Joj bre vuce ne mora tvoja uvek da bude zadnja. :blum3:
Imam ideju da skupimo pare pa neka prave paradu ponosa u nekom Jevropskom gradu. yes3

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Joj bre vuce ne mora tvoja uvek da bude zadnja. :blum3:
Imam ideju da skupimo pare pa neka prave paradu ponosa u nekom Jevropskom gradu. yes3

Uopšte ne težim tome da moja mora da bude zadnja,već (na konto rečenog) iznosim svoje mišljenje. yes3 tmaks65 je reč peder (koju sam ja koristio) stavio pod navodnike i hteo sam da mu objasnim kako ja na to gledam! yes3
E,ajde sad ljubopitljiva ostavi komentar posle mene,pa moja "neće biti zadnja"!thnks
A,pare bih radije priložio u humanitarne svrhe...

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Pošto se većina učesnika ovog foruma manje više izjasnila po pitanju parade ajde da vidimo šta o tome misli naš predsednik - pa prilepljujem tekst.

Predsednik Srbije Boris Tadić primio je delegaciju gej i lezbejskih organizacija iz Srbije i podržao održavanje Parade ponosa u Beogradu.

„Zajednički je ocenjeno da će održavanje Parade ponosa predstavljati civilizacijski iskorak i pokazati da Srbija postaje društvo bezbedno za sve svoje građane",navodi se u saopštenju.
Na sastanku je bilo reči o položaju LGBT osoba, pri ćemu su aktivisti upoznali Tadića o svakodnevnim pretnjama koje primaju i teškoćama koje imaju u svakodnevnom životu. Aktivisti su rekli Tadiću šta je sve LGBT pokret prethodnih godina učinio na pitanju povećanja vidljivosti problema sa kojima se ova zajednica svakodnevno suočava, navodi se u saopštenju.
Slično tome, na nedavno odžanoj hrvatskoj paradi pod nazivom „Hrvatska to može progutati” učesnici su imali podršku predsednika Ive Josipovića. Podsećamo da su i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić takođe dali podršku, verujući da je klima u Srbiji promenjena i da smo spremni za takav događaj.
Delegaciju su činili aktivisti i aktivistkinje Gej lezbejskog info centra, Gej strejt alijanse i Kvirija centra.

Izvor B92.
19831331084c2b7b4fcda73746144730_extreme.JPG

Poslednja izmena:
Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
Valjda si do sada u svom zivotu (koliko god dug bio) zakljucio da politicari ne govore ono sto zaista misle, vec ono sto odgovara glasackom telu i rukovodiocima drugih uticajnijih drzava.

Ova izjava moze se smatrati verodostojnom jedino ako je nas predsednik homoseksualac (iako ocima ne mogu da ga vidim, smatram da nije)

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Ova izjava je verodostojna, to saopštenje je izdato iz kabineta i preneli su je svi mediji.
A da li je iskren ili ne to je drugo pitanje i to teško možemo da znamo. Ako je on ovo izjavio a misli drugačije onda on laže . U tom slučaju se može zaključiti da imamo predsednika lažova.
Ono što ja mislim je, naravno da laže ili je promenio mišljenje , da je imao pozitivno mišljenje o paradi i gej populaciji ovako nešto bi uradio i pre, prošle godine ili pre par godina i tada je bio predsednik.
A šta ga je nagnalo na ovakav postupak , pa uvideo je neke stvari.
U svakom slučaju izgleda da će parade biti čim ju je naš predsednik blagosiljao. A gospoda koja misle da će ona pokvariti njihovu decu neka ih sakriju dok ona ne prođe.

Poslednja izmena:

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
U svakom slučaju izgleda da će parade biti čim ju je naš predsednik blagosiljao. A gospoda koja misle da će ona pokvariti njihovu decu neka ih sakriju dok ona ne prođe.

Parade će biti ako bude trebalo da se "digne prašina" u narodu da bi se sa nečega drugog skrenula pažnja...
Zar Srbija u vladi nema nekoga dovoljno pametnog ko će reći da taj peder bal nije bezbedan - što za učesnike istog (pedere) što za one koji bi izašli u kontra tabor da izraze negodovanje (čitaj - glasači u vreme izbora,huligani kad se dodje na vlast)!
Taj isti Tadić je jedanput rekao za 5.oktobar da je "mladost Srbije rekla NE režimu Slobodana Miloševića,bla,bla,bla..." a kasnije (u političke svrhe) tu istu "mladost" naziva huliganima... wacko2 Sad u političke svrhe podržava pedere! Bravo,Tadija... wacko2
Da ne idem dalje,jer je politika na SF zabranjena...

Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
Ovo kuda ide ovaj svjet je totalno protiv zakona prirode. Znate kako kažu:"Da je bog htio pe*ere stvorio bi Adama i Stevu." Znači PROTIV

Natrag