Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Onda su i sami od sebe stvorili kanon, a ne po nadahnucu.Ja i dalje postavljam pitanje koje elemente?Sveti Oci su uneli u crkvu mnogobožačka učenja i govorili sami od sebe - a ne po nadahnuću.
Kako da se covek spase van crkve i van zajednice sa Njim?Ako si pripadnik celokupnog Adventističkog učenja a nisi u Adventizmu i ne prihvataš Ellen White - Bog će ti suditi po savesti i iskrenosti da to što imaš sprovedeš u delo, jer nije uslov spasenja prihvatiti Ellen White za proroka - već prihvatiti biblijsku istinu o spasenju i sprovesti je u lični život, što je činila i Ellen White.
Ako je crkva nepotrebna, zasto je onda Hristos dao naredbu o osnivanju crkve i apostoli su tu naredbu izvrsili?Crkvaq je sam čovek u kome stanuje Sveti Duh.
Čovekovo spasenje ne zavisi od crkve - već od lične spremnosti da posluša jevanđelje i da ga sprovede u lični život.
Crkva ima svoju Bogomdanu ulogu da ovo jevanđelje objavi ljudima, ali crkva ili prisutnost u crkvi sam po sebi ne spasava.
Da je tako - mi bi danas živeli u svetu živih svetaca, ali danas svi idu u crkvu, a svet propada u grehu i bezakonju.
Dakle, Bog će suditi po savesti svakom čoveku i spremnosti da primljenu svetlost primeni i sprovede u lični život, s time - što postoji punina svetlosti, i ona manja koju čovek poseduje ne znajući za onu veću, ali živi krajnje Bogougodno po datoj svetlosti.
Gnostici su propovedali njihovo jevandjelje kao i manihejci ali nisu osnovali crkvu i imali su vernike, iz ovog se vidi da razlog osnivanja crkve nije propovedanje jevandjelja vec zivot u ljubavi i zajednici, e bez tog nema spasenja.Crkva ima svoju Bogomdanu ulogu da ovo jevanđelje objavi ljudima, ali crkva ili prisutnost u crkvi sam po sebi ne spasava.
Ja sam u adventistickoj doziveo otimanje za materijalna dobra i zamalo tucu oko toga sto je mnogo gore.Ja tu ljubav u Pravoslavlju nisam doživeo, već samo vređanje, psovanje, proklinjanje, izbacivanje iz hramova - od strane Pravoslavnih sveštenika, i to pojedinih i u alkoholisanom stanju.