Ako je Bog stvorio ljude da bi ga ovi obožavali, onda nije stvorio ljude nego robove

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Veru u kojeg boga ? Mislis da se musliman plasi susreta sa hristom, ili indijac, ili ljudi iz plemena koja nikada nisu ni cula za hriscanstvo?
Sto se tice susreta sa njim, ako ce da me baci u pakao samo zato sto nisam verovao u knjigu sa pricajucim zmijama onda ni ne zelim njegov raj :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog je jedan, i Hriscanstvo objavljuje tog Boga celom svetu, i svako ima mogucnosti da ga upozna i da ga sledi.

Nemoj slediti knjigu, vec jega koji je zivi Bog koji zeli da te spase.
Biblija je iskustvo ljudi kojima se Bog otkrio i govorio im sta da zapisu za buduce generacije, i u tom smislu ona je bozja rec koja se prepoznaje nadahnucem koje u sebi nosi.

Neka ti Gospod pomogne da upoznas ove realnosti.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Ne, nego kraj poredka u kome caruje zlo, bezakonje i smrt, i stvaranje jednog savrsenog sveta, sveta ljubavi pravde, mira i istinske srece.

Upravo je ovo sto ti govoris fundamentalizam. Iz ovog razmisljanja, ljudi izvlace zakljucke da ne bi bilo lose ubrzati malo ove dogadjaje, te daju svoje doprinose u skrljavanju aviona u zgrade, dizanju neduznih u vazduh, misleci da im je njihov bog to sapnuo na uvo. Posto, ako bog radi to, onda je volja njegova.

U realnosti, to je covekova priroda. I ako se pobijemo svi medju sobom, to nije zato sto si ti tako predvideo, ili je bog tako hteo, vec zato sto su prevladali fundamentalisti sa takvim idejama. Naravno, to se nikad nece desiti, ali ce uvek postojati carke, cak i u najbolje uredjenom drustvu. Ne postoje dva istomisljenika.

Kao sto si napisao u jednom postu, nece svako ko vice ime gospodnje uci u raj, vec onaj ko radi ono sto bog hoce, kako objasnjavas da imas slobodnu volju ako moras da radis ono sto on hoce? Da li je kljuc u tome da treba da se odreknes svoje slobodne volje?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Bog je jedan, i Hriscanstvo objavljuje tog Boga celom svetu, i svako ima mogucnosti da ga upozna i da ga sledi.

Nemoj slediti knjigu, vec jega koji je zivi Bog koji zeli da te spase.
Biblija je iskustvo ljudi kojima se Bog otkrio i govorio im sta da zapisu za buduce generacije, i u tom smislu ona je bozja rec koja se prepoznaje nadahnucem koje u sebi nosi.

Neka ti Gospod pomogne da upoznas ove realnosti.

Pozdrav

bog koji je zrtvovao sebe i zeli da me spasi od samog sebe, jel tako ? Upotrebi malo mozak, od koga me on spasava ?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Bog je jedan, i Hriscanstvo objavljuje tog Boga celom svetu, i svako ima mogucnosti da ga upozna i da ga sledi

dragi moj laodikeja
kakv si ti to čovjek-vjernik ?
nestalan u srcu
imaš svjedočanstva o Bogu koja se sudaraju jedna s drugim
svjedočiš da je Bog jedan na jednom mjestu
zatim na drugom mjestu pišeš da je Bog trojedini
i tako vrtiš priču cijelo vrijeme u krug
sve se više i sam zapetljavaš u užad grijeha i propast

ljudi su napravili veliku grešku kada su pokušali sebi i svom grešnom pokvarenom ljudskom srcu prilagoditi Božji Zakon
radi toga su mnogi otišli u vječnu propast
nemoj ih slijediti da ne podijeliš istu sudbinu s njima

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
...rece pravi vernik....drugom pravom verniku.... opisa ateista...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mi moramo da se odreknemo svoje slobodne volje jer nas ona nagoni da cinimo ono sto je suprotno principu zivota a sto nam donosi fizicku i duhovnu bolest.

Bog ne trazi od coveka da se odrekne icega sto je za njegovo istinsko dobro, a sto donosi zdravlje i telu i duhu, vec samo onih koji ce mu doneti zlo, i sto ce poremetiti njegovo fizicko i duhovno zdravlje.
Bog spasava ljude od greha i zla koje je u njima samima, i upucuje ih na to da treba da imaju pravilan odnos kako prema telesnom tako i duhovnom zdravlju.

Kada Bog navodi coveka da se hrani zdravo, da ne koristi alkohol, duvan, kafu, ili druge otrove, ili da voli svoje bliznje i njihovu imovinu, da nikome ne cini zla i da postuje bracnu zajednicu, da li Bog time trazi da se covek odrekne necega sto je dobro i donosi zdravlje, ili pak necega sto je lose i sto donosi bolesti?

Sam odgovori na ovo pitanje i videces razliku izmedju nase slobodne volje koja nas vodi od Boga ka fizickoj i duhovnoj degradaciji, i Bozje promisli i volje za coveka koja nas vode ka njemu koji je zdravlje i telu i duhu.

Odgovor za spedy

Kada kazem jedan Bog, uvek mislim na zajednicub tri licnosti koje zajedno saradjuju u planu spasenja coveka, onako kako to i biblija uci.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Jel citas ti sta pises laodikeja, da se odreknem svoje slobodne volje ?

Bog trazi od nas da zivimo po njegovim pravilima ili ce nas kazniti vecnim paklom, ne pokusava da nas spasi od greha, nego od sebe.
Ja ako volim da pijem i da idem po zurkama i da imam seks sa novom devojkom redovno ja sam srecan, i nakon sto umrem ja odem u raj i zauvek sam srecan. E ali tu bog ulazi i kaze da to ne moze tako, jer ima da zivis onako kako on kaze ili nema spasenja ;)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jel citas ti sta pises laodikeja, da se odreknem svoje slobodne volje ?Bog trazi od nas da zivimo po njegovim pravilima ili ce nas kazniti vecnim paklom, ne pokusava da nas spasi od greha, nego od sebe.Ja ako volim da pijem i da idem po zurkama i da imam seks sa novom devojkom redovno ja sam srecan, i nakon sto umrem ja odem u raj i zauvek sam srecan. E ali tu bog ulazi i kaze da to ne moze tako, jer ima da zivis onako kako on kaze ili nema spasenja ;)
Ti upravo ne shvatas potpuno ono o cemu sam ja pisao, a ja sam vec objasnio prirodu Boga i njegovog carstva, da u Bozjem carstvu nema greha, da je greh princip suprotan principima koji vladaju u Bozjem carstvu i da covek kao takav gresan sa gresima koje si i ti pomenuo nikada ne moze da udje u carstvo Bozje, ne zato sto Bog ne zeli da ga u njega uvede, vec zato sto je coveku po prirodi ne moguce da u njega udje kao gresan, jer atmosfera i odnosi koji u njem vladaju, kao i njegova svetlost i slava ne bi bili ni malo prijatni za coveka i njegovoj gresnoj prirodi, i on bi sto pre gledao da se sakrije.Prilikom stvaranja Bog je stvorio coveka kao jedno apsolutno moralno bice.Grehom, covek je toliko izopacio svoju savrseno moralnu prirodu, da danas imamo jednog potpuno moralno degradiranog coveka, koji zivi samo za to da zadovolji svoje gresne zelje i prohteve.Bog je iz tog razloga i stvorio plan spasenja, da coveka vrati u prvobitno stanje svesti, da obnovi u coveku poruseni moralni lik, ocisti coveka od greha, i vrati ga u izgubljeni raj.

Natrag