Ako je Bog stvorio ljude da bi ga ovi obožavali, onda nije stvorio ljude nego robove

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Cekaj, zar nije bog to znao od pocetka, ako je sveznajuci onda je morao da zna da ce se to dogoditi, inace nije sveznajuci bog ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Cekaj, zar nije bog to znao od pocetka, ako je sveznajuci onda je morao da zna da ce se to dogoditi, inace nije sveznajuci bog ?

Ja bih pre rekao da se Bog nije bavio takvim mislima predvidjanja konacnog ishoda pojave greha.

I da je kojim slucajem pokrenuo svoju Bozansku moc predvidjanja, i video da ce prvo Lucifer a potom i prvi ljudi pasti u greh, to ne menja stvari, on je dopustio da stvari idu svojim tokom, stvorivsi plan spasenja coveka koji ce pokazati pred celim svemirom pravu prirodu zla, i nasuprot tome Bozju neizmernu ljubav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Koliko stvari se mora izmisliti da bi prosla ta prica, sad znate koje moci je koristio a koje nije u njegovoj glavi, i za sve lose je kriv lucifer :D
I pored svega i dalje ga nazivate bogom ljubavi, neverovatno

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Kako bog ljudima sudi, ako je on olicenje dobra?
To znaci da nikada nista lose nije iskusio, da nema nikakvog iskustva sa losim.
Kako onda zna da je lose?
Ako zna sta je lose, to znaci da je iskusio sve lose, te samim tim nije dobar.
Ako ne zna sta je lose, onda znaci da ne zna sve.

:-D

Takodje, da li si se zapitao, da li bog zapravo samo odbija, kao svaki ateista, da prizna da je i on stvoren od svog boga, te je i sam bog ateista? Jer, ako je i on stvoren od nekog boga koji je iznad njega, bog to ne bi znao, odnosno ne bi znao da ne zna.
Tako se stvara beskonacan krug bogova koji su stvorili bogove. Sto na kraju dovodi do realnosti, da je bog kreacija ljudskog uma.

Naravno, bog je zapravo tvoj ego, zato ga i poznajes tako dobro. Bog si zapravo ti. Sve 'njegove' reci su zapravo tvoje reci, sve 'njegovo' ovo i on je tvoja ego projekcija. Posto ni Mojsije ne poznaje tako dobro boga kao ti. Dok je Mojsije morao da ide na planinu i da ga nema veoma dugo vremena, da bi mu se bog ukazao i razgovarao sa njim, tebi se pokazuje u tvom domu, kad god to zatrazis. Izgleda da si ti bitniji bogu od mojsija.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sustina je u jednom, da protivnici Boga mogu postaviti milion pitanja koja su sami izmislili samo iz jednog osnovnog razloga, jer nisu spremni da prihvate jednostave odgovore koje nudi sam Bog u svojoj reci o sebi i prirodi njegovog carstva.

U predhodnim komentarima je pomenuta realnost, da ateisti zive u realnosti i veruju realnosti a vernici ne vec veruju u bajke.

Sta je veca bajka nego verovati da neziva materija ima razum i inteligenciju da sama sebe stvara i transformise.

To bi bilo isto kada bi stolar uzeo daske, stavio ih u radionicu, izasao i vratio se posle recimo dva sata, i nasao nov funkcionalan sto od dasaka koje su se same poredjale i zakucale kreirajuci sto.
Ili kada bi zidar kupio materijal i ostavio ga na polju, i otisao i vratio se kroz godinu dana i nasao novu sagradjenu kucu.

Sami mozete prosuditi sta je veca verovatnoca, ovo pomenuto, ili cinjenica da u kosmosu postoji inteligentni razum koji stvara svetove i zivot na njima..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ta verovatnoca koju ti spominjes je skroz netacna, mnoga jedinjenja se u prirodi stvaraju sama, bez ikakvog zivota i inteligencije, i sve sto je potrebno je spoj jednostavnih nukleotida da bi se doslo i do DNK i RNK, tako da ta poredjenja su gluposti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ta verovatnoca koju ti spominjes je skroz netacna, mnoga jedinjenja se u prirodi stvaraju sama, bez ikakvog zivota i inteligencije, i sve sto je potrebno je spoj jednostavnih nukleotida da bi se doslo i do DNK i RNK, tako da ta poredjenja su gluposti.

Ja sam upravo o tome govorio, a ti si sad potvrdio, da se ne ziva materija koja nema razum spaja sa drugom ne zivom materijom da bi nastalo nesto trece koje je opet ne zivo samo po sebi.

Dakle, nukleotidi imaju razum i inteligenciju i oni znaju da treba da se nadju na odredjenom mestu i da se spoje da bi nastao DNK i RNK.

Seme u zemlji ima razum i ono ce reci samom sebi, aha evo sada sam u zemlji i sada cu da proklijam..

To je ceo problem, po teoriji ateizma neziva materija je inteligentna i ona cini sve sama od sebe jer razmislja i odredjuje inteligentnim zakljucivanjem sta treba da cini i kuda da ide, sa cime da se spaja, nije potreban inteligentni razum koji sve pokrece.

Sami zakljucite da li danas kada ste kupili hleb u prodavnici, da li je on sam odsetao do vaseg stana, ili se sav kucni posao uradio sam, ili ste vi sami morali da pokrenete akcije i da uradite sva za sebe sami.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Stvari u prirodi ne miruju, apsolutno mirovanje ne postoji, a ti polazis od pretpostavke da postoji, dajuci primer dasaka koje stoje na stolu.

Svaki atom, ili elektron, ne samo da ne miruje, vec ima silu koja ga privlaci ili odbija od drugih atoma ili elektrona, pa je samim tim njihovo spontano spajanje ne samo moguce, vec neminovno.

To je kao velika slagalica, jednostavno, ne pase svaki atom uz svaki atom, a opet, drugi pasu jedni uz druge, stvarajuci nove hemikalije.
Zatim te novonastale kompleksnije hemikalije, kada se spoje, daju neka druga jedinjenja. Nadam se da si nekada u zivotu video silu koja privlaci dva magneta? E, tako se slicno i dva atoma koja PASU jedan na drugog, privlace kada su u blizini. I da li tu sada postoji inteligencija, ili je to jednostavno zakon prirode, od koga i zavisi sve?

Daske su bezveze primer, prvo ne krecu se, drugo i to sto bi dale da se krecu, je meh...
Pogledaj kako se zemlja formirala od osnovnih gradivnih elemenata. Prvo je bila gomila oblaka gasova i elemenata, zatim su se ti elementi privlacili i formirali gravitaciono polje, koje je dalje privlacilo ostale elemente. Zatim je sila i gustina tih elemenata postajala sve jaca, da se zagrejala do visokih temperatura. Kada je ceo taj oblak materije bio usisan i spojen sa ostatkom, koji ga je privlacio, zemlja je polako pocela da se hladi spolja, tokom miliona godina. Slicno mozes da vidis u hrani koja je zagrejana. Prvo pocne povrsina da se hladi, dok sredina ostaje i dalje topla. Zato je u centru zemlje, zbog pritiska, i dalje visoka temperatura. I puf, magicnim privlacenjem osnovnih elemenata, pogledaj sta se desilo. A ne tvoje daske, koje stoje staticne.

Nukeotidi nemaju razum i inteligenciju. Sile privlacenja i odbijanja u atomu kreiraju tu iluziju da su ljudi napravljeni od zive tvari.
U biti, kada zaronis toliko duboko da vidis od kakvog gradivnog bloka je covek napravljen, nacices samo atome i molekule. Ti atomi i molekuli dalje prave proteine, koji opet, imaju svoja svojstva, privlace razlicite elemente, spajaju se na razlicite nacine, upravo zbog sila koje ih vezuju na prvom mestu, ta njihova kombinovana energija, odnosno razlicitost elemenata koji ih povezuju, uslovljavaju ih da reaguju sa svojom okolinom. I vec tu, oni deluju kao ziva stvar. Ali zapravo nisu. Sve je uslovljeno silama koje vladaju u njima.

Zamisli jednu ciglu. Ta cigla je deo jedne kuce, koja je deo jedne ulice, koja je deo jednog kvarta, koja je deo jednog naselja, koji pripada jednoj opstini, koja pripada jednoj pokrajini, koja pripada drzavi, koja pripada kontinentu, koja pripada planeti zemlji.

Zamisli jedan atom koji pripada jednom molekulu, koji pripada jednom proteinu, koji pripada jednoj funkciji celije, koji pripada celiji, koja pripada organu, koji pripada grupi organa za varenje, koji pripada coveku.

Da li shvatas analogiju?

Ja sam upravo o tome govorio, a ti si sad potvrdio, da se ne ziva materija koja nema razum spaja sa drugom ne zivom materijom da bi nastalo nesto trece koje je opet ne zivo samo po sebi.

Dakle, nukleotidi imaju razum i inteligenciju i oni znaju da treba da se nadju na odredjenom mestu i da se spoje da bi nastao DNK i RNK.

Kako sebi uopste mozes da objasnis, da prvo kazes da se spajanjem dva neziva elementa, dobija nezivi element, i onda skocis na zakljucak kako nukleotidi, koji su spojeni od te iste nezive materije, samo daleko kompleksnije, odjednom postaju zivi?

Rec 'zivo', je samo ljudska izmiljotina koja pokusava da se udalji od svog osnovnog nezivog gradivnog elementa, atoma. Tvoje 'zivo' ne postoji bez tih atoma. To je samo opis. Svaki organ u tebi, zasebno je mrtav, bez funkcije, odnosno, sam za sebe ne moze opstati, kao ni mozak.

Tvoja kompleksnost od koje si sagradjen, ne udaljava te od realnosti.

I kompjuter je kompleksan, i roboti mogu da donose zakljucke, da rade stvari koje ljudi rade, i oni su sastavljeni od istih elemenata kao i mi, atoma. Pa opet, dovoljno smo licemerni, da za njih kazemo da oni nisu zivi, a mi jesmo, zato sto smo mi napravljeni od 'organskih' materija, koje je opet, nista drugo do opisa sitnih sastavnih elemenata kompjutera, poput procesora, tranzistora itd...
I organsko je opet, ljudska definicija.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Razum i zivot zivog dolazi samo posredstvom drugog pocetnog izvora koji u sebi nosi zivot i ima moc da pokrene procese u prirodi i kosmosu.
Mrtva materija nema razum i zivot, drvo, stena, zemlja, celija, atom, cestica prasine, autobus, kuca, smola, farba, patika, itd, itd, nemaju razum i zivot, sve je to mrtvo bez pocetnog izvora koji daje silu zivota i pokrece procese.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Drvo nije zivo??!!?? Celija nije ziva?!?!?
Vazi.

Imas jos nesto da izjavis?
Od ovakvih besmislenih izjava zabole me glava.

Jer ti ovo smatras takmicenjem, ko da gluplju izjavu taj je pobednik?

Znaci, samodefinicije reci ne dolaze u obzir, da u diskusiji dajes proizvoljna tumacenja reci.
Celija je organizam koji se hrani da bi preziveo. Samim tim, ako treba da preZIVI, znaci da je ZIVO.

Poslednja izmena:
Natrag