Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Odgovor je dat.

Taramana - da li si se ti obratio potpuno Bogu i dozvolio Duhu Svetome da deluje u tvom životu i da te promeni svojom preporađujućom silom.

Ti govoriš drugima da se obrate Bogu - a sam nisi doživeo to iskustvo jer te tvoje reči i ponašanje odaju.

Da si se predao Bogu ti bi razumeo Božje puteve a ne bi ih rušio, i ne bi govorio neistine blateći verne Božje ljude, prvenstveno Ellen White za koju ne stoji ništa od onoga što joj pripisuješ.
Takođe - govoriš drugima da ponavljaju kao papagaji, a upravo ti i oni koji idu tvojim primerom to činite, ponavljajući već mesecima iste teorije na koje je mnogo puta odgovoreno, i dati dokazi da te vaše teorije ne stoje na istini, već na planski mudro smišljenim tricama, kako bi se prikazalo da je nešto tako i ako nije.

Ja sam sve to razotkrio, i ograđujem se o sve što ste do danas izneli protiv Adventista ili Ellen White, jer su sve puke izmišljotine.

Pozdrav!

Zartreba da se i stidim umesto tebe?
ČOVEČE rekoh nemoj me terati da uzimam vešticine njige i pokazujem ti citatima da svesno lažeš.
Laskanje ti ne pomaže kad tako neverovatno lažeš a sam znaš da jeste pisala sve ono što rekoh.
To suđenje ko je obraćen prepusti Bogu a ti pokušaj biti bar malo pošten i prestati sa laganjem.
Svestan si ti da knjige te nesreće od žene ne želim čitati pa se nadaš da se neće otkriti kako svesno lažeš ali sve se pre ili kasnije dokaže i ti ćeš i dalje imati đon umesto obraza i teratidalje kao da je sve OK.lagao pa šta ni prvi na zadnji put ti to nije.

SVE što je u ovoj temi a i uopšte Slap u vezi Jelene i compani rekao potpisujem jer je čovek rekao istinu.Ja ne patim ko gde pripada već koliko je ko čovek i koliko će mu istina biti iznad laži,tebi Laki je istina strani pojam,zaista nisam znao da među Adv.ima i takvih koji brukaju ostale.Ponavljam,pre ili kasnije pokazaće se sve tvoje laži da Jelena nije pisala ono što ja pročitah i moralno tvrdim da JESTE PISALA i pokazaće se a ti tad ako imaš i zrno savesti napustiti forum kao veliki lažov.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vidis Slape, kada bi ti zano sta je Elen Vajt pisala, ti nikad ne bi lupio onu glupost.
Tvoj problem je u tome sto skupljas izjave kojekavih otpadnika i pripisujes ih Eleni Vajt, a ne proveravas da li su istiniti ili ne, i da li se slazu sa globalnim spisima Elene Vajt. Zasto to radis? Zbog cega ovde prosipas neistinu i zbunjujes ljude?

A što je to neistina i glupost u onome što sam ja napisao? Koji je to citat koji sam ja pripisao Jeleni, a nije njezin? Zašto mi do dana današnjeg nisi odgovorio postoji li u tvojoj knjizi "Rani spisi" ona crvena rečenica koju je Jelena napisala još 1847. Da te podsjetim, evo te rečenice:

It was just as impossible for them to get on the path again and go to the City, as all the wicked world which God had rejected. They fell all the way along the path one after another

Prijevod: "Njima je tako bilo nemoguće vratiti se ponovo na put i poći u grad, kao i čitavom pokvarenom svijetu kojeg je Bog odbacio. Padali su uzduž čitavog puta jedan za drugim".

Naravno - ako su oni tada verovali da Isus dolazi - tada je i logično da veruju da prestaje vreme milosti za bezbožne, što uči i sama reč Božja kada govori o vremenu kraja i Hristovom drugom dolasku - da će Isus završiti svoju posredničku ulogu i da će tada prestati vreme milosti.

Oni okupljeni oko Milera su verovali da će to vreme nastupiti 22. 10. 1844 godine, i Ellen White i ostali pišu o tome.

:roll::roll::roll: Koji "oni okupljeni oko Millera"? Pa to su ti upravo Jelena i ostali pioniri ASD. Iako Isus 22.10.1844. nije došao na Zemlju, oni su i dalje nastavili vjerovati da je 22.10.1844. završilo vrijeme Isusova posredovanja za čovjeka, i da je tada odbačen pokvareni svijet. Miller i svi oni koji su ova događanja priznali kao pogrešku, prestali su i vjerovati da 22.10.1844. završava vrijeme milosti. Prema tome, upravo su Jelena i pioniri ASD oni koji su nastavili vjerovati da 22.10.1844. završava vrijeme pokajanja za grešnike. To ti i sama Jelena piše i priznaje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, tvoje optužbe za laž me ne dotiču, jer ja znam šta govorim i mislim, i tu nema govora o nikakvom navodnom "laganju" i nepoštenju
Upravo je suprotno, da ti i oni koji idu tim primerom - sve vreme iznosite NEISTINE, i nepošteni ste, jer vadite citate iz konteksta i prikazujete da je nešto tako i ako nije.

Ovo sam podebljao, jer ti cak ni dobronamerni savet urednika "da na forumu ne bi trebalo da se piše na taj način" ne pomaže.
A ako već pišeš - da koristiš drugu vrstu reči, a ne reč Laž.

Dakle, ja se ograđujem od bilo kakvih optužbi koje bi mi ti ili neko drugi mogao uputiti, jer ništa od toga ne stoji na istini, već je upravo kreirano sa vaše strane - da opravda i prikrije vaše lično nepoštenje i iznošenje neistina.

Ja sam ovo prozreo i razotkrio, a ostali neka se mole Bogu da prepoznaju taj duh prevare..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ako vec govorite o ''lazima'', onda ih i pokazite, sto pricate u prazno?
Vidim da ste se umorili, izneli ste vec odavno sve sto ste imali...

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ako vec govorite o ''lazima'', onda ih i pokazite, sto pricate u prazno?
Vidim da ste se umorili, izneli ste vec odavno sve sto ste imali...

Mire da li se ti to meni obraćaš?
Vidi bracika,ja imam prilično godina i verujućism čovek a to znači da mogu negde u mišljenju pogrešiti ali nikakosvesno ići u neistini.Drugo,moja reč je DA-DA i NE-NE ne zaklinjem se ali moralno stojim iza svake reči koju rekoh.
Meni bar pri ovojsvesti ne pada na pamet da ponovo uzimam u ruke Jelenine laži i čitam ih to je za mene kao da čitam satanističke laži.
Podelio sam celu biblioteku sve naslove od te žene i neznam ima li neki naslov odnje da nisam posedovao i isčitao sem knjige petog svedočanstva koji sam negde oko polovine ostavio jer ne volim tolike tračeve i tadsam se pitao kakvo je to svedočanstvo? Mire ti si u to vreme bio dečkić kad sam ja vodio borbu za istinu i ne pada mi na pamet dagubim vreme i skeniram sve te tekstove dokazujući laži Laodikeje.Ti pozajmi u najbližoj HAC peto svedočanstvo i polako ga čitaj i potom napiši ko govori istinu ja ili Laodikeja.
Ništa lakše od toga,zato prepiši jer su velike stranice svako mesto gde tračari i sudi trebaće bi dosta vremena ali ćeš imati dokaz za takve kao Laodikeja mada njima to ništa ni dalje neće značiti zbog duha straha prema Jeleni koju drže drugim Isusom.

Kad kažeš da mo sve rekli,NE nismo nisam ni počeo govoriti niti dokzaivati iz jednog razloga a to je što je duhstraha od Jelene veći od svega i ničeg se ne plaše koliko da oslove kako je Jelena pogrešila.Tolikegodine sam bio u tome i veruj midobro znam o čemu govorim.
Poznajem mnoge Adv.iz obe zajednice znam kako dišu mnogo vremena smo bili zajedno i sve možeš dotaći samo Jelenu i subotu ne.

Možeš reći da Isus NIJE IZJEO RIBU i med iz saća bez straha iako piše da JESTE JEO RIBU samo Jelenino da kojede meso ne može u nebo nesmeš poreći.Kako se Isus prošvercovao gore neznam.Sećaš se kako sam polako krenuo Laodikeji iz najboljih namera pokazati greške u temi Promašaji Adv.crkve i videvši da ga NE DOTIČE da ga duh straha poklopio odustao sam a tek sam počeo jer ima STOTINE lažnih učenja u toj zajednici ida je vredelo sve bi polako odradili na korist iskrenima a pošto tamo NEMA ISKRENOSTI već kruta dogma odustao sam-.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moj odgovor sam napisao u prethdnom komentaru, i u sustini nemam sta da dodam.

http://serbianforum.org/threads/adventisti-i-elen-vajt.581374/page-24#post-1695575

Napiosao bih samo - da sam ja tacno 22 godine u Adventizmu, isto toliko vremena proucavam bibliju i duh prorostva, doziveo sam mnoga licna divna iskustva sa Bogom, i nisam nikada pronasao nista sto bi govorilo u prilog istinitosti onoga sto se ovde iznosi o Adventizmu i Ellen White.

To pokazuje - da nista od negativnog u sustini i ne moze da se pronadje, vec je problem u pojedincima koji samo zele da predstave Adventizam i Ellen White u sto crnjem svetlu, iz kojih pobuda - ja u to necu da ulazim.

Ja bih to nazvao "Sindrom Arcibalda Rajsa" koji je od svih negativnih osobina kod coveka (misleci na Srbe kojima se i obracao ), naveo jednu, a to je "iznosenje polovicne istine obucene u sopstveno ruho"

To je osnovni problem koji se pokazuje i ovde na forumu.

Dakle, ja svedocim da u onima koji pisu protiv Adventizma i Ellen White ovde na forumu - nema ni trunke postenja ni istine, i da sve sto iznose ne stoji na istini, makar oni to tvrdili na sva zvona konstantno 24 casa u danu.

Oni to sami znaju - ali namerno izvrću i blate druge.

Ostalima savetujem ono što sam napisa i u jednom od prethodnih komentara - da se mole Bogu da ne budu uvuceni u ovu prevaru, jer ko pozne istinu osim Boga, i on je moze objaviti onome ko je trazi.

Što se tiče pete sveske svedočanstva - to je jedno divno delo koje sadrži različite pouke i uputstva za rad crkve i crkvenih ustanova, kao i savete porodicama, evanđeoskim radnicima, i pojedincima.
Hvala Bogu na tome.. Amin!

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire da li se ti to meni obraćaš?
Vidi bracika,ja imam prilično godina i verujućism čovek a to znači da mogu negde u mišljenju pogrešiti ali nikakosvesno ići u neistini.Drugo,moja reč je DA-DA i NE-NE ne zaklinjem se ali moralno stojim iza svake reči koju rekoh.
Meni bar pri ovojsvesti ne pada na pamet da ponovo uzimam u ruke Jelenine laži i čitam ih to je za mene kao da čitam satanističke laži.
Podelio sam celu biblioteku sve naslove od te žene i neznam ima li neki naslov odnje da nisam posedovao i isčitao sem knjige petog svedočanstva koji sam negde oko polovine ostavio jer ne volim tolike tračeve i tadsam se pitao kakvo je to svedočanstvo? Mire ti si u to vreme bio dečkić kad sam ja vodio borbu za istinu i ne pada mi na pamet dagubim vreme i skeniram sve te tekstove dokazujući laži Laodikeje.Ti pozajmi u najbližoj HAC peto svedočanstvo i polako ga čitaj i potom napiši ko govori istinu ja ili Laodikeja.
Ništa lakše od toga,zato prepiši jer su velike stranice svako mesto gde tračari i sudi trebaće bi dosta vremena ali ćeš imati dokaz za takve kao Laodikeja mada njima to ništa ni dalje neće značiti zbog duha straha prema Jeleni koju drže drugim Isusom.

Kad kažeš da mo sve rekli,NE nismo nisam ni počeo govoriti niti dokzaivati iz jednog razloga a to je što je duhstraha od Jelene veći od svega i ničeg se ne plaše koliko da oslove kako je Jelena pogrešila.Tolikegodine sam bio u tome i veruj midobro znam o čemu govorim.
Poznajem mnoge Adv.iz obe zajednice znam kako dišu mnogo vremena smo bili zajedno i sve možeš dotaći samo Jelenu i subotu ne.

Možeš reći da Isus NIJE IZJEO RIBU i med iz saća bez straha iako piše da JESTE JEO RIBU samo Jelenino da kojede meso ne može u nebo nesmeš poreći.Kako se Isus prošvercovao gore neznam.Sećaš se kako sam polako krenuo Laodikeji iz najboljih namera pokazati greške u temi Promašaji Adv.crkve i videvši da ga NE DOTIČE da ga duh straha poklopio odustao sam a tek sam počeo jer ima STOTINE lažnih učenja u toj zajednici ida je vredelo sve bi polako odradili na korist iskrenima a pošto tamo NEMA ISKRENOSTI već kruta dogma odustao sam-.
Rekao sam tebi, Laodikeji i Marku.
Znam ja da ti govoris istinu, ali sam hteo da uporedim, imamo i Marka koji je sve to citao na engleskom..
Meni ne pada na pamet da se zamaram trazeci knjigu, čitajući u potrazi za greskom, mislio sam da vi to ovde citirate, jedino ako ima u pdf, mozda odvojim vreme..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, istina ne moze biti dvostruka, i ne mogu postojati dvostruka istinita svedocanstva - bivsih i sadasnjih Adventista.

Neko od ovih dveju grupa mora da ne govore istinu, a da bi se ovo otkrilo covek mora biti krajnje posten u svom rasudjivanju, i imati duhovnu pronicljivost.

Danas postoji vise tipova bivsih Adventista - protivnika Adventizma.

Na prvom mestu to su oni koji nikada nisu stvarno postali Adventisti, niti su stvarno iskreno i temeljno proucavali veru Adventista i spise Ellen White, a kamoli trazili istinsko posvecenje i stepen vere licnog zajednistva sa Bogom.
To su oni koji povrsno poznaju ove stvari, jer se u njihovim izjavama to lako moze prepoznati.

Na drugom mestu, to su oni koji su doziveli neko negativno iskustvo u Adventizmu od strane ljudi, i takvi imaju nesto licno protiv Adventista i mrze ih iz dna duse zbog licnog iskustva koje su doziveli - generalizujuci ceo Adventizam kao nesto negativno.

Na trecem mestu, to su oni koji imaju predrasude i bibliju shvataju na nacin na koji su to naucili u svojoj crkvi od ljudi koji sebe smatraju tumacima biblije, ili su ideje pokupili sa razlicitih sajtova koji govore protiv sekti..itd.

Ti mi mozes verovati ali i ne moras, ali ja ti govorim iz licnog iskustva kao dugogodisnji Adventista i onaj koji je procavao svedocanstva bivsih Adventista, da se svi ovi svesno ili ne svesno koriste svim vrstama nepostenih sredstava, pa cak i izvrtanjem istine i iznosenjem neistina - u pokusaju da sruse veru Adventizma.

Zato sam vise puta napomenuo "da mene takvo nesto ne moze prevariti" jer moje utvrdjenje u istini i u zajednistvu sa Bogom je temeljito i potpuno, i prepoznajem ko govori neistine ili poluistine.

Dakle, ako neko zeli spoznati istinu - on je sam mora iskreno posteno proucavati, i uz to moliti se Bogu da je razume, jer istina je nesto sto oslobadja i daje coveku istinsku radost.

Biti pravi Hriscanin Adventista - to je nesto najlepse i sto donosi istinsku ljubav i radost coveku i oslobodjenje od zabluda i stanja mraka u kome se covecanstvo nalazi.
To je nesto sto kada covek primi od Boga - ostaje u njegovom srcu i vodi ka kroz citav zivot, cak i u najgorim teskocama kroz koje covek moze proci u zivotu, i docekati cak i zadnji dan zivota sa pesmom na usnama, jer vera koja je u srcu pobedjuje i samu smrt i prolaznost.

Neka od mojih licnih iskustava u upoznavanju sa istinom - opisao sam na licnoj temi koju sam pokrenuo pod naslovom "Iskustva sa Bogom"

http://serbianforum.org/threads/iskustva-sa-bogom.266205/

Pozdrav!

Sve knjige - pa i svedocanstva za crkvu, se mogu pronaci na sajtu pod naslovom "Ellen G White"

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, istina ne moze biti dvostruka, i ne mogu postojati dvostruka istinita svedocanstva - bivsih i sadasnjih Adventista.

Neko od ovih dveju grupa mora da ne govore istinu, a da bi se ovo otkrilo covek mora biti krajnje posten u svom rasudjivanju, i imati duhovnu pronicljivost.

Danas postoji vise tipova bivsih Adventista - protivnika Adventizma.

Na prvom mestu to su oni koji nikada nisu stvarno postali Adventisti, niti su stvarno iskreno i temeljno proucavali veru Adventista i spise Ellen White, a kamoli trazili istinsko posvecenje i stepen vere licnog zajednistva sa Bogom.
To su oni koji povrsno poznaju ove stvari, jer se u njihovim izjavama to lako moze prepoznati.

Na drugom mestu, to su oni koji su doziveli neko negativno iskustvo u Adventizmu od strane ljudi, i takvi imaju nesto licno protiv Adventista i mrze ih iz dna duse zbog licnog iskustva koje su doziveli - generalizujuci ceo Adventizam kao nesto negativno.

Na trecem mestu, to su oni koji imaju predrasude i bibliju shvataju na nacin na koji su to naucili u svojoj crkvi od ljudi koji sebe smatraju tumacima biblije, ili su ideje pokupili sa razlicitih sajtova koji govore protiv sekti..itd.

Ti mi mozes verovati ali i ne moras, ali ja ti govorim iz licnog iskustva kao dugogodisnji Adventista i onaj koji je procavao svedocanstva bivsih Adventista, da se svi ovi svesno ili ne svesno koriste svim vrstama nepostenih sredstava, pa cak i izvrtanjem istine i iznosenjem neistina - u pokusaju da sruse veru Adventizma.

Zato sam vise puta napomenuo "da mene takvo nesto ne moze prevariti" jer moje utvrdjenje u istini i u zajednistvu sa Bogom je temeljito i potpuno, i prepoznajem ko govori neistine ili poluistine.

Dakle, ako neko zeli spoznati istinu - on je sam mora iskreno posteno proucavati, i uz to moliti se Bogu da je razume, jer istina je nesto sto oslobadja i daje coveku istinsku radost.

Biti pravi Hriscanin Adventista - to je nesto najlepse i sto donosi istinsku ljubav i radost coveku i oslobodjenje od zabluda i stanja mraka u kome se covecanstvo nalazi.
To je nesto sto kada covek primi od Boga - ostaje u njegovom srcu i vodi ka kroz citav zivot, cak i u najgorim teskocama kroz koje covek moze proci u zivotu, i docekati cak i zadnji dan zivota sa pesmom na usnama, jer vera koja je u srcu pobedjuje i samu smrt i prolaznost.

Neka od mojih licnih iskustava u upoznavanju sa istinom - opisao sam na licnoj temi koju sam pokrenuo pod naslovom "Iskustva sa Bogom"

http://serbianforum.org/threads/iskustva-sa-bogom.266205/

Pozdrav!

Sve knjige - pa i svedocanstva za crkvu, se mogu pronaci na sajtu pod naslovom "Ellen G White"

Kada sam rekao da Taramana govori istinu, time sam mislio da "svesno ne iznosi neistinu", mozda on ne razume, ima pogresnu predstavu, ili sliku o EGW i njenim recima, ali sigurno namerno ne laze, on veruje u to sto priča.

Natrag