Adventisti i Elen Vajt

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
@tripo 41, a vi kao znate kakva je služba bila u Hramu? .Vi zaista verujete da je Herodov hram, a pre njega Salamonov zaista zemaljska kopija nebesa? Da onome koji stvara Univerzume samo svojom Rečju treba kuća? I još da je Njemu potrebno da imitira zemaljski hram na nebesima?

A da stvarno Mojsiju nije dat model po kojem će da gradi Šator. Još gore što čitaš Bibliju, a nikakav smisao nisi shvatio.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A da stvarno Mojsiju nije dat model po kojem će da gradi Šator. Još gore što čitaš Bibliju, a nikakav smisao nisi shvatio.

Da, da ne shvatam smisao i "tipologiju". Od kud znate da je Mojsiju baš Bog objavio planove šatora, ili je on iskopirao ono što je tokom svog života u Egiptu video. Ta naučio se svoj premudrosti Misirskoj.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
sotonu kao onoga koji se žrtvuje za otkupljenje greha i mnoge druge stvari. A sve to je EGW pisala tvrdila da joj je to Bog rekao?

Ko je tvrdio "da se sotona žrtvuje za otkupljenje greha?

Zašto iznosiš neistine?

a vi kao znate kakva je služba bila u Hramu? .Vi zaista verujete da je Herodov hram, a pre njega Salamonov zaista zemaljska kopija nebesa? Da onome koji stvara Univerzume samo svojom Rečju treba kuća? I još da je Njemu potrebno da imitira zemaljski hram na nebesima?

Zašto i ovde iznosiš neistine?

Po bibliji zemaljska Svetinja je kopija nebeske Svetinje u kojoj danas Hristos posreduje za čoveka, to je jasno učenje pisma.

Jerusalimski hram je TIPOS ili predslika nebeskog Jerusalima koji je opisan u otkrivenju.

Ali, jasno se vidi da ti ne poznaješ pismo, i da si slab u proučavanju, a evo jednog očiglednog dokaza u tvojoj sledećoj tvrdnji i pitanju:

Da, da ne shvatam smisao i "tipologiju". Od kud znate da je Mojsiju baš Bog objavio planove šatora, ili je on iskopirao ono što je tokom svog života u Egiptu video. Ta naučio se svoj premudrosti Misirskoj.

U bibliji jasno piše da je Bog pokazao Mojsiju nebesku Svetinju, i tačni izgled i mere po nebeskim.

Pitam se kako čovek može da učestvuje na forumu za religiju sa takvim neznanjem.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znam ko si, ni šta si, niti me to interesuje.

Za mene su Bog, njegova reč, i istina na prvom mestu.

Laž jeste preteška reč, ali kako drugačije nazvati pojavu laganja.
Možda kao iznošenje neistina, što zvuči blaže, ali predstavlja istu stvar kao i laganje.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Smanjite tenzije u raspravama, ne vrijeđajte se međusobno i uljudite razgovor!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne znam ko si, ni šta si, niti me to interesuje.

Za mene su Bog, njegova reč, i istina na prvom mestu.

Laž jeste preteška reč, ali kako drugačije nazvati pojavu laganja.
Možda kao iznošenje neistina, što zvuči blaže, ali predstavlja istu stvar kao i laganje.

Dakle, i tripo je lagao kada je vaše SDA lupetanje izneo kao izjavu pape Pia IX.

Kako to da ako verujemo u istog Boga, ne verujemo isto kao i vi?

Smanjite tenzije u raspravama, ne vrijeđajte se međusobno i uljudite razgovor!

Teško će se to postići. Veoma teško. Nikoga nisam nazvao pogrdnim imenima, osim EGW, a ona je mrtva već 103 godine, tako da se ne može uvrediti. Sa druge strane vređani smo mi: slap, mire, antonija, i ja. I to samo zato što iznosimo adventistima ometajuće činjenice.

Hvala

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dokaži da sam ja ikoga vređao.

Nisam pisao ni protiv bilo kog verskog vođe, a on i priznaje da to čini u vezi Ellen White.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dokaži da sam ja ikoga vređao.

Nisam pisao ni protiv bilo kog verskog vođe, a on i priznaje da to čini u vezi Ellen White.

Ne protiv EGW, jer de mortibus nihil nihi bene, nego ptoriv kulta koji je stvorila. Samo iznosim činjenice koje o vama postoje. Nisam iznosio ono što ovama misli Crkva, nego šta o vama misle protestanti.

To da iste vređali druge verske vođe, nije istina, jer vam je papa trn u oku, i nazivate ga sotonom. NA tome zasnivate čitavu svoju doktrinu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne protiv EGW, jer de mortibus nihil nihi bene, nego ptoriv kulta koji je stvorila.

Kult je vaš duh, nije naš. Kult mrtvih, kult svetaca, kult klanjanja, kult hramova itd.

Nisam iznosio ono što ovama misli Crkva, nego šta o vama misle protestanti.

Baš nas briga šta oni misle o nama.

To da iste vređali druge verske vođe, nije istina, jer vam je papa trn u oku, i nazivate ga sotonom.

On je sam sebi trn u oku. Pa ono što izlazi od vas jel to naše djelo.

Natrag