Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Nelsime, molim te procitaj paznjivo ovaj bibolijski izvestaj:
"TE RECI IZGOVORI GOSPOD NA GORI ISPRED OGNJA, OBLAKA I MRAKA, GLASOM VELIKIM, I NISTA VISE; NEGO IH NAPISA NA DVE PLOCE KAMENE KOJE NIM DADE." 5, Mojusiujegva 5,23.

Pre te izjave, Mojsije je ponovio svih 10 zapovesti.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Nelsime, molim te procitaj paznjivo ovaj bibolijski izvestaj:
"TE RECI IZGOVORI GOSPOD NA GORI ISPRED OGNJA, OBLAKA I MRAKA, GLASOM VELIKIM, I NISTA VISE; NEGO IH NAPISA NA DVE PLOCE KAMENE KOJE NIM DADE." 5, Mojusiujegva 5,23.

Pre te izjave, Mojsije je ponovio svih 10 zapovesti.
Daj mi ceo citat Marko i objasnicu ti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nelsim - kao onaj koji propagiraš Pravoslavnu veru - ti bi trebao da poštuješ Pravoslavno uvenje, a ti odskačeš i od njega.

Svaki Jevrejin u prošlosti i sadašnjosti zna da je Bog na dve kamene ploće napisao deset zapovesti, i oni smatraju da su te zaopovesti najsvetije - samo srce Tore.

Sledeće izjave o zapovestima su preuzete sa Pravoslavnih sajtova:

Десет заповести Закона Божијег

01-02.jpg

1. Ја сам Господ Бог Твој, немој имати других богова осим Мене.

2. Не прави себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити.

3. Не узимај узалуд имена Господа Бога свога.

4. Ceћaj се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је одмор Господу Богу твоме.

5. Поштуј оца свога и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.

6. Не убиј.

7. Не чини прељубе.

8. Не кради.

9. Не сведочи лажно на ближњега свога.

10. Не пожели жене ближњега твога, не пожели дома ближњега твојега, ни поље његово, ни слугу његовог, ни слушкиње његове, ни вола његовог, ни магарета његовог, ни какве стоке његове, и уопште ничега, што припада ближњему твојему.

Десет заповести Божијих биле су смештене на двема таблицама, јер се на њима садрже два вида љубави: љубав према Богу и љубав према ближњем.

Izvor: sajt - dobro drvo

-------------------------------

Десет Божјих заповести

Мојсије је добио десет Божјих заповести на Синајској гори. Десет заповести Божјих гласе:

1. Ја сам Господ Бог твој; немој имати других богова осим Мене.
2. Не прави себи идола нити каква лика; немој им се калањати нити им служити.
3. Не узимај узалуд имена Господа Бога свог.
4. Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и обави све послове своје, а седми дан је одмор Господу Богу твоме.
5. Поштуј оца свога и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.
6. Не убиј.
7. Не чини прељубе.
8. Не укради.
9. Не сведочи лажно на ближњега свога.
10. Не пожели ништа што је туђе.

Izvor: sajt - spc

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nelsim - kao onaj koji propagiraš Pravoslavnu veru - ti bi trebao da poštuješ Pravoslavno uvenje, a ti odskačeš i od njega.

Svaki Jevrejin u prošlosti i sadašnjosti zna da je Bog na dve kamene ploće napisao deset zapovesti, i oni smatraju da su te zaopovesti najsvetije - samo srce Tore.

Sledeće izjave o zapovestima su preuzete sa Pravoslavnih sajtova:

Izvor: sajt - dobro drvo
Izvor: sajt - spc

Krasno. Prestao si adventističke teze dokazivati Svetim Pismom. Ne pomažu ti više ne Jelenini spisi, iako su vam "jedini i nepogrešivi tumač biblijskih paincipa".

Kad si se već na Židove pozvao, pitaj njih smije li se Stari zavjet kasapiti i dijeliti onako kako to činite vi adventisti.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
I u nasim krugovima postoje razlicita misljenja, npr. ko su sinovi Boziji, a ko su sinovi coveciji u knjizi postanja, neki tvrde da su sinovi boziji angeli, a neki veruju da su sinovi Sitovi(ja sam medju njima).Takodje neki veruju da je svet stvaran duzi vremenski period, a ne 6 dana, ja nisam medju njima.Takodej imas crkvenoslovenski vs srpski i sl.
Takodje neki uce da raj i pakao postoje kao mest i ja nisam medju njima.Kao sto medju vama postoje neke nesuglasice kje nisu od velikog znacaja tako postoje i kod nas.Inace dobro znam sta jevreji misle, ja pre svega od njih i poticem bukvalno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Želim ti reći sledeće, da vrlo poštujem pripadnike ovog naroda i njihovu religiju, imam i neke poznanike Jevreje, i više puta sam posećivao sinagogu, i ako je Judaizam doživeo transformacije tokom vremena pod uticajem Helenizma i Talmudske tradicije.

Šta te je podstaklo da kao pripadnik ove nacije odeš u Pravoslavlje.

Ja imam poznanika Jevrejina koji živi praktični Judaizam, i često posećuje Adventističku crkvu - i zagrejani je protivnik tradicionalnih crkava, i njegov stav je "da tradicionalne crkve nemaju nikakve dodirne tačke sa biblijom"

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Šta te je podstaklo da kao pripadnik ove nacije odeš u Pravoslavlje.

Ja imam poznanika Jevrejina koji živi praktični Judaizam, i često posećuje Adventističku crkvu - i zagrejani je protivnik tradicionalnih crkava, i njegov stav je "da tradicionalne crkve nemaju nikakve dodirne tačke sa biblijom"
I ja sam bio kod vas i kod mnogih i bio sam u mnogim crkvama i trazio istinu, bio sam i ateista i agnostik, na kraju sam nasao istinu tamo gde je bila na pocetku, ti mislis da ja nisam znao te gljuposti o mnogobozackim obicajima koje sam cuo kod adventista>
Odnosio sam se prema pravoslavlju skepticno kao i ti, mozda jos gore, ali kad me je neko uputio bolje, video sam istinu koju je djavo krio od mene, osetio sam Boga, uocio pravo ucenje i istinu.Inace ja nikad nisam bio jevrej samo poticem od njih u korenu, moji su hriscani jako dugo, ja sam bio agnostik, ali sam uvideo istinu, zato zelim i tebi to da pokazem, iako je tesko ovako preko foruma, mozda se vidimo jednog dana.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Те ријечи изговори Господ свему збору вашему на гори исред огња, облака и мрака, гласом великим, и ништа више, него их написа на двије плоче камене које ми даде.
Naravno, TE je razlog pogresnog tumacenja, u originalu kad citas videces isto kao sto je vec receno, a to je deset reci napisa na tablici.Isti je slucaj kao sa "Ne pravi idola.." ova recenica je u futuru u originalnom jeziku, a kod nas ovako glasi, isto je sa TE i VELIKE RIBE, to su recimo greske u Danicicevom prevodu za koje ja znam, to TE je visak kao i prevod VELIKE RIBE koji bi trebao da glasi ne velike ribe vec ZMAJEVI, ali Danicic je preveo drugacije i ne krivim ga njegov prevod je mnoggo bolji od Vukovog prevoda NZ i jos je SZ mnogog tezi za prevodjenje.Zapampti pre svega da je ovo o 10 Bozijih zapovesti samo teorija i moje misljenje.

Natrag