VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Vrlo rado, samo mi moraš KONKRETNO ODGOVORITI KOJA SU TO MOJA LIČNA MIŠLJENJA.
Ovako ako ja ne znam, a ti mi ne želiš ili nećeš saopštiti, kako ću znati !?
Hvala
Pa uglavnom sve sto si do sada iznosio kao suprtnost Adventistickom ucenju koje se u potpunosti zasniva na bibliji.
Tesko je reci kada se dogadja krstenje Svetim Duhom, da li pre ili se dogadja u samom trenutku ili posle krstenja vodom, zavisi od iskustva do iskustva.
Takodje, pitanje je da li mi znamo sta je krstenje Duhom, jer u covekovom iskustvu obracenja postoji vise faza ili delovanja Svetog Duha.
Jedan tekst naprimer kaze;
"A kad nečisti duh iziđe iz čoveka, ide kroz bezvodna mesta tražeći pokoja, i ne nađe ga.
Onda reče: Da se vratim u dom svoj otkuda sam izišao; i došavši nađe prazan, pometen i ukrašen.
Tada otide i uzme sedam drugih duhova gorih od sebe, i ušavši žive onde; i bude potonje gore čoveku onom od prvog. Tako će biti i ovome rodu zlome" ( `Matej 12. 43 - 45 )
Prilozeni tekst govori o casu covekovog obracenja kada necisti Duh koji je prebivao u coveku napusta coveka, i tekst kaze da necisti Duh tada luta kroz bezvodna mesta odnosno pustinju.
Posle nekog vremena on se vraca da bi ponovo usao u coveka i ovladao njegovim bicem ali nalazi ga ociscen ali i prazan.
Tada ide i dozove sedam drugih duhova gorih od sebe, i oni onda se oni nastane i taj covek bude u losijem duhovnom stanju nego pre obracenja.
Ovaj tekst govori o fazama covekovog duhovnog stanja stanja nakon obracenja pod uticajem Duha Svetoga, gde covek ne prima odmah krstenje Duhom Svetim u onoj punoj meri, vec se covek stavlja na probu vere, da se vidi da li ce istrajati na tom putu.
Ako covek istraje i prodje test iskrenosti, njemu se daje Sila Duha Svetoga u punini, i on biva krsten tom silom isto kao sto su aostoli bili krsteni Duhom na dan pedesetnice.
Kao sto znamo apostoli su tri ipo godine hodali sa Isusom, svedocili za njega gde bi ih on poslao, ali nisu imali puninu Duha, tek nakon Isusovog vaskrsenja i vaznesenja oni su bili krsteni Duhom Svetim.
Moje licno iskustvo je to, da sam obracenje doziveo dan pre samog krstenja vodom, a puninu Duha na samom cinu krstenja gde mi je Gospod u samom casu uronjavanja u vodu pokazao svoju slavu i slavu nebeskih andjela koji su posmatali ovo krstenje, a koje sam ja video otvorenim ocima..
Posvecenje je nesto drugo, i podrazumeva svakodnevno ispunjenje silom Svetoga Duha koji nam pomaze da duhovno uzrastemo i dozivimo savrsenstvo karaktera u visini mere rasta Hristova.