Adventisti i zdravlje

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
A da li bi neki Adventista pojeo 30 grama svinjetine jednom u 5 godina - Pošto tvrdiš da to rade zbog ZDRAVLJA i zato što su usvojili MOJSIJEV ZAKON o čistim i nečistim životinjama - Ovog što su se držali i Fariseji !?

Sarrdy,
Kakva je razlika izmedju ovog tvog pitanja i prodslog koje glasi:
"Pa što onda jednom godišnje ili 2 X eventualno ne pojede Adventista parče svinjetine od 30 grama !
Neće mu tih 30 grama 1 X godišnje narušiti zdravlje !?"

Sarrdy, zasto ponavljas ista pitanja?
Video si da sam ti na to ogovorio pa cemu ponovo isto kao dete od 3 godine.

Nisu se zakona o cistim i necistim zivotinjama samo prdrzavali fariseji,
nego i svi apostoli pa i sam Hristos.
Sta imas sada da kazes?

Drugo, nije to Mojsije naredio nego Bog.
"KOJI JEDU MESO SVINJECE I STVARI GADNE I MISEVE, SVI CE IZGINUTI VELI GOSPOD."
Isaija 66,17
Vidis da ovo ne kaze Mojsiuje, nego prorok Izaija izjavljuuje u ime Gospoda.
Pa ti malo razmisli.

Sve najubolje

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
ja ne vidim nista lose i da su uveli zakon o ishrani, to je sasvim u redu, jos ako je zdravo onda jos bolje
ne vidim sto bi on pojeo i 1 gram svinjetine ako je vegeterijanac? meni je potrebna malo jaca hrana zato sto treniram ali opet volim dosta voca i povrca
ako neko nece da jede svinjetinu ili bilo sta drugo, nemora da jede, to ga ne cini ni manjim ni vecim ni cistijim ni prljavijim vernikom

Upravu si Infamous, ali oni traze dlaku u jajetu samo da bi mogli drugima da zamere. To su oni koji dlaku cede a brvno gutaju.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Sarrdy,
Kakva je razlika izmedju ovog tvog pitanja i prodslog koje glasi:
"Pa što onda jednom godišnje ili 2 X eventualno ne pojede Adventista parče svinjetine od 30 grama !
Neće mu tih 30 grama 1 X godišnje narušiti zdravlje !?"

Sarrdy, zasto ponavljas ista pitanja?
Video si da sam ti na to ogovorio pa cemu ponovo isto kao dete od 3 godine.

Nisu se zakona o cistim i necistim zivotinjama samo prdrzavali fariseji,
nego i svi apostoli pa i sam Hristos.
Sta imas sada da kazes?

Drugo, nije to Mojsije naredio nego Bog.
"KOJI JEDU MESO SVINJECE I STVARI GADNE I MISEVE, SVI CE IZGINUTI VELI GOSPOD."
Isaija 66,17
Vidis da ovo ne kaze Mojsiuje, nego prorok Izaija izjavljuuje u ime Gospoda.
Pa ti malo razmisli.

Sve najubolje
Zato što ZNAM sledeće tri stvari, a i BIBLIJOM i praksom mogu veoma lako dokazati !
A ako ne mogu, onda ja nisam malo dete od 3 godine, već najobičniiji ŠARLATAN, koji ne poznaje dobro Bibliju.
Zato idemo:

1. 30 gr. svinjetine konzumirati 1 X u 5 godina ne može ništa narušiti naše zdravlje. to je tako mala količina, da će to organizam jako brzo resorbovati. Stoga Adventisti je ne konzumiraju radi zdravlja, već radi ''Mojsijevog zakona''.

2. Ja to zovem Mojsijev zakon jer je to odomaćen izraz u praksi. I svi znaju na šta mislim kada to kažem, osim lukavih Adventista.
Oni mi na to odgovaraju - Pa nije Mojsije dao taj zakon Jevrejima, već Bog. A koji zakon su u Bibliji dali ljudi ? Sve bzakone je dao Bog. Pa to znaju i deca od 3 godine.

3. Čistu Hranu (za držanje) je dobio samo Mojsije. A konzumirali su je Adam i Eva u raju. Svi ostali (Noje, Avram, Heišćani) nemaju obavezu držanja čiste hrane !

Znači nametati nekom držanje čiste hrane danas, osim Muslimanima i Jevrejim je Biblijska jeres. A kao što sam rekao to stihovima mogu veoma lako i brzo dokazati.

Jer pored stihova iz Biblije, koji govore da je to ''Mojsijev ZAKON'' - potpuno je nelogično da tako prostu stvar - Obavezu držanja čiste hrane za sve ljude - Nisu mogli ljudi primetiti preko 1800 godina, već su je morali otkriti svetu Adventisti koji su se tek osnovali !
Pa onda su Pravoslavci, Katolici i ostale starije Crkve lude, blesave i čorave kada tolike godine izučavanja Pisma nisu to mogli primetiti.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Zato što ZNAM sledeće tri stvari, a i BIBLIJOM i praksom mogu veoma lako dokazati !
A ako ne mogu, onda ja nisam malo dete od 3 godine, već najobičniiji ŠARLATAN, koji ne poznaje dobro Bibliju.
Zato idemo:

1. 30 gr. svinjetine konzumirati 1 X u 5 godina ne može ništa narušiti naše zdravlje. to je tako mala količina, da će to organizam jako brzo resorbovati. Stoga Adventisti je ne konzumiraju radi zdravlja, već radi ''Mojsijevog zakona''.

Sarrdy, ne vidim razlog da ponavljas isto pitanje na koje sam ti odgovorio.
Vrati se goire i procitaj gde sam ti lepo rekao da mi zdravstveni zakon drzimo iz dva razloga, zato sto je on dat zbog nasega zdravljai i zato sto je Bog rekao da je to za nase dobro, pa vlajda On zna sta je zdravao a sta stetno?

-------------------------

3. Čistu Hranu (za držanje) je dobio samo Mojsije.

Gresis Sarrdy.
Sta mislis kako je Noje za vreme Potopa znao koje su ciste, a koje neciste zivotinje kad mu je naredjeno:
"Uzmi sa sobom od svih zivotinja CISTIH po sedmoroi... a od zivotinja NECISTIH PO DVOJE." 1. Mojsijeva 7,2.
Otkuda da Noje nije upitao da mu Bog kaze koje su cite a koje neciste? Vidis da je znao za tu ppodelu pre Mojsija.

A da li znas zasto je bilpo potrrebno d auzme od cisgtih po sedmoro a od necistih samo po dvoje?
Zato sto su posle potopa ostali bez voca, povrca i zitarica, i dato im je da mogu jesti meso.
Sta mislis Sarrdy da si napre pocerli d akolju neciste zivotinje, svinje, kone, magarce, slonove itd?
Da su i njih jeli mi dans ne bismo imali te zivotijnhuje. To ti je dokaz da neciste zivotenje Noje nije jeo.

A zasto po sedmoro mod cistih. ne zamo zbog toga d amogu da se njihovim mesom hrane, nego da ih imaju da prinesu i na zrtvu. Secate se cim je Npoje izasao i stao na tlo odmag je podigao ooltar i prineo zrtvu. To je drugi razlog zbog ceka je postojala podela mi pr epotopsa.

----------------------

A konzumirali su je Adam i Eva u raju.

Ni to nije istina. Bog je Adamu i Evi dao voce i zitatroce, a tek posle pada u greh dao im je i "zeluje poljsko" a nikad im nije dao nikakvo meso. Pa na osnovu cega kazes da je Adam u Raju konzumirao meso? Daj nam dokaz.
-------------------

Svi ostali (Noje, Avram, Heišćani) nemaju obavezu držanja čiste hrane !

Sarddy, da li si ikad citao da su Jevreji prineli prase na zrtvu?
Ako nusu Jevreji, je li to citao za Avrama.
Nigde nisma procitao da je Avram jeo meso necisgtih zivotinja, ako mislis da jeste, daj dokaz.
A hriscanai ako veruju da je njihovo telo hrama Sbvetoga Duha kao sto uci Novi zavet, onda ne ce u Bozji hram trpati nista sto je necisto.

--------------------

Znači nametati nekom držanje čiste hrane danas, osim Muslimanima i Jevrejim je Biblijska jeres.

Brate Sarrdy, izgleda da kad se umoris pocnes pricati makar sta.
Pre svega, ko kome ista namece i ko ima vlast da bilo sta tebi ili bilo kome nametne.
Pa ako mislis da si u pravu, ajde da ja tebi NAMETNEM da ne smes jesti magarece meso.
Javi nam da li se pridrzavas nameta?
Adventisti ni svojijm vernicima nista ne namecu nego su im poznata nacila zdravlja pa ih se pridrzavaju kako mogu i koliko hoce. Nikome nista nije napetnuto, dobrovoljno prihvatamo sta nadjemo za dobro.
Mozda ti pripadas crkvi koja vernicima namece verovanja, ali to je kod nas nepoznato.

Drugo otkuda ti pronadje da postoji i "BIBLIJSKA JERES"?
Koliko ja poznajem Biblkiju i hriscansku teologijiu, tako nesto ne postoji.
Biblija nema jereci, ona iznosi samo Istinu.

Ako pak govori o ljudskom lutanju i krivpoverju, to upopste nije biblijska jeres, nego jeres onih koji su otpali od Biblije i Boga.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Zato idemo:

Sarrdy, ne vidim razlog da ponavljas isto pitanje na koje sam ti odgovorio.
Vrati se goire i procitaj gde sam ti lepo rekao da mi zdravstveni zakon drzimo iz dva razloga, zato sto je on dat zbog nasega zdravljai i zato sto je Bog rekao da je to za nase dobro, pa vlajda On zna sta je zdravao a sta stetno?
-------------------------
Ja ne negiram štetnost svinjetine, već negiram razlog zašto je Adventisti NEĆE OKUSITI !
Jer jedan zalogaj svinjetine u životu ti ne može narušiti zdravlje, zanči oni je neće okusiti zbog Mojsija A NE ZDRAVLJA !

3. Čistu Hranu (za držanje) je dobio samo Mojsije.

Gresis Sarrdy.
Sta mislis kako je Noje za vreme Potopa znao koje su ciste, a koje neciste zivotinje kad mu je naredjeno:
"Uzmi sa sobom od svih zivotinja CISTIH po sedmoroi... a od zivotinja NECISTIH PO DVOJE." 1. Mojsijeva 7,2.
Otkuda da Noje nije upitao da mu Bog kaze koje su cite a koje neciste? Vidis da je znao za tu ppodelu pre Mojsija.

A da li znas zasto je bilpo potrrebno d auzme od cisgtih po sedmoro a od necistih samo po dvoje?
Zato sto su posle potopa ostali bez voca, povrca i zitarica, i dato im je da mogu jesti meso.
Sta mislis Sarrdy da si napre pocerli d akolju neciste zivotinje, svinje, kone, magarce, slonove itd?
Da su i njih jeli mi dans ne bismo imali te zivotijnhuje. To ti je dokaz da neciste zivotenje Noje nije jeo.

A zasto po sedmoro mod cistih. ne zamo zbog toga d amogu da se njihovim mesom hrane, nego da ih imaju da prinesu i na zrtvu. Secate se cim je Npoje izasao i stao na tlo odmag je podigao ooltar i prineo zrtvu. To je drugi razlog zbog ceka je postojala podela mi pr epotopsa.
----------------------
Zašto bi Noje to pitao Gospoda. On je izvršavao naređenja. Isto tako ga je mogao pitata, ŠTO JE I MNOGO LOGIČNIJE, zašto gradim Arku, kada nema vode. Niti je Noje znao za kišu. Niti je Noje znao za vodeni omotač oko zemlje.
Pa nije pitao Gospoda.

Šta ja mislim to je nebitno za ovu temu i ovaj forum BITNO JE ŠTA GOSPOD KAŽE:
A On je tek Mojsiju rekao da nekonzumira nečiste životinje !
Prema tome ja neću da IDEM PREKO BOŽIJE REČI I ZAKLJUČUJEM BILO ŠTA. To prepuštam Adventistima.
Božija reč lepo kaže da je to tek dobio Mojsije, a Hrist je za Hrišćane OČISTIO SVA JELA. I kraj priče. Osim za Adventiste. Oni su ipak nešto posebno.

A konzumirali su je Adam i Eva u raju.

Ni to nije istina. Bog je Adamu i Evi dao voce i zitatroce, a tek posle pada u greh dao im je i "zeluje poljsko" a nikad im nije dao nikakvo meso. Pa na osnovu cega kazes da je Adam u Raju konzumirao meso? Daj nam dokaz.
-------------------
Čistu hranu su konzumirali Adam i Eva, jer nije bilo klanja životinja u raju. Znači konzumirali su samo bezmesnu hranu a ona je kompletna čista.
Pa ti ne znaš Miko ELEMENTRANE STVARI IZ Biblije a hoćeš ovde da polemišeš sa nama !? I još tražiš DOKAZ ! Smešno.

Svi ostali (Noje, Avram, Heišćani) nemaju obavezu držanja čiste hrane !

Sarddy, da li si ikad citao da su Jevreji prineli prase na zrtvu?
Ako nusu Jevreji, je li to citao za Avrama.
Nigde nisma procitao da je Avram jeo meso necisgtih zivotinja, ako mislis da jeste, daj dokaz.
A hriscanai ako veruju da je njihovo telo hrama Sbvetoga Duha kao sto uci Novi zavet, onda ne ce u Bozji hram trpati nista sto je necisto.
--------------------
Pa kada tako zboriš kaži nam ko je i kada PRVI PUT DOBIO NAREDBU O DRŽANJU ČISTE HRANE. Normalno Biblijskim stihovima, ne EGW i Miler knjigama.

Znači nametati nekom držanje čiste hrane danas, osim Muslimanima i Jevrejim je Biblijska jeres.

Brate Sarrdy, izgleda da kad se umoris pocnes pricati makar sta.
Pre svega, ko kome ista namece i ko ima vlast da bilo sta tebi ili bilo kome nametne.
Pa ako mislis da si u pravu, ajde da ja tebi NAMETNEM da ne smes jesti magarece meso.
Javi nam da li se pridrzavas nameta?
Adventisti ni svojijm vernicima nista ne namecu nego su im poznata nacila zdravlja pa ih se pridrzavaju kako mogu i koliko hoce. Nikome nista nije napetnuto, dobrovoljno prihvatamo sta nadjemo za dobro.
Mozda ti pripadas crkvi koja vernicima namece verovanja, ali to je kod nas nepoznato.
E to je već LAŽ!
Svakom ko hoće da se krsti u Adventnoj Crkvi se NAMEĆE držanje ČISTE HRANE, jer u suprotnom nema krštenja!
Znači neko hoće da uđe u Carstvo Nebesko, a vi koji ne ulazite, tom koji želi da uđe NE DOZVOLJAVATE.
Što ga ne pustite da se krsti i ako hoće da jede svinjetinu.
Pa on svom gospodaru odgovara i pada ili ustaje, a njegov Gospodar je Hrist, a ne Adventntna Crkva. Šta se vi tu mešate i namećete ljudima jeresi.

A ta načela zdravlja sam već objasnio – primerom konzumacije svinjetine od 30 grama jednom u 5 ili 10 godina. To je zamka za lakoverne. Adventisti ne konzumiraju nečistu hranu zbog MOJSIJEVOG ZAKONA, a ne zdravlja. Jer pojesti JEDNOM U ŽIVOTU ZALOGAJ SVINJETINE ne može oštetiti zdravlje.

Inače pravi Hrišćani nemaju TEOLOŠKI KUVAR. I nikom ne nameću šta treba, sme i može da jede. To rade oni koji nisu u Hristu. Jer Hrist nikom nije namećao TEOLOŠKI KUVAR !

Drugo otkuda ti pronadje da postoji i "BIBLIJSKA JERES"?
Koliko ja poznajem Biblkiju i hriscansku teologijiu, tako nesto ne postoji.
Biblija nema jereci, ona iznosi samo Istinu.

Ako pak govori o ljudskom lutanju i krivpoverju, to upopste nije biblijska jeres, nego jeres onih koji su otpali od Biblije i Boga.

Sve najbolje

Opa bato ! SADA JE SVE JASNO !
BIBLIJSKA JERES NE POSTOJI ! Zato i vi tvrdite da ste 100 % u ISTINI.

Pa šta je onda tvrdnja da je Hrist prešao iz Nebeske Svetinje u Svetinju nad Svetinjama 22.10.1844. da je OČISTI i otpočne ISTRAŽNI SUD nad svim živim i mrtvim !?
Objasni mi molim te to, pa ću ti odmah reći da li postoji BIBLIJSKA JERES ILI NE.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ja ne negiram štetnost svinjetine, već negiram razlog zašto je Adventisti NEĆE OKUSITI !
Jer jedan zalogaj svinjetine u životu ti ne može narušiti zdravlje, zanči oni je neće okusiti zbog Mojsija A NE ZDRAVLJA !

Ne zbogt MOJSIJa nego zato sto je Bog rekao da je necista.
Zar nije dobro slusati Boga?

-----------------

Zašto bi Noje to pitao Gospoda. On je izvršavao naređenja. Isto tako ga je mogao pitata, ŠTO JE I MNOGO LOGIČNIJE, zašto gradim Arku, kada nema vode. Niti je Noje znao za kišu. Niti je Noje znao za vodeni omotač oko zemlje.
Pa nije pitao Gospoda.

Prema tome ja neću da IDEM PREKO BOŽIJE REČI I ZAKLJUČUJEM BILO ŠTA. To prepuštam Adventistima.
Božija reč lepo kaže da je to tek dobio Mojsije, a Hrist je za Hrišćane OČISTIO SVA JELA. I kraj priče.

Ej stani maolo suvise brzo srljas.
Gde ti je odgovor, odakle je Noje znao koje su ciste a koje necite zivotinje?
Znaci nemas odgovora?

A gde si ti procitao u Bibliji da je Hristos sve ocistio? Nogde. To je samo tvoja puka zamisao.
------------------

Osim za Adventiste. Oni su ipak nešto posebno.

Ma ostavljas ti Adventistima zato sto znas da nemas biblijski ogovor.
-----------------

Čistu hranu su konzumirali Adam i Eva, jer nije bilo klanja životinja u raju. Znači konzumirali su samo bezmesnu hranu a ona je kompletna čista.

Tako je Sarrdy, napokon stigao si do pravog zakljucka.
I za gtebe ima nade. A zar ti nisi rekao gore da su i oni jeliu meso?

-----------------

Pa ti ne znaš Miko ELEMENTRANE STVARI IZ Biblije a hoćeš ovde da polemišeš sa nama !? I još tražiš DOKAZ ! Smešno.

Samo reci doktorer, pa ajde nauci me ako sve znas.

Pa kada tako zboriš kaži nam ko je i kada PRVI PUT DOBIO NAREDBU O DRŽANJU ČISTE HRANE. Normalno Biblijskim stihovima, ne EGW i Miler knjigama.

Kazem ja da ti brkas pojmove i neznas osnovne stvari.
Mozes li mi dati naslov one knjige koju je Miler napisao? Ja jos nisam video nijednu.
Da li si je citao?
Nepresatano to pomisnjes sto pokazuje tvoje totalno neznanje .

A zar nije dovoljan izvestaj da su ljudi znali koje su ciste i neciste zivotinje pre Mojsija? To ti nekako ne stima?
A ako zapovest "Ne ubi" nije postojala pre Sinaja, kaklo je LKajin zano da je ubiujanje greh?
Na to nemas odgovora.
-----------------
E to je već LAŽ!
Svakom ko hoće da se krsti u Adventnoj Crkvi se NAMEĆE držanje ČISTE HRANE, jer u suprotnom nema krštenja!

E to je tvoja laz.
Nikom se nista ne namece, jer Crkva ni nema vlast da bilo kome nametne bilo sta.
Nego se svakome iznese ono sto Crkva veruje i uci i oni kojima se to svidja i izaberu da budu deo te Crkve, a ako im se ne svidja, mogu da izaberu ono sto oni odluce. Tako svako ima pravo izbora i niukomu nista ne namece.
Vidis da ne znas o cemu se radi.
--------------------

Znači neko hoće da uđe u Carstvo Nebesko, a vi koji ne ulazite, tom koji želi da uđe NE DOZVOLJAVATE.

Jesi li ti siguran da sve koje Adventisticka Crkva primi za clanove ce biti i spaseni?
A sta tebi garantuje da onaj koji i postane clan bilo koje Crkve da automatski ulazi i u Crstvo Bozje.
Pa zar si toliko nenauce, da mislis da je bilo kojoj Crkviu dato pravo da i to odlucuje. nemoj da me zasmejavas.

---------------------

Pa ostavljamo ga temi da ga ti krstis, kod tebe sve moze, nema nikakvog ogranicenja a to znavci da ste deo sveta.

------------------

Pa on svom gospodaru odgovara i pada ili ustaje, a njegov Gospodar je Hrist, a ne Adventntna Crkva.

Odlicno Sarrdy,
Da li bi ti ond u svoju crkvu primio muslimana koji ne veruje u Hridsta, nego u Muhameda?
Bili primio budistu koji veruje u Budu a ne u Hrista?
Ako bi, zbog cega bi ih primio, ako ne bi, zasto ne bi, oni svaki svome gospodaru Muhamedu i Budi stoji ili padaju
.

Prima li tvoj crkva takve?
Ako prima daj mi njenu adtresu.

------------------
Šta se vi tu mešate i namećete ljudima jeresi.

Pa to je uprao sto sam te pitao?
Sta se ti nameces Muslmanu i Budisti, primi ljude i budi im brsat.
Uci li tvoja crkva tako?

------------------

A ta načela zdravlja sam već objasnio – primerom konzumacije svinjetine od 30 grama jednom u 5 ili 10 godina. To je zamka za lakoverne.

Ma sve si ti nama objasnio, samo nikako da te razumemo, a ti si mudrac samo to niko ne primecuje.
---------------------------

Adventisti ne konzumiraju nečistu hranu zbog MOJSIJEVOG ZAKONA, a ne zdravlja. Jer pojesti JEDNOM U ŽIVOTU ZALOGAJ SVINJETINE ne može oštetiti zdravlje.

Sarrdy, jesi li ti citav?
Koliko puta ja tebi tako tupavom treba da objasnjavam ist stvar?
Koliko puta sam ti to objasnio? Vrati se gore pa pogledaj.

Vidis brate, to je dokaz da nas ti mrzis i iz pakosti skripis zubima i ne znas sta bi ucinio pa ponavljas uvek isto kao stara istrodsenap loca. Mani se decijih glupisti. Aiko nemas nista pamtnije ne vidim nikakvog razlkoga za ovakvu diskusiju.

Nego sta bi, ti si se jednom s nama pozdravio kao da vise neces sa mnom diskutovasti?
A ja sam tebi lepo rekao da ti nemozes da zivis bez nas. I moras priznatyi otksako s nama diskutujes da si suhovno uznapredovao.
I kakav je bio r azlo d ani u tome nisi mogao odrzati svoju rec?
Nesigurnost i brzopletost su opasnie i prevarljive.

----------------------

Inače pravi Hrišćani nemaju TEOLOŠKI KUVAR.
A znas li ti staje teologija?

I nikom ne nameću šta treba, sme i može da jede.

A posto se ti jednako nameces i svoje neznajnuje zelis drugima da nametnes, da li to znaci da i nisi "pravi hrisvcanin"?
------------------------------
To rade oni koji nisu u Hristu.

E sad si upravo potrefio. Posto to neprestano tradis zanci priznajes da nisi hriscanin.
---------------------
Jer Hrist nikom nije namećao TEOLOŠKI KUVAR !

Zaista i nije, pa zastro ga onda ti nameces?

Zasto neprestano nas napadas da bismo trebali da prihvatimo TVOJ KUVAR i d ajedemo svinjsko meso?
Vidis da ti to neprestano cinis sto pokazuje da hocves druge da primosras da slede tebe umesto Hrista.

---------------------

Pa kazi nam koje je "BIBLIJSKA JERES"?
Hoces li da kazes da Biblija ima svoju jeres?
Ako je ti imas, Biblija je nasigurno nema.

------------------

Pa šta je onda tvrdnja da je Hrist prešao iz Nebeske Svetinje u Svetinju nad Svetinjama 22.10.1844. da je OČISTI i otpočne ISTRAŽNI SUD nad svim živim i mrtvim !?

ODLICNO Sarrdy.
Pazi dobro sta govoris, jer si se zapelo kao pile u kiucvine.
Da li je to BIBLIJSKA JERES?
Znaci ti priznajes da Biblija ima svoje jeresi, a to znaci da ne iznosi istinu nego iznosi i svoje jerers?

Ajde budi covek, pa priznaj da si se zaleteo i rekao ono sto ne stima.
Mani se dete corava posla. kakva ti je to teologija da postoje i biblijske jerersi?

------------------

Objasni mi molim te to, pa ću ti odmah reći da li postoji BIBLIJSKA JERES ILI NE.

Sve ti je vec obajsnjeno a ti ces po statrome ostati na svojoj jeresi da i Biblija ima svoje jeresi.

Sarrdy,
Nisis li se ti jednoim s nama pozdravio i izjavio da vise ne zelis sa mnom da diskutujes?
Ja sam ti na to rekao da ti bez nas ne mozes da zivis i da ces ti, posto se malo izluftiras, ponovo vratiti?'Sta se desilo da si bio prinudjen da se ponovo vratis na diskusiju?
Svakako tu moc mi nemamo, nego neka zelja te tera da budes sa nama.
To je dobra zelja i meni je posebno drago da si ovde, ko zna i za tebe ima nade.

U poslednje vreme primetio sam da si duhovno uznapredovao a tome je svakako doprinela i nasa diskusija.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

Ne zbogt MOJSIJa nego zato sto je Bog rekao da je necista.
Zar nije dobro slusati Boga?
-----------------
Izvrćeš lukavo Mikane!
Pa i Biblija ima termin MOJSIJEV ZAKON !

Prema tome to je isto !
Jedino ti to radiš što podsvesno znaš da MOJSIJEV ZAKON i ZAKON ZA HRIŠĆANE nije isti, pa zato daješ taj DEČIJI KOMENTAR >> Zar nije dobro slusati Boga? <<
A prvi ga vi Adventisti ne slušate.

Pa nije pitao Gospoda.

Božija reč lepo kaže da je to tek dobio Mojsije, a Hrist je za Hrišćane OČISTIO SVA JELA. I kraj priče.

Ej stani maolo suvise brzo srljas.
Gde ti je odgovor, odakle je Noje znao koje su ciste a koje necite zivotinje?
Znaci nemas odgovora?
Neverovatni ste vi ADVENTISTI. Za TRUN će te se uhvatiti, ne za slamku, samo da bi odbranili vašu JERES.
Nigde ja ne srljam NEGO TI STALNO TRAŽIM STIHOVE ZA ADVENTNI HAUK, A NE TVOJE ZAKLJUČKE O MENI.
Dao sam ti zeleno svetlo da otvoriš temu: ‘’Šarrdy’’, pa tamo postiraj do mile volje. Obećavam ti da se nikada nikom neću žaliti ni na otvarnje te teme ni na bilo šta što ćete tamo pisati!

Noje je znao koje su čiste a koje nečiste životinje, JER MU JE TO BOG REKAO KOJE SU:

1.Мојс.7:2,8 Узми са собом од свих животиња чистих по седморо, све мужјака и женку његову; а од животиња нечистих по двоје, мужјака и женку његову, 8. Од животиња чистих и од животиња нечистих и од птица и од свега што се миче по земљи.

Koliko puta ti trebam reći DA ZA SVAKU ADVENTISTIČKU JERES IMAM ODGOVOR ?
10 X, 100 X, 1.000 X, ili je malo da ti kažem i MILION PUTA, jer ti veruješ samo Mileru, Snou, EGW i ostalim LAŽNIM UČITELJIMA, a meni ne veruješ NIŠTA.
A gde si ti procitao u Bibliji da je Hristos sve ocistio? Nogde. To je samo tvoja puka zamisao.
------------------
Pa da vidimo DA LI JE TO SAMO MOJA PUKA ZAMISAO, kao tvrdi Adventist.
Koji su poznati da ništa neće slagati niti izvrtdati ili izokrenuti:

A sam stih Marko 7,19 glasi ovako:
SSP – zato što mu ne ulazi u srce, nego u trbuh i izbacuje se iz tela? Tako sva jela proglasi čistima.
DAKA Jer mu ne ulazi u srce nego u trbuh; i izlazi napolje čisteći sva jela.
DS Jer ne ulazi u srce njegovo, nego u trbuh, i odlazi u zahod. Tako je sva jela proglasio za čista.
ČA jer ne ulazi u njegovo srce nego u stomak, te izlazi u zahod, - čisteći sva jela?
LB Jer mu ne ulazi u srce, nego u trbuh, i ide u skrivena mesta koja čiste sva jela.
Bir jer to mu ne ulazi u srce, nego u želudac, a zatim se izbacuje iz tela. Sva jela su, dakle, čista.
NS jer mu ne ulazi u srce, nego u utrobu, te izlazi u zahod?” Tako je sva jela proglasio čistima.
JBJer mu ne ulazi u srce, nego u utrobu te izlazi u zahod?" Tako on očisti sva jela.
TDjer, to ne prodire u njegovo srce, već u njegov trbuh, potom odlazi u jamu? ` On također izjavi da su sve namirnice *čiste.
BBE – Because it goes not into the heart but into the stomach, and goes out with the waste? He said this, making all food clean.
[SUP]NAS[/SUP] because it does not go into his heart, but into his stomach, and is eliminated?" (Thus He declared all foods clean.) Nova Američka standardna verzija
Vulgata quia non introit in cor eius sed in ventrem et in secessum exit purgans omnes escas (Зато што не улази у његовом срцу, али стомак и излази у нацрту, чистећи све месо?)

Osim za Adventiste. Oni su ipak nešto posebno.

Ma ostavljas ti Adventistima zato sto znas da nemas biblijski ogovor.
-----------------
He he, he!
KOJI !?

Tako je Sarrdy, napokon stigao si do pravog zakljucka.
I za gtebe ima nade. A zar ti nisi rekao gore da su i oni jeliu meso?
-----------------
To su Adventisti ! Optužba bez dokaza. Što nedade moj post gde sam ja rekao DA SU ADAM I EVA JELI MESO?
Ajde sačekaću da ga nađeš, a usput da ti i odgovorim. NISI GA STAVIO JER NE POSTOJI!

Samo reci doktorer, pa ajde nauci me ako sve znas.

Adventistička insinuacija. Gde sam ja rekao da sve znam !?
Ja te želim naučiti jeresu Adventističke Crkve, ali ti želiš da služiš Adventnoj Crkvi a ne Bogu. I šta ti ja tu mogu. Reci

Kazem ja da ti brkas pojmove i neznas osnovne stvari.
Mozes li mi dati naslov one knjige koju je Miler napisao? Ja jos nisam video nijednu.
Da li si je citao?
Nepresatano to pomisnjes sto pokazuje tvoje totalno neznanje .

A zar nije dovoljan izvestaj da su ljudi znali koje su ciste i neciste zivotinje pre Mojsija? To ti nekako ne stima?
A ako zapovest "Ne ubi" nije postojala pre Sinaja, kaklo je LKajin zano da je ubiujanje greh?
Na to nemas odgovora.
-----------------

Da znaš odgovor na moje pitanje kada je Bog dao PRVI put naredbu i kome o držanju čiste hrane, ti BI DAO STIHOVE, A NE BI SPAMOVAO POST.
Između ostalog ovako sam ja i naučio kakvi su Adventisti. Upravo ovakvim postovima.

E to je već LAŽ!

E to je tvoja laz.
Nikom se nista ne namece, jer Crkva ni nema vlast da bilo kome nametne bilo sta.
Nego se svakome iznese ono sto Crkva veruje i uci i oni kojima se to svidja i izaberu da budu deo te Crkve, a ako im se ne svidja, mogu da izaberu ono sto oni odluce. Tako svako ima pravo izbora i niukomu nista ne namece.
Vidis da ne znas o cemu se radi.
--------------------
Moja laž!
Super. Onda nam odgovori da vidimo ko laže:
1. Zašto Adventna Crkva nameće kao uslov onom ko želi da postane njen član NEKONZUMIRANJE nečiste hrane !?
2. Zašto Adventna Crkva ISKLJUČUJE SVOG VERNIKA, ako počne javno i deklerativno da KONZUMIRA NEČISTU HRANU;
!?;
3. Da li je to NAMETANJE TEOLOŠKOG KUVARA ILI NE !?

Jesi li ti siguran da sve koje Adventisticka Crkva primi za clanove ce biti i spaseni?
A sta tebi garantuje da onaj koji i postane clan bilo koje Crkve da automatski ulazi i u Crstvo Bozje.
Pa zar si toliko nenauce, da mislis da je bilo kojoj Crkviu dato pravo da i to odlucuje. nemoj da me zasmejavas.
---------------------
Meni je drago kada nekog zasmejem. Ostali deo tvog komentara je spamovanje teme, odnosno dela mog posta.
Ja sam komentarisao da ljudi krštenjem u nekoj Crkvi žele zadobiti spasenje, a vi nametanjem PRAVILA KOJA NI VAŠI OČEVI, DEDE, PRADEDE, ČUKUNDEDE................... NISU mogli nositi – sada tovarite na novopridošle (subotu, čistu hranu, desetak.........) i tako em što vi ne ulazite u Carstvo Božije, em ne date onima što hoće.
Tako da lukavo ne izvrdavaj teme već odgovaraj u kontekstu iznetog.

Pa ostavljamo ga temi da ga ti krstis, kod tebe sve moze, nema nikakvog ogranicenja a to znavci da ste deo sveta.
------------------
Gotovo, prolupali ste, čim ovako odgovarate. Više nemate odgovora na naša pitanja.
Koliko sam te puta pitao da mi navedeš MOJE JERESI I NIKADA NISI.

Pa on svom gospodaru odgovara i pada ili ustaje, a njegov Gospodar je Hrist, a ne Adventntna Crkva.

Odlicno Sarrdy,
Da li bi ti ond u svoju crkvu primio muslimana koji ne veruje u Hridsta, nego u Muhameda?
Bili primio budistu koji veruje u Budu a ne u Hrista?
Ako bi, zbog cega bi ih primio, ako ne bi, zasto ne bi, oni svaki svome gospodaru Muhamedu i Budi stoji ili padaju.

Prima li tvoj crkva takve?
Ako prima daj mi njenu adtresu.
------------------
To što ja mislim pitaj mene. Jer ako vi Adventisti počnete zaključivati šta ja mislim to će biti najveće gluposti što je jedan čovek mogao izreći !
Šta se vi tu mešate i namećete ljudima jeresi.

Pa to je uprao sto sam te pitao?
Sta se ti nameces Muslmanu i Budisti, primi ljude i budi im brsat.
Uci li tvoja crkva tako?
------------------
O učenju moje Crkve imaš barem 10 postova.
Pronađi ih pa komentariši.
Ni ja tebe nisam pitao šta uči Adventna Crkva pa onda osporavao, već sam pronašao pa osporio.

A ta načela zdravlja sam već objasnio – primerom konzumacije svinjetine od 30 grama jednom u 5 ili 10 godina. To je zamka za lakoverne.

Ma sve si ti nama objasnio, samo nikako da te razumemo, a ti si mudrac samo to niko ne primecuje.
Kada sektaš nema odgovor sa BIBLIJSKIM ARGUMENTIMA – ONDA PRELAZI NA INSINUACIJE ILI VREĐANJE I POKAZUJE PRAVI LICE (šta je ispod kože)!
Adventisti ne konzumiraju nečistu hranu zbog MOJSIJEVOG ZAKONA, a ne zdravlja. Jer pojesti JEDNOM U ŽIVOTU ZALOGAJ SVINJETINE ne može oštetiti zdravlje.

Sarrdy, jesi li ti citav?
Koliko puta ja tebi tako tupavom treba da objasnjavam ist stvar?
Koliko puta sam ti to objasnio? Vrati se gore pa pogledaj.

Vidis brate, to je dokaz da nas ti mrzis i iz pakosti skripis zubima i ne znas sta bi ucinio pa ponavljas uvek isto kao stara istrodsenap loca. Mani se decijih glupisti. Aiko nemas nista pamtnije ne vidim nikakvog razlkoga za ovakvu diskusiju.
Dokaži mi ARGUMENTIMA koliko čovek može oštetiti svoje zdravlje ako konzumira 30 grama svinjetine jednom u 15 godina i 3 X u svom životu. NE SPAMUJ DEO POSTA.
Nego sta bi, ti si se jednom s nama pozdravio kao da vise neces sa mnom diskutovasti?
A ja sam tebi lepo rekao da ti nemozes da zivis bez nas. I moras priznatyi otksako s nama diskutujes da si suhovno uznapredovao.
I kakav je bio r azlo d ani u tome nisi mogao odrzati svoju rec?
Nesigurnost i brzopletost su opasnie i prevarljive.
----------------------
Adrian BG ti je na to odgovorio: Da bi vi to najviše voleli. Pa me je malo osvestio. Vrlo rado bi to učinio, ako bih bio siguran da još nekog nećete uvuću u vašu jeretičju Crkvu. Ali pošto nisam moraću još malo OSTATI SA VAMA ADVENTISTIMA I RAZOTKRIVATI VAS !

Inače pravi Hrišćani nemaju TEOLOŠKI KUVAR.

A znas li ti staje teologija?
To ćeš morati pitati nekog klinaca od 3 godine.
Jer kakvo pitanje – Takav odgovor.
A i razumem te. Pogodio te termin, koji jedino imaju ADVENTISTI – TEOLOŠKI KUVAR.
I nikom ne nameću šta treba, sme i može da jede.

A posto se ti jednako nameces i svoje neznajnuje zelis drugima da nametnes, da li to znaci da i nisi "pravi hrisvcanin"?
------------------------------
To rade oni koji nisu u Hristu.

E sad si upravo potrefio. Posto to neprestano tradis zanci priznajes da nisi hriscanin.
---------------------
Jer Hrist nikom nije namećao TEOLOŠKI KUVAR !

Zaista i nije, pa zastro ga onda ti nameces?

Zasto neprestano nas napadas da bismo trebali da prihvatimo TVOJ KUVAR i d ajedemo svinjsko meso?
Vidis da ti to neprestano cinis sto pokazuje da hocves druge da primosras da slede tebe umesto Hrista.
---------------------

NAJMANJE 10 X SAM TE PITAO KOJA JE MOJA JERES. I nikada mi nisi odgovorio !
Umesto odgovora na ovo pitanje uvek su bili zaključci o meni tipa >> A posto se ti jednako nameces i svoje neznajnuje zelis drugima da nametnes, da li to znaci da i nisi "pravi hrisvcanin"? ili pak > E sad si upravo potrefio. Posto to neprestano tradis zanci priznajes da nisi hriscanin. "?<< i ostalo već viđeno iz ARSENALA ADVENTISTA KADA IH POGODITE U NJIHOVE JERESI, a oni nemaju BIBLIJSKE STIHOVE DA IH OPRAVDAJU.

Pa kazi nam koje je "BIBLIJSKA JERES"?
Hoces li da kazes da Biblija ima svoju jeres?
Ako je ti imas, Biblija je nasigurno nema.
------------------

ODLICNO Sarrdy.
Pazi dobro sta govoris, jer si se zapelo kao pile u kiucvine.
Da li je to BIBLIJSKA JERES?
Znaci ti priznajes da Biblija ima svoje jeresi, a to znaci da ne iznosi istinu nego iznosi i svoje jerers?

Ajde budi covek, pa priznaj da si se zaleteo i rekao ono sto ne stima.
Mani se dete corava posla. kakva ti je to teologija da postoje i biblijske jerersi?
------------------
UPRAVO TAKO. Biblijska JERES JE (npr.):

1. Da je Hrist prešao iz Nebeske Svetinje u Svetinju nad Svetinjama 22.10.1844. da je OČISTI i otpočne ISTRAŽNI SUD nad svim živim i mrtvim !?

2. Da je Hrist došao II put na Zemlju 1914 godine u nevidljivom obliku;

3. Da mi trebamo izračunavati kada će Hrist drugi put doći na Zemlju, a ako ne dođe – Brže bolje to trebamo preformulisati u novu BIBLIJSKU JERES, da nije u pitanju bio II Hristov dolazak, pošto je bio pokvaren digitron, već da je u pitanju 1844, ili 1914, ili 1975, ili.............

4. Da je Arhanđel Mihail – Hrist, a ne jedan od Božijih Arhanđela. Potpuno zasebna ličnost....................

PREMA TOME BIBLIJSKE JERESI su krive nauke iz BIBLIJE !
A čista nezazorna, nedodata, neoduzeta BIBLIJSKA NAUKA je BIBLIJSKA ISTINA.

Ne spamuj temu, skretanjem sa nje, i izvrdavanjem teme. Hvatanjem za trun spasa, braneći jeres, već odgovaraj ARGUMENTIMA – KO JE DOBIO PRVI DRŽANJE ČISTE HRANE i da li ona VAŽI ZA HRIŠĆANE !
Ne zamlaćuj nas ovde tvojim glupostima i skretanjem teme da upoznamo ŠTA ADVENTISTI NAUČAVAJU KADA JE U PITANJU KONZUMIRANJE HRANE !

Sve ti je vec obajsnjeno a ti ces po statrome ostati na svojoj jeresi da i Biblija ima svoje jeresi.

Sarrdy,
Nisis li se ti jednoim s nama pozdravio i izjavio da vise ne zelis sa mnom da diskutujes?
Ja sam ti na to rekao da ti bez nas ne mozes da zivis i da ces ti, posto se malo izluftiras, ponovo vratiti?'Sta se desilo da si bio prinudjen da se ponovo vratis na diskusiju?
Svakako tu moc mi nemamo, nego neka zelja te tera da budes sa nama.
To je dobra zelja i meni je posebno drago da si ovde, ko zna i za tebe ima nade.

U poslednje vreme primetio sam da si duhovno uznapredovao a tome je svakako doprinela i nasa diskusija.

Sve najbolje

I JA SAM TEBI OBJASNIO. A i verujem ti da si DUHOVNO UZNAPREDOVAO, jer sam uvideo u ovih zadnjih 3-4 meseca iz tvojih postova koliko SI ISKREN ČOVEK

Pozdravljam te sa jednim lepim stihom:

Приче 17 : 10 Укор тишти разумног већма него лудог сто удараца.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
-----------------
Izvrćeš lukavo Mikane!

Sarrdy, nista ne izvdrcem nego se drzim cistog biblijskog ucenja.
Das li ti je poznato kako pociunje zakon o cistim i necisytim zivotinujsama?
"RECE GOSPOD MOJSIJU... OVO SU ZIVOTRINJEKOJE FCETE JEWSTI..." 3. Mojsijeva 11,1.
Vidis da sam ti reka istinu, bez izvrtanja. HBo0g je dao zakojnh o cistim i nhecistim zivotinjama i zato ga mi drzimo,
a On je to dao zbog nasega zdravlja.

------------------

Neverovatni ste vi ADVENTISTI. Za TRUN će te se uhvatiti, ne za slamku, samo da bi odbranili vašu JERES.
Nigde ja ne srljam NEGO TI STALNO TRAŽIM STIHOVE ZA ADVENTNI HAUK, A NE TVOJE ZAKLJUČKE O MENI.
Dao sam ti zeleno svetlo da otvoriš temu: ‘’Šarrdy’’, pa tamo postiraj do mile volje. Obećavam ti da se nikada nikom neću žaliti ni na otvarnje te teme ni na bilo šta što ćete tamo pisati!

Sarrdy, pa nisam ja dete da otvaram temu o tebi ili bilo kome.
Mene ne zanima ikkvfi su ljudi, samo kad dikutujemo onda svako je duzan d akaze sta veruje i kome pripada.
mene istina interesuje ane intrige i price.
---------------

Noje je znao koje su čiste a koje nečiste životinje, JER MU JE TO BOG REKAO KOJE SU:

1.Мојс.7:2,8 Узми са собом од свих животиња чистих по седморо, све мужјака и женку његову; а од животиња нечистих по двоје, мужјака и женку његову, 8. Од животиња чистих и од животиња нечистих и од птица и од свега што се миче по земљи.

Pa kada mu je rekao koje su to zivoitinje? Daj dokaz. Nemas ga.
Svakako da je to Bog ljudimsa objasnio i da su to znali od pocetka, ali nemamo izvestaj da je to objasnjavao Noju, jer je to njemu bilo poznatro.

Ma daj ti odgovor za svaku istinu, a jeresi cuvaj za sebe.

-----------------

To su Adventisti ! Optužba bez dokaza. Što nedade moj post gde sam ja rekao DA SU ADAM I EVA JELI MESO?
Ajde sačekaću da ga nađeš, a usput da ti i odgovorim. NISI GA STAVIO JER NE POSTOJI!

Sarrdy, u pravu si. Nisi rekao da su jeoliu meso, nego si rekao da su SVE JELI.
Da li sam u pravu?
pa si bio ljudijnha i kasniuje si to popravio i rekao si istinu.

---------------------

Adrian BG ti je na to odgovorio: Da bi vi to najviše voleli. Pa me je malo osvestio. Vrlo rado bi to učinio, ako bih bio siguran da još nekog nećete uvuću u vašu jeretičju Crkvu. Ali pošto nisam moraću još malo OSTATI SA VAMA ADVENTISTIMA I RAZOTKRIVATI VAS !

Sarrdy, ma razotkrio siu ti sebe i svoje jeresi. Zar zbilkja mislis da bi nbeko pozeleo d averuje kao i ti?
Isus je rekao: "Po rodovima poznacete ih", a ne poricama. A ako tome jos dodamo i klevete kojih imate na pretek, sa ciljem da druge razotkrijete, pa sebe otkrijete, onda je svakome potpuno jasno.
-----------------------

NAJMANJE 10 X SAM TE PITAO KOJA JE MOJA JERES.

Pa zar i to cekas da ti ja kazem? Velika je to tama.
Mora da te mnogo zbog njih grize savest kad se neprestano za njih raspitujes.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
"Veliki deo svih slabosti koji muce ljude proisticu iz losih navika..." Saveti o zivotu i ishrani, str. 30

"Mnogi su nasledili bolest i veliki su mucenici zbog losih navika svojih roditelja, pa ipak produzavaju svojim losim putem.
Oni ne znaju nista o sebi. Oni su bolesni i ne znaju da im njihove lose nabvike zadaju velike muke." Isto, str.37.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Šarrdy -----------------
Izvrćeš lukavo Mikane!

Sarrdy, nista ne izvdrcem nego se drzim cistog biblijskog ucenja.
Das li ti je poznato kako pociunje zakon o cistim i necisytim zivotinujsama?
"RECE GOSPOD MOJSIJU... OVO SU ZIVOTRINJEKOJE FCETE JEWSTI..." 3. Mojsijeva 11,1.
Vidis da sam ti reka istinu, bez izvrtanja. HBo0g je dao zakojnh o cistim i nhecistim zivotinjama i zato ga mi drzimo,
a On je to dao zbog nasega zdravlja.
------------------
Vidim koliko se DRŽIŠ ČISTOG BIBLIJSKOG UČENJA sa Arhanđelom Mihailom; Nepostojanjem PAKLA; Besmrtnosti duše; Govorenjem da nam nema spasenja ako konzumiramo čaj, kafu, alkohol, cigarete...

Upravo to i ja tvrdim što si ti sada rekao: Da ZAKON o čistim i nečistim životinjama POČINJE sa Božijim rečima : ‘’A reče Gospod MOJSIJU.........’’ Ne reče Gospod ADMU I EVI, ili pak reče Gospod NOJU. Ili reče Bog AVRAMU.............

Sarrdy, pa nisam ja dete da otvaram temu o tebi ili bilo kome.
Mene ne zanima ikkvfi su ljudi, samo kad dikutujemo onda svako je duzan d akaze sta veruje i kome pripada.
mene istina interesuje ane intrige i price.
---------------
Pa kada te to neinteresuje i nisi malo dete što si me do sada najmanj 10 X pitao, na temi ADVENTISTI, koje su moje jeresi ili ‘’Ajde Šardi da vidimo u šta ti veruješ, pusti sada Adventizam....’’.

Pa kada mu je rekao koje su to zivoitinje? Daj dokaz. Nemas ga.
Svakako da je to Bog ljudimsa objasnio i da su to znali od pocetka, ali nemamo izvestaj da je to objasnjavao Noju, jer je to njemu bilo poznatro.
Pa kada NEMAM DOKAZ da Noje nije znao koje su ČISTE a KOJE NEČISTE ŽIVOTINJE. Onda, moliom te objasni mi kako je Noje izvršio Božiji ZADATAK iz sledećih stihova:1. Мојсијева, глава 7

1. И рече Господ Ноју: Уђи у ковчег ти и сав дом твој; јер те нађох праведна пред собом овог века.
2. Узми са собом од свих животиња чистих по седморо, све мужјака и женку његову; а од животиња нечистих по двоје, мужјака и женку његову,
3. Такође и од птица небеских по седам, мужјака и женку његову, да им се сачува семе на земљи.
4. Јер ћу до седам дана пустити дажд на земљу за четрдесет дана и четрдесет ноћи, и истребићу са земље свако тело живо, које сам створио.
5. И Ноје учини све што му заповеди Господ.
6. А беше Ноју шест стотина година кад дође потоп на земљу.
7. И уђе Ноје у ковчег и синови његови и жена његова и жене синова његових с њим ради потопа.
8. Од животиња чистих и од животиња нечистих и од птица и од свега што се миче по земљи,
9. Уђе к Ноју у ковчег по двоје, мушко и женско, као што беше Бог заповедио Ноју.

Ma daj ti odgovor za svaku istinu, a jeresi cuvaj za sebe.

-----------------
KOJE ? Po 11 X ti ih tražim, a ti NIKAKO DA MI IH SAOPŠTIŠ. A ti NIKADA nisi tražio da ti mi saopštimo tvoje JERESI !

Sarrdy, u pravu si. Nisi rekao da su jeoliu meso, nego si rekao da su SVE JELI.
Da li sam u pravu?
pa si bio ljudijnha i kasniuje si to popravio i rekao si istinu.
---------------------
Nađi post pa proveri – rekao sam da su SVE JELI ŠTO IM JE BOG ZAPOVEDIO, osim sa drveta spoznanja! A mi bar dobri poznavaoci Biblije znamo da je bilo samo BILJE u pitanju.

Sarrdy, ma razotkrio siu ti sebe i svoje jeresi. Zar zbilkja mislis da bi nbeko pozeleo d averuje kao i ti?
Isus je rekao: "Po rodovima poznacete ih", a ne poricama. A ako tome jos dodamo i klevete kojih imate na pretek, sa ciljem da druge razotkrijete, pa sebe otkrijete, onda je svakome potpuno jasno.
-----------------------
Znam, ako sam te 11 X lepo zamolio da mi kažeš koje su moje JERESI – a ti mi nikada nisi NAVEO NI JEDNU – Meni je sve jasno kada TI neodgovoriš.
Jer se ti hvataš, za trun u tekst sagovornika i napadaš, a kamo li da on ima neku JERES.
Ponavljo bi je ti moj Mikane 100 X da je imaš !
Tako da taj jeftin trik ostavi deci, a ne nama ozbiljnim istraživačima Biblije.

NAJMANJE 10 X SAM TE PITAO KOJA JE MOJA JERES.

Pa zar i to cekas da ti ja kazem? Velika je to tama.
Mora da te mnogo zbog njih grize savest kad se neprestano za njih raspitujes.

Sve najbolje

Evo Pitam te po 14 X – KOJA JE MOJA JERES ?
Daj BAR JEDNU !
Nemoj samo Arhanđel Mihail, jer sam je napustio od skora. Smatram i tvrdim da je Arhanđel Mihail – Arhanđel Mihail. Jedan od vođa ili viših činova Anđela, a nikako i nikada Isus Hrist !

Poslednja izmena:
Natrag