Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
A kad sam ja rekao da su vam Jelenini spisi izvor istine Marko je ustvrdio da lažem i da vas optužujem. Tko je lagao, ja ili Marko?
Vidi Marko! Jelenini spisi su vam "izvor istine": :):)

Slape razumes ti to ali pricas samo da ne bude da nista nisi odgovorio.

Slusaj dobro: Spisi Elene Wajt
jesu izvor istine, ali nisu Sola Scripura. Nisu ravni Bibliji nego su MANJE svetlo koje obajasnjva VECE!
Elen Vajt uzdize Bibliju kao Bozju rec i tako je ona ukazala koje mesto u odnosu na Bibliju zauzimaju njeni spisti. Nisu ravni Bibliji, nisu dodtak Bibliji, nego su dati da uzdignu Bibliju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slusaj dobro: Spisi Elene Wajt jesu izvor istine, ali .....

Slape, nije lepo da iznosis lazi protiv drugih verskih zajednica. To ti kazes da su spisi Elene Vajt "izvor istine", a ne mi.

Pogledajte, Marko ni sam ne zna što bi zastupao. Najprije mene nazove lažovom, jer sam rekao da su im Jelenini spisi izvor istine, a evo sada sam on kaže: Spisi Elene Wajt jesu izvor istine!?!?

Ovo je tipičan adventist. Tipičan adventist pojma nema što im proročica Jelena sve naučavala, a naučavala je najstrašnije bogohulnosti. Međutim, iako pojma nemaju što je sve vjerovala i naučavala nikako je se ne mogu riješiti. Točnije, nikako ih Jelena ne može napustiti.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pogledajte, Marko ni sam ne zna što bi zastupao. Najprije mene nazove lažovom, jer sam rekao da su im Jelenini spisi izvor istine, a evo sada sam on kaže: Spisi Elene Wajt jesu izvor istine!?!?

Ovo je tipičan adventist. Tipičan adventist pojma nema što im proročica Jelena sve naučavala, a naučavala je najstrašnije bogohulnosti. Međutim, iako pojma nemaju što je sve vjerovala i naučavala nikako je se ne mogu riješiti. Točnije, nikako ih Jelena ne može napustiti.

Ne, Slape, oni ne mogu da napuste EGW, jer bez nje nisu ništa. Zavela ih je svim sjajem njezinim, svim djelima njezinim. A sve to se dobije kada se nema Crkva, nego se pismo tumači samo od sebe. Pa čak i tada, što sam pokazao klipovima sa youtube-a, ljudima Bog otvara oči, da vide.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527

Slape, znas ti o cemu je rec, ali se pravis Toso. Svakako da spisi Elene Vajt jesu istiniti, dakle sadrze istinu, ali ne pripadaju Sola Scriptura.
Biblija je iznad svega.

Zato je i EGW naglasila da njeni spisi nisu dopuna Biblije, nego su MANJE SVETLO, koje ljude i zene vode VECM SVETLU.
Zato Slape pogresno je tvrditi da adventisti smatraju spise EGW ravne Bibliji. Adventisti ne veruju tako.

Vidimo mi Slape da je to za tebe tesko da razumes, jer je to visi stepen Teologije, ali ako se potrudis, razumeces.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Novi zavjet je naknadno zapisani jedan dio onoga što su naučavali Isus i apostoli. Kako će onda Isus i apostoli naučavati po nečemu što će nastati desetljećima kasnije?

Onda se po tebi nisu pridržavali.

Kad sam napisao "BIBLIJI" mislio sam na nepisane biblijske principe koji su bili u Božjem umu, a napisani u srcima apostola, i kasnije pretočeni u pisanu reč.

Istiniti, veliš? A što je to istinito u njima? Je li istinito da je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike?

Evo još jednog Stvarnoslapovog primera laganja, jer je i na ovo odgovoreno, i još uz to ne poznaje biblijsko učenje o kraju vremena milosti, i Hristovom drugom dolasku.

On svoju teoriju gradi na izjavi Ellen White koja glasi:

Ellen White: "S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Dakle, kao što je i očigledno iz konteksta onoga o čemu piše Ellen White, iz koga je Stvarnoslap namerno izvadio samo ovaj jedan citat, može se videti sledeće:

1. Miler je na osnovu proroka Danila 8 i 9 poglavlje propovedao da će Hristos doći u određeno vreme ( pogrešno protumačivši sam događaj koji je tada trebao da se odigra ).

2. Oni koji su dolazili na Milerova predavanja, a to su bili pripadnici različitih crkava, i Rimokatolici, verovali su da prestaje vreme milosti i da Hristos tada dolazi ( što je i biblijsko učenje, da pre Hristovog drugog dolaska prestaje vreme milosti ).

Nakon ovog perioda, kada je Bog otkrio Milerovu grešku, oni koji su ostali nakon velikog razočarenja nisu više u to verovali, jer im je Bog otkrio istinu o Svetinji i Isusovoj posredničkoj službi.

Dakle, i ovo je jedan od propalih pokušaja Stvarnoslapa da obmane prisutne na forumu, jer očigledno iznosi neistine.

Po svemu sudeći, Stvarnoslap ne bi voleo da Isus ikada dođe, i da vidi svog Gospoda, jer tada bi se njegov balon laži i prevara potpuno raspao, i ne bi imao čime da se hrani.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Istiniti, veliš? A što je to istinito u njima? Je li istinito da je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike?

Nisi upoznao kako je funcionisala služba u Hramu u Jerusalimu, pa ne znaš ni kakva je služa Isusa u nebeskom Hramu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Slape, zabvoravio si investigative judgement, anihilaciju, sleeping souls, sotonu kao onoga koji se žrtvuje za otkupljenje greha i mnoge druge stvari. A sve to je EGW pisala tvrdila da joj je to Bog rekao

@tripo 41, a vi kao znate kakva je služba bila u Hramu? .Vi zaista verujete da je Herodov hram, a pre njega Salamonov zaista zemaljska kopija nebesa? Da onome koji stvara Univerzume samo svojom Rečju treba kuća? I još da je Njemu potrebno da imitira zemaljski hram na nebesima?

Poslednja izmena:
Natrag