Mi moramo da se odreknemo svoje slobodne volje jer nas ona nagoni da cinimo ono sto je suprotno principu zivota a sto nam donosi fizicku i duhovnu bolest.
Bog ne trazi od coveka da se odrekne icega sto je za njegovo istinsko dobro, a sto donosi zdravlje i telu i duhu, vec samo onih koji ce mu doneti zlo, i sto ce poremetiti njegovo fizicko i duhovno zdravlje.
Bog spasava ljude od greha i zla koje je u njima samima, i upucuje ih na to da treba da imaju pravilan odnos kako prema telesnom tako i duhovnom zdravlju.
Kada Bog navodi coveka da se hrani zdravo, da ne koristi alkohol, duvan, kafu, ili druge otrove, ili da voli svoje bliznje i njihovu imovinu, da nikome ne cini zla i da postuje bracnu zajednicu, da li Bog time trazi da se covek odrekne necega sto je dobro i donosi zdravlje, ili pak necega sto je lose i sto donosi bolesti?
Sam odgovori na ovo pitanje i videces razliku izmedju nase slobodne volje koja nas vodi od Boga ka fizickoj i duhovnoj degradaciji, i Bozje promisli i volje za coveka koja nas vode ka njemu koji je zdravlje i telu i duhu.
Odgovor za spedy
Kada kazem jedan Bog, uvek mislim na zajednicub tri licnosti koje zajedno saradjuju u planu spasenja coveka, onako kako to i biblija uci.