Adventisti i zdravlje

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Vidim koliko se DRŽIŠ ČISTOG BIBLIJSKOG UČENJA sa Arhanđelom Mihailom; Nepostojanjem PAKLA; Besmrtnosti duše; Govorenjem da nam nema spasenja ako konzumiramo čaj, kafu, alkohol, cigarete...

Sarrdyi, hoces li biti tako ljubazan da nam kazes znbog cega ti iznosis tolike neistine protiv Adventista?
Koji je razlog za to?
Kliko si ti onda posten cobveik i istiniti hriscanina ikad neprestano proturas lazi o drugim ljudima?
Prvo, sta hoces sa Arhadjelom Mihajlom? Nismo mi JS, osvesti se covece.

Ajde sada nadji nasu izjavu gde sam ja ili bilo ko rekao da upotreba kafe, caja i... je uslov spsaenja?
Covece koliko puta sam ti ponovio da je u pitamnje zdravlje, a ne spasenje?

----------------------------------

Upravo to i ja tvrdim što si ti sada rekao: Da ZAKON o čistim i nečistim životinjama POČINJE sa Božijim rečima : ‘’A reče Gospod MOJSIJU.........’’ Ne reče Gospod ADMU I EVI, ili pak reče Gospod NOJU. Ili reče Bog AVRAMU.............

A koji je ovo zakon, i kome je on dat? "Evo dao sam vam sve bilje sto nosi seme po svoj zemlji, i sva drveta rodna koja nose seme, TO CE VAMN BITI ZA HRANU." 1. Mojsiujeva 1,29,
Sarrdy, ko je to rekao?
Na koga se odnosi ovaj zakon?
Vidis kaikvo je tvoje poznavanje Biblije siromasno?

Izvini Sarrdy sve si neoizbiljhniji i ne mislim da mi ovako mozemo diskutovati.
Ti sa Biblkijom i istinama izvoidis lakrdije.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
"Da bismo imali dobro zdravlje, moramo imati dobru krv, jer je krv tok zivota.
Ona nadoknadjuje gubitak, i hrani telo. Kad je snabdevena potrebnim sastojcima iz hrane
i kad je ociscena i ozivljena dodirom svezeg vazduha, tada ona nosi zivot i snagu svakome delu tela."
Saveti o zivotu i ishrani, str. 70.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Vidim koliko se DRŽIŠ ČISTOG BIBLIJSKOG UČENJA sa Arhanđelom Mihailom; Nepostojanjem PAKLA; Besmrtnosti duše; Govorenjem da nam nema spasenja ako konzumiramo čaj, kafu, alkohol, cigarete...

Sarrdyi, hoces li biti tako ljubazan da nam kazes znbog cega ti iznosis tolike neistine protiv Adventista?
Koji je razlog za to?
Kliko si ti onda posten cobveik i istiniti hriscanina ikad neprestano proturas lazi o drugim ljudima?
Prvo, sta hoces sa Arhadjelom Mihajlom? Nismo mi JS, osvesti se covece.

Ajde sada nadji nasu izjavu gde sam ja ili bilo ko rekao da upotreba kafe, caja i... je uslov spsaenja?
Covece koliko puta sam ti ponovio da je u pitamnje zdravlje, a ne spasenje?
----------------------------------
Kaže jedna naša poslovica: ‘’U laži su kratke noge’’.
Tako da se svi veoma lako i brzo mogu uveriti u najbližoj Adventističkoj Crkvi. Ko iznisu laži. Da li ti ili ja.
Da li Adventisti dozvoljavaju KTŠTENJE, onima koji konzumiraju (REDOVNO) crnu kafu, alkohol, čaj koji sadrži tein i puše cigarete !
Odnosno šta rade sa Adventistima koji počnu javno ili deklerativno da to upražnjavaju !
A ujedno i mogu se uveriti koliko su iskreni Adventisti u postiranju na forumima.

Ja kada kažem TI (Uvek mislim na Adventiste)!
Iz prostog razloga jer nije OPASNA TVOJA NAUKA, već nauka tvoje Crkve, i ona vodi ljude u propast a ne ti. To sam ti ko zna koliko puta rekao. Da nemam ja ništa protiv tebe već protiv tvoje Crkve!

Inače to nije tačno što ti kažeš da ima veze sa zdravljem. To je u DRUGOM PLANU, u PRVOM PLANU je ista situacija kao kod nečiste hrane – NE KONZUMIRA SE JER CRKVA TO ZABRANJUJE !

Arhanđel Mihail – Ne pravi se naivan. DALEKO SI TI ON NAIVNOG VERNIKA !
Znaš ti ODLIČNO zašto mi iznosimo da je Adventistička JERES Arhadjel Mihail i šta vaša Crkva tumači o njemu..........
Mnogo se praviš naivan, a potpuno si suprotno od toga.

Upravo to i ja tvrdim što si ti sada rekao: Da ZAKON o čistim i nečistim životinjama POČINJE sa Božijim rečima : ‘’A reče Gospod MOJSIJU.........’’ Ne reče Gospod ADMU I EVI, ili pak reče Gospod NOJU. Ili reče Bog AVRAMU.............

A koji je ovo zakon, i kome je on dat? "Evo dao sam vam sve bilje sto nosi seme po svoj zemlji, i sva drveta rodna koja nose seme, TO CE VAMN BITI ZA HRANU." 1. Mojsiujeva 1,29,
Sarrdy, ko je to rekao?
Na koga se odnosi ovaj zakon?
Vidis kaikvo je tvoje poznavanje Biblije siromasno?

Izvini Sarrdy sve si neoizbiljhniji i ne mislim da mi ovako mozemo diskutovati.
Ti sa Biblkijom i istinama izvoidis lakrdije.

Sve najbolje

Ništa ti moj Miko ne znaš kada su BIBLIJSKE ISTINE u pitanju.
Da ih znaš ne bi bio u Adventističkoj Crkvi, koja ima najmanje 3 X više JERESI od Pravoslavne Crkve iz koje si ti izašao.
Jer kada ne znaš da su Adam i Eva u raju imali samo biljnu hranu a ne životinjsku. Ili kada tvrdiš da je čistu hranu dobio za držanje Noje, a ne Mojsije.................

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Kaže jedna naša poslovica: ‘’U laži su kratke noge’’.
Tako da se svi veoma lako i brzo mogu uveriti u najbližoj Adventističkoj Crkvi. Ko iznisu laži. Da li ti ili ja.
Da li Adventisti dozvoljavaju KTŠTENJE, onima koji konzumiraju (REDOVNO) crnu kafu, alkohol, čaj koji sadrži tein i puše cigarete

A kakve to veze ima sa spasenjem?
Svako drustvo ima svoje stndarde ciji clanovi dobrovoljno usvoje pravoila pre nego sto postanu deo tog drustva, pa da li sva ta drustva odliuvcuju ko ce se spasti, a ko nece.
Bog odredjuje ko ce se spasti a ko nece a ne Crkvsa.
Zato bratko nbrkas pojhmobve kao i obicno.
----------------------

Ja kada kažem TI (Uvek mislim na Adventiste)!
Iz prostog razloga jer nije OPASNA TVOJA NAUKA, već nauka tvoje Crkve,

Sarrdyi, koliko moja Crkva vodi ljude u ppropast zdravstvenim nacelima, pokazuje svetska statistika i stotimne naucnih istrazivanja. Dokazi ako imas cim da Adventisti ne zive udobniuje i duze od 9-12 godina od svojih suseda.

Pa ond amalo razmisl8is, je li to vodjenje u propast ili tvoja crkva koja ne mari ko ce umreti a ko0 ziveti?
Onda proroicunaj ko muje posten a ko neposten
------------------------

Inače to nije tačno što ti kažeš da ima veze sa zdravljem. To je u DRUGOM PLANU, u PRVOM PLANU je ista situacija kao kod nečiste hrane – NE KONZUMIRA SE JER CRKVA TO ZABRANJUJE !

A koliko puta treba da ti ponovim isto?
Zar nisam ti objasnio da se pridrzavamo tih nacela iz DVA RAZLOGA?

Prvo je zato sto je to Bog rekao, a ne sto je Crkjva tako naredila.
Drugo je zato sto verujemo da Bog zna sta je za nas dobro i zdravo pa zbog toga sto zelimo da budemo zdravgi odbacili smo ono sto znamo i verujemo da nije zdravo.

Trece, mnogo su nas ohrabrila i naucna otkricsa koja su dokazala da ishrana koju je BOG u pocetku odredio za ljude jeste najzdravija.

Cetvrto, statistika dugog zivota i boljeg zdravlja to nepobitno svedoci.

Sarrdy, znam da te hvataju miuke tantalove, ali dokazi ako ikmas cim da to nije tako?

Nauvcnici iz celoga sveta to znaju i priznaju, a ti Sarrdy?

"Paznja posvecena praviolnom postupanju sa zelucem, bice nagradjena cistotom misli i snagokm uma.
Vasiu probavni organi nhece se istrosit8i pre vremena i svedociti protiv vas.
Potrebno je da cenimo mudrost koju smo dobili od Boga, time sto cemo mudro jesti, uciti i raditi.
Na nama pociva sveta duznost da sacuvamo telo u takvom stanju da imamo ugodan i cist dah.
Treba da cenimo svetlost koju je Bog dao o zdravlju i da recju i delima svetlimo i drugima
jasnom svetloscu o ovom predmetu."
Saveti o zivotu i ishrani, str. 76

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Šarrdy: Kaže jedna naša poslovica: ‘’U laži su kratke noge’’.
Da li Adventisti dozvoljavaju KTŠTENJE, onima koji konzumiraju (REDOVNO) crnu kafu, alkohol, čaj koji sadrži tein i puše cigarete

A kakve to veze ima sa spasenjem?
Svako drustvo ima svoje stndarde ciji clanovi dobrovoljno usvoje pravoila pre nego sto postanu deo tog drustva, pa da li sva ta drustva odliuvcuju ko ce se spasti, a ko nece.
Bog odredjuje ko ce se spasti a ko nece a ne Crkvsa.
Zato bratko nbrkas pojhmobve kao i obicno.
----------------------
IMA !

Sa Adventističkim !
Jer ako nema nikakve veze sa SPASENJEM, i ako sam ja nešto pobrkao, ZAŠTO ONDA ADVENTBNA CRKVA TAKVIMA NEDOZVOLJAVA KRŠTENJE. A ONIMA KOJI SE ODAJU TIM STVARIMA I JAVNO TO RADE DELOŽIRAJU IH IZ CRKVE !?

Šarrdy: Ja kada kažem TI (Uvek mislim na Adventiste)!
Iz prostog razloga jer nije OPASNA TVOJA NAUKA, već nauka tvoje Crkve,

Sarrdyi, koliko moja Crkva vodi ljude u ppropast zdravstvenim nacelima, pokazuje svetska statistika i stotimne naucnih istrazivanja. Dokazi ako imas cim da Adventisti ne zive udobniuje i duze od 9-12 godina od svojih suseda.

Pa ond amalo razmisl8is, je li to vodjenje u propast ili tvoja crkva koja ne mari ko ce umreti a ko0 ziveti?
Onda proroicunaj ko muje posten a ko neposten
------------------------
Матеј 16,26Јер каква је корист човеку ако сав свет добије а души својој науди? Или какав ће откуп дати човек за своју душу?

Šarrdy: Inače to nije tačno što ti kažeš da ima veze sa zdravljem. To je u DRUGOM PLANU, u PRVOM PLANU je ista situacija kao kod nečiste hrane – NE KONZUMIRA SE JER CRKVA TO ZABRANJUJE !

A koliko puta treba da ti ponovim isto?
Zar nisam ti objasnio da se pridrzavamo tih nacela iz DVA RAZLOGA?

Prvo je zato sto je to Bog rekao, a ne sto je Crkjva tako naredila.
Drugo je zato sto verujemo da Bog zna sta je za nas dobro i zdravo pa zbog toga sto zelimo da budemo zdravgi odbacili smo ono sto znamo i verujemo da nije zdravo.

Trece, mnogo su nas ohrabrila i naucna otkricsa koja su dokazala da ishrana koju je BOG u pocetku odredio za ljude jeste najzdravija.

Cetvrto, statistika dugog zivota i boljeg zdravlja to nepobitno svedoci.

Sarrdy, znam da te hvataju miuke tantalove, ali dokazi ako ikmas cim da to nije tako?

Nauvcnici iz celoga sveta to znaju i priznaju, a ti Sarrdy?

"Paznja posvecena praviolnom postupanju sa zelucem, bice nagradjena cistotom misli i snagokm u87ma.
Vasiu probavni organi nhece se istrosit8i pre vremena i svedociti protiv vas.
Potrebno je da cenimo mudrost koju smo dobili od Boga, time sto cemo mudro jesti, uciti i raditi.
Na nama pociva sveta duznost da sacuvamo telo u takvom stanju da imamo ugodan i cist dah.
Treba da cenimo svetlost koju je Bog dao o zdravlju i da recju i delima svetlimo i drugima
jasnom svetloscu o ovom predmetu."
Saveti o zivotu i ishrani, str. 76
Koliko puta moram da ti kažem:
JA NE SPORIM ZDRAVSTVENI ASPEKT ISHRANE I PIĆA I CIGARETA kod Adventista, već SPORIM NJIHOVO UČENJE !
A ono je ispred ZDRAVSTVENOG aspekta kada su u pitanju ove stvari.
Znači sačuvaćete im zdravlje, ali ćete ih zato odvesti lažnom naukom u propast.
A da li je bolje da malo i naruše zdravlje, i sa 60 ili 70 godina odu u raj, ili zdravi sa 95 ili 98 godina u pakao.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
IMA ! Sa Adventističkim ! Jer ako nema nikakve veze sa SPASENJEM, i ako sam ja nešto pobrkao, ZAŠTO ONDA ADVENTBNA CRKVA TAKVIMA NEDOZVOLJAVA KRŠTENJE. A ONIMA KOJI SE ODAJU TIM STVARIMA I JAVNO TO RADE DELOŽIRAJU IH IZ CRKVE !? Sarrdy, da li tvoja crkva uzima sebi pravo da odredi ko ce biti spasenn a ko nece? Adventisticka Crkva ne uzima sebi to pravo, jer ono nikome nije ni dato. Pitanje spasenja odredjuje pravedni Bog a ne ljudi. Mozda si ti u pravu da tako tvoja Crkva odredjuje ko ce biti spasen ili ne, ali moja ne. Pitanje clanstva u Crkvi je nesto sasvim drugo. Pre nego sto postane vernik crkve kandidat najpre bude upoznat za praviliuma i verovanjima Crkve i onda on donosi odluku da li je to za njega ili nije. Sta mislis Sarrdyi, svi koji su krsteni venici tvoje Crkve, da li im crkva garantuje i spasenje? Hoce li svi biti i spaseni? Cekamo na tvoj odgovor.
------------------------------

[FONT=&amp]Матеј 16,26[/FONT][FONT=&amp]Јер каква је корист човеку ако сав свет добије а души својој науди? Или какав ће откуп дати човек за своју душу?[/FONT] [FONT=&amp]Koliko puta moram da ti ka[/FONT][FONT=&amp]žem:[/FONT] [FONT=&amp]JA NE SPORIM ZDRAVSTVENI ASPEKT ISHRANE I PIĆA I CIGARETA kod Adventista, već SPORIM NJIHOVO UČENJE ![/FONT] [FONT=&amp]A ono je ispred ZDRAVSTVENOG aspekta kada su u pitanju ove stvari[/FONT]
Sarrdy, pa ako kazes da ne ospotravas zdravlje koje imamo, nauka dokazuje da ga imamo boljeg od suseda i da duze zivimo od njih; onda zbog cega osporavas nase ucenje o zdravlju? Zar ne vidis da je to suprotno. Ako ucenje daje dobre rezultate, otkuyda bi to isto ucenje moglo biti lose. zar je lose slusati Boag i ziveti po njegovim uputstvima? Zar mislis da to donosi propast? Vidis, mi se trudimo da sluzamo ono sto je Bog dao coveku za ishranu, prvo zato sto je Bog tako rekao, a drugo zato sto je to zdravo. pa reci mi sta je u tome pogresno? Da li je pogresno sto smo zdraviji od drugih ili je pogresno sto smo prihvatili Bozja uputstva? Ljudi u svetu jedu i piju sta hoce, opijaju se, drogitraju zive razuzdano i zbog tih prestupa Bozjih zakona i principa zdravlja jos danas placaju skupe racune. Zar zbilja mislis d aoni takvim zivotom zdsluzuju Raj a mi zsato sto slusamo HBoga zasluzujemo pakao? Nismo ni mi nekavi sveci, i mi se delimicno pridravamo tih nacela pa hvala Bogu jos danas imamo blagoslov. A ako to tebi ne odgovara, ti radi kako ti odlucis. Ja kazem zajednoi sa Isusom Navinim: "A ja i dom moj sluzicemo Gospodu!"
------------------
Z[FONT=&amp]nači sačuvaćete im zdravlje, ali ćete ih zato odvesti lažnom naukom u propast.[/FONT]

Izvinoi Sarrdy ali ta ti je recenica besmislena. Kako je moiguce ljude u poslusnosti Bogu i u postovanju zdravstvenih zakona koje je Bog dao, voditi ljude u propast i u laznu nauku. Zar ti mislis da je ono sto je Bog dao lazno? A zar nije lazno ono sto ljude vodi sirokim putem, tamo gde je sve sloboidno i nikoga nije ni briga sto mladi upadaju u poroke koiji ih cesto kostaju ne samo zdravlja nego i zivota? Vidis brata kako si zaslepljen i nisi u stanju da razliukujes zlo i dobro.
----------------------------

[FONT=&amp]A da li je bolje da malo i naruše zdravlje, i sa 60 ili 70 godina odu u raj, ili zdravi sa 95 ili 98 godina u pakao. [/FONT][/QUOTE

Sad si potrefio. Oni koji prestupaju prirodne i Bozje zakojne bas su spreni za Raj. Truju se duvanom, alkoholom, drugama, pogresnom ishranojm i ako zbog toga kako kazes umro od 60 ili 70 godina umesto 95 ili 100 da time zasluzuju Raj. Nema raja za one koji cine bezakonja, a prestup Bpozjeg zakona je greh, a plata za greh je smrt. Brate moj razmisli malo o toj tvojoj utopiji ona se suproti Bibliji, Bozjejm zakonu a i zdravouj logici.

Zelim ti sve najbolje

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
IMA ! Sa Adventističkim ! Jer ako nema nikakve veze sa SPASENJEM, i ako sam ja nešto pobrkao, ZAŠTO ONDA ADVENTBNA CRKVA TAKVIMA NEDOZVOLJAVA KRŠTENJE. A ONIMA KOJI SE ODAJU TIM STVARIMA I JAVNO TO RADE DELOŽIRAJU IH IZ CRKVE !? Sarrdy, da li tvoja crkva uzima sebi pravo da odredi ko ce biti spasenn a ko nece? Adventisticka Crkva ne uzima sebi to pravo, jer ono nikome nije ni dato. Pitanje spasenja odredjuje pravedni Bog a ne ljudi. Mozda si ti u pravu da tako tvoja Crkva odredjuje ko ce biti spasen ili ne, ali moja ne. Pitanje clanstva u Crkvi je nesto sasvim drugo. Pre nego sto postane vernik crkve kandidat najpre bude upoznat za praviliuma i verovanjima Crkve i onda on donosi odluku da li je to za njega ili nije. Sta mislis Sarrdyi, svi koji su krsteni venici tvoje Crkve, da li im crkva garantuje i spasenje? Hoce li svi biti i spaseni? Cekamo na tvoj odgovor.
------------------------------
Pa kada Bog određuje spasenje, a ne Crkva – Što onda ne pustite da Adventisti jedu svinjetinu i piju kafu i alkohol i čaj sa teinom. Rade SUBOTOM.....................već to IZRIČITO ZABRANJUJETE.
A kada pitate BILO KOG VERNIKA U ADVENTISTIČKOJ CRKVI – Da li će se spasiti vernik koji je dobar, pošen, bogobojazan, savršen,......., a konzumira svinjetinu, radi SUBOTOM, a NEDELJOM PRAZNUJE, pije kafu, konzumira alkohol,.................... dobiće odgovor – NEĆE !

To se lako može proveriti u bilo kojoj Adventističkoj Crkvi.

[FONT=&amp]Матеј 16,26[/FONT][FONT=&amp]Јер каква је корист човеку ако сав свет добије а души својој науди? Или какав ће откуп дати човек за своју душу?[/FONT] [FONT=&amp]Koliko puta moram da ti ka[/FONT][FONT=&amp]žem:[/FONT] [FONT=&amp]JA NE SPORIM ZDRAVSTVENI ASPEKT ISHRANE I PIĆA I CIGARETA kod Adventista, već SPORIM NJIHOVO UČENJE ![/FONT] [FONT=&amp]A ono je ispred ZDRAVSTVENOG aspekta kada su u pitanju ove stvari[/FONT]
Sarrdy, pa ako kazes da ne ospotravas zdravlje koje imamo, nauka dokazuje da ga imamo boljeg od suseda i da duze zivimo od njih; onda zbog cega osporavas nase ucenje o zdravlju? Zar ne vidis da je to suprotno. Ako ucenje daje dobre rezultate, otkuyda bi to isto ucenje moglo biti lose. zar je lose slusati Boag i ziveti po njegovim uputstvima? Zar mislis da to donosi propast? Vidis, mi se trudimo da sluzamo ono sto je Bog dao coveku za ishranu, prvo zato sto je Bog tako rekao, a drugo zato sto je to zdravo. pa reci mi sta je u tome pogresno? Da li je pogresno sto smo zdraviji od drugih ili je pogresno sto smo prihvatili Bozja uputstva? Ljudi u svetu jedu i piju sta hoce, opijaju se, drogitraju zive razuzdano i zbog tih prestupa Bozjih zakona i principa zdravlja jos danas placaju skupe racune. Zar zbilja mislis d aoni takvim zivotom zdsluzuju Raj a mi zsato sto slusamo HBoga zasluzujemo pakao? Nismo ni mi nekavi sveci, i mi se delimicno pridravamo tih nacela pa hvala Bogu jos danas imamo blagoslov. A ako to tebi ne odgovara, ti radi kako ti odlucis. Ja kazem zajednoi sa Isusom Navinim: "A ja i dom moj sluzicemo Gospodu!"
------------------
Zato što taj vaš nauk nije napravlje zbog ZDRAVSTVENOG ASPEKTA VERNIKA, već zvog MOJSIJEVOG ZAKONA I DESETKA. I to se lako može osetiti u svakoj Adventističkoj Crkvi.
Naročito koliko ljubavi imaju Adventisti ! Ili uporediti tu njihovu ljubav u odnosu na druge VERNIKE ili LJUDE !!!
Prema tome ovo što si sve rekao je čista propaganda, a ne ISTINA.
Z[FONT=&amp]nači sačuvaćete im zdravlje, ali ćete ih zato odvesti lažnom naukom u propast.[/FONT]

Izvinoi Sarrdy ali ta ti je recenica besmislena. Kako je moiguce ljude u poslusnosti Bogu i u postovanju zdravstvenih zakona koje je Bog dao, voditi ljude u propast i u laznu nauku. Zar ti mislis da je ono sto je Bog dao lazno? A zar nije lazno ono sto ljude vodi sirokim putem, tamo gde je sve sloboidno i nikoga nije ni briga sto mladi upadaju u poroke koiji ih cesto kostaju ne samo zdravlja nego i zivota? Vidis brata kako si zaslepljen i nisi u stanju da razliukujes zlo i dobro.
----------------------------
Pismo ne sme da se IZVRĆE. Odnosno da se ISTINA predstavlja kao LAŽ, i obratno. A vi upravo to radite sa 10 – 15 lažnih nauka koje držite. Kojim stihom podupireš da lošom hranom ili nezdravom mi činimo bezakonje.
[FONT=&amp]A da li je bolje da malo i naruše zdravlje, i sa 60 ili 70 godina odu u raj, ili zdravi sa 95 ili 98 godina u pakao. [/FONT]

Sad si potrefio. Oni koji prestupaju prirodne i Bozje zakojne bas su spreni za Raj. Truju se duvanom, alkoholom, drugama, pogresnom ishranojm i ako zbog toga kako kazes umro od 60 ili 70 godina umesto 95 ili 100 da time zasluzuju Raj. Nema raja za one koji cine bezakonja, a prestup Bpozjeg zakona je greh, a plata za greh je smrt. Brate moj razmisli malo o toj tvojoj utopiji ona se suproti Bibliji, Bozjejm zakonu a i zdravouj logici.

Zelim ti sve najbolje
Bezakonje nije loše se hraniti. Jer za to treba novaca i znanja. A mnogi danas nemaju ni jednog ni drugog ! Ali zato imaju čisto srce. Upravo ono što nemaju Adventisti, JER IM JE BOG TRBUH, A NE SRCE.
Bezakonje je IZVTRATI BOŽIJU REČ !

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Pa kada Bog određuje spasenje, a ne Crkva – Što onda ne pustite da Adventisti jedu svinjetinu i piju kafu i alkohol i čaj sa teinom. Rade SUBOTOM.....................već to IZRIČITO ZABRANJUJETE.
A kada pitate BILO KOG VERNIKA U ADVENTISTIČKOJ CRKVI – Da li će se spasiti vernik koji je dobar, pošen, bogobojazan, savršen,......., a konzumira svinjetinu, radi SUBOTOM, a NEDELJOM PRAZNUJE, pije kafu, konzumira alkohol,.................... dobiće odgovor – NEĆE !

Sarrdy,
zasto ti ne odgovoris na pitanje, nego pricas price po starome.
Ja sam tebe pitao da li tvoja Crkva odredjuje ko ce se spasti a ko nece.
Nisam te pitao moze li biti pravoslavac koji priznaje da mu je prorok Muhamed.

Kazi mi dlai bi tvoja Crkva primila neobracenog budiustu za vernika?
Svakako da ne bi. Svaka Crkva ima svoje propise i svoje Veruju, mi ovde o tome diskutujemo a ne o
tome ko ce se spasti ili nbece, to nije nase nego Bozje.

---------------

Zato što taj vaš nauk nije napravlje zbog ZDRAVSTVENOG ASPEKTA VERNIKA, već zvog MOJSIJEVOG ZAKONA I DESETKA. I to se lako može osetiti u svakoj Adventističkoj Crkvi.

Znamo mi da tebe muci to sto se Adventisti pridrzavaju Bibilje i Bozjeg zakona, i sto nas Bog i danas obilno blagosilja. To ti je najveci dokaz, nego imas zaslepljene oci pa ne vidis. To tebe muci, jer te savest grize zato sto svesno prestupas Bozjiji zakon i zato neprestano zelis da umiuris svoju sopstveniu savest.

Jeste to veliki problem kad nekoga vlastita savest prekorava zbog greha, a greh je presup zakona.

----------------

Naročito koliko ljubavi imaju Adventisti ! Ili uporediti tu njihovu ljubav u odnosu na druge VERNIKE ili LJUDE !!!

Koliko ljubavi imaju Adventisti prema sebi i svetu, to se otkriva ne samo u recima nego i delima.
Prvo nastojimo da prema sebi postupamo u skladu sa Bozjim proipisima.
Drugo, ulazemo truda da istina Jevandjelja dopre u svaki kutak ove zemlje, a u tome rade hiljade misioinara u svetu. Kad se bilo gde u svetu desi neka katastrofa, advemntisticka humanitarna organizacija ADRA je prva da pomogne.

Sarrdy, reci mi koliko tvoja Crkva sada ima misionara u misionskim poljima?
Imate li ikakvu humanitarnu organizaciju koja pomaze ne smsao pravoslavcima, nego i muslimanima i biudistima?
Eto u tome se otkriva istina ko ljubi bliznjega, a ko samo o tome prica, a nista ne cini.

Upravo zbog te svestrane aktivnoisti koju svakoga dana sproveode vernici Adventidsticke Crkve u svetu, svakoga dana oko 3000 novih vernika priklucuju se Crkviu. Bog blagosilja svoj narod koji nastoji da mu najbolje sto moze iskreno posluzi.
--------------------------
Pismo ne sme da se IZVRĆE. Odnosno da se ISTINA predstavlja kao LAŽ, i obratno.

Potuno se slazem sa tobom, pa zasto to neprestano radis?

Zelim ti sve najbolje

“Hranu ne treba uzimati ni vrlo vrucu ni vrlo hladnu. Ako je hrana hladna zelucu se oduzme zivotna snaga, jer je mora zagrevati pre nego sto pocne probava. Hladni napici stetnoi su iz istih razloga; dok neogranicena upotreba vrucih napitaka iscrpljuje.

Mnogi grese pijuci hladnu vodu za vreme obroka. Hrana se ne sme ispirati… Voda ili limunada s ledom koja se pije za vreme obroka zaustavljaju probavu, dok telo ne stvori dovolujno topline zelucu i osposobi ga da ponovo pocne sa svojim radom.”
Saveti o zivotu i ishrani, str.81.

Sarrdy, sta mislis o ovome:

“Hranu ne treba uzimati ni vrlo vrucu ni vrlo hladnu. Ako je hrana hladna zelucu se oduzme zivotna snaga, jer je mora zagrevati pre nego sto pocne probava. Hladni napici stetnoi su iz istih razloga; dok neogranicena upotreba vrucih nsapitaka iscrpljuje.
Mnogi grese pijuci hladnu vodu za vreme obroka. Hrana se ne sme ispirati… Voda ili limunada s ledom koja se pije za vreme obroka zaustavljaju probavu, dok telo ne stvori dovolujno topline zelucu i osposobi ga da ponovo pocne sa svojim radom.”

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Šarrdy - Pa kada Bog određuje spasenje, a ne Crkva – Što onda ne pustite da Adventisti jedu svinjetinu i piju kafu i alkohol i čaj sa teinom. Rade SUBOTOM.....................već to IZRIČITO ZABRANJUJETE.

Sarrdy,
zasto ti ne odgovoris na pitanje, nego pricas price po starome.
Ja sam tebe pitao da li tvoja Crkva odredjuje ko ce se spasti a ko nece.
Nisam te pitao moze li biti pravoslavac koji priznaje da mu je prorok Muhamed.

Kazi mi dlai bi tvoja Crkva primila neobracenog budiustu za vernika?
Svakako da ne bi. Svaka Crkva ima svoje propise i svoje Veruju, mi ovde o tome diskutujemo a ne o
tome ko ce se spasti ili nbece, to nije nase nego Bozje.

---------------

Zato što sam ti najmanje 10 X govorio o mojoj Crkvi i šta ona traži od svojih vernika za spasenje!
A ti ovo sada samo provakativno pitaš. Lepo sam ti govorio da moja Crkva za spasenje ne traži 1657 stvari ili 156 ili 33 ! Već traži samo DVE !

A Crkve su tome samo pridodale mnogo toga što ni naši OČEVI NE MOGAŠE DRŽATI, pa sada hože da nam na leđa NATOVARE JARAM ROPSTVA, a Hrist nas je svega toga OSLOBODIO !

Znamo mi da tebe muci to sto se Adventisti pridrzavaju Bibilje i Bozjeg zakona, i sto nas Bog i danas obilno blagosilja. To ti je najveci dokaz, nego imas zaslepljene oci pa ne vidis. To tebe muci, jer te savest grize zato sto svesno prestupas Bozjiji zakon i zato neprestano zelis da umiuris svoju sopstveniu savest.

Jeste to veliki problem kad nekoga vlastita savest prekorava zbog greha, a greh je presup zakona.

----------------

Znaš, znaš, pa vidim po postovima tvojim i naukom tvojom koliko se Adventisti pridržavaju Biblije i BOŽIJIH ZAKONA KOJE JE BOG PRIPISAO HRIŠĆANIMA !
Tako da ne moraš ti to da mi kažeš, jer ja više verujem SVOJIM OČIMA NEGO TUĐIM REČIMA.

Koliko ljubavi imaju Adventisti prema sebi i svetu, to se otkriva ne samo u recima nego i delima.

To se lako da proveriti. Samo odete do najbliže Adventističke Crkve, osporite im doktrinu i malo poričate o tome sa njima.

Prvo nastojimo da prema sebi postupamo u skladu sa Bozjim proipisima.
Drugo, ulazemo truda da istina Jevandjelja dopre u svaki kutak ove zemlje, a u tome rade hiljade misioinara u svetu. Kad se bilo gde u svetu desi neka katastrofa, advemntisticka humanitarna organizacija ADRA je prva da pomogne.

A zašto to ADRA radi ?
Da li što nas voli i želi nam spasenje ? Ili zato što je to ČIST MARKETING ! Obična PROPAGANDA ?

Sarrdy, reci mi koliko tvoja Crkva sada ima misionara u misionskim poljima?
Imate li ikakvu humanitarnu organizaciju koja pomaze ne smsao pravoslavcima, nego i muslimanima i biudistima?
Eto u tome se otkriva istina ko ljubi bliznjega, a ko samo o tome prica, a nista ne cini.

Mnogo, ni broj im se ne zna. To su svi oni koji EVANGELIZIRAJU ISTINU, i s tim činom ljude spašavaju, A NE EVANGELIZIRAJU LAŽ.

Upravo zbog te svestrane aktivnoisti koju svakoga dana sproveode vernici Adventidsticke Crkve u svetu, svakoga dana oko 3000 novih vernika priklucuju se Crkviu. Bog blagosilja svoj narod koji nastoji da mu najbolje sto moze iskreno posluzi.
--------------------------
2.Коринћ. 11,13Јер такви лажни апостоли и преварљиви посленици претварају се у апостоле Христове.

Pismo ne sme da se IZVRĆE. Odnosno da se ISTINA predstavlja kao LAŽ, i obratno.

Potuno se slazem sa tobom, pa zasto to neprestano radis?

Zelim ti sve najbolje

A gde sam ja to uradio !? Ivrtao Pismo ? NIKADA MI TO ZA OVIH 3-4 MESECA NISI KONKRETNO REKAO SA ARGUMENTIMA ! Već uvek uopšteno i paušalno.

A vi ste kod Arhanđela Mihaila; Nepostojanja pakla; Besmrtnosti duše; Govorenjem da je žig zveri NEDELJA, pečat božiji SUBOTA; Da je Hrist prešao iz jednog dela Neba u drugi deo 22.10.1844. Da je čista hrana obavezna za držanje za rad spasenja za Hrišćane, kao i nekonzumiranje crne kafe i alkoholnih pića......................i svih ostalih lažnih učenja koje ističemo zadnjih 3-4 meseca u postovima SA ADVENTISTIMA !

“Hranu ne treba uzimati ni vrlo vrucu ni vrlo hladnu. Ako je hrana hladna zelucu se oduzme zivotna snaga, jer je mora zagrevati pre nego sto pocne probava. Hladni napici stetnoi su iz istih razloga; dok neogranicena upotreba vrucih napitaka iscrpljuje.

Sarrdy, sta mislis o ovome:

“Hranu ne treba uzimati ni vrlo vrucu ni vrlo hladnu. Ako je hrana hladna zelucu se oduzme zivotna snaga, jer je mora zagrevati pre nego sto pocne probava. Hladni napici stetnoi su iz istih razloga; dok neogranicena upotreba vrucih nsapitaka iscrpljuje.

Ovo si trebao POSTIRATI NA TEMI KULINARSKI RECEPTI I SAVETI !
Kakve ovo ima veze sa SPASENJEM i evanđeljem !?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251

Zato što sam ti najmanje 10 X govorio o mojoj Crkvi i šta ona traži od svojih vernika za spasenje!
A ti ovo sada samo provakativno pitaš. Lepo sam ti govorio da moja Crkva za spasenje ne traži 1657 stvari ili 156 ili 33 ! Već traži samo DVE !

PA KOJE SU TO DVE STVARI KOJE TVOJA CRKVA TRAZI KAO USLOV SPASENJA?

-----------------

A zašto to ADRA radi ?
Da li što nas voli i želi nam spasenje ? Ili zato što je to ČIST MARKETING ! Obična PROPAGANDA ?

Pa ako je neko duhovno slep, on ce reci zbog marketinga.
A hriscani ce u tome prepoznati Hristov duh koji je i sam pokazao u pomaganju siromasnima i bolesnima.

Sve najbolje

“Ljudi su oskvrnuli hram duse, i Bog ih poziva da se probude i da se trude svim svojim silama da povrate od Boga im dane ljudske osobine. Nista osim Boizje milosti ne moze uveriti i obratiti srce; samo od Njega robovi losih navika mogu dobiti snagu da pokidaju okove koji ih okivaju. Nemoguce je da covek prinese svoje telo kao zivu zrtvu, svetiu i ugodnu Bogu, dokle god nastavlja da popusta svojuim losim navikama koje ga lisavaju svoje umne i moralne snage…
Moralne snage su oslabljene zato sto ljiudi i zene ne zele da zive u poslusnosti zakonima zdravlja, i ne zele da od ove znacajne teme stvore svoju duznost. Roditelji ostavljaju u nasledstvo svome potomstvu svoje izopacene navike, a teske bolesti slabe i kvare mozak.
” Saveti o zivotu i ishrani, str. 90.

Natrag