Razumijem, no nije sve tako crno- bijelo, trebaju se uzeti svi spisi u njihovoj cjelovitosti, uostalom ona je jednom napisala da njeni spisi nisu mjerilo za određivanje doktrina već da to treba biti Biblija.
In speaking of His pre-existence, Christ carries the mind back through dateless ages.
He assures us that there never was a time when He was not in close fellowship with the eternal God. He to whose voice the Jews were then listening had been with God as one brought up with Him. {ST August 29, 1900, par. 15}
Ovo je oponent Arijevoj izjavi da je postojalo vrijeme kada Krista bilo nije, jer ona ovdje kaže da
nije nikada postojalo vrijeme kada Otac nije bio u zajedništvu sa Sinom. Pročitaj malo o ranom kršćanstvu i što se tada pisalo, oni su tada vjerovali da je Isus mudrost iz Izreka no nisu se usudili ići dalje zbog drugih biblijskih stihova, vjerovali su da je on uvijek bio kao Logos u umu svog Oca. Vama učitelji koji vam škakljaju uši demoniziraju ranokršćanske pisce pa ništa ne provjeravate samostalno.
Uostalom, nije me ni briga ja vjerujem da je Biblija Božja Riječ, a ne Ellen White je rekla ovo, Ellen White je rekla ono ili još gore pioniri su rekli ovo pa ono. Poštujem tuđe mišljenje ali imam svoje.
Evo i ovo je napisala ona i šta imam od toga da se sad svađamo i šamaramo njenim spisima i izjavama, baš ništa..
Christ was God essentially, and in the highest sense. He was with God from ALL eternity, God over all, blessed forevermore.” 1SM 247.3
“The Lord Jesus Christ, the divine Son of God, existed from eternity, a DISTINCT person, yet one with the Father.” 1SM 247.4
“The Lord Jesus Christ, the only begotten of the Father is truly God in INFINITY, but not in personality.”{Ms 116, 1905, par. 19}
(Kaže da je Isus Bog u najvišem smislu i da je uvijek bio s Bogom (s Ocem Nebeskim), druga rečenica kaže da je Isus zaista Bog u beskonačnosti ali ne ste ličnosti tj. mislim da govori o tome da je On druga božanska ličnost)
Isto tako napisala je ona da je Isus jedini istiniti Bog ima i toga, evo izvoli:
You left your friends and comfortable home, and came to teach me how to find
Jesus and believe in Him as the only true God. I demolished my idols and worshiped God, and now I see Him face to face. I am saved, eternally saved, ever to behold Him whom I love. I then saw Him only with the eye of faith, but now I see Him as He is. I can now express my gratitude for His redeeming mercy to Him who loved me and washed me from my sins in His own blood.” {6T 311.1}
---
Opet Slap postavio Rokeri s Moravu hehe
. Da, istina je da nije za nikakvu pohvalu to da su od velike sirotinje postali tako dobrostojeći i to koristeći vjeru. Isus je rekao nešto sasvim drugo bogatom mladiću koji iako vjeran Bogu i njegovim zapovijedima nije se htio odreći bogatstva i poslušati svog Gospoda i dati sve siromasima i poći za Njim. To stvarno nije lijepo od obitelji White, a i taj desetak mi je zaista upitan i mislim da se može zlorabiti.