19 Šta će dakle zakon? Radi greha dodade se dokle dođe seme koje mu se obeća, i postavili su ga anđeli rukom posrednika.
20 Ali posrednik nije jednog; a Bog je jedan.
21 Eda li je dakle zakon protivan obećanjima Božjim? Bože sačuvaj! Jer da je dan zakon koji može oživeti, zaista bi od zakona bila pravda.
22 Ali pismo zatvori sve pod greh, da se obećanje dade kroz veru Isusa Hrista onima koji veruju.
23 A pre dolaska vere bismo pod zakonom čuvani i zatvoreni za veru koja se htela pokazati.
24 Tako nam zakon bi čuvar do Hrista, da se verom opravdamo.(Zakon bi do Hrista cuvarar jasno pise ko dan!!!)
25 A kad dođe vera, već nismo pod čuvarom.(Znaci vise nismo pod zakonom SZ-ta!!!!)
26 Jer ste vi svi sinovi Božji verom Hrista Isusa;
27 Jer koji se god u Hrista krstiste, u Hrista se obukoste.
28 Nema tu Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškog roda ni ženskog; jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu.
29 A kad ste vi Hristovi, onda ste seme Avraamovo, i po obećanju naslednici.
Idemo dalje!!
7 A postavljam zavet svoj između sebe i tebe i semena tvog nakon tebe od kolena do kolena, da je zavet večan, da sam Bog tebi i semenu tvom nakon tebe;
9 I reče Bog Avramu: Ti pak drži zavet moj, ti i seme tvoje nakon tebe od kolena do kolena.
10 A ovo je zavet moj između mene i vas i semena tvog nakon tebe koji ćete držati: da se obrezuju između vas sve muškinje.(a vi adventi primiste zakon a neobrezaste se!!!)
11 A obrezivaćete okrajak tela svog, da bude znak zaveta između mene i vas.(Posto niste obrezani znaci da niste u zavetu s Bogom)
12 Svako muško dete kad mu bude osam dana da se obrezuje od kolena do kolena, rodilo se u kući ili bilo kupljeno za novce od kojih god stranaca, koje ne bude od semena tvog.
13 Da se obrezuje koje se rodi u kući tvojoj i koje se kupi za novce tvoje; tako će biti zavet moj na telu vašem zavet večan.(Jel vidite sta pise???)
14 A neobrezano muško, kome se ne obreže okrajak tela njegovog, da se istrebi iz naroda svog, jer pokvari zavet moj.(sta cemo sad???)
(rimlj 4)
11 I primi znak obrezanja kao pečat pravde vere koju imaše u neobrezanju, da bi bio otac svih koji veruju u neobrezanju; da se i njima primi u pravdu;(ovo se odnosi samo na neznabosce-hriscane)
12 I da bi bio otac obrezanja ne samo onima koji su od obrezanja, nego i onima koji hode stopama vere koja beše u neobrezanju oca našeg Avraama.(Sta cemo sad braco adventi??)
13 Jer obećanje Avraamu ili semenu njegovom da bude naslednik svetu ne bi zakonom nego pravdom vere.
14 Jer ako su naslednici oni koji su od zakona, propade vera, i pokvari se obećanje.
15 Jer zakon gradi gnev; jer gde nema zakona nema ni prestupa.
16 Zato od vere da bude po milosti da obećanje tvrdo ostane svemu semenu, ne samo koji je od zakona nego i koji je od vere Avraama, koji je otac svima nama,
17 (Kao što stoji napisano: Postavih te oca mnogim narodima) pred Bogom kome verova, koji oživljuje mrtve, i zove ono što nije kao ono što jeste:
18 On verova na nadu kad se nije bilo ničemu nadati da će on biti otac mnogim narodima, kao što mu beše rečeno: Tako će biti seme tvoje.
19 I ne oslabivši verom ne pogleda ni na svoje već umoreno telo, jer mu beše negde oko sto godina, ni na mrtvost Sarine materice.
20 I za obećanje Božije ne posumnja se neverovanjem, nego ojača u veri, i dade slavu Bogu.
(rimljanima 4)
3 Jer šta govori pismo? Verova Avraam Bogu, i primi mu se u pravdu.
4 A onome koji radi ne broji se plata po milosti nego po dugu.
5 A onome koji ne radi, a veruje Onog koji pravda bezbožnika, prima se vera njegova u pravdu.
6 Kao što i David govori da je blago čoveku kome Bog prima pravdu bez dela zakona:
7 Blago onima koji se oprostiše bezakonja, i kojima se gresi prikriše.
8 Blago čoveku kome Gospod ne prima greha.
9 Ovo, dakle, blaženstvo ili je u obrezanju ili u neobrezanju? Jer govorimo da se Avraamu primi vera u pravdu.
10 Kako mu se, dakle, primi? Ili kad je bio u obrezanju ili neobrezanju? Ne u obrezanju nego u neobrezanju.
11 I primi znak obrezanja kao pečat pravde vere koju imaše u neobrezanju, da bi bio otac svih koji veruju u neobrezanju; da se i njima primi u pravdu;
12 I da bi bio otac obrezanja ne samo onima koji su od obrezanja, nego i onima koji hode stopama vere koja beše u neobrezanju oca našeg Avraama.
13 Jer obećanje Avraamu ili semenu njegovom da bude naslednik svetu ne bi zakonom nego pravdom vere.
14 Jer ako su naslednici oni koji su od zakona, propade vera, i pokvari se obećanje.(Ja bih na mesto adventista pazio sta radim!!)
15 Jer zakon gradi gnev; jer gde nema zakona nema ni prestupa.
16 Zato od vere da bude po milosti da obećanje tvrdo ostane svemu semenu, ne samo koji je od zakona nego i koji je od vere Avraama, koji je otac svima nama,
Pozdrav od Gere.
P.S
Poslusajte savet Sarrdy! ako neverujete nama verujte svojim ocima!nedozvolite da vas varaju jeresi.
Kad jevreji nisu verovali svojim ocima koji su u lice gledali Gospoda,a oni adventi primise zakon i neobrezase se sto znaci da su pocinili veliki greh jer ne drze zakon do kraja!za takve rece Bog da se istrebe iz naroda.
Montiraju neznaboscima zakon tore,subotu a sami nisu ni svesni da ginu pod delom zakona!!!Vi braco hriscani treba da zivite verom,miloscu Gospodnjem,a ne delom zakona biblija jasno kao dan o tome govori.
Nastavak sledi!!!