Slape se uhvati za jednu rec, obicno ciji konterst ne razume, niti zeli da razume, i njega do besvesti, kao dete od tri godine, ponavlja. Desetinama puta mu je sve objasnjeno, ali on to ipak neprestano ponavlja, jer drugo ni nema da da citaocima foruma.
Ja imam mnogo poslova koje treba da zavrsim, a ne samo da se igram sa Slapom.
IZ CRKVENE STATISTIKE
Vaspitanje
Hriscanska adventisticka crkva ima vise od 7,800 skola, koledza i univerziteta.
Te skole zaposljavaju oko 93,000 ucitelja i profesora.
U skole upisano je 1,814,000 djaka i studenata.
U bivsoj Jugoslaviji, pastor Adventisticke crkve treba da ima fakultetsko obrazovanje,
na zapadu mora da ima fakultet i magistraturu, a mnogi pastori u svim zemljama imaju i doktorate.
OVAKO VERUJU ADVENTISTICKI HRISCANI
Crkva
Crkva je zajednica vernika koji priznaju Isusa Hrista za Gospoda i Spasitelja. Nastavljajući za Božjim narodom iz starozavetnog doba, mi smo pozvani iz sveta; i skupljamo se radi bogosluženja, bratske zajednice, proučavanja Božje Reči, proslavljanja Večere Gospodnje, službe celom ljudskom rodu i objavljivanja Jevanđelja celom svetu. Crkva dobija svoje ovlašćenje od Hrista koji je utelovljena Reč iz Svetoga pisma koje je pisana reč. Crkva je Božja porodica. Usvojeni od Njega, njeni članovi žive utemeljeni na Novom zavetu. Crkva je Hristovo telo, zajednica vere čija je glava sam Hristos. Crkva je nevesta za koju je Hristos umro da bi mogao da je posveti i očisti. Prilikom svog pobedonosnog dolaska On će staviti preda se slavnu Crkvu, verne svih vekova, otkupljenu Njegovom krvlju; bez mane ili mrštine, svetu i bez mrlje.