Adventisti i Elen Vajt

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
978
Al je trošila - k’o ruska vozila

White-ovi nisu samo zaradili veliki novac - oni su i potrošili mnogo novca. Nema sumnje da su White-ovi na sebe rasipno trošili novac. Slijedi nekoliko primjera:

Ellen i James White su bili česti posjetitelji toplica i lječilišta, kao što je Our Home on the Hill, Dansville Clinic in New York. Ellen White također je provodila vrijeme u Rural Health Retreat u Svetoj Heleni, Dr. Kellogg's Health Clinic u Battle Creeku i raznim drugim lječilištima.

Dok su kritizirali druge da uzalud troše novac na fotografije, oni sami su trošili basnoslovne novce na fotografije. Pismo od Ellen White napisano Jamesu 1876. pokazuje da je na jedan negativ potrošeno 500 dolara. Preračunato u dolare 2020. godine to je 12 332 dolara!

Prema izjavama očevidaca, gospođa White se "bogato odijevala i kitila”. Svatko se može uvjeriti pregledom fotografija nje i njezinih ukućana.

Ellen White očito je imala apetit za finim mesom. Godine 1882. pisala je svojoj nevjsti Mary Kelsey White tražeći od nje da kupi "haringe" i "ostrige." Prema dr. Johnu Kelloggu, kad je sljedećih nekoliko godina posjećivala sanatorij Battle Creek, "uvijek je tražila meso i obično prženu piletinu", na veliko zaprepaštenje Kellogga i kuhara koji su obojica bili vegetarijanci.

Ellen White je bila svjetski putnik u doba kada su putovanja svijetom bila prilično skupa. Ne samo da je putovala diljem Sjedinjenih Američkih Država, već je također putovala u Europu i Australiju, navodno kako bi tamo pomogla u radu.
——————————-
Možda su i ovi “naši subotari” - Kainos, Laodikeja, tripo i Jovan - također vegetarijanci kao što je bio subotar i doktor John Kellogg, držeći riječi “šišačice ovaca” Božjim riječima. Možda se vama meso gadi, a pogotovo prženo meso, jer vam ga je “gutačica prženog mesa” ogadila, ali i dalje ostajete sljedbenici i klanjatelji Ellen White.

P.S. Što vas tako čvrsto veže uz ovakvu ženu?
Nego slape, jesi vidio Kellogove kukuruzne pahuljice i muslije. Kellog je i danas poznat, samo što je bio panteist i napustio crkvu. Evo ja od 1 januara ne jedem meso - ali to ne znači, ako se nađem u Sarajevu da neću pojesti ćevape...
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Nego slape, jesi vidio Kellogove kukuruzne pahuljice i muslije.

Ja jedem hranu za ljude.

Kellog je i danas poznat, samo što je bio panteist i napustio crkvu.

I ti si panteist, a još si u crkvi “Prosjaka i sinova” - “Stojadinke i Radiše” - “Šišača i ovaca”, a da ne spominjem još da subotar (EGWist) Jovan ovdje tvrdi da su Isus i sotona jednaki po svome božanstvu.

Evo ja od 1 januara ne jedem meso - ali to ne znači, ako se nađem u Sarajevu da neću pojesti ćevape...

Zar ti se ogadilo? I zašto ti se ogadilo? Ako ti je Stojadinka Jelena onako uživala u mesu s roštilja, zašto bi ga se ti odricao. Ako je zbog novca, ne daj im više desetak. Ti ćeš od svojih usta otkidati i njima davati, a vidio si kako je St. Jellena vaše desetine nemilice trošila na “mesinu s roštilja”. A osim toga, svinjski kotleti, malo masniji, s roštilja jesu i najbolji, a i jeftiniji su, pa se najedi, čovječe.
 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
978
Ja jedem hranu za ljude.



I ti si panteist, a još si u crkvi “Prosjaka i sinova” - “Stojadinke i Radiše” - “Šišača i ovaca”, a da ne spominjem još da subotar (EGWist) Jovan ovdje tvrdi da su Isus i sotona jednaki po svome božanstvu.



Zar ti se ogadilo? I zašto ti se ogadilo? Ako ti je Stojadinka Jelena onako uživala u mesu s roštilja, zašto bi ga se ti odricao. Ako je zbog novca, ne daj im više desetak. Ti ćeš od svojih usta otkidati i njima davati, a vidio si kako je St. Jellena vaše desetine nemilice trošila na “mesinu s roštilja”. A osim toga, svinjski kotleti, malo masniji, s roštilja jesu i najbolji, a i jeftiniji su, pa se najedi, čovječe.
Kaže Izaija da oni koji jedu svinjetinu će biti uništeni...mislim da je to negdje u 66 poglavlju
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Stavite sve na jedno mjesto - promislite - priupitajte se

A) Krenimo od početka, od ‘majčine utrobe’


Članak pod naslovom "Trial of Elder I. Dammon" ("Suđenje starešini I. Dammon-u") objavljen je u časopisu "Piscataquis Farmer" 7. marta 1845, a izveštač je bio g. George V. Edes, 58-godišnji mirovni sudija. Izveštaj časopisa "Piscataquis Farmer" o suđenju g. Israel Dammon-u je veoma precizan.

Svjedok Loton Lambert, pod zakletvom:

"Kada sam stigao oni su pevali - nakon pevanja seli su na pod - Dammon je rekao da je sestra imala viziju da saopšti - žena na podu je saopštila svoju viziju. Dammon je rekao da su sve druge zajednice grešne - oni su bili lažovi, svodnici, ubice itd. On je takođe navaljivao na sve koji nisu vernici kao i on. Naređivao nam je, ali nismo otišli. Žena koja je ležala na podu i saopštavala vizije, nazivana je od starešine Dammona i drugih, 'Kopija Hrista'. Dammon nas je nazivao svinjama i đavolima i rekao da bi nas izbacio da je on vlasnik kuće - ona koju su nazivali 'Kopijom Hrista', rekla je g-đi Woodbury i drugima da moraju ostaviti sve svoje prijatelje ili će otići u pakao. 'Kopija Hrista', kako su je nazivali, je ležala na podu neko vreme, onda bi ustala, pokazala na nekoga i rekla da je imala viziju da im saopšti, koju bi potom saopštila; bila je tu jedna devojka za koju su rekli da mora da bude krštena te noći ili mora otići u pakao; plakala je gorko i želela da prvo vidi svoju majku; rekli su joj da mora da ostavi svoju majku ili će otići u pakao - neko je rekao, 'pustite je neka ode u pakao'. Konačno je odlučila da bude krštena. 'Kopija Hrista' rekla je svoju viziju mojoj rođaci, da mora da bude krštena te noći ili će otići u pakao - ona se usprotivila, pošto je već bila krštena. Za 'Kopiju Hrista' su rekli da je iz Portlanda.

Žena koju su nazivali g-đica Baker, rekla je da je đavo prisutan i želela je da ga vidi - izabrala je mene i rekla, 'ti si đavo i ići ćeš u pakao'. Ja sam joj rekao da ona nije moj sudija. G. James Ayer (vlasnik kuće) me je onda zgrabio i pokušao da me izbaci kroz vrata. Rekao sam mu da nisam došao da ometam skup. Žena vizionar je pozvala Joel Doore-a, rekla mu da je posumnjao i da neće biti kršten ponovo - rekla je, 'brate Doore ne idi u pakao'. Doore je klečao kraj njenih nogu i molio se. G-đica Baker i jedan čovek su otišli u spavaću sobu - potom sam čuo da glas u sobi viče 'Oh!' Vrata su se otvorila - pogledao sam u sobu - ona je ležala na krevetu i držala ga; izašli su iz spavaće sobe grleći se, ona je skakala i gurala noge između njegovih. G-đica Baker je otišla do G. Doore-a i rekla, 'odbio si me ranije', on je rekao da jeste - onda su se poljubili - ona je rekla 'ovo je dobar osećaj' - upravo pre nego što su otišli u vodu da se krste. G-đica Baker je otišla u spavaću sobu sa čovekom koga su nazivali starešina White - video sam ga kako joj pomaže da se popne na krevet - svetlo se ugasilo i vrata su se zatvorila. Nisam video ni jedno od njih kasnije. Jednom sam bio u drugoj sobi i razgovarao sa svojom rođakom. Dammon i drugi su ušli u sobu i prekinuli naš razgovor i nazvali njenu sestru i mene đavolima. 'Kopija Hrista' je ležala na podu za vreme kada su odlazili u vodu da se krste i nastavila da leži dok nisam otišao, što je bilo između 12 i 1 posle ponoći."
--------------------------

Kao što možete vidjeti, crkva adventista sedmog dana "začeta je i rođena" u orgijama i orgijalištima koje su organizirali subotarski pioniri. Okupljene apostole na dan Pedesetnice pohodio je Duh Sveti, i tako je te nedjelje rođena Kristova Crkva. A tko je, koji duh je pohodio "ove roditelje današnjih adventista sedmog dana" toga 15. veljače 1845. koji ih je privodio u spavaću sobu na orgije? Pohodio ih je "otac laži i otac orgijanja", sam đavlina.

B) Kakvi bijahu kao novoređenče?


Vidjesmo, u grijehu orgijanja bijahu začeti, a u porođajnim mukama - Hulu na Boga urliknuše“ - 22.10.1844. Isus je prestao posredovati za grešnike i tada je završilo vrijeme spasenja za grešnike”.

Svi pioniri Adventizma sedmog dana - Ellen White, James White, Joseph Bates - natjecali su se doslovno u iznošenju ovog njihovog bogohulnog naučavanja i vjerovanja, tzv. “Zatvorena vrata”. Desetine je tekstova svakoga od njih troje, a ja ću vam citirati samo jednu izjavu St. Ellen White, iz kojega će vam biti sve jasno:

S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti,...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

C) Kakvi bijahu u zreloj dobi?

(St. Ellen White, Testimonies, vol. 4, pp. 390-391.): Roditelji, vaša djeca su u opasnosti da odu protiv svjetla danog s neba, i trebali biste kupiti i čitati knjige, jer će one biti blagoslov za vas i vaše ukućane. Trebali biste posuditi Duh proroštva svojim susjedima i nagovoriti ih da i oni kupe primjerak za sebe.”

(James White, Letter to Ellen White, Feb. 18, 1881.): "Naše financijske stvari dobro stoje, a u našim torovima ima još bogatstva."

Kao što možete vidjeti, St. Jellena je vrlo brzo naučila kako se najdjelotvornije mogu “šišati ovce”, a muž joj Đemo, da je razveseli, domeće kako “u njihovim torovima ima još bogatstva”. :) Šišaj, Stojadinka, šišaj!:bfghb:

Alternativni biznisi White-ovih


Ovdje još treba dodati kako je James White prodavao tzv. “svete slike, za koje su i tada, a i današnji adventisti, pa i ovi na ovom forumu, tvrdili da je to strašno poganstvo. Zatim, St. Jellena se dosjetila mogućnosti zarade pa je obilazila adventističke crkve i ženama adventiskinjama prodavala papirne krojeve za haljine.

Moram pripomenuti da ih je po idejama za “šišanje ovaca” dostigao jedino Imoćanin galantar Matan, iz prosjaka i sinova. :mig:

D) Kakvi bijahu pri kraju života? I supružnici St. Jellena i James i crkva im?

Rijetko koji adventist sedmog dana to zna, a istina je da su se u jednom trenutku, 1870-tih, razišli (razveli) i tako odvojeno živjeli sve do smrti Jamesa White-a. Netko će reći - Da, ovo nije kršćanski, ali ova primjedba je pomalo smiješna, jer njih dvoje su čitave svoje živote proveli u mržnji prema Kristovoj crkvi i naučavajući ne ono što je Krist svojoj crkvi ostavio, nego baš suprotno, baš ono kako ih je antikrist poučio i instruirao.

Ni crkva im nije mogla bolje završiti od njih, niti je to i zaslužila. Kao što su im se roditelji, St. Jellena i James White razveli pred kraj života, tako im se i crkva razvodi. Pa su tako nastajale neke “Reformirane crkve adventista sedmog dana”. A osim ovih i “formalno razvedenih EGWističkih crkava”, među samim subotarima postoje desetine, ili stotine različitih grupa i inicijativa. Najbolji primjer za ovo o čemu govorim jesu upravo četvorica EGWista na ovom forumu, evo dokaza:

1. Jovanu je Isus samo čovjeku, koji je božanstvo onoliko koliko i sotona

2. Tebi Isus također nije Bog, ali ga po božanstvu ne izjednačavaš sa sotonom, kako to čini Jovan

3. Tripi opet Bog nije Trojstvo, pa ni Isus nije Bog, a za Duha Svetoga kojega kršćani drže Bogom, kaže da je to sam sotona

4. Laodikeja samo deklarativno priznaje Trojedinog Boga, a istovremeno tvrdi da se ljudi neće spasavati ispovjedajući vjeru u Isusa, nego prihvaćanjem subote.

E) Promišljajte

o_O

F) Priupitajte se


Što može bilo kojeg čovjeka držati i zadržati u jednoj ovakvoj “Abort crkvi”? Zaista samo velika sila može čovjeka zadržati u crkvi adventista sedmog dana, nakon što sve ovo gore posvijstite tom čovjeku. OK, možda treba uzeti u obzir da postoje ljudi kojima se zbog “trovanja uma prevelikim dozama ‘duha proroštva’” nije uopće moguće posvijestiti, ali ova kategorija ljudi je psihijatrijski patološka, i ja ovdje i sada ne bih bavio ovom skupinom.

Zato priupitajte (priupitajmo) se, što skupinu ljudi kojoj se mogu posvijestiti ove gore činjenice, evo ja mislim da Kainos spada u ovu skupinu, priječi i što ih zadržava u crkvi adventista sedmog dana? Ja sam poprilično siguran što (tko) to točno je. To je upravo sotona (đavo), isti onaj koji je sve one koji nisu rođeni od roditelja adventista i doveo u jednom trenutku u crkvu adventista sedmog dana. Ovakav slučaj je i Kainosov, on je sam ovdje posvjedočio da je rođen od roditelja katolika, i dio života živio kao katolik.

Dakle, Kainosa je u jednom trenutku đav’o, upravo zlorabeći Kainosovo nepoznavanje i vjere Katoličke crkve i povijesti Katoličke crkve, preveo u “crkvu bogohulnicu”. Naravno, đav’o je tom prilikom ’obukao u bijelu vjenčanicu’ ovu “crkvu bogohulnicu i šišačicu ovaca”, a ‘jadnom neukom Kainosu’, kako to đavlina radi, Kristovu Katoličku crkvu i Crkvu Kainosovih roditelja, predstavio kao “Crkvu Kurvu”.

Kainos sada vidi
, jasno mu je, da je par stotina njemačkih maraka godišnje, koje je možda davao njegov otac, jednako tako i sva druga katolička kućanstva svojim župnicima, kako je Kainos i ovdje priznao da je zbog tih “svećenika gulikoža” napustio Katoličku crkvu, sitnica, mrvica, gotovo ništica, u odnosu na plan i provedbu plana ”šišača ovaca u subotarskim torovima“, St. Ellen White i Jamesa White-a.

Sve ovo vidjeti i gledati, a i dalje ostati u “toru adventista za šišanje”, kako ih je okarakterizirao sam njihov osnivatelj, James White, dokaz je da takve ljude u crkvi adventista sedmog dana ne zadržava više samo onaj koji ih je tamo doveo, đav’o, jer čovjeka koji sve ovo vidi u ovakvoj “ABORTUS CRKVI” ne bi mogao zadržati samo jedan đav’o. Zbog toga je đav’o u pomoć pozvao svoje pajdaše, legiju demona, a koliko će demona pozvati da mu pomažu čovjeka i dalje držati u ovoj crkvi, procjenjuje sam đav’o. Kainose, dakle, osim đavla koji te oteo Kristu i odveo u crkvu adventista sedmog dana, sada te tamo svojim silama zadržavaju zajedno đav’o i demoni koje je pozvao upomoć. Koliko je demona, kolika je legija, ja ne znam točno pa neću špekulirati.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Pioniri Adventizma sedmog dana bili su arijanci preko 50 godina

Dobro je poznato da su rani adventistički vođe i osnivači bili arijanci, koji su poricali Kristovo božanstvo i Trojstvo. Njihov članak "Doktrina o Trojstvu među adventistima" Gerharda Pfandla, iz njihovog Instituta za biblijska istraživanja (u daljnjem tekstu "Trojstvo") govori ovako:

"Dvojica glavnih utemeljitelja Crkve adventista sedmog dana, Joseph Bates i James White, izvorno su bili članovi Christian Connection Church, koja je odbacila doktrinu Trojstva. Drugi istaknuti adventisti koji su govorili protiv Trojstva bili su J.N. Loughborough, R.F. Cottrell, J.N. Andrews i Uriah Smith..."

Ovi čelnici poricali su Isusovo božanstvo i Trojstvo. Joseph Bates, odgojen u Kongregacijskoj crkvi, odbacio je doktrinu Trojstva nakon što se pridružio Christian Connection Church. Bates je nauk o suboti preuzeo od Rachel Oakes, baptistice sedmog dana, međutim, Bates nije prihvatio doktrinu baptista sedmog dana o Trojstvu. Dakle, rani adventisti imali su više zajedničkog sa Shakerima, koji ne samo da su svetkovali subotu i imali proroke, nego su također vjerovali kao arijanci. Tek na prijelazu stoljeća adventizam se počeo pomicati od arijanstva do prihvaćanja Isusovog božanstva, a potom i Trojstva. To je bilo teško učiniti u svjetlu izjava Ellen White, koje su se protezale više od 50 godina, podupirući arijanstvo.
——————————
Danas je među adventistima ponovo popularan arijanizam. Evo, od četvorice njih ovdje, trojica su militantni protivnici vjere u Boga i Spasitelja Isusa Krista, kako ga označi sveti apostol Pavao.

Interesantno bi bilo saznati kakav je odnos u ukupnom članstvu. Nije valjda da je od 20 milijuna Adventista u svijetu, njih 15 milijuna arijanaca. Osim toga, ako jesu premoćni , ne nužno 3:1 kao na ovom forumu, zašto ne preuzmu vlast u crkvi i zašto ne revidiraju vjerovanja i odbace Trojstvo kao pogansko vjerovanje? Bit će interesantno od samih adventista čuti kako stvari oko ovoga stvarno stoje.
 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
978
Pioniri Adventizma sedmog dana bili su arijanci preko 50 godina

Dobro je poznato da su rani adventistički vođe i osnivači bili arijanci, koji su poricali Kristovo božanstvo i Trojstvo. Njihov članak "Doktrina o Trojstvu među adventistima" Gerharda Pfandla, iz njihovog Instituta za biblijska istraživanja (u daljnjem tekstu "Trojstvo") govori ovako:

"Dvojica glavnih utemeljitelja Crkve adventista sedmog dana, Joseph Bates i James White, izvorno su bili članovi Christian Connection Church, koja je odbacila doktrinu Trojstva. Drugi istaknuti adventisti koji su govorili protiv Trojstva bili su J.N. Loughborough, R.F. Cottrell, J.N. Andrews i Uriah Smith..."

Ovi čelnici poricali su Isusovo božanstvo i Trojstvo. Joseph Bates, odgojen u Kongregacijskoj crkvi, odbacio je doktrinu Trojstva nakon što se pridružio Christian Connection Church. Bates je nauk o suboti preuzeo od Rachel Oakes, baptistice sedmog dana, međutim, Bates nije prihvatio doktrinu baptista sedmog dana o Trojstvu. Dakle, rani adventisti imali su više zajedničkog sa Shakerima, koji ne samo da su svetkovali subotu i imali proroke, nego su također vjerovali kao arijanci. Tek na prijelazu stoljeća adventizam se počeo pomicati od arijanstva do prihvaćanja Isusovog božanstva, a potom i Trojstva. To je bilo teško učiniti u svjetlu izjava Ellen White, koje su se protezale više od 50 godina, podupirući arijanstvo.
——————————
Danas je među adventistima ponovo popularan arijanizam. Evo, od četvorice njih ovdje, trojica su militantni protivnici vjere u Boga i Spasitelja Isusa Krista, kako ga označi sveti apostol Pavao.

Interesantno bi bilo saznati kakav je odnos u ukupnom članstvu. Nije valjda da je od 20 milijuna Adventista u svijetu, njih 15 milijuna arijanaca. Osim toga, ako jesu premoćni , ne nužno 3:1 kao na ovom forumu, zašto ne preuzmu vlast u crkvi i zašto ne revidiraju vjerovanja i odbace Trojstvo kao pogansko vjerovanje? Bit će interesantno od samih adventista čuti kako stvari oko ovoga stvarno stoje.
Nisu poricali Isusovo božanstvo, samo su vjerovali da je Isus proizišao ili rođen u vječnosti i kao takav je Bog po prirodi....ima istu materiju kao i Otac....nisu imali jehovističko gledište
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Nisu poricali Isusovo božanstvo, samo su vjerovali da je Isus proizišao ili rođen u vječnosti i kao takav je Bog po prirodi....ima istu materiju kao i Otac....nisu imali jehovističko gledište

Hoćeš reći da su vjerovali u Boga Oca i Boga Sina?? U Dvojstvo? OK, ali zašto onda nisu deklarirali vjeru u Dvojstvo?

Nisi mi odgovorio hoće li arijanci u crkvi ASD preuzeti vlast i kad bi to moglo biti.
 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
978
Hoćeš reći da su vjerovali u Boga Oca i Boga Sina?? U Dvojstvo? OK, ali zašto onda nisu deklarirali vjeru u Dvojstvo?

Nisi mi odgovorio hoće li arijanci u crkvi ASD preuzeti vlast i kad bi to moglo biti.
Otkud ti ta informacija, to je nemoguća misija....semiarijanci su u manjini, neki su i dalje u crkvi, neki nisu.....vidiš semiarijanci vjeruju da je Isus Bog po prirodi, i rođen u vječnosti
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Otkud ti ta informacija, to je nemoguća misija....semiarijanci su u manjini, neki su i dalje u crkvi, neki nisu.....

Kako to da vas je ovdje 3:1?

vidiš semiarijanci vjeruju da je Isus Bog po prirodi, i rođen u vječnosti

Je li Isus jednako Bog kao što je Otac Bog? Ako kažeš da nije, onda ti je ovo “Bog po prirodi” besmislica, jer takvo stvorenje ne postoji. Postoji Bog, postoje ljudi i postoje zborovi anđeoske nebeske vojske. Ovo biće, ‘Bog po prirodi’ a nije Bog, to si sam izmislio.
 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
978
Ovih dana u Mostaru traju nekoliko predavanja, večeras je zadnje. Ja ću postaviti jedno od njih jer je veoma interesantno i duhovno. Jedan govornik je iz Srbije, Nemanja Boričić youtuber, mr. psihologije. Čak ga je ugostio u emisiji neki katolički svećenik AGAGPE RTV iz Međugorja. Video broji preko 200 000 pregleda. Mnogi katolici se zahvaljuju svećeniku koji je Nemanju pozvao u program, i mnogi katolici u njemu vide duhovnog čovjeka. Cijelu emisiju i pozitivne komentare mnogih katolika možete pogledati u videu


Njegov sugovornik u Mostaru je Mr. Teologije Dario Kovačević iz Hrvatske i jedno od njihovih predavanja možete pogledati ovdje


Naravno, zbog Nemanje su na predavanje došle i njegove obožavateljice iz Hercegovine, što možete vidjeti ovdje na slici. Izgleda da je svećenik napravio veliku reklamu kad ga je pozvao kao gosta, tako da je stekao mnoge obožavatelje i obožavateljice....Naravno Nemanja ima više videa na youtube koje možete pogledati.

1678980548711.png

Želim reći da adventiste mnogi katolici ne mrze, što govore stotine komentara koje možete čitati ispod videa od AGAPE RTV ili kao što i ova slika govori. Oni u adventistima vide duhovne ljude. Jedino katolik slap mrzi adventiste više nego đavo. Sva sreća nisu svi isti, i drago mi je što sam mogao dokazati suprotno.
 
Natrag
Top