Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kult je vaš duh, nije naš. Kult mrtvih, kult svetaca, kult klanjanja, kult hramova itd.

Baš nas briga šta oni misle o nama.

On je sam sebi trn u oku. Pa ono što izlazi od vas jel to naše djelo.

Ne, to je vaš kult. Ako toliko volite i poštujete Bibliju, odbacili bi ste EGW i vratili se normalnom Sola Scriptura, ali vi to ne možete jer bez njenog "začina" nemate ništa. Biblija vam nije dovoljna da bi ste održali svoju doktrinu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne, to je vaš kult.

Pa duh protenst. je protiv kulta.

Ako toliko volite i poštujete Bibliju, odbacili bi ste EGW i vratili se normalnom Sola Scriptura,

pričaš besmislice, pa svako imati nekoga ko tumači Bibliju.

ali vi to ne možete jer bez njenog "začina" nemate ništa.

Opet pričaš nešto što nema smisla. Nisam ti ja kriv što ne shvataš smisao Sola Scr. pa kroz svoje zablude drugima pripisuješ ono što je kod tebe.

Biblija vam nije dovoljna da bi ste održali svoju doktrinu.

Pa jeste dovoljna za nauku. Očigledno da nisi ni shvatio šta je Sola Scr.

Samo iz Biblije se nauka crpi.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Znam ja da je to tvoj duh, da popljuvaš drugog. Toliko o tvojoj argumentaciji, ovog smajlija si samo formalno stavio.

Tebi je ostalo samo ovo, da napustiš rasp. ili da nas vrijeđaš. Pošto arg. nemaš.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Znam ja da je to tvoj duh, da popljuvaš drugog. Toliko o tvojoj argumentaciji, ovog smajlija si samo formalno stavio.

Tebi je ostalo samo ovo, da napustiš rasp. ili da nas vrijeđaš. Pošto arg. nemaš.
Nažalost, ima argumente. Sola Scriptura jeste isključivo pismo, koje kako Bibličari tvrde tumači samo sebe. Ako je tako, onda vam nije potreban tumač, uostalom EGW za SDA nije tuzmač, nego prorok čija su dela u ravni sa Pismom, iako je bila i ostala lažni prorok. Toliko ste zaglibili u njen kult, da bi svako ko se i pojavi sa tumačenjuem pisma morao da to tumačenje uskladi ne sa PISMOM, nego sa tumačenjima EGW. Uostalom, kod vas nije kažnjiovo samo sumnjati u pismo, nego i u tumačenja istog koje vam je ostavila EGW.

Svako, baš svako kose usudi da posumnja u vašu "nauku", ili čak da postavi pitanja smatra se posednutim, tj da je unjemu duh neistine. Zato kao papgaji i ovde ponavljate da je u nama taj i takav duh. To vam je odbrana, kao i onim farizejima što Isusu pripisaše da demone izgoni u ime Belzebuba. Samo, oni su to činili jer je Isus, Inkarnirani Bog, rušio njihov autoritet, a vi to činite da bi ste poplašili druge da se ne bi sumnja u učenje EGW raširila, i time napravila probleme, što finansijske prirode, što duhovne, gde se u prvoj gubi desetak, a u drugoj gubi mesto u Investigative judgement.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Problem ovde na forumu je taj, što se iznose SAMO isključivo prazne reči "ELEN WAJT OVO, ELEN WAJT ONO, ADVENTISTI OVO, ADVENTISTI ONO" a ne daju se nikakvi validni biblijski argumenti protiv učenja Adventista.

Hajde, evo pozivam da ISKLJUČIVO da na osnovu biblije izvidimo da li su učenja Adventizma ispravna ili ne.

Ne na osnovu tradicije, ličnih mišljenja..itd, već isključivo na onome što biblija govori.

Hvala!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nažalost, ima argumente.

To je rekao i kušač Isusu, ima arg. u Bibliji.

Drago mi je da se vidi vaš duh, a to jeste duh kušača jer samo vidimo izvrtanje i popljuvavanje sagovornika.

Drago mi je u smislu da sam dobro pretpostavio da je to vaš duh.

Mi vas nećemo, to nije naš duh. Duh adventista i adventizma.

A cilj što nas vrijeđate je da odemo odavde. Nećemo otići odavde.

Samo neću da vama dajem citate iz Biblije, kada vas citiram, msm da niste zaslužili.

Ni duh proroštva EGV.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tebi je ostalo jedino žaliti se urednicima. Vrijeđam te, a ti osjetljiv k'o mimoza.

To je tvoj duh, ja to od tebe i očekujem. Naravno da ću prijaviti uredniku.

A šta ti je drugo preostalo nego da vrijeđaš i da rasp. svodiš na lični nivo.

Evo ja ću se izvinuti zbog toga što sam rekao da neću davati stihove pred tebe. To je moj duh, a tvoj nije, neće nikada ni biti. Zato su vam države u rasulu, uglavnom.

Tema je EGV i advent.

Proroštvo je jedan od darova Svetoga Duha. Ovaj dar je znak raspoznavanja Crkve Ostatka i ispoljio se u službi Elen G. Vajt. Kao Gospodnji vesnik, njeni spisi su neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi obezbeđuje utehu, vođstvo, poučavanje i popravljanje. Oni, takođe, naglašavaju da je Biblija merilo kojim se moraju ispitati sva učenja i iskustva.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
TAKO GOVORI GOSPOD - 5.deo - Duh proroštva - Od večnosti do pobune
Tekstovi Duha proroštva koji obuhvataju period od samog početka, od večnosti, do pobune na Nebu od strane Sotone i palih anđela.

Natrag