Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Dobro jutro Slape,

ETO PONOVO SU SVI VIDELI DA IPAK U SVIM NJENIM IZJAVAMA NISI NIGDE PTRONASAO ONO STO SI IZJAVIO DA JE ONA TVRDILA DA JE S V A K U REC STO JE NAPISALA DOBILA OD BOGA.

DAKLE, JESI IZNEO LAZ I TO SI NAZVAO DA JE ISTINA.
Istina nije ti to jedina laz, dosta si ih vec naredjao.

TO JE SAMO ZATO STO NE ZNAS STA JE ONA PISALA,
nego sa tudjeg smetljista skupljas tude gluposti pa se njima javno sramotis.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Slapu je čudno jer nije bio Adv,šteta :mig: inače bi znao i bilo bi mu NORMALNO da svaku izjavu dotične gospe može naći u dve pa čak i u tri varijante tako da niko ne može ništa Adv. dokazati jer hoćeš šljivu evo je ili lubenicu eto je kao ista voćka gledana iz pričje i žablje perspekrive.

Tako crna jelena u duplikatu ima odgovor na svako pitanje pa ti onda vidi koji odgovor je validan...to gradivo nije za normalne osobe zato što uoče nerazumnost autorke jer su tekstovi šizofreni kao ona izjava ,,,nedelja je žig zveri koji se DELI od 1844....nedelja još uvek nije žig zveri a to ĆE BITI onog momenta kadamerika uzdigne nedelju...nedelja zapravo jeste žig zveri kao što samrekla,, parafrazirao,i može li normalan čover reći da to tako Bog govori u stilu možda jeste možda nije...samo kavez to rešava.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dobro jutro Slape,

ETO PONOVO SU SVI VIDELI DA IPAK U SVIM NJENIM IZJAVAMA NISI NIGDE PTRONASAO ONO STO SI IZJAVIO DA JE ONA TVRDILA DA JE S V A K U REC STPO JE NAPISALA DOBILA OD BOGA.

Kako kada, svašta je ona pisala i tvrdila.

DAKLE, JESI IZNEO LAZ I TO SI NAZVAO DA JE ISTINA.
Istina nije to to jedina laz, dosta si ih vec naredjao.

TO JE SAMO ZATO STO NE ZNAS STA JE ONSA PISSAL,
nego sa tudjeg smetljista skuplas tude gluposti pa se njima javno sramotis.

Rekao sam sam sebi, dok Jelenu ne "nadmašim u lažima" neću prestati pisati. Izgleda da mi je do kraja života pisati, i opet je ne mogu nadmašiti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dodajes Stvarnoslap dodajes, oduzimas i izvrces smisao i iznosis neistine, ponavljas sve isto i ako je na sve to dat odgovor.

Mene nisi prevario, a drugi neka se mole Bogu da prepoznaju ovu prevaru.

Sto se tice same Ellen White - kod nje je sve cisto.. Amin!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sto se tice same Ellen White - kod je je sve cisto.. Amin!

Pogledajmo na jednom primjeru "čistoću i veličanstvenost" lika i djela Ellen White. Evo što Ellen savjetuje i piše drugima:

S bolom u duši moram reći da među članovima Crkve ima buntovnički neobuzdanih, zlonamernih, lažljivih jezika, koji žive od spletkarenja. Ima podmuklih i vešto prikrivenih došaptavanja. Ima brbljivih i veoma lukavih podsmevača koji se mešaju u sve i svašta. Neke od tih brbljivaca uvek željnih ogovaranja na to pokreće samo radoznalost, drugi to čine iz zavisti i ljubomore, a mnogi iz mržnje protiv onih koji su Bogom pozvani da ih ukoravaju. Svi ti međusobno nesložni elementi uvek su spremni za svoj posao. Neki kriju svoja prava osećanja, dok drugi jedva čekaju da razglase sve negativno što znaju ili samo misle da znaju o drugima.

Pravi hrišćani nikad ne nalaze zadovoljstvo u razotkrivanju nedostataka i slabosti drugih. Oni odvraćaju svoj pogled od onoga što je ništavno i unižavajuće i misle samo o onome što je privlačno i dobro. Svako iznalaženje tuđih grešaka, svaka reč kritike i osude, pravom hrišćaninu zadaje bol. (Ellen White, Svedočanstva za crkvu - knjiga peta, str.46)

Ako je ovo gore "lice Ellen White", pogledajmo joj i "naličje":

Na povratku iz Monterija smatrala sam za dužnost da sazovem još jedan susret, pošto braća nisu ništa preduzela da olakšaju moje duševno stanje. Odlučila sam da istupim u sili Božjoj i da se, dajući izraza svojim osećanjima, oslobodim sumnjičenja i opovrgnem glasine koje su kružile o nama. U svom izlaganju iznela sam pojedinosti koje su mi bile otkrivene o prošlosti prisutnih pojedinaca, ukazujući im na opasnosti koje im prete i ukoravajući njihove pogreške. Istakla sam svu neugodnost položaja u kom se nalazim. Kada su mi u viziji bili prikazivani slučajevi pojedinaca ili čitavih porodica, to se najčešće odnosilo na njihov lični život i predstavljalo osudu njihovih tajnih greha. Mesecima sam se zalagala za pojedince u nastojanju da isprave greške za koje niko drugi nije znao.
(Ellen White, Svedočanstva za crkvu - knjiga prva, str.289)

Pogledajte, po vlastitom priznanju, čime se sve služila Ellen White kako bi se obračunala s onima koje nije smatrala lojalnima. Odlučila je, kako kaže, „istupiti u sili Božijoj“?! Kakav je to "istup u sili Božijoj"? Bog joj je u vizijama otkrivao osobne i tajne grijehe drugih, čak i iz prošlosti, a onda bi im ona dala do znanja kako ih "ima u šaci". Neviđeno, na koji je način čak i Boga "upregnula" u svoja osobna razračunavanja!!!

A vidite što je pisala u onom prvom citatu. One koji razglašavaju "sve negativno što znaju ili samo misle da znaju o drugima" Ellen White naziva "neobuzdanim buntovnicima", "zlonamjernicima" i "lažljivim jezicima" koji žive od spletkarenja. A onda Jelena pokazuje i "svoje naličje" (u drugom citatu) iz kojega je vidljivo da nju samu nitko ne može nadmašiti u "neobuzdanom buntovništvu", "zlonamjernosti" i "lažljivosti jezika". Zaista nitko nije živio od spletkarenja koliko je to živjela Ellen White.

Najgore od svega je to što je Ellen White u sva svoja spletkarenja uvukla i samog Boga. Za najgnjusnije stvari koje je činila (kao i u ovom primjeru) uvijek se pozivala na Boga. Zaista strašno. Međutim, htijući presuditi drugima, Ellen White je zapravo uvijek presuđivala sama sebi. Tu svoju "samopresudu" Ellen White će napisati ovako:

Ako izgubite poverenje u Svedočanstva, udaljićete se i od Biblijske istine. ... S obzirom na sadašnji vaš stav prema Svedočanstvima, koja su data da vas spreče kada ste na pogrešnom putu i isprave kad ste u zabludi, da li biste se osećali potpuno slobodnim da ih primite ili odbacite, bilo delimično ili u potpunosti? Upravo oni delovi Svedočanstva koje ste najmanje skloni da prihvatite, predstavljaju ono što vam je najpotrebnije. U delu Božjem ne može da bude nikakve saradnje sa sotonom. Svedočanstva nose pečat ili Božji ili sotonin. (Ellen White, Svedočanstva za crkvu - knjiga peta, str.47-48)

I zaista, "Jelenino djelo" je "ili Božje ili sotonino". Čije bi moglo biti s obzirom na gornju priču o "otkrivanju tajnih grijeha drugih ljudi"?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja za gornje citate koje si priložio mogu da kažem samo Amin.

To je duh pravog božanskog prorostva i biblijski princip - gde Bog daje proroku otkrivenja u vezi greha i slabosti njegovog naroda - kako cele zajednice tako i pojedinaca koji mogu svojim grehom i pogubnim uticajem da donesu prokletstvo celoj zajednici i ujedno ukorava i savetuje, kako bi se njegov narod očistio i njegova zajednica cinila samo ono što je pravo.

Ovo je bio princip Božjeg delovanja i u staro i u novom zavetu.

"Viči iz grla, ne usteži se, podigni glas svoj kao truba, i objavi narodu mom bezakonja njegova i domu Jakovljevom grehe njihove" ( Isaija 58. 1 )

"Opet mi dođe reč Gospodnja govoreći:
Sine čovečji, govori sinovima naroda svog,
i kaži im: Kad pustim na koju zemlju mač, ako narod one zemlje uzme koga između sebe, i postave ga sebi za stražara,

I on videvši mač gde ide na zemlju zatrubi u trubu, i opomene narod,
Ako se ko čuvši trubu ne uzme na um, i mač došavši pogubi ga, krv će njegova biti na njegovoj glavi.
Jer ču glas trubni, i ne uze se na um, krv će njegova biti na njemu; da se uze na um, sačuvao bi dušu svoju.

Ako li stražar videvši mač gde ide ne zatrubi u trubu i narod ne bude opomenut, a mač došav pogubi koga između njih, taj će poginuti za svoje bezakonje, ali ću krv njegovu iskati iz ruke stražareve.
I tebe, sine čovečji, tebe postavih stražarem domu Izrailjevom; slušaj dakle reč iz mojih usta i
opominji ih od mene.
Kad kažem bezbožniku: Bezbožniče, poginućeš; a ti ne progovoriš i ne opomeneš bezbožnika da se prođe puta svog; taj će bezbožnik poginuti za svoje bezakonje; ali ću krv njegovu iskati iz tvoje ruke.
Ako li ti opomeneš bezbožnika da se vrati sa svog puta, a on se ne vrati sa svog puta, on će poginuti za svoje bezakonje, a ti ćeš sačuvati dušu svoju"
( Jezekilj 33. 1 - 9 )

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To je duh pravog božanskog prorostva i biblijski princip - gde Bog daje proroku otkrivenja u vezi greha i slabosti njegovog naroda - kako cele zajednice tako i pojedinaca koji mogu svojim grehom i pogubnim uticajem da donesu prokletstvo celoj zajednici i ujedno ukorava i savetuje, kako bi se njegov narod očistio i njegova zajednica cinila samo ono što je pravo.

Ovo je bio princip Božjeg delovanja i u staro i u novom zavetu.

"Viči iz grla, ne usteži se, podigni glas svoj kao truba, i objavi narodu mom bezakonja njegova i domu Jakovljevom grehe njihove" ( Isaija 58. 1 )( Jezekilj 33. 1 - 9 )

Božjeg proroka da, ali ne onih koji grijehe jednog čovjeka pripišu drugom čovjeku, kao što je to učinila Ellen White.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Kako kada, svašta je ona pisala i tvrdila.
Rekao sam sam sebi, dok Jelenu ne "nadmašim u lažima" neću prestati pisati. Izgleda da mi je do kraja života pisati, i opet je ne mogu nadmašiti.

Slsape, zasto si toliko neposten?
Kakve vrste si ti svestenik i kome?

Pre svega, NISI PRONASAO ONO STO SI TVRDIO DA JE ELEN VAJT NAPISALA!
Ona nbikad nije izjavila da je SVAKU REC KOJU JE NAPISala dobila od BOGA.

SLOAPE, TO JE TVOJA LAZ I SVE DOK NE NADJES TU IZJAVU OSTAJES LAZOV.

Da si ti covek i krscanin, kao sto se predstavljas, ti bi sada pred svima trebao da se izvines sto si izneo laz,
i sve bi bilo uredu. Svi mi poneki put pogresimo, ali biti toliko bezobrazna, to prelazi normalno ponasanje u ljudskim odnosima.

Drugo, svima nama na forumu je potpouno jasno da ti mrzis Elen Vajt i sve adventiste. Nemam nista protiv toga, ti imas pravo da volis koga hoces a koga ne volis imas ptravo i da ga mrzis, ali nemas pravo da izvrceds necije reci i da druge prikazujes u laznoj slici onakvim kakvi nisu.

Natrag