Kao kada se kaže da je On "nebeskog" porekla. To ne znači da je On bio na nebu bukvalno, već da živi po načelima neba.
Nikakav to nije problem, nego Mire, problem je što smo većina naučeni da verujemo u predestinaciju, u Božanstvo Isusa Hrista, i onda je gotovo nemoguće da pokušamo da razumemo drugačije. To je moć naše navike razmišljanja.
Lažeš. Lažeš k'o pas. Lažeš k'o antikrist. Ne vjeruju kršćani da je Isus Bog, zato što su tisućama mantri -
Isus je Bog - sami sebe uvjerili i sami sebe obmanuli da je Isus Bog, nego
vjerujemo da je Isus Bog, jer je to sam Isus za sebe ustvrdio, jer to za Isusa tvrde apostoli i novozavjetni pisci, jer to za Isusa tvrde apostolski i crkveni oci, i na koncu tako bez prekida vjeruje i naučava Kristova crkva čitavih dvije tisuće godina.
Antikristi i antikršćani bi mogli nama kršćanima reći ovako:
Da, da, ali sve ovo gore navedeno
napisali ste sami vi kršćani, pa zašto bismo vam vjerovali? Imate li, osim vas samih, osim vaše Biblije, osim vaših apostolskih i crkvenih otaca, i osim vaše Crkve,
bar još jednog svjedoka, bar još jedno svjedočanstvo, koje potvrđuje da su ti ljudi koji su postali Isusovi sljedbenici (kršćani) zaista vjerovali
da je Isus Bog?
Ima. I to ne jedno, ima ih više, a evo sada ovdje dva takva svjedočenja. I ne samo da ova svjedočanstva nisu iz reda kršćana, nego dolaze od strane neprijatelja kršćana, kršćanstva i Krista.
1. Osim u Bibliji, i u židovskim povijesnim tekstovima nalazimo dokaze da su Židovi tražili da se Isusa ubije
jer se Bogom pravi. To znači da se
Isus i ponašao kao da je Bog,
jer Bog i je, samo što Židovi to nisu mogli povjerovati, pa su rekli: "
Pravi se Bogom, ubijmo ga".
2. Na samom početku 2. stoljeća, progonitelj kršćana Plinije Mlađi, provodi istrage među kršćanima, razgovara s njima i ispituje ih -
tko su oni, što vjeruju i kakva im je vjerska praksa. Tako od
samih kršćana doznaje, i u svome pismu piše caru Trajanu, između ostaloga, i ovo:
Tvrdili su da je sva njihova krivnja ili zabluda u tome što su se okupljali određenog dana prije zore pjevajući i slaveći Krista kao Boga i obvezivali se …..
-------------------------------
Kao što vidiš, 'pokvareni' (ili nesretni) čovječe, nismo mi danas 'izmantrali Isusa Boga', nego imamo i svjedočenje neprijatelja Krista i progonitelja kršćana da su apostoli i prvi kršćani vjerovali da je Isus Bog. I kako su završavali ovi koje je Plinije ispitivao? Pišući caru Trajanu kaže Plinije, otprilike: One kršćane koji bi
tebe priznali bogom, ja bih
oslobodio. A one pak, koji to nipošto ne bi htjeli napraviti, i
odreći se Krista, ja sam kaznio.
Još jednom, 'pokvareni' (ili nesretni) čovječe, ti si izmantrao
Isus nije Bog, jer si zaveden sotonom i muhamedanstvom, jer Istina je ovo gore.