Ja ne negiram štetnost svinjetine, već negiram razlog zašto je Adventisti NEĆE OKUSITI !
Jer jedan zalogaj svinjetine u životu ti ne može narušiti zdravlje, zanči oni je neće okusiti zbog Mojsija A NE ZDRAVLJA !
Ne zbogt MOJSIJa nego zato sto je Bog rekao da je necista.
Zar nije dobro slusati Boga?
-----------------
Izvrćeš lukavo Mikane!
Pa i Biblija ima termin MOJSIJEV ZAKON !
Prema tome to je isto !
Jedino ti to radiš što podsvesno znaš da MOJSIJEV ZAKON i ZAKON ZA HRIŠĆANE nije isti, pa zato daješ taj DEČIJI KOMENTAR >> Zar nije dobro slusati Boga? <<
A prvi ga vi Adventisti ne slušate.
Zašto bi Noje to pitao Gospoda. On je izvršavao naređenja. Isto tako ga je mogao pitata, ŠTO JE I MNOGO LOGIČNIJE, zašto gradim Arku, kada nema vode. Niti je Noje znao za kišu. Niti je Noje znao za vodeni omotač oko zemlje.
Pa nije pitao Gospoda.
Šta ja mislim to je nebitno za ovu temu i ovaj forum BITNO JE ŠTA GOSPOD KAŽE:
A On je tek Mojsiju rekao da nekonzumira nečiste životinje !
Prema tome ja neću da IDEM PREKO BOŽIJE REČI I ZAKLJUČUJEM BILO ŠTA. To prepuštam Adventistima.
Božija reč lepo kaže da je to tek dobio Mojsije, a Hrist je za Hrišćane OČISTIO SVA JELA. I kraj priče.
Ej stani maolo suvise brzo srljas.
Gde ti je odgovor, odakle je Noje znao koje su ciste a koje necite zivotinje?
Znaci nemas odgovora?
Neverovatni ste vi ADVENTISTI. Za TRUN će te se uhvatiti, ne za slamku, samo da bi odbranili vašu JERES.
Nigde ja ne srljam NEGO TI STALNO TRAŽIM STIHOVE ZA ADVENTNI HAUK, A NE TVOJE ZAKLJUČKE O MENI.
Dao sam ti zeleno svetlo da otvoriš temu:
‘’Šarrdy’’, pa tamo postiraj do mile volje. Obećavam ti da se nikada nikom neću žaliti ni na otvarnje te teme ni na bilo šta što ćete tamo pisati!
Noje je znao koje su čiste a koje nečiste životinje, JER MU JE TO BOG REKAO KOJE SU:
1.Мојс.7:2,8 Узми са собом од свих животиња чистих по седморо, све мужјака и женку његову; а од животиња нечистих по двоје, мужјака и женку његову, 8. Од животиња чистих и од животиња нечистих и од птица и од свега што се миче по земљи.
Koliko puta ti trebam reći DA ZA SVAKU ADVENTISTIČKU JERES IMAM ODGOVOR ?
10 X, 100 X, 1.000 X, ili je malo da ti kažem i MILION PUTA, jer ti veruješ samo Mileru, Snou, EGW i ostalim LAŽNIM UČITELJIMA, a meni ne veruješ NIŠTA.
A gde si ti procitao u Bibliji da je Hristos sve ocistio? Nogde. To je samo tvoja puka zamisao.
------------------
Pa da vidimo DA LI JE TO SAMO MOJA PUKA ZAMISAO, kao tvrdi Adventist.
Koji su poznati da ništa neće slagati niti izvrtdati ili izokrenuti:
A sam stih
Marko 7,19 glasi ovako:
SSP – zato što mu ne ulazi u srce, nego u trbuh i izbacuje se iz tela? Tako sva jela proglasi čistima.
DAKA –Jer mu ne ulazi u srce nego u trbuh; i izlazi napolje čisteći sva jela.
DS – Jer ne ulazi u srce njegovo, nego u trbuh, i odlazi u zahod. Tako je sva jela proglasio za čista.
ČA –jer ne ulazi u njegovo srce nego u stomak, te izlazi u zahod, - čisteći sva jela?
LB – Jer mu ne ulazi u srce, nego u trbuh, i ide u skrivena mesta koja čiste sva jela.
Bir – jer to mu ne ulazi u srce, nego u želudac, a zatim se izbacuje iz tela. Sva jela su, dakle, čista.
NS – jer mu ne ulazi u srce, nego u utrobu, te izlazi u zahod?” Tako je sva jela proglasio čistima.
JB – Jer mu ne ulazi u srce, nego u utrobu te izlazi u zahod?" Tako on očisti sva jela.
TD – jer, to ne prodire u njegovo srce, već u njegov trbuh, potom odlazi u jamu? ` On također izjavi da su sve namirnice *čiste.
BBE – Because it goes not into the heart but into the stomach, and goes out with the waste? He said this,
making all food clean.
[SUP]NAS[/SUP] because it does not go into his heart, but into his stomach, and is eliminated?" (
Thus He declared all foods clean.) Nova Američka standardna verzija
Vulgata – quia non introit in cor eius sed in ventrem et in secessum exit purgans omnes escas (
Зато што не улази у његовом срцу, али стомак и излази у нацрту, чистећи све месо?)
Osim za Adventiste. Oni su ipak nešto posebno.
Ma ostavljas ti Adventistima zato sto znas da nemas biblijski ogovor.
-----------------
He he, he!
KOJI !?
Čistu hranu su konzumirali Adam i Eva, jer nije bilo klanja životinja u raju. Znači konzumirali su samo bezmesnu hranu a ona je kompletna čista.
Tako je Sarrdy, napokon stigao si do pravog zakljucka.
I za gtebe ima nade. A zar ti nisi rekao gore da su i oni jeliu meso?
-----------------
To su Adventisti ! Optužba bez dokaza. Što nedade moj post gde sam ja rekao DA SU ADAM I EVA JELI MESO?
Ajde sačekaću da ga nađeš, a usput da ti i odgovorim. NISI GA STAVIO JER NE POSTOJI!
Pa ti ne znaš Miko ELEMENTRANE STVARI IZ Biblije a hoćeš ovde da polemišeš sa nama !? I još tražiš DOKAZ ! Smešno.
Samo reci doktorer, pa ajde nauci me ako sve znas.
Adventistička insinuacija. Gde sam ja rekao da sve znam !?
Ja te želim naučiti jeresu Adventističke Crkve, ali ti želiš da služiš Adventnoj Crkvi a ne Bogu. I šta ti ja tu mogu. Reci
Pa kada tako zboriš kaži nam ko je i kada PRVI PUT DOBIO NAREDBU O DRŽANJU ČISTE HRANE. Normalno Biblijskim stihovima, ne EGW i Miler knjigama.
Kazem ja da ti brkas pojmove i neznas osnovne stvari.
Mozes li mi dati naslov one knjige koju je Miler napisao? Ja jos nisam video nijednu.
Da li si je citao?
Nepresatano to pomisnjes sto pokazuje tvoje totalno neznanje .
A zar nije dovoljan izvestaj da su ljudi znali koje su ciste i neciste zivotinje pre Mojsija? To ti nekako ne stima?
A ako zapovest "Ne ubi" nije postojala pre Sinaja, kaklo je LKajin zano da je ubiujanje greh?
Na to nemas odgovora.
-----------------
Da znaš odgovor na moje pitanje kada je Bog dao PRVI put naredbu i kome o držanju čiste hrane, ti BI DAO STIHOVE, A NE BI SPAMOVAO POST.
Između ostalog ovako sam ja i naučio kakvi su Adventisti. Upravo ovakvim postovima.
E to je već LAŽ!
Svakom ko hoće da se krsti u Adventnoj Crkvi se NAMEĆE držanje ČISTE HRANE, jer u suprotnom nema krštenja!
E to je tvoja laz.
Nikom se nista ne namece, jer Crkva ni nema vlast da bilo kome nametne bilo sta.
Nego se svakome iznese ono sto Crkva veruje i uci i oni kojima se to svidja i izaberu da budu deo te Crkve, a ako im se ne svidja, mogu da izaberu ono sto oni odluce. Tako svako ima pravo izbora i niukomu nista ne namece.
Vidis da ne znas o cemu se radi.
--------------------
Moja laž!
Super. Onda nam odgovori da vidimo ko laže:
1. Zašto Adventna Crkva nameće kao uslov onom ko želi da postane njen član NEKONZUMIRANJE nečiste hrane !?
2. Zašto Adventna Crkva ISKLJUČUJE SVOG VERNIKA, ako počne javno i deklerativno da KONZUMIRA NEČISTU HRANU;
!?;
3. Da li je to NAMETANJE TEOLOŠKOG KUVARA ILI NE !?
Znači neko hoće da uđe u Carstvo Nebesko, a vi koji ne ulazite, tom koji želi da uđe NE DOZVOLJAVATE.
Jesi li ti siguran da sve koje Adventisticka Crkva primi za clanove ce biti i spaseni?
A sta tebi garantuje da onaj koji i postane clan bilo koje Crkve da automatski ulazi i u Crstvo Bozje.
Pa zar si toliko nenauce, da mislis da je bilo kojoj Crkviu dato pravo da i to odlucuje. nemoj da me zasmejavas.
---------------------
Meni je drago kada nekog zasmejem. Ostali deo tvog komentara je spamovanje teme, odnosno dela mog posta.
Ja sam komentarisao da ljudi krštenjem u nekoj Crkvi žele zadobiti spasenje, a vi nametanjem PRAVILA KOJA NI VAŠI OČEVI, DEDE, PRADEDE, ČUKUNDEDE................... NISU mogli nositi – sada tovarite na novopridošle (subotu, čistu hranu, desetak.........) i tako em što vi ne ulazite u Carstvo Božije, em ne date onima što hoće.
Tako da lukavo ne izvrdavaj teme već odgovaraj u kontekstu iznetog.
Što ga ne pustite da se krsti i ako hoće da jede svinjetinu.
Pa ostavljamo ga temi da ga ti krstis, kod tebe sve moze, nema nikakvog ogranicenja a to znavci da ste deo sveta.
------------------
Gotovo, prolupali ste, čim ovako odgovarate. Više nemate odgovora na naša pitanja.
Koliko sam te puta pitao da mi navedeš MOJE JERESI I NIKADA NISI.
Pa on svom gospodaru odgovara i pada ili ustaje, a njegov Gospodar je Hrist, a ne Adventntna Crkva.
Odlicno Sarrdy,
Da li bi ti ond u svoju crkvu primio muslimana koji ne veruje u Hridsta, nego u Muhameda?
Bili primio budistu koji veruje u Budu a ne u Hrista?
Ako bi, zbog cega bi ih primio, ako ne bi, zasto ne bi, oni svaki svome gospodaru Muhamedu i Budi stoji ili padaju.
Prima li tvoj crkva takve?
Ako prima daj mi njenu adtresu.
------------------
To što ja mislim pitaj mene. Jer ako vi Adventisti počnete zaključivati šta ja mislim to će biti najveće gluposti što je jedan čovek mogao izreći !
Šta se vi tu mešate i namećete ljudima jeresi.
Pa to je uprao sto sam te pitao?
Sta se ti nameces Muslmanu i Budisti, primi ljude i budi im brsat.
Uci li tvoja crkva tako?
------------------
O učenju moje Crkve imaš barem 10 postova.
Pronađi ih pa komentariši.
Ni ja tebe nisam pitao šta uči Adventna Crkva pa onda osporavao, već sam pronašao pa osporio.
A ta načela zdravlja sam već objasnio – primerom konzumacije svinjetine od 30 grama jednom u 5 ili 10 godina. To je zamka za lakoverne.
Ma sve si ti nama objasnio, samo nikako da te razumemo, a ti si mudrac samo to niko ne primecuje.
---------------------------
Kada sektaš nema odgovor sa BIBLIJSKIM ARGUMENTIMA – ONDA PRELAZI NA INSINUACIJE ILI VREĐANJE I POKAZUJE PRAVI LICE (šta je ispod kože)!
Adventisti ne konzumiraju nečistu hranu zbog MOJSIJEVOG ZAKONA, a ne zdravlja. Jer pojesti JEDNOM U ŽIVOTU ZALOGAJ SVINJETINE ne može oštetiti zdravlje.
Sarrdy, jesi li ti citav?
Koliko puta ja tebi tako tupavom treba da objasnjavam ist stvar?
Koliko puta sam ti to objasnio? Vrati se gore pa pogledaj.
Vidis brate, to je dokaz da nas ti mrzis i iz pakosti skripis zubima i ne znas sta bi ucinio pa ponavljas uvek isto kao stara istrodsenap loca. Mani se decijih glupisti. Aiko nemas nista pamtnije ne vidim nikakvog razlkoga za ovakvu diskusiju.
Dokaži mi ARGUMENTIMA koliko čovek može oštetiti svoje zdravlje ako konzumira 30 grama svinjetine jednom u 15 godina i 3 X u svom životu. NE SPAMUJ DEO POSTA.
Nego sta bi, ti si se jednom s nama pozdravio kao da vise neces sa mnom diskutovasti?
A ja sam tebi lepo rekao da ti nemozes da zivis bez nas. I moras priznatyi otksako s nama diskutujes da si suhovno uznapredovao.
I kakav je bio r azlo d ani u tome nisi mogao odrzati svoju rec?
Nesigurnost i brzopletost su opasnie i prevarljive.
----------------------
Adrian BG ti je na to odgovorio: Da bi vi to najviše voleli. Pa me je malo osvestio. Vrlo rado bi to učinio, ako bih bio siguran da još nekog nećete uvuću u vašu jeretičju Crkvu. Ali pošto nisam moraću još malo OSTATI SA VAMA ADVENTISTIMA I RAZOTKRIVATI VAS !
Inače pravi Hrišćani nemaju TEOLOŠKI KUVAR.
A znas li ti staje teologija?
To ćeš morati pitati nekog klinaca od 3 godine.
Jer kakvo pitanje – Takav odgovor.
A i razumem te. Pogodio te termin, koji jedino imaju ADVENTISTI – TEOLOŠKI KUVAR.
I nikom ne nameću šta treba, sme i može da jede.
A posto se ti jednako nameces i svoje neznajnuje zelis drugima da nametnes, da li to znaci da i nisi "pravi hrisvcanin"?
------------------------------
To rade oni koji nisu u Hristu.
E sad si upravo potrefio. Posto to neprestano tradis zanci priznajes da nisi hriscanin.
---------------------
Jer Hrist nikom nije namećao TEOLOŠKI KUVAR !
Zaista i nije, pa zastro ga onda ti nameces?
Zasto neprestano nas napadas da bismo trebali da prihvatimo TVOJ KUVAR i d ajedemo svinjsko meso?
Vidis da ti to neprestano cinis sto pokazuje da hocves druge da primosras da slede tebe umesto Hrista.
---------------------
NAJMANJE 10 X SAM TE PITAO KOJA JE MOJA JERES. I nikada mi nisi odgovorio !
Umesto odgovora na ovo pitanje uvek su bili zaključci o meni tipa >> A posto se ti jednako nameces i svoje neznajnuje zelis drugima da nametnes, da li to znaci da i nisi "pravi hrisvcanin"? ili pak > E sad si upravo potrefio. Posto to neprestano tradis zanci priznajes da nisi hriscanin. "?<< i ostalo već viđeno iz ARSENALA ADVENTISTA KADA IH POGODITE U NJIHOVE JERESI, a oni nemaju BIBLIJSKE STIHOVE DA IH OPRAVDAJU.
Opa bato ! SADA JE SVE JASNO !
BIBLIJSKA JERES NE POSTOJI ! Zato i vi tvrdite da ste 100 % u ISTINI.
Pa kazi nam koje je "BIBLIJSKA JERES"?
Hoces li da kazes da Biblija ima svoju jeres?
Ako je ti imas, Biblija je nasigurno nema.
------------------
Pa šta je onda tvrdnja da je Hrist prešao iz Nebeske Svetinje u Svetinju nad Svetinjama 22.10.1844. da je OČISTI i otpočne ISTRAŽNI SUD nad svim živim i mrtvim !?
ODLICNO Sarrdy.
Pazi dobro sta govoris, jer si se zapelo kao pile u kiucvine.
Da li je to BIBLIJSKA JERES?
Znaci ti priznajes da Biblija ima svoje jeresi, a to znaci da ne iznosi istinu nego iznosi i svoje jerers?
Ajde budi covek, pa priznaj da si se zaleteo i rekao ono sto ne stima.
Mani se dete corava posla. kakva ti je to teologija da postoje i biblijske jerersi?
------------------
UPRAVO TAKO. Biblijska JERES JE (npr.):
1. Da je Hrist prešao iz Nebeske Svetinje u Svetinju nad Svetinjama 22.10.1844. da je OČISTI i otpočne ISTRAŽNI SUD nad svim živim i mrtvim !?
2. Da je Hrist došao II put na Zemlju 1914 godine u nevidljivom obliku;
3. Da mi trebamo izračunavati kada će Hrist drugi put doći na Zemlju, a ako ne dođe – Brže bolje to trebamo preformulisati u novu BIBLIJSKU JERES, da nije u pitanju bio II Hristov dolazak, pošto je bio pokvaren digitron, već da je u pitanju 1844, ili 1914, ili 1975, ili.............
4. Da je Arhanđel Mihail – Hrist, a ne jedan od Božijih Arhanđela. Potpuno zasebna ličnost....................
PREMA TOME
BIBLIJSKE JERESI su krive nauke iz BIBLIJE !
A čista nezazorna, nedodata, neoduzeta BIBLIJSKA NAUKA je
BIBLIJSKA ISTINA.
Ne spamuj temu, skretanjem sa nje, i izvrdavanjem teme. Hvatanjem za trun spasa, braneći jeres, već odgovaraj ARGUMENTIMA – KO JE DOBIO PRVI DRŽANJE ČISTE HRANE i da li ona VAŽI ZA HRIŠĆANE !
Ne zamlaćuj nas ovde tvojim glupostima i skretanjem teme da upoznamo ŠTA ADVENTISTI NAUČAVAJU KADA JE U PITANJU KONZUMIRANJE HRANE !
Objasni mi molim te to, pa ću ti odmah reći da li postoji BIBLIJSKA JERES ILI NE.
Sve ti je vec obajsnjeno a ti ces po statrome ostati na svojoj jeresi da i Biblija ima svoje jeresi.
Sarrdy,
Nisis li se ti jednoim s nama pozdravio i izjavio da vise ne zelis sa mnom da diskutujes?
Ja sam ti na to rekao da ti bez nas ne mozes da zivis i da ces ti, posto se malo izluftiras, ponovo vratiti?'Sta se desilo da si bio prinudjen da se ponovo vratis na diskusiju?
Svakako tu moc mi nemamo, nego neka zelja te tera da budes sa nama.
To je dobra zelja i meni je posebno drago da si ovde, ko zna i za tebe ima nade.
U poslednje vreme primetio sam da si duhovno uznapredovao a tome je svakako doprinela i nasa diskusija.
Sve najbolje
I JA SAM TEBI OBJASNIO. A i verujem ti da si DUHOVNO UZNAPREDOVAO, jer sam uvideo u ovih zadnjih 3-4 meseca iz tvojih postova koliko SI ISKREN ČOVEK
Pozdravljam te sa jednim lepim stihom:
Приче 17 : 10 Укор тишти разумног већма него лудог сто удараца.