Odkako sam se sreo sa Slapom na ovom forumu, jos od njega nisam cuo da je ista lepoga rekao o drugim hriscanima, NITI NAM JE ISTA REKAO O KATOLICKOJ CRKVI. Da li Slape i nije katolik, ili ga je sramota da kaze bilo sta o svome verovanju. Po svoj prilici da ga ni nema.
Slape imam jedno vazno pitanje. Prosle sedmice Papa je u poseti USA izmedju ostaloga izvinio se za seksualne skandale u Crkvi o kojima vec godinama bruji ceo svet. Ja viusoko cenim ovog papu, trudi se da pokaze svetu ono sto jeste i u sta veruje. Posvetio je paznje, mladima, deci i porodici, protivnik je abortusa.
Medjutim, koliko nam je poznatu, Katoloicka crkva nije sankcionisala pojedine svestenike koji su pocinili to grdno zlo zlostavljanja mladih, niti je jos ista ucinila da bar donekle ublazi problem.
Kada u jednoj parohiji vernici ustanu protiv nemoralnog duhovnika, Biskup ga samo premesti u drugu parohiju. Neke Biskupiuje su izvrsile bankropsi, jer nemaju novaca da isplatre presude ostecenima.
Mozes li nam objasniti, Ko, kad i gde je zabranio katolickim svestenicima da se ne zene? Kakva je svrha tome?
Drugo, zasto papa danas ne odobri svestenicima da se zene, bar delimicno bi umanjio to veliko zlo u crkvi?
Pa time bi najvise pomogao mladima, deci i porodici.