Pa kada Bog određuje spasenje, a ne Crkva – Što onda ne pustite da Adventisti jedu svinjetinu i piju kafu i alkohol i čaj sa teinom. Rade SUBOTOM.....................već to IZRIČITO ZABRANJUJETE.
A kada pitate BILO KOG VERNIKA U ADVENTISTIČKOJ CRKVI – Da li će se spasiti vernik koji je dobar, pošen, bogobojazan, savršen,......., a konzumira svinjetinu, radi SUBOTOM, a NEDELJOM PRAZNUJE, pije kafu, konzumira alkohol,.................... dobiće odgovor – NEĆE !
Sarrdy,
zasto ti ne odgovoris na pitanje, nego pricas price po starome.
Ja sam tebe pitao da li tvoja Crkva odredjuje ko ce se spasti a ko nece.
Nisam te pitao moze li biti pravoslavac koji priznaje da mu je prorok Muhamed.
Kazi mi dlai bi tvoja Crkva primila neobracenog budiustu za vernika?
Svakako da ne bi. Svaka Crkva ima svoje propise i svoje Veruju, mi ovde o tome diskutujemo a ne o
tome ko ce se spasti ili nbece, to nije nase nego Bozje.
---------------
Zato što taj vaš nauk nije napravlje zbog ZDRAVSTVENOG ASPEKTA VERNIKA, već zvog MOJSIJEVOG ZAKONA I DESETKA. I to se lako može osetiti u svakoj Adventističkoj Crkvi.
Znamo mi da tebe muci to sto se Adventisti pridrzavaju Bibilje i Bozjeg zakona, i sto nas Bog i danas obilno blagosilja. To ti je najveci dokaz, nego imas zaslepljene oci pa ne vidis. To tebe muci, jer te savest grize zato sto svesno prestupas Bozjiji zakon i zato neprestano zelis da umiuris svoju sopstveniu savest.
Jeste to veliki problem kad nekoga vlastita savest prekorava zbog greha, a greh je presup zakona.
----------------
Naročito koliko ljubavi imaju Adventisti ! Ili uporediti tu njihovu ljubav u odnosu na druge VERNIKE ili LJUDE !!!
Prema tome ovo što si sve rekao je čista propaganda, a ne ISTINA.
Koliko ljubavi imaju Adventisti prema sebi i svetu, to se otkriva ne samo u recima nego i delima.
Prvo nastojimo da prema sebi postupamo u skladu sa Bozjim proipisima.
Drugo, ulazemo truda da istina Jevandjelja dopre u svaki kutak ove zemlje, a u tome rade hiljade misioinara u svetu. Kad se bilo gde u svetu desi neka katastrofa, advemntisticka humanitarna organizacija ADRA je prva da pomogne.
Sarrdy, reci mi koliko tvoja Crkva sada ima misionara u misionskim poljima?
Imate li ikakvu humanitarnu organizaciju koja pomaze ne smsao pravoslavcima, nego i muslimanima i biudistima?
Eto u tome se otkriva istina ko ljubi bliznjega, a ko samo o tome prica, a nista ne cini.
Upravo zbog te svestrane aktivnoisti koju svakoga dana sproveode vernici Adventidsticke Crkve u svetu, svakoga dana oko 3000 novih vernika priklucuju se Crkviu. Bog blagosilja svoj narod koji nastoji da mu najbolje sto moze iskreno posluzi.
--------------------------
Pismo ne sme da se IZVRĆE. Odnosno da se ISTINA predstavlja kao LAŽ, i obratno.
Potuno se slazem sa tobom, pa zasto to neprestano radis?
Zelim ti sve najbolje
“Hranu ne treba uzimati ni vrlo vrucu ni vrlo hladnu. Ako je hrana hladna zelucu se oduzme zivotna snaga, jer je mora zagrevati pre nego sto pocne probava. Hladni napici stetnoi su iz istih razloga; dok neogranicena upotreba vrucih napitaka iscrpljuje.
Mnogi grese pijuci hladnu vodu za vreme obroka. Hrana se ne sme ispirati… Voda ili limunada s ledom koja se pije za vreme obroka zaustavljaju probavu, dok telo ne stvori dovolujno topline zelucu i osposobi ga da ponovo pocne sa svojim radom.” Saveti o zivotu i ishrani, str.81.
Sarrdy, sta mislis o ovome:
“Hranu ne treba uzimati ni vrlo vrucu ni vrlo hladnu. Ako je hrana hladna zelucu se oduzme zivotna snaga, jer je mora zagrevati pre nego sto pocne probava. Hladni napici stetnoi su iz istih razloga; dok neogranicena upotreba vrucih nsapitaka iscrpljuje.
Mnogi grese pijuci hladnu vodu za vreme obroka. Hrana se ne sme ispirati… Voda ili limunada s ledom koja se pije za vreme obroka zaustavljaju probavu, dok telo ne stvori dovolujno topline zelucu i osposobi ga da ponovo pocne sa svojim radom.” Saveti o zivotu i ishrani, str.81.