Nije isto Bozija pravda i covecija pravda, ako je Bog ljubav, onda On ne mzoe biti pravda u nasem smislu reci, velika je razlika izmedju naseg pojmljenja pravednsti i Bozijeg pojmljenja pravednosti.
Nelsime brate, Slazem se ja s tobom da nasa pravda i Bozja pravda ne mogu se poistovetiti. ali brate dragi ne mozemo reci ako je Bog ljubav da nije i pravda. Bog jeste ljubav, ali je uvek i pravedan. Lujubav nije u suprotnosti sa pravdom, nego one idu zajedno.
Ja ne mislim da je Boziji zakon nepotrban, ja verujem da je zakon preobrazen(ispunjen) kao sto je i On sam rekao, ljudi se mennjaju a samim tim i zakon, kao sto se rezim vladavine menja tako se menja i zakon.
Nelsime, tako je sa ljudskim zakonoma, kad se promeni sistem vladavine mora da se i zakon promeni. Ali TO NIJE SLUCAJ SA BOGOM I NJEGOVIM ZAKO0NOM. Bog je Sveznajuci i Njegova vladavina je vecna, nikad se ne menja. Nemoj brkati dva odvojena pojma, a to je ljudi se menjaju, to je istina, ali Bog se ne menja i zakon je Bozji je nepromenljiv,a ne ljudski. Zato je Dekalog nepromenljiv i vecan kao i sam Stvoritelj.
Zakon nije preobrazen, jer to bi znacilo promenjen, on sam od sebe ne moze biti prestupljuen niti ispunjen. Mi ljudi mozemo ga postovati i ziveti u skladu sa njim, izvrsavati njegove odredbe, ili ga prestupati.
Cinjenica je ta da je Hristos ispunio zakon inace bi mi i dalje trebali da zrtvujemo,
Sta za teber znaci ispuniti? To znaci ziveti u skladu sa datim propisima. Ako si na to mislio, tako je, Hrisros je bio bez greha, nije ni u cemu prestupao Bozji zakon.
To sto ti kazes ispunio, pre ce biti da je Hristos ziveo u skladu sa Bozjim zakonom, ali on je svojm zrtvom otkupio one koji veruju u Njega. Hristos nije menjao zakon, nego je isplatio nas drug koji kao gresnici dugujemo zakonu za nase prestupe zakona, jer zakon je pravedan i osudjuje nas na smrt. Prema tome Hrisos je zadovoljio pravdu zakon svojom zrtvom, jer je umro mesto nas. A pravda zakona Bozjega je zadovoljena.
To sto se ljudi menjau, ne utice na Bozji zakon, on je nerpromenljiv kao i sam Zakonodavac.
Opet isti stih kao prethodni, jos potvrdjuje vaznost bogosluzenja jer su i hriscani pohadjali bogosluzenja kao i apostoli, a vi ste bogosluzenje ukinuli tj. vi ste ukinuli Boziji zakon, a mi ga i dalje postujemo samo u ispunjenom obliku.
To sto si sada rekao, ja ne razumem. Ti kazez da mi koji se drzimo Bozjeg zakona smo ukinuli Bogosluzenje i Bozji zakon, a vi koji ga prestupate, vi ga ispunjavate. Izvini brate to nema niekave veze sa istinom.
I deset Bozijih zapovesti su preobrazene u dve velike zapovesti,
Nisu one perobrazene, nego one su srz Bozjeg zakona Dekaloga. Prve cetiri zapovesti odredjuju kakva je nasa ljubav prema Bogu, a drugih sest, kakvu ljubavi imamo prema nasim bliznjima. Nijedna od deset zapovesti nije izaostavljena iz te dve zapovesti. BOZJI ZAKON OSTAJE U PUNINI NA ZNAZI.
, subota jos uvek traje i ona je predslika vovog vremena.
Da li si cito u prvom poglavlju Biblije ovu misao: "I bi vece i bi jutro dan, Prvi, Drugi, Treci" itd?
To dokjazuje da je tvoje teza antibiblijska. Subota nije simbol nicega, dok u Bibliji postoje mnogi simboli. Bog se jeste odmarao zajedno sa Adamom Sedmog dana, posle sestodnevnog stvaranja. Zato je Subotu uvrstao u svoj Zakon, kao dan uspomene na stvaranje. To je jasno izjavio u 4. zapovesti.
, a nedelja je i psolednji i prvi dan, tj. ona je dan vaskrsenja cele tvari, poslednji dan ovog sveta i prvi dan Carstva NEbeskog.
Ni nedelja nije sumbol nicega. Biblkija jasno tvrdi da je to prvi radni dan u svakoj sedmici. Hristovo vaskrsenje jeste vazno, ali ono nema nikave bveze sa svetkovanjem nedelje.
Ti uposte nemas pojma kakav je Bog, Bog je ljubav i mi se sami spasavamo,
Nelsoime, gde si ti pokupio tu divlju teologiju. Otkuda ti to da se mi sami spasavamo? Obrati pasnju na Pavlove reci: "Ja nesrecsan covek Bozji, KO CE ME IZBAVITI OD TELA SMRTI OVE."
Pavle ne kaze kako cu se izbaviti, on je dobro znao ako ce biti izbavljen, to samo mora NEKO DA GA IZBAVI, jer on sam sebe nikako ne moze da spase.
.Da Bog moze On bi nas sad spasao ili jos onog momenta kad su Adam i Eva pali, ali On ne moze da nas spase jer mi imamo slobodnu volju i mi mozemo da se obozimo.[/QUOTE]
Nelsime, ako Bog nesto ne moze onda On nije Bog, tj. nije Svemoguci, a to je jedna od osobina Bozjih. Slazem se da je Bog dao ljudima slobodnu volju da biraju da li ce biti spaseni ili izgubljeni, i da Bog postuje pravo covekovog izbora, ali niti se mi sami mozemo spasiti, niti je ispravno reci da nas Bog ne moze spasiti. Ako nas Bog ne spase, zauvek smo izgubljeni.
"Jer je Sin Covceiji doso da nadje i spase sto je izgubljeno. Luka 19,10.
"Koji nas izbavi od vlasti tame i premesti nas u carstvo ljubaviu Sina Svojega."Kolosanima 1,13.
"Blagodsacu ste spaseni od vere, to nije od vas, dar je Bozji."
Bog nam daruje spasenje, a ne da mi sami od sebe mozemo se spasiti.