Ako je Bog stvorio ljude da bi ga ovi obožavali, onda nije stvorio ljude nego robove

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Prepravice oni to u trecoj verziji biblije. Treba sada nova adaptacija na new age.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
To je vrlo zanimljivo. Isusa su zvali Nazarećanin, navodno po tome mjestu ili gradu Nazaretu, a od Nazareta nigdje ni traga, tako da su moguće svakakve spekulacije.

Plus ako na to dodas da se prvi put u istoriji pominje u 2. veku (ako ne racunas onu podvalu u delu Josifusa Flavija) i to se pominju hriscani i njihova prica o njemu, prilicno mi je tanka ta hipoteza da je Isus postojao.

@Cvrle
Haha, izlazi treci deo biblije a? Novi zavet 2? Najnoviji zavet?

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Plus ako na to dodas da se prvi put u istoriji pominje u 2. veku (ako ne racunas onu podvalu u delu Josifusa Flavija) i to se pominju hriscani i njihova prica o njemu, prilicno mi je tanka ta hipoteza da je Isus postojao.
Ni Flavije ne spominje Nazaret. "
Povjesničar
Josip Flavije
(37. - 100.) židovskog podrijetla Josif ben Matitjahu Hakohen, nabraja nekih
45 imena gradova i sela malenog prostora tadašnje Galileje
. On opisuje i Jafu - selo tek kilometar od današnjeg grada nazvanog Nazaret, gdje je živio neko vrijeme. Ovaj povjesničar je vodio vojne operacije uzduž i poprijeko Galileje, u drugoj polovini prvog stoljeća. Osobno su ga jako zanimale i tadašnje religijske sljedbe, koje je sve proučio i sudjelovao u njima. Nigdje u svojim knjigama ne spominje nikakav Nazaret niti Nazarećanina [Leedom; Gauvin itd.].
Da je kojim slučajem stvarno s divljenjem spomenuo Isusa kao Mesiju, dva puta u svojim spisima, a ne radi se o kršćanskoj krivotvorini, bilo bi čudno da nije spomenuo i grad gdje se taj "velikan" rodio."

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ni Flavije ne spominje Nazaret. "
Povjesničar
Josip Flavije
(37. - 100.) židovskog podrijetla Josif ben Matitjahu Hakohen, nabraja nekih
45 imena gradova i sela malenog prostora tadašnje Galileje
. On opisuje i Jafu - selo tek kilometar od današnjeg grada nazvanog Nazaret, gdje je živio neko vrijeme. Ovaj povjesničar je vodio vojne operacije uzduž i poprijeko Galileje, u drugoj polovini prvog stoljeća. Osobno su ga jako zanimale i tadašnje religijske sljedbe, koje je sve proučio i sudjelovao u njima. Nigdje u svojim knjigama ne spominje nikakav Nazaret niti Nazarećanina [Leedom; Gauvin itd.].
Da je kojim slučajem stvarno s divljenjem spomenuo Isusa kao Mesiju, dva puta u svojim spisima, a ne radi se o kršćanskoj krivotvorini, bilo bi čudno da nije spomenuo i grad gdje se taj "velikan" rodio."

Mislio sam na Isusa.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Mislio sam na Isusa.
Ma, da, ali Isus je, po Biblji, rođen u Nazaretu. Čak mu je to i drugo ime. Ako niko od istoričara, uključujući i Flavija, ne spominje taj grad (ili mjesto), a ni areolozi nisu pronašli nikakve tragove o tome gradu, onda se opravdano može postaviti pitanje, nije li sve izmišljeno...?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zar nije rodjen u Vitlejemu? Po mateju i luki?
Jeste. Josip i marija su navodno radi nekakvog popisa morali otputovati iz Nazareta u Vitlejem i Isus se tamo rodio. No, smatrao se Nazarećaninom, a tako su ga i zvali. A u Nazaretu je navodno i odrastao.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Jeste. Josip i marija su navodno radi nekakvog popisa morali otputovati iz Nazareta u Vitlejem i Isus se tamo rodio. No, smatrao se Nazarećaninom, a tako su ga i zvali. A u Nazaretu je navodno i odrastao.

Eto nisam ni znao za Nazaret. Mislio sam da je to mesto postojalo.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Eto nisam ni znao za Nazaret. Mislio sam da je to mesto postojalo.
Evo ti link, ako te zanima, ovdje je sve potanko objašnjeno o Nazaretu.

Kod:
[URL="http://znanost-i-biblija.blogspot.com/2012/06/nepostojeci-nazaret.html"][COLOR=#000000]http://znanost-i-biblija.blogspot.com/2012/06/nepostojeci-nazaret.html[/COLOR][/URL]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.07.2009
Poruka
7
Ти само порекло живота на Земљи премешташ на друго место. Онда се јавља питање како су настали ти ванземљаци.
Теорије панспермије и космозоа не држе воду јер свака жива материја би била убиштена у свемиру, а при уласку у Земљину атмосферу долази до подизање температуре астероида који експлодира кад удари о Земљину површину.
Бушмани су напредовали колико је потребно за њихове услове живота, као што нико до нас не би могао тамо да живи. Није проблем Бушману да се прилагоди условима живота у граду, ако за то има потребе.

Poreklo života na Zemlji je diskutabilno pitanje al tu je nauka da koliko može otkrije i dokaže kako je nastao život, naravno da za to treba i vreme... ali opet je bolje i da dočekamo da saznamo nego li da zivimo u zabludama.
Da li su nas naselili vanzemaljci il nisu opet pre je i to verovatno nego da nas je načinilo neko "svemoguće božje" biće, no opet teorija ima raznih.
Što se tiče panspermije i kosmozoa itekako drže vodu, pa svaka životinja pa i čovek je baziran na hemijskim jedinjenjima C - H - O ( Ugljenik - Vodonik - Kiseonik ) a to su nežive materije, al ako bi posmatrali svaki živi organizam videli bi da je sve neka vrsta lančane reakcije a mi to zovemo život.
Što se bušmana tiče, hteo sam da naglasim da se radi o recimo drugacijoj podvrsti ljudi, tačno je da su se prilagodili takvom načinu života ali nisu uznapredovali u drugim sverama samostalno kao na primer evropljani ili neki drugi.Sad zamislimo predaka unazad 10000 godina od jednog bušmana na kom je nivou razvijenosti bio.
Pronadjeni su ostatci skeleta čovekovog koji datiraju unazad od oko 40000 i više godina sto je naučno potvrdjeno a ako pogledamo na religiju koja je pocela odprilike pre 2000 godina, i sad treba da verujemo da je neki bog nas stvorio, pa logičnije je poverovati da je sve delo ljudskih ruku nego li bilo šta drugo. Uostalom postoji li ijedan dokaz o postojanju boga sobzirom da smo u 21 veku gde je tehnika daleko razvijenija nego li pre 1000 godina.

Natrag