VANHELSING G
Član
		Nepoznavanje pisma.
U bibliji se spominju nekoliko zena prorocica i u starom i u novom zavetu.
"И беше Ана пророчица, кћи Фануилова, од колена Асировог; она је остарела, а седам је година живела с мужем од девојаштва свог.
И удова око осамдесет и четири године, која не одлажаше од цркве, и служаше Богу дан и ноћ постом и молитвама.
И она у тај час дође, и хваљаше Господа и говораше за Њега свима који чекаху спасења у Јерусалиму" ( Luka 2. 35 - 37 )
- Proročica Božija Mirjam 1.Mojsijeva 15. 20 - 21
- Debora Proročica i Sudija, govorila je reč Božiju ljduma ( sudijama 4. 4 - 5 )
- Ana, Samuelova majka ( 1Samuilova 2. 1 -2 )
- Debora je govorila Božiju reč i dozvala muškarca Barak i njemu dala upute šta da radi.
+0 / -0- Proročica Hulda 2 Carevima 28. 14
Visoki sveštenik sveštenik pitali su proročicu Huldu - mogli su pitati i proroka Jeremiju, ali zato nije postojala prilika.
U Novom Zavetu:
- Ana Proročica (luka 2,36-38)
- Dela apostolska 2,17-18
- Dela apostolska 21. 9 Proročine čerke
- 1.Kor. 11 žene prorokuju čak u crkvi.
Zvanicno u kanonu biblije nepostoji zensko ime osim muskog,pogledaj sve proroke SZ-ta,NZ-ta nema prorocica samo proroka!Posto je jelena vajtova to znala i nije mogla da izmeni kanon,kao i muhamed!morali su da napisu sopstvene knjige.
Potpuno se slazem da zena ne bi trebalo da obavlja svestenicku sluzbu, ali za ucenje, diskutovanje, proricanje, i druge sluzbe unutar crkve to ne mogu prihvatiti, jer ako su cak i u novozavetno vreme postojale prorocice, a u tom smislu sam dodao jos neke dokaze u mom predhodnom komentaru, onda je logicno da takve zene imaju autoritet od Boga da ljudima u crkvi ili van nje iznesu ono sto im je Bog dao, jer ko sam ja da Bogu sudim, a pojedini upravo to cine.
Ne mislim na tebe licno, jer primetio sam da si covek koji ima drugaciju koncepciju diskusije, ali pojedini stvarno preteruju..
Kazi to jevrejima u sinagogi ubice te,ili muslimanima,koji su obrezani i drze ceo zakon!a takodje i hriscanskim jevrejima pa ces videti kako ces proci.
Danas imamo pastorice u protestanskim crkvama a veruje i u vasim,pa cak je dozvoljeno da se vencaju homosi i lezbejke!
Nijedna zena nikad nije ucila u crkvi osim jeleneIzato ti i podrzavas tu tacku gledista.

Poslednja izmena od urednika: