Adventisti i zdravlje

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Spasenje !

Zato što sam ti najmanje 10 X govorio o mojoj Crkvi i šta ona traži od svojih vernika za spasenje!A ti ovo sada samo provakativno pitaš. Lepo sam ti govorio da moja Crkva za spasenje ne traži 1657 stvari ili 156 ili 33 ! Već traži samo DVE !PA KOJE SU TO DVE STVARI KOJE TVOJA CRKVA TRAZI KAO USLOV SPASENJA? -----------------
Znaš, rekao sam ti više puta. Nemoj da se praviš naivan (Matej 22, 40)!
A zašto to ADRA radi ?Da li što nas voli i želi nam spasenje ? Ili zato što je to ČIST MARKETING ! Obična PROPAGANDA ?Pa ako je neko duhovno slep, on ce reci zbog marketinga.A hriscani ce u tome prepoznati Hristov duh koji je i sam pokazao u pomaganju siromasnima i bolesnima.
I uzimanja od istih, kroz desetak u Crkvi !
“Ljudi su oskvrnuli hram duse, i Bog ih poziva da se probude i da se trude svim svojim silama da povrate od Boga im dane ljudske osobine. Nista osim Boizje milosti ne moze uveriti i obratiti srce; samo od Njega robovi losih navika mogu dobiti snagu da pokidaju okove koji ih okivaju. Nemoguce je da covek prinese svoje telo kao zivu zrtvu, svetiu i ugodnu Bogu, dokle god nastavlja da popusta svojuim losim navikama koje ga lisavaju svoje umne i moralne snage…Moralne snage su oslabljene zato sto ljiudi i zene ne zele da zive u poslusnosti zakonima zdravlja, i ne zele da od ove znacajne teme stvore svoju duznost. Roditelji ostavljaju u nasledstvo svome potomstvu svoje izopacene navike, a teske bolesti slabe i kvare mozak.” Saveti o zivotu i ishrani, str. 90.
Jakov 2, 1-10.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Znaš, rekao sam ti više puta. Nemoj da se praviš naivan (Matej 22, 40)!I uzimanja od istih, kroz desetak u Crkvi ! Jakov 2, 1-10.

Brate Sarrdy, molim te obrati paznju na nastavak teksta koji si postirao"

"Kakva je korist, braco moja, ako ko rece da ima veru A DELA NEMA? ZAR GA MOSE (takva)VERA SPASTI?
Ako, na priliku brat ili sestra goli budu, ili nemaju sta da jedu, i rece im koji od vas: idite s mirom, grejte se i naistite se, a ne da im POTREBE TELESNE, sta pomaze?
TAKO I VERA AKO NEMA DELA MRTVA JE PO SEBI...
Ti verujes da je jedan Bog, dobro cinis; i djavoli veruju i drkcu.
HOCES LI RAZUMETI O COVECE SUJETNI! DA JE VERA BEZ DELA MRTVA?"
Jakov 2,14-20.

Sarrdy, sta na ovo kazes? Da li je pomaganje siromasnima i bolesnima marketing ili plod ciste vere onoga koji im pomaze?

Sve najbolje

Sarrdy,
sta bi ti rekao kako je Hristos levcio bolesne, hranio gladne, dizao mrtve i pomagao siromasnima?

Friseji su to ovako definisali:
"A fariseji cuvsi to rekose: "OVAJ DRUGACIJE NE IZGONI DJAVOLE DO POMOCU VEELZEVULA KNEZA DJAVOLSKOGA." Matej 12,24.

Da li se imalo tvoja izjava, da ADRA pomaze postradalima zbog marketinag, razlikuje od farisejske?

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Brate Sarrdy, molim te obrati paznju na nastavak teksta koji si postirao"

"Kakva je korist, braco moja, ako ko rece da ima veru A DELA NEMA? ZAR GA MOSE (takva)VERA SPASTI?
Ako, na priliku brat ili sestra goli budu, ili nemaju sta da jedu, i rece im koji od vas: idite s mirom, grejte se i naistite se, a ne da im POTREBE TELESNE, sta pomaze?
TAKO I VERA AKO NEMA DELA MRTVA JE PO SEBI...
Ti verujes da je jedan Bog, dobro cinis; i djavoli veruju i drkcu.
HOCES LI RAZUMETI O COVECE SUJETNI! DA JE VERA BEZ DELA MRTVA?"
Jakov 2,14-20.

Sarrdy, sta na ovo kazes? Da li je pomaganje siromasnima i bolesnima marketing ili plod ciste vere onoga koji im pomaze?

Sve najbolje

Sarrdy,
sta bi ti rekao kako je Hristos levcio bolesne, hranio gladne, dizao mrtve i pomagao siromasnima?

Friseji su to ovako definisali:
"A fariseji cuvsi to rekose: "OVAJ DRUGACIJE NE IZGONI DJAVOLE DO POMOCU VEELZEVULA KNEZA DJAVOLSKOGA." Matej 12,24.

Da li se imalo tvoja izjava, da ADRA pomaze postradalima zbog marketinag, razlikuje od farisejske?
Флб 1,18 Шта дакле? Било како му драго, дволичењем или истином, Христос се проповеда; и зато се радујем, а и радоваћу се;

Prema tome:

Da li ADVENTISTI preko ADRE pomažu ISTINOM ili DVOLIČENJEM !?
Zašto propovedaju Hrista MORMONI !?
Ili npr. JS; Nazareni, Pentakostalci, Sajentoliozi.................. !?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Флб 1,18 Шта дакле? Било како му драго, дволичењем или истином, Христос се проповеда; и зато се радујем, а и радоваћу се;

DAKLE TI OVIM PRIZNAJES DA MI IPAK PROPOVEDAMO JEVANDJELJE. Odlican ti je zakljucaik.

--------------
Prema tome:

Da li ADVENTISTI preko ADRE pomažu ISTINOM ili DVOLIČENJEM !?

Mi znamo da nevoljnima pomazemo iz LJUBAVI koja je u nama, a Bog pravedni sudija ce suditi i tebi i meni.
Kako tvoja crkva pomaze postradalima?
-------------------------

Zašto propovedaju Hrista MORMONI !?

To moras njih pitati, a ne mene.
------------------

Ili npr. JS; Nazareni, Pentakostalci, Sajentoliozi.

Slobodno se njima obrati nadam se da ce ti odgovoriti.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
“Razum se nece tako cesto iscrpiti, niti ce oronuti od marljivog rada ili vrednog ucenja, kao od upotrebe nepravilne hrane u neprikladno vreme i od ravnodusnog nepostovanja zakona zdravlja…

Mnogi pate i prerano odlaze u grob zbog popustanja apetitu. Oni jedu ono sto odgovara njihovom izopacenom ukusu, slabeci tako probavne organe i smanjujuci njihovu sposobnost upijanja hranljivoih sastojaka koji odrzavaju zivot. Ovo dovodi do akutnih bolesti, a vrlo cesto ovome sledi i smrt.”
Saveti o zivotu i ishrani, str. 93.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Šarrdy;Флб 1,18 Шта дакле? Било како му драго, дволичењем или истином, Христос се проповеда; и зато се радујем, а и радоваћу се;DAKLE TI OVIM PRIZNAJES DA MI IPAK PROPOVEDAMO JEVANDJELJE. Odlican ti je zakljucaik.--------------
Upravo tako. Kao što pismo kaže – iz razloga DVOLIČENJA !Da bi ošišali vernika !
Prema tome:Da li ADVENTISTI preko ADRE pomažu ISTINOM ili DVOLIČENJEM !?Mi znamo da nevoljnima pomazemo iz LJUBAVI koja je u nama, a Bog pravedni sudija ce suditi i tebi i meni.Kako tvoja crkva pomaze postradalima?-------------------------
I mi odlično znamo kolika je ADVENTISTIČKA LJUBAV koja je u vama. U to smo se mogli uverizii i ovde na forumu sf-a i na ostalim forumima i u vašoj Crkvi, i Jakov Vajt je to znao - Zato vas je i nazvao Laodikejom, i..................... Svako se veoma lako i brzo može uveriti kolika je ADVENTISTIČKA LJUBAV ! Ne treba puno mudrosti da bi je osetili ! Mnogo ! Samo se time ne hvali, ne vodi statistiku i priča na sav glas. Nego to radi, tiho, trpljivo i bez mnogo pompe !
Zašto propovedaju Hrista MORMONI !?To moras njih pitati, a ne mene.------------------
Evo ja ću ti odgovoriti – Iz IDENTIČNOG razloga kao i Adventisti ! Pa ista vam je škola - Američka.
Ili npr. JS; Nazareni, Pentakostalci, Sajentoliozi.Slobodno se njima obrati nadam se da ce ti odgovoriti.Sve najbolje
Nema potrebe. Oni propovedaju jevanđelje iz istog razloga kao i Mormoni ! Tako da nemam razloga da im se obratim.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sardy, sudis drugima, a da li prepoznajes ovaj ideal u samome sebi..?

"Ako jezike čovečije i anđeoske govorim a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje zvoni, ili praporac koji zveči.
I ako imam proroštvo i znam sve tajne i sva znanja, i ako imam svu veru da i gore premeštam, a ljubavi nemam, ništa sam.
I ako razdam sve imanje svoje, i ako predam telo svoje da se sažeže, a ljubavi nemam, ništa mi ne pomaže.
Ljubav dugo trpi, milokrvna je; ljubav ne zavidi; ljubav se ne veliča, ne nadima se,
Ne čini šta ne valja, ne traži svoje, ne srdi se, ne misli o zlu,
Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini,
Sve snosi, sve veruje, svemu se nada, sve trpi.
Ljubav nikad ne prestaje, a proroštvo ako će i prestati, jezici ako će umuknuti, razuma ako će nestati.
Jer nešto znamo i nešto prorokujemo;
A kad dođe savršeno, onda će prestati šta je nešto.
Kad ja bejah malo dete kao dete govorah, kao dete mišljah, kao dete razmišljah; a kad postadoh čovek, odbacih detinjstvo.
Tako sad vidimo kao kroz staklo, u zagonetki, a onda ćemo licem k licu; sad poznajem nešto, a onda ću poznati kao što sam poznat.
A sad ostaje vera, nada, ljubav, ovo troje; ali je ljubav najveća među njima" ( 1 Korincanima 13 poglavlje )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Upravo tako. Kao što pismo kaže – iz razloga DVOLIČENJA !Da bi ošišali vernika !I mi odlično znamo kolika je ADVENTISTIČKA LJUBAV koja je u vama. U to smo se mogli uverizii i ovde na forumu sf-a i na ostalim forumima i u vašoj Crkvi, i Jakov Vajt je to znao - Zato vas je i nazvao Laodikejom, i..................... Svako se veoma lako i brzo može uveriti kolika je ADVENTISTIČKA LJUBAV ! Ne treba puno mudrosti da bi je osetili ! Mnogo ! Samo se time ne hvali, ne vodi statistiku i priča na sav glas. Nego to radi, tiho, trpljivo i bez mnogo pompe !Evo ja ću ti odgovoriti – Iz IDENTIČNOG razloga kao i Adventisti ! Pa ista vam je škola - Američka.Nema potrebe. Oni propovedaju jevanđelje iz istog razloga kao i Mormoni ! Tako da nemam razloga da im se obratim.

Sarrdy,
lepo je to sto nas osudujes i bacas na nas drvlje i kamenje, iz razloga sto nemas cim da dokazes da nase verovanje i nas rad za sve ljude nije ispravan. Drugi je razlog i to sto nemas nista da kazes o svojoj crkgvi i njenom dobrotvornom radu za one koji stradaj. Pa nista ti drugo i nije preostalo nego da nas mrzis i grdis i ti to verno cinis.

Laodikejac ti je dole lepo ogovorio, ako kazes da mi nemamo ljubavi, mozda i jesi u pravi, ali kakvu si ti ljubav ovde pokazao?
Kada bi imao vlast sve bi nas stavio na lomacu, a uzimas slobodu da govoris drugima kako nemaju ljubavi, a ti je kao imas.
Sarrdy zasto bespotrebmno zasmejavas ljiude?

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
“Uzvisena naceLa Bozjeg zakona uoblicena su u Deset zapovesti i potvrdjena Hristovim zivotom. Ona izrazavaju Bozju ljubav , volju i ciljeve u vezi sa ljudskim ponasanjem, odnosima i obavezuje sve ljude u svim vremenima i razdobljima. Ova pravila su osnova Bozjeg zaveta sa Njegovim narodom i merilo Bozjeg suda. Posredstvom Svetoga Duha ona ukazuju na greh i bude potrebu za Spasiteljem.

Spasenje je smao od milosti, a ne od dela, a njegov rod je poslusnost zapovestima. Ova poslusnost razvija hriscanski karakter i donosi osecanje srece. Ona je dokaz nase ljubavi prema Gospodu i nase brige za nase bliznje. Poslusnost koja potice od vere ispoljava Hristovu silu da preobrazi zivot i u skladu sa tim jaca hriscansko svedocenje.”

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Sardy, sudis drugima, a da li prepoznajes ovaj ideal u samome sebi..?

"Ako jezike čovečije i anđeoske govorim a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje zvoni, ili praporac koji zveči.
I ako imam proroštvo i znam sve tajne i sva znanja, i ako imam svu veru da i gore premeštam, a ljubavi nemam, ništa sam.
I ako razdam sve imanje svoje, i ako predam telo svoje da se sažeže, a ljubavi nemam, ništa mi ne pomaže.
Ljubav dugo trpi, milokrvna je; ljubav ne zavidi; ljubav se ne veliča, ne nadima se,
Ne čini šta ne valja, ne traži svoje, ne srdi se, ne misli o zlu,
Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini,
Sve snosi, sve veruje, svemu se nada, sve trpi.
Ljubav nikad ne prestaje, a proroštvo ako će i prestati, jezici ako će umuknuti, razuma ako će nestati.
Jer nešto znamo i nešto prorokujemo;
A kad dođe savršeno, onda će prestati šta je nešto.
Kad ja bejah malo dete kao dete govorah, kao dete mišljah, kao dete razmišljah; a kad postadoh čovek, odbacih detinjstvo.
Tako sad vidimo kao kroz staklo, u zagonetki, a onda ćemo licem k licu; sad poznajem nešto, a onda ću poznati kao što sam poznat.
A sad ostaje vera, nada, ljubav, ovo troje; ali je ljubav najveća među njima" ( 1 Korincanima 13 poglavlje )

Šta ima ja da sudim pa Jakov Vajt vas je prozvao Crkva Laodikeja. Vi to i danas smatrate sebe !
To se lako može proveriti u vašoj Crkvi. I kada pitaš svakog vernika Adventističke Crkve će ti to potvrditi: DA SE ŽARGONSKI ADVENTISTIČKA CRKVA ZOVE LAODIKEJA ZATO ŠTO IMA SVE OSIM LJUBAVI...........

A kada bi pitao bilo kog vernika o njegovoj Crkvi, a naročito sveštena lica ili ljude koji imaju neka zaduženja u toj Crkvi šta misliš kakav bi odgovor dobio o toj Crkvi !?

Sve je jasno moj Laodikeja, uzalud ti borba. Svi su ukapirali ko su Adventisti.

A da li se ti prepoznaješ u 1. Korinćanima 13 !?

Natrag