Slape je svecanpo izjavio:
A onda ih je sve zajašila i primat napada na Rim preuzela, neškolovana, kamenom u glavu udarena, Ellen White.
Bravo Slape! ONA JESTE KAMENOM UDARENa u glavu, ti si udAREN I BEZ KAMENa.
Onda bi to bila sličnost između Ellen White i mene, s tim da posljedice kod mene nisu dovele do umišljanja da me Bog zove i postavlja kao utemeljitelja crkve.
Slape nastavlja:
Ja ipak znam da se ti brineš i pitaš kako će ljudi, pogotovo adventisti, prihvatiti sve ono što su ovdje saznali o Ellen White, pionirima ASD i temeljima crkve ASD.
Jeste, Slape moram ti priznati da se veom mnogo brinem. Najstrasni je sto si tolikom dokazimsa uticao na adventister pa eno ih masovno odlaze u Katolicku crkvu.
Čisto sumnjam da bi to moglo biti masovno. Dapače, najčešća "mutacija" ih pretvara iz neznalica u licemjere.
Mi nismo u stanju da pobijem tvoje tsajsakre zahblude i smisljene argumentsa, a najveci medju njima je: "Ona je kamemnom udarena u glavu, a Slape udren i bez kamena."
Naravno da niste u stanju pobiti, ali ne zbog toga što bih ja smislio da je Ellen White imala paranoične snove, nego ste mogli pročitati
njezine vlastite riječi u kojima sama opisuje
svoje paranoične snove. Ne možete pobiti da je vjerovala i naučavala kako je 22.10.1844. završilo vrijeme obraćenja i spasenja grešnika, ne zbog toga što sam to ja smislio, nego ste ponovo mogli pročitati
njene riječi u kojima sama priznaje
da je tako vjerovala i naučavala.
Problem vaše nemogućnosti pobijanja njenih bogohulnih naučavanja nisam ja, nego sama Ellen White. Ellen White je osobno napisala sva ta svoja vjerovanja, a njezin muž James White ih objavio u časopisima koje je uređivao i izdavao - "A Word to the Little Flock " i "Present Truth". U ova dva časopisa ostala su svjedočanstva, hvala Bogu, o svemu onome što su vjerovali i naučavali Ellen White i pioniri ASD i o onome što su
temelji Adventizma sedmog dana koji su i
temelji crkve ASD. Ne možete to nikako
ni pobiti ni odbaciti, ne zato što to ja tvrdim, nego zato
što i danas vi sami u svojim vjerovanjima deklarirate kako su spisi Ellen White "
neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi objezbjeđuje utjehu, vodstvo, poučavanje i popravljanje." (vjerovanje crkve ASD br. 18) Osim što ne možete ništa od ovoga pobiti niti odbaciti,
najnekorektnije bi se ponijeli
upravo prema samoj Ellen White kad biste to i pokušali. Pa Ellen White se i
Bogu molila da njeni radovi i istina u njima, objavljivani u tim časopisima, stignu do ljudi, pogledaj:
Upravo u to vreme on [James White]
je počeo da objavljuje jedan mali list pod naslovom Sadašnja istina [Present Truth]
. ... Kada je iz štampe izašao prvi broj našeg lista, svi mi skrušena srca i suznih očiju kleknusmo oko njega, tražeći od Gospoda da blagoslov prati ove skromne napore Njegovih slugu. On je pripremljene primerke odmah adresirao na sve za koje je verovao da će ih pročitati, i sam ih je u jednoj putničkoj torbi odneo na poštu. Svaki sledeći broj je iz Midltauna prvo prenošen u Roki Hil i mi bismo pošiljke, pre no što ih odnesemo na poštu, raširili pred Gospodom i u usrdnim molitvama i suzama zatražili da Njegov blagoslov prati te neme vesnike. Uskoro počeše da pristižu pisma sa novcem za primljene publikacije, i dobrim vestima o mnogim dušama koje su prihvatile istinu. (Ellen White, Svjedočanstvo za crkvu)
Evo vidiš, Ellen White je čak
na koljenima i u suzama molila Boga da stigne do ljudi ono što je ona u tim časopisima objavljivala. Evo samo par primjera što je objavila u tom časopisu "Present Truth":
„Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, „Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)
"Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White, Present Truth, ožujak 1850)
Kao što su oboje zajedno molili, tako su oboje i pisali u tim časopisima, pa pogledajmo što je James White pisao:
"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844. (James White, A Word to the Little Flock, 1847. god.)
"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)
Eto, lako bi i ti i adventisti pobili moje izmišljotine, ali kako možete pobijati i pobiti ono što su pisali Ellen White i pioniri ASD, i još na koljenima i u suzama Boga molili da to stigne do ljudi. Na koncu, strašan grijeh biste počinili i prema svojim utemeljiteljima i prema Bogu kojemu su se oni molili šaljući u svijet svoju istinu.
Pogledaj dole onu veliku masu ljudi. Znas li ko su oni? Pa to su sve adventisti kojoima si ti "dokazao" da je katolicizam ispravan i eno ih masovno napustaju svoju crkvu i porikljucuju se katolicima. Slape, zaissa si postigao veliki ,nezapamceni uspeh medju adventistima.
Jelena bi ih nazvala "nemarno mnoštvo" koje je Bog odbacio.
Pogledaj one sto tamo zasedaju i vijcaju. Pa ko su ti? Nemoj tako glasno da pitas., polako. To su kardinali zasedaju i pokusavaju dA KANONIZIRAju SLAPEA. A TO CINE ZBOG TOLIKO VELIKG USPEHSA NA PROSVETLJENU ADVENTOITA ITOLIKO VERLIKOG VELIKOG USPEHA MEDJU NJIMS, KARDINALI CE TE PROGLASITI SVECEM.
Rekoh ti da ništa nije do mene, nego do mutacije.
Cako oni na koje si ti toliko snazno uticao da su tako brzo prihvatili tvoje sujeverje, ENO IH DOLE UNOSE KIPOVE U CRKVU, RELIKJVIJE I IKONR, A TO JE SVE PLOD TVOGA "MUDROG" DELOVANJA, a ima ih toliko mnogo 0. Da Slape zaista postigao si kod advenbtista veci usjeh neko apoostol Pavao kod Hebreja, Grka i Rimljana.
A jeli im nestao strah od križa?
Ti nisi mogao NI DA naslutis koliiko ce imati uticaja oni tvojiu "argumernti" - ona je udarena kamenom u glavu a Slape udared i bez kamena.
Je li tako Slape! A kaj bi drugo i bil neg tak.
Nisu moji argumenti, sve su ono Jelenine riječi za koje je na koljenima i u suzama Boga molila da stignu do ljudi. I eto, konačno stigoše i do ljudi na ovom forumu.
Posto si tako lako zbunio i pridobio toliko veliik broj adventidsta, culo se da sada nameravas da se posvetis Jehovinim svedocima. Sa njim ce ti lako. Samo ih ubeda da piznaju svetog oca a sve ostalo je isto kao i kod vas.
Od koga si čuo?
Nego molim te ne idi nikuda odavde, kad bi slucajno otiso ne bismo vis eimali humora koji je na najvisem supnju ovde.
Dobar je humor, uvijek i svakome dobro dođe.