Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.345
Bilo bi lepo kada biti znao voditi diskusiju bez licemernog i podsmevačkog duha koji te vodi u etiketiranje drugih i bez nametanja na silu tvog mišljenja, kroz besomučno ponavljanje lažnih optužbi.

Što je licemjerno u tome što sam ja prepoznao i jasno pokazao i dokazao da naučavaš muhamedanstvo?

Da li ja tebi trebam sada negirati nešto, da bi tvoja sujeta bila namirena i da bi sebi rekao: "ah, naterao sam ga se brani, iako svi znamo da su to lažne optužbe, moj plan je uspeo" ? Ne, to je sasvim zaludna stvar.

Upravo obrnuto. Ne trebaš se braniti, jer te ja ne napadam, nego trebaš priznati ono što je očito, a to je da si musliman.

O ovome ne treba da dalje diskutujemo.

Što ćeš ti raditi odluči ti, a što ću ja činiti odlučit ću ja. I ponovo ću ovdje ljudima pokazati “čudo neviđeno” - subotar okrenuo leđa Ellen White i poklonio se proroku Muhamedu.
Kuran (Muhamed): Kršenje zavjeta od strane kršćana dovelo do toga da su izgubili istinu o Isusovoj pravoj prirodi i da su mu pogrešno pripisali božanstvo, što je greška koja je ispravljena Kur'anom objavljenim Muhamedu.

A ovako o muhamedanstvu, i to baš po ovom pitanju, zbori 'proročica' Ellen White:

"Spasitelj je rekao: ‘Tko vjeruje u Sina, ima vječni život; a tko neće da vjeruje u Sina, neće vidjeti života; gnjev Božji ostaje na njemu. A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista.’

Muhamedanstvo ima svoje pristalice u mnogim zemljama, ali njegovi zagovornici niječu Kristovo božanstvo. Hoće li ova vjera biti propagirana, a zagovornici istine propustiti očitovati žarku revnost da obore ovu zabludu i poučavaju ljude o preegzistenciji jedinog Spasitelja svijeta?

O kako su nam potrebni ljudi koji će istraživati i vjerovati Božjoj riječi, koji će Isusa predstaviti svijetu u njegovoj božanskoj i ljudskoj naravi, objavljujući sa snagom i u demonstraciji Duha, da 'nema drugog imena pod nebom danog među ljudima, po kojem se možemo spasiti.”

--------------------

A Jovan ovako:

Da je Isus imao samo ljudsku prirodu govori i Jevrejima 2,14: "Budući pak da deca imaju telo i krv, tako i on uze udeo u tome.."
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Nema ništa od toga.

Nego moj savet tebi. Pobedi sujetu, to je karakterna mana. Ona te tera da se svađaš sa ljudima umesto da imaš zdravu diskusiju. Drž' se.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.345
Nema ništa od toga.

Nego moj savet tebi. Pobedi sujetu, to je karakterna mana. Ona te tera da se svađaš sa ljudima umesto da imaš zdravu diskusiju. Drž' se.

Lako za moju sujetu, ali što ćeš ti sa svojim patooškim 'kompleksom Mesije'? Imaš bolesnu potrebu o Bogu znati više nego svi drugi zajedno, i svima docirati kao da si ti jedan od rijetkih koji razumije što je i kakav je Bog. Tako ti je u toj tvojoj boleštini sotona, podilazeći tvojoj oholosti i umišljenosti, podvalio priču o nekakvom "Božanskom pluralu" koji je Bog prvi put otkrio tebi 2000 godina nakon Krista.

Ta tvoja patologija "kompleksa Mesije" ide dotle, da ti misliš kako mjesto "zdesna Bogu" ne pripada Isusu, nego tebi. A nužan uvjet da ti sjedneš zdesna Bogu, jeste Isusova detronizacija. A da bi se Isusa detroniziralo, dosjetio se sotona razglasiti vijest da Isus nije Bog. A ako Isus nije Bog, onda Isusu i nije mjesto zdesna Ocu. I tako razni bolesnici, Muhamed prije16 stoljeća a ti danas, urličete kako Isus nije Bog. Odlazite, sotone.

P.S. Odlazite sotone!
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Imaš bolesnu potrebu o Bogu znati više nego svi drugi zajedno

Tebe to ne treba da nervira, što kako kažeš da ja znam više od drugih. Što bi to nekome predstavljalo problem ako neko više zna. Ja kada vidim kako neko od mene zna više o bilo čemu ja kažem, bravo, svaka čast. Vidiš u tome i jeste problem sa sujetom. Mrzeti onog ko zna.

No, samo kažem sa aspekta onoga što si ti rekao. Naravno, da ja istražujem a Božiji dar je što uviđam detalje. I naravno, ne znači da sam uvek upravu, daleko od toga. Ja svoje iznosim, a prihvatam samo arugmente, ako neko ima razumevanje nečega i da je do toga došao svojim istraživanjem, to poštujem. Nemam potrebu da ga osporavam samo zato što mi se ne sviđa jer on nešto zna i objavljuje što ja nisam znao.

Zato, samo argumenti, i trebamo ostati na tome. Uz Božiju pomoć, molimo se i razmišljajmo o temama. Ne treba da mrzimo jedni druge što imamo drugačije mišljenje.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.345
Tebe to ne treba da nervira, što kako kažeš da ja znam više od drugih.

Zovi to kako god hoćeš, nervira, iritira, izaziva, .... ja jednostavno izvršavam Božji poziv razotkrivati laži i ukazivati na Istinu. Ne, ne možeš i nećeš me spriječiti iznositi ovdje činjenice i istinu.

Što bi to nekome predstavljalo problem ako neko više zna. Ja kada vidim kako neko od mene zna više o bilo čemu ja kažem, bravo, svaka čast. Vidiš u tome i jeste problem sa sujetom. Mrzeti onog ko zna.

Meni zaista ne smeta da netko zna više od mene. Meni su takvi izuzetno dragi i ja takve rado slušam. Međutim, kod tebe nije riječ o znanju, nego o tvojoj misiji promoviranja đavlijih agendi. A da je tvoje pozitivno znanje "katastrofa", svjedočio si i dokazao si sam. Naime, ono što si vjerovao i tvrdio prije koji mjesec, danas 'povraćajući' odbacuješ. Oni kojima Bog daje znati, takvi ta znanja ne odbacuju, jer su od Boga. A ti? Pa ti zadnje godine svoga života potrošio odbacujući "znanje za znanjem". Očito, sva ova tvoja znanja nisu od Boga, nego od đavline. Nekad te je đavlina zarobio "znanjem Jehovinih svjedoka", pa te prebacio u ropstvo "znanja sdventista", pa zadnju godine dvije u ropstvo "znanja njuejdža", a evo te ovih tjedana đavlina doveo u ropstvo "Muhamedova znanja".

No, samo kažem sa aspekta onoga što si ti rekao. Naravno, da ja istražujem a Božiji dar je što uviđam detalje.

Đavliji je dar da si došao "pod skute" pedofila Muhameda, a ne Božji. Bogohuliš čovječe, najveća zla Bogu pripisuješ.

Zato, samo argumenti,

Ne laži čovječe. Da su tvoja vjerovanja, koja mijenjaš češće nego gaće, imala argumente ti ih ne bi imao potrebu mijenjati.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Ti ne koristiš argumentaciju već napad na ličnost. To nije ni hrišćanski ni ljudski.

Ako se tebi ili bilo kome ne sviđa pisanje a sam znaš šta je istina, po tvome verovanju, nema potrebe ići i trubiti o nečijem drugačijem verovanju jer ako si u istini, tebi to neće smetati. Kao što meni neće smetati kada ti iznosiš svoje drugačije verovanje. Možemo i neki argument razmeniti ali te neću progoniti što veruješ drugačije. Ti si neka vrsta progonitelja. Nema potrebe da se opterećeješ drugačijim verovanjima.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.345
Ti ne koristiš argumentaciju već napad na ličnost. To nije ni hrišćanski ni ljudski.

Upravo ja koristim argumente, a ti pokušavaš prodati "muda pod bubrege". Evo ti prilika, razuvjeri mene i pokaži svima da ovo što ja tvrdim nije točno. Dakle, odgovori mi na pitanje:

Ako su tvoja vjerovanja, koja si zadnjih godina odbacivcao i mjenjao k'o gaće, bila argumentima poduprta, zašto si ih odbacivao i mijenjao?!?


Ako se tebi ili bilo kome ne sviđa pisanje a sam znaš šta je istina, po tvome verovanju, nema potrebe ići i trubiti o nečijem drugačijem verovanju jer ako si u istini, tebi to neće smetati.

A što to tebi smeta? To da okolo 'trubim' da si prešao na islam. Opovrgni čovječe. Ali ne tako da ovdje izjaviš - ja nisam prešao na islam, slap laže. Nego ovdje izjavi da odbacuješ ona temeljna muhamedanska vjerovanja koja si prošlih dana mantr'o k'o manit. Dakle, izjasni se, otprilike ovako:

1. Odbacujem svoju prijašnju tvrdnju da je islam ispravnija vjera od kršćanstva, jer vjeruje u istinu da je Isus samo čovjek.

2. Odbacujem svoju prijašnju tvrdnju da je Bog upotrijebio muslimane da kazni kršćane zbog bogohulnog vjerovanja da je Isus Bog, na način da je dao muslimani porope kršćane i kršćanske zemlje.

Kao što meni neće smetati kada ti iznosiš svoje drugačije verovanje. Možemo i neki argument razmeniti ali te neću progoniti što veruješ drugačije. Ti si neka vrsta progonitelja. Nema potrebe da se opterećeješ drugačijim verovanjima.

Možda me ti doživljavaš progoniteljem, pa što onda. Ti si po biblijskoj definiciji nositelj i promicatelj đavlijih agendi (Isus nije Bog), pa me čak veseli kad me ti nazoveš progoniteljem.
 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
977
Nego Jovane, kad je Isus rekao da mu Bog da slavu koju je on prije imao - znači prije nego je postao čovjek, taj stih govori o Isusovoj preegzistenciji.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.345
Nego Jovane, kad je Isus rekao da mu Bog da slavu koju je on prije imao - znači prije nego je postao čovjek, taj stih govori o Isusovoj preegzistenciji.

Nego Kainose, kako ti tumačiš da od vas četvorice EGWista, očito Jovan više nije, niti jedan ne vjeruje da je Isus Bog, kao što je Bog Otac i kao što je Bog Duh Sveti. A tko je sve svoje snage uložio da detronizira Isusa? Nije li sam đavo?
 
Natrag
Top