DA LI JE ELEN WAJT U OPISU VIZIJE, SVAKU REC DOBILA OD BOGA?
Odgovor: Nije!
Evo sta ona izjavljuje:
“Prilikom opisa svojih vizija, ja takodje zavisim od Duha Gospodnjega i opisujem onako kako mi je pokazano. Pa ipak, U OPISU ONOGA STO SAM VIDELA, RECI SU MOJE LICNO, IZUZEV, AKO MI IH JE DIREKTNO ANDJEO REKAO I JA TAKVE IZJAVE UVEK STAVLJAM POD ZNAK NAVODA.” 1.SM p. 37.
Posle ove izjave, procitajte ponovo izjavu Slapovu, koji je izjavio
Zar se Jelena sama ne hvali da je SVAKU napisanu rijec dobila direktno od Boga?”
Sada sami zakljucite da li Slape ovde na forumu iznosi istinu ili lazi.
Evo kako Elena Vajt objasnjava kako su Biblijski proroci primali i opisivali svoje vizije:
“Biblija otkriva Boga kao svoga Autora; pa ipak, ona je pisana ljudskim rukama, razlicitim stilom, koji predstavljau karakter pojedinih pisaca. Otkrivene istine date su Bozjim otkrivenjem (2. Timotiju 3,16); pa ipak, one su iznete ljudkim recnikom.
Beskonacni Bog svojim Duhom osvetljava razum i srce svojih sluga. On im daje snove i vidjenja, simbole i figure, i oni kojima je istina na taj nacin otkrivena, MORAJIU SAMI DA IH UGRADE U LJUDSKI JEZIK.
Deset zapovesti izgovorio je licno Bog, i On ih je svojom rukom napisao. One su Bozansko, a ne ljudsko delo. Medjutim, Biblija, koja otkriva istinu koju je Bog dao, IZRAZENA LJUDSKIM JEZIKOM, predstavlja jedinstvo Bozanskoga sa ljudskim. Takvo isto jedinstvo postoji u Hristu, On je bio Bozji Sin i Sin vcoveciji. To je istina i sa Biblijom, slicno kao sto je i sa Hristom, da “Rec postade telo i useli se u nas puno blagodati.” (Jovan 1,14)
Pisane u raslicitim vremenima, od ljudi koji su bili razlicitog polazaja u drustvu i zanimanja, umnih i duhovnih darova, Knjige Biblije prerdstavljau veliki kotrast u STILU kao i razlike u prirodi i objasnjenjima. Razlicite forme izrazavanja upotrebljavale su razliciti pisci, obicno ISTA ISTINA jasnije je predstavljena jednom od drugog pisca.
Kao sto razliciti pisci predstavljau predmete na razlicite nacine, povrsnom i nemarnom citaocu koji ima sopstvene predrasude, moze da isgleda da tu postoje razlike i suprotnosti, a gde razuman i ozbiljan istrazivac istine, unotrasnjeg prosvetljenja, vidi razum i harmoniju.
Kao sto je predstavljena preko razlicitih osoba, istina je izneta u svojim razlicitim aspektima. Jedan pisac je vise inpresioniran sa jednim delom predmeta; on se osvrne na onu tacku istine koja se uklapa u njegovo iskustvo i moc njegovog shvatnja i stepena primanja otkrivene istine; dok drugi u istoj pokazanoj istini vide i naglasava drugi deo i svaki od njih pod uticajem Svetoga Duha iznosi onaj aspekt istine koji je najvise uticao na njegov um. Dakle, razliciti su aspekti u svakom od njih, a ipak su u savrsenoj harmoniji. I tako istina predstvaljena je u savrsenoj formi, prilagodjena ljudskim potrebama u svim prilikama zivotnog iskustva.
Bog je svoju istinu saopstio “zemljanim sudovima”, pa ipak, ona je sa Neba. Svedocanstva su izneda NESAVRSENIM IZRAZIMA LJUDSKOG JEZIKA, pa ipak, to je svedocanstvo od Boga, a verna i poslusna Bozja deca, uz pomoc Njegove sile, u njima vide ‘Bozju blagodat punu istine’.” 1. MS. P. 25-26.