Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
sta god nauka dokazala do sad, meni ne umanjuje postojanje svemocnog energetskog bica, zato sto se ja ne oslanjam na bibliju ili neku drugu svetu knjigu, niti sto sto je nauka dokazala ima veze sa tim bicem u smislu njegovog postojanja ili ne postojanja

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Hm, smatraš glupošću "zato sto ne moze naucno da se dokaze postojanje ili ne postojanje boga...", a onda sam ispravno odgovaraš da nauka nije tu da dokazuje postojanje ili ne postojanje Boga, nego da izučava našu stvarnost. A to šta će nauka u budućnosti dokazati a šta neće, ne može niko znati. Činjenica je da nauka odgovara na sve više pitanja o životu i svijetu koji nas okružuje i sasvim je razumno pretpostaviti da će jednog dana odgovoriti i na pitanje o nastanku života na Zemlji.

Jurka! nauka vec odavno zna kako je covek stvoren!pogledaj film(DNK protiv nauke) radi se o tome da jedna celija koja se nevidi okom,ima jos milijarde raznih slozenih elemenata,informacija koji se odrzavaju proteinima,belancevinama itd.
Sama nauka tvrdi da je nemoguce da je to postalo slucajno jasno se vidi da je tu umesana ruka savrsenog inzinjera,tvorca.

Ja sam protiv nauke jer uvodi ljude u zablude!kako? zivimo mi lepo imamo Kola,avione,motore,bicikle,brodove,kompijutere,tv,rakete
"Sta rakete"????I na kraju izgorece sva zemlja!!! sta mislis zasto????Sta kaze lucifer (uznecu se na nebesa i bicu kao bog)kako? MKS koja se nalazi na orbiti,sateliti kroz cega danas lucifer vlada celim svetom sa svojim pomocnicima masonima.Ukratko vavilon veliki.

Bog stvori voce i povrce za ukusno jelo!covek stvori Hibride samo da bude sto vece i sto teze voce i povrce naizgled lepo, a ukusa nikakvog itd sve to samo zbog profita.

Mozda ja nisam u pravu ali jedno znam sigurno! nauka nas odvlaci od Boga i Gospoda nasega.

Pozdrav od gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Gero, po tebi mi treba da još uvek živimo u čakmarama, sveštenik umesto lekara da čita molitvu za ozdravljenje kada nas boli zub, pisati isključivo na odranoj ovčijoj koži tucanim ćumurom ( jer da nema te nauke ne bi ti kuckao po tastaturi) i slično?
Nauka nije to što ti opisuješ. To je ideologija, prodavanje roga za sveću.
Pitanje andjela i pitanje čoveka nije drugo do pitanje savršenstva. Bog je savršen i stvorio je savršena bića. Savršeno biće mora stvarati savršene stvari potpuno u skladu sa svojom promisli. Ako je andjeo biće koje dolazi pre čoveka, sa nekom svrhom stvoreno, onda to biće kao i čovek, ima svoju svrhu, tačno određenu od stvoritelja.
Da ne gnajvim: i čovek i andjeli stvoreni su baš kako je to tvorac hteo.
Pod uslovom da je tvorac savršen.
Zar teistima ne pada na pamet kako je Bog stvorio samo jedan od mogućih svetova i krenuo da pravi neke druge?

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Božje postojanje je i te kako dokazivo; najpre zakonom uzroka i posledice (Neko je morao sve da stvori, jer ništa ne nastaje samo), potom i činjenicom da je živa i inteligentna bića mogao da stvori samo Živ i Inteligentan Tvorac, što se vidi i po postojanju reda, koji, kao što znamo, nastaje isključivo kao izraz inteligentnog delovanja.

To su činjenice koje Božje postojanje čine aksiomom {očiglednom pojavom, koja, samim tim, ne zahteva dokazivanje (Na primer, kada posmatramo neki automobil, obično nismo u prilici da vidimo i njegovog konstruktora ali imamo više nego dovoljno razloga da verujemo da on postoji i da je, prirodno, reč o živom i inteligentnom konstruktoru a ako se potrudimo, izvesno je da možemo i doći do njega...)}.

Što se tiče pojave greha i njegovih posledica, to je, za stvorene umove, apsolutna tajna dok ono što je izvesno jeste da Stvoritelj ne može biti odgovoran za nju, jer, kao što znamo, nije moguće da iz istog izvora teče i gorko i slatko već ili jedno, ili drugo; ili je dobro, ili zlo (činjenica je da je dobro samo ono što je potpuno dobro dok je sve drugo - zlo).

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gero, po tebi mi treba da još uvek živimo u čakmarama, sveštenik umesto lekara da čita molitvu za ozdravljenje kada nas boli zub, pisati isključivo na odranoj ovčijoj koži tucanim ćumurom ( jer da nema te nauke ne bi ti kuckao po tastaturi) i slično?
Nauka nije to što ti opisuješ. To je ideologija, prodavanje roga za sveću.
Pitanje andjela i pitanje čoveka nije drugo do pitanje savršenstva. Bog je savršen i stvorio je savršena bića. Savršeno biće mora stvarati savršene stvari potpuno u skladu sa svojom promisli. Ako je andjeo biće koje dolazi pre čoveka, sa nekom svrhom stvoreno, onda to biće kao i čovek, ima svoju svrhu, tačno određenu od stvoritelja.
Da ne gnajvim: i čovek i andjeli stvoreni su baš kako je to tvorac hteo.
Pod uslovom da je tvorac savršen.
Zar teistima ne pada na pamet kako je Bog stvorio samo jedan od mogućih svetova i krenuo da pravi neke druge?

A sta ti lekari rade? postavete na narkotike! ako radi farmaceucka fabrika onda i doktori primaju platu!!!!seti se o vakcinama! ja licno nedam da mi bodu decu!jer svaka vakcina je tempirana bomba.a o tabletama da i ne govorim,a droga?prvo mnoge stave na heroin a posle na tablete koje su gore od koke itd.
Mnogo nevinih je pomrlo od svega toga Zasto? jer vi nezelite da vidite kuda vas vode!ja se molim kako se molim to je samo izmedju mene i Boga i nemam problema nikad nisam isao kod doktora,fala Bogu moja deca takodje,supruga!!!! sta ce meni zubar?imam sve zube sa 42g-ne,moji takodje!Ako nastavis da jedes sve sto ti "ONI" prodaju neces daleko.Ja licno jedem samo sto je prirodno!sto je Bog posadio!sto je farmer koga ja poznajem odgajio ovcu,prase,kokos,idem na pecanje jedem svezu ribu,lukac,paradajz,krace sve sto je rukom bozjom dano.A ti kako hoces to jer tvoje pravo.I ja licno nemam problema sa zdravljem!!!!!!

Ti imas slobodnu volju i sam resavas kojim putem da ides,ja sam izabrao svoj i ne zalim se!tebi treba doktor meni ne!tebi treba grad,meni ne,tebi trebaju supermarketi meni ne,a to sto moram da placam porez ili da kupim zemlju,da napravim kucu treba mi dva zivota,a mozda i tri to nije od Boga a od magoga.
Ako ti se svidja da im placas porez za to sto oni nisu stvarali to je tvoja stvar,ja necu ali moram inace nemogu da zivim na ovoj planeti,Iako je Bog dao sve besplatno oni su nasli nacin da nas porobe.Kroz razne ideologije i apsursde.
Ja cu ipak da ostanem veran onome ko mi je dao zivot!!!a ne onome koji me muci da readim za njega,koji kad bi mogo i poslednji atom bi mi isisao iz tela radi profita!............

2) Nauka ce unistiti covecanstvo!vec ga unistava!ti si materijalist zato ne razumes prirodne stvari.No to je tvoje pravo.tvoj izbor.

Ja sam za razliku od tebe izabrao Bozju tvorevinu,a ne ljudcku,sotonsku.

Gde si ti majketi procitao,saznao da smo mi ljudi savrseni???
kad su jedna trecina andjela postali demoni,koji su posli za luciferom,oni su bili savrseni i uzeli put nesavrsenstva,dok mi ljudi nismo imali izbora i RADJAMO SE NE SAVRSENIMA! Samo su adam i eva bili savrseni,a ne mi.

Zelim ti sve najbolje.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
To je ono o čemu govorim, a i ovo je već nekakav tvoj odgovor - ne može se razumjeti! A i kako bi? Ako je naš um ili razum Božija kreacija, a sve što je Bog stvorio moralo bi biti savršeno, zar ne, kako se onda u čovjeku javlja priv za zlo i za grijeh, bez obzira na slobodnu volju? Tu nešto debelo ne štima.

E vidiš Jurivaka pitanje ti je na mestu ali odgovor ne možeš da dobiješ adekvatan od crkvi jer su zatucane da ne mogu odgovoriti na takva pitanja. Ja sam odgovore na takva pitanja morao sam da potražim. Problem je što nemaš odgovor da naš um nije čista Božija kreacija već zaprljana kreacija sa satanskim genima. To je današnji čovek. Čak i biblija govori da ima stvarstva koja nije stvorio Bog. Sve što treba uzdrmati i uništiti to nije stvorio Bog. O tome nam govori i ovaj stih. Jevrejima 12.27.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
E vidiš Jurivaka pitanje ti je na mestu ali odgovor ne možeš da dobiješ adekvatan od crkvi jer su zatucane da ne mogu odgovoriti na takva pitanja. Ja sam odgovore na takva pitanja morao sam da potražim. Problem je što nemaš odgovor da naš um nije čista Božija kreacija već zaprljana kreacija sa satanskim genima. To je današnji čovek. Čak i biblija govori da ima stvarstva koja nije stvorio Bog. Sve što treba uzdrmati i uništiti to nije stvorio Bog. O tome nam govori i ovaj stih. Jevrejima 12.27.
Ako je tako, onda nismo čista Božija kreacija, a to opet protivrječi osnovnim postulatima svetog pisma i navodnoj Božijoj riječi koja je tamo kazana.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ako je tako, onda nismo čista Božija kreacija, a to opet protivrječi osnovnim postulatima svetog pisma i navodnoj Božijoj riječi koja je tamo kazana.

Upravo tako , mi nismo čista Božija kreacija. I to protivreči postulatima crkvi ali ne i svetom pismu. Ako imaš argumente da protivreči svetom pismu iznesi ih ovde. Ja ću izneti argumente iz svetog pisma da smo u početku stvoreni po slici Božijoj ali da smo sad što se tiče Božije kreacije u grupi sa nečistim životinjama. Otvori bibliju i nađi Brojevi 18.15-17.

Sve što je prvorođeno od svakog stvorenja što budu prinosili JAHVE
i od ljudi i od životinja neka bude tvoje. Ali prvenca od ljudi odkupi i
prvenca od nečistih životinja odkupi.
Kad budu imali najmanje mesec
dana, odkupi ih po odkupnoj ceni,prema utvrđenoj vrednosti pet sikala
srebra prema svetom siklu. To je dvadeset gera.Samo prvenca od krave
prvenca od ovce ili koze nemoj odkupiti.Oni su nešta sveto.
Njihovom krvlju
poškropi oltar i njihovo salo spali kao žrtvu koja se spaljuje na ugodan
miris JAHVE.

Čovek je svrstan u kategoriju nečistih sa nečistim životinjama. Čiste životinje su svete iz razloga jer su čista Božija kreacija. Nadam se da je malo jasnije.

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Ovaj citat o žrtvovanju veoma je interesantan. Po ovome, nož u šake i udri po provorodjenom? Starozavetni Bog je prilično krovločna vizija Stvoritelja.
Naravno, sad očekujem citate i šetnju dokazivanja kombinacijom Novog zaveta koji potvrdjuje na čudan način Stari ali je opet drugačije.
Za cenjenog Geru...
Izlistaj malo ove teme iz religije. Pre oko godinu i po, dve, vodjene su polemike i ti si izneo argumente već vidjene. To je u redu. Nečiji način života je njegova stvar. Slobodna volja... Ali, suština onog što sam napisao nije to. Evidentno kako nisam jasan. Ti, kao i mnogi ovde, neke stvari uzimaš u bukvalnom značenju, dok nešto što ima konkretno značenje i svrhu, tumačiš kroz neke metafizičke naočare. Živo me zanima kriterijum po kome se ti cvikeri meću na nos i kad.
Pojasni mi, molim te, kako to da je Bog savršen a čovek, kao poslednje biće u nizu njegovih kreacija, nije?
Kako su to Adam i Eva savršeni kad su počinil prvobitni greh?
Kako je Bog savršen, zašto se predomišlja? Da li to znači kako nije postojan? (odluči da uništi ljudski rod pa se predomisli i spase Noja i njegovu porodicu, stavi dugu, a ovi udri po starom, zar to nije mogao znati)?
Ako je odlučio da potopom pobije sve živo na zemlji, šta je sa ribama?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Upravo tako , mi nismo čista Božija kreacija. I to protivreči postulatima crkvi ali ne i svetom pismu. Ako imaš argumente da protivreči svetom pismu iznesi ih ovde. Ja ću izneti argumente iz svetog pisma da smo u početku stvoreni po slici Božijoj ali da smo sad što se tiče Božije kreacije u grupi sa nečistim životinjama. Otvori bibliju i nađi Brojevi 18.15-17.

Sve što je prvorođeno od svakog stvorenja što budu prinosili JAHVE
i od ljudi i od životinja neka bude tvoje. Ali prvenca od ljudi odkupi i
prvenca od nečistih životinja odkupi.
Kad budu imali najmanje mesec
dana, odkupi ih po odkupnoj ceni,prema utvrđenoj vrednosti pet sikala
srebra prema svetom siklu. To je dvadeset gera.Samo prvenca od krave
prvenca od ovce ili koze nemoj odkupiti.Oni su nešta sveto.
Njihovom krvlju
poškropi oltar i njihovo salo spali kao žrtvu koja se spaljuje na ugodan
miris JAHVE.

Čovek je svrstan u kategoriju nečistih sa nečistim životinjama. Čiste životinje su svete iz razloga jer su čista Božija kreacija. Nadam se da je malo jasnije.
Nisu potrebni citati iz Biblije. Tamo se mogu naći "dokazi" za sve što zamisliš. Dovoljno je da krenemo od Adama i Eve, prvih ljudi. Dakle, ovakao: Savršeni i nepogrešivi Bog napravi biće "po svom liku i obličju" i dade mu ime Adam. Od njegovog rebra napravi ženu i dade joj ime Eva. I reče im, između stalog, - živite i množite se! Budući da je Tvorac savršen, svemoguć i sveznajući, te da je stvorio biće po svome liku i obličju, i to bi biće trebalo biti savršeno, zar ne? Ne poturajte ovdje odgovor o slobodnoj volji, jer i Bog ima slobodnu volju pa ne griješi. To bi isto trebalo da važi i za njegova stvorenja. I šta se dešava? Ti prvi ljudi zgriješiše!? Kako, ako su stvoreni savršeni?
Odgovor je samo jedan. Nisu bili savršeni. Dakle, Bog je pogriješio! Stvorio je biće koje se otelo njegovoj kontroli, a on to nije predvidio!?

Poslednja izmena:
Natrag