Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Samo prati kako ko prolazi na kolektivnom nivou pa pokušaj da to shvatiš kao opomenu Božiju, a ne kao zaveru drugih protiv nekoga. U tom smislu nije teško razumeti uzročno-posledičnu vezu.
A radimo na sebi pojedinačno i biće sve dobro.
Nema tu nikakve uzrocno posledicne veze, osim sto si ti umislio! Tumacenje otkrivenja 9, uopste nije ni zvanicno tumacenje adventista (odnosno oborivo je jer to ne uci EGW), i ne znam zasto na tome insistiras?
Ja sam lepo biblijom i logikom dokazao da to tumacenje ne stoji!
Mi nismo ni gori ni bolji od drugih naroda u to vreme! Pa prema tome Bog ne bi imao razloga da nas kazni!
Kao i oni, bili smo gordi, kao i oni imali smo idole, kao i oni bavili smo se vracanjem, kao i oni ubijali smo, i kao i oni pljackali smo...
Nisi dakle naveo ni jedan jedini dokaz da smo mi bili "gori od njih", a kada pominjes mentalitet, ni to ne stoji, vec sam dokazao da su i oni gordi!
Sta ti onda ostaje? Ostaje ti jedino da ponavljas isto kao papagaj? Izvini, ali 100 puta ponovljena laz ne postaje istina samo zato sto si toliko puta ponavljao!
Pa to imamo na samom početku Biblije. Bog kaže "hajde da načinimo kao što smo mi". Nije li to plural?
Nije Bog plural u tom smislu u kom ti ovo predstavljas, kao da su "tri odvojena bica", vec je "jedno bice sa tri licnosti". Vec sam ti objasnjavao.. To je kao kada komuniciras sa svojom podsvescu, pa razgovaras sam sa sobom u svom umu dok razmisljas. Nemas ti "vise bica u sebi". Tako ni Bog nema vise bica! On je JEDAN, ali u sebi sadrzi "vise licnosti", kao i covek!
Zato kada Bog govori u mnozini, on "ne pita neko drugo bice" vec "samoga sebe", odnosno drugi deo svoje licnosti, "svoju podsvest!"
Tako i covek kada "pita samoga sebe" u svom umu "sta cu danas jesti" npr., on ne pita neku "drugu osobu" za savet, vec "samoga sebe", on sa sobom razgovara, tj. sa nesvesnim delom svoje licnosti, sa Duhom koji je u njemu!
Tako i Bog poseduje Duh Dusu i Telo kao i covek, pa se samo cini da on "prica sa nekim drugim, dok u stvari prica sa sobom!
Kod njega je to na visem nivou svesti nego kod coveka!
Dakle, kljucno je da napravis razliku izmedju "bica" i "licnosti", te dve stvari nisu iste! U Bogu ne postoje "3 bica" vec "3 licnosti"!
To sam vec objasnjavao, pa ne slusas i ne obracas paznju, ponavljas jedno isto, i po tome se vidi da ne razumes osnovnu definiciju Trojstva, i onda je normalno da ti je sve nejasno! Pa postavljas pitanje kako je 3 u 1, a to je sasvim prirodno i za coveka i za Boga! To se vidi i po onome sto je stvorio, jer je i u samom covekovom bicu!
Poslednja izmena: