Nas treba da zanima šta je istina, šta je to što u Bibliji nalazimo.
Ja ti ne vjerujem. Licemjer si. Evo, ustvrdiš da bismo trebali respektirati ono što stoji u Bibliji, a kada dođe do zauzimanja stava,
ti između Biblije i Kurana odabereš Kuran. I što je još za jednog adventista neshvatljivije (šizofreno), kad je došlo do izbora između Ellen White i Muhameda,
ti si odabrao Muhameda. Evo dokaza za ovo:
Kuran (Muhamed):
Kršenje zavjeta od strane kršćana dovelo do toga da su izgubili istinu o Isusovoj pravoj prirodi i da su mu pogrešno pripisali božanstvo, što je greška koja je ispravljena Kur'anom objavljenim Muhamedu.
A ovako o muhamedanstvu, i to baš po ovom pitanju, tvrdi Ellen White:
"
Spasitelj je rekao: ‘Tko vjeruje u Sina, ima vječni život; a tko neće da vjeruje u Sina, neće vidjeti života; gnjev Božji ostaje na njemu. A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista.’
Muhamedanstvo ima svoje pristalice u mnogim zemljama, ali njegovi zagovornici niječu Kristovo božanstvo. Hoće li ova vjera biti propagirana, a zagovornici istine propustiti očitovati žarku revnost da obore ovu zabludu i poučavaju ljude o preegzistenciji jedinog Spasitelja svijeta?
O kako su nam potrebni ljudi koji će istraživati i vjerovati Božjoj riječi, koji će Isusa predstaviti svijetu u njegovoj božanskoj i ljudskoj naravi, objavljujući sa snagom i u demonstraciji Duha, da 'nema drugog imena pod nebom danog među ljudima, po kojem se možemo spasiti.”
--------------------
A ti si odabrao ovako:
Da je Isus imao samo ljudsku prirodu govori i Jevrejima 2,14: "Budući pak da deca imaju telo i krv, tako i on uze udeo u tome.."
A Biblija je jasna da ne može biti jasnija. Biblija je prepuna nedvojbenih činjenica i argumenata po kojima s punom sigurnošću možemo prihvatiti "
apostolsku dogmu = Krist je Bog"? Toliko je Biblija jasna po ovom pitanju, da
učenici 6. razreda osnovne škole, malo nadareniji za matematiku, mogu bez greške odgovoriti na ovo pitanje. Pogledajmo:
A. JAHVE SPASITELJ
Ps 24,5: On blagoslov prima od
Jahve i nagradu od
Boga, Spasitelja svoga.
Ps 68,20: Blagoslovljen
Jahve dan za danom, nosi nas
Bog, naš
Spasitelj.
Ps 95,1: Dođite, kličimo
Jahvi, uzvikujmo Hridi,
Spasitelju svome!
Iz 43,3: Jer ja sam
Jahve,
Bog tvoj, Svetac Izraelov, tvoj
Spasitelj.
Iz 43,11: Ja, ja sam
Jahve,
osim mene nema Spasitelja.
Iz 45,15: Doista ti si
Bog skriveni, Bog Izraelov,
Spasitelj.
Hab 3,18: Ali ja ću se radovati u
Jahvi i kliktat ću u
Bogu, svojem
Spasitelju.
Sef 3,17:
Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni
Spasitelj!
B. ISUS KRIST SPASITELJ
Lk 2,10-11: No anđeo im reče: "Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio
Spasitelj - Krist, Gospodin.
Dj 4,12:
Nema uistinu pod nebom
drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti."
Dj 5,30-31: Bog otaca naših uskrisi
Isusa kojega vi smakoste objesivši ga na drvo. Njega Bog desnicom svojom uzvisi za Začetnika i
Spasitelja da obraćenjem podari Izraela i oproštenjem grijeha.
Dj 13,23: Iz njegova potomstva izvede Bog po svom obećanju Izraelu
Spasitelja, Isusa.
Fil 3,20: Naša je pak domovina na nebesima, odakle iščekujemo
Spasitelja, Gospodina našega
Isusa Krista.
Tit 1, 4: Titu, pravomu sinu po zajedničkoj vjeri, milost i mir od Boga i
Krista Isusa, Spasitelja našega!
Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga
Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.
Tit 3,5-6: nego po svojem milosrđu: kupelji novoga rođenja i obnavljanja po Duhu Svetom koga bogato izli na nas po
Isusu Kristu, Spasitelju našemu,
2 Pt 1,1: Šimun Petar, sluga i apostol Isusa Krista, onima koje pravednošću Boga našega i
Spasitelja Isusa Krista zapade ista dragocjena vjera kao i nas.
2 Pt 1,11: Tako će vam se bogato osigurati ulazak u vječno kraljevstvo Gospodina našega i
Spasitelja Isusa Krista.
1 Iv 4,14: I mi smo vidjeli i svjedočimo da je Otac poslao
Sina kao
Spasitelja svijeta.
--------------------------
I kao što rekoh, osnovnoškolac, malo nadareniji za matematiku, ovako bi postavio sustav 'Božjih jednadžbi':
Bog
Jahve je
jedini Spasitelj (1) [Stari zavjet]
Isus Krist je
jedini Spasitelj (2) [Novi zavjet]
----------------------------------------
Rješenjem sustava jednadžbi (1) i (2) dobijamo:
Bog Jahve = Isus Krist!!!