Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Prijatelju Taramana, u meni nema nikakve glume ni veštačkih osmeha, već sve govorim onako kako me duh vodi i iznosim isključivo reč Božju sa ljubavlju i zalaganjem za spasenje onih koji je ne poznaju.

To je činila i Ellen White, to čini i Božja crkva, to će konačno učiniti i sam Gospod lično, i tada će svako biti osvedočen u istinu.

Tebi sve najbolje.
Pa i ja tebi najbolje želim zato ti i kažem da verješ BOŽJIM PROROCIMA a ne plagijatoru,manipulantu,šarlatanu i srebroljupcu Jeleni.
Ja te upitah ona pitanja koji duh uči sve one tačke i ti prekorači pitanja...zašto?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Pitanje je postavljeno Slapu:
Marko1932 je napisao(la):
Nego da te pitam nesto drugo. Kad bi danas vaskrsli svi apostoli i na ovoj planeti pronasli samo Rimokatoilicku crkvu, sta mislis da li bi joj se ijedan od njih pridruzio?

Slape je odgovorio:

[QUOTE="Naravno da ne bi. .[/QUOTE]

Odgovor: NE VERUJEM DA BI JOJ SE PRIKLJUCIO IJEDAN OD NJIH!

Sve najbolje

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pišući o događajima pre i neposredno posle 22. 10. 1844 godine - vezanim za one okupljene oko Milera - oni svedoče da su ti ljudi verovali da će Isus 22. 10 1844 godine doći na zemlju i da je Isusova posrednička služba završena pa time i vreme milosti za svet.

Pusti "prije i poslije 22.10.1844." Tko je odbačen točno na dan 22.10.1844.? Da te podsjetim na tvrdnje koje su iznijeli Ellen White, James White i Joseph Bates:

Ellen White:
- gospodar kuće1844. zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora
- pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama
- nije nas obvezivalo da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio
- Isusov duh i naklonost napustili su svijet

James White:
- zatvaranje vrata na deseti dan sedmog mjeseca 1844. (Yom Kippur – 22.10.)
- suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale
- naš je rad za svijet bio zauvijek završen
- grešnik ostao bez zagovornika

Joseph Bates:
- na kraju 2300 dana, u jesen 1844. zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet

Dakle, tko su oni koji su odbačeni točno 22.10.1844.? Tko su to "odbačena Crkva i pokvareni svijet"?

Pitanje je postavljeno Slapu:
Marko1932 je napisao(la):
Nego da te pitam nesto drugo.

Nego, da ja tebe nešto pitam. Nešto sam "načuo" da je Yom Kipur 1844. bio 23.09., a ne 22.10. Uzmemo li Jelenino učenje, kako molitve onih koji ne znaju da je Isus na nebu preseljavao idu izravno sotoni, možda možemo objasniti i njena učenja i ono što će iznjedriti ASD. Ako je Isus preselio 23.09.1844., a društvo okupljeno oko Millera molilo se sve do 22.10.1844., ne znajući da je Isus već preselio, onda su sve njihove molitve u taj mjesec dana otišle ravno sotoni. Gledajući ono što su naučavali Jelena i pioniri, i što će postati temelj crkve ASD, ja bih rekao da im je sotona "svesrdno" uzvratio na te njihove molitve. Dakle, Marko, što ti znaš o ovome da su "profulali" Yom Kipur za jedan čitav mjesec?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pusti "prije i poslije 22.10.1844." Tko je odbačen točno na dan 22.10.1844.?

Ne, ovo je upravo bitno, jer postoji dve vrste događaja koje Ellen White opisuje.

1. Kao prvo - ona opisuje događaje pre i neposredno nakon 22. 10. 1844 godine vezane za okupljene oko Milera koji su verovali da 22 oktobra biva okončana Isusova služba za čovečanstvo i da će on doći tog dana na zemlju.

2. Na drugom mestu ona piše o vremenu nakon 22. 10. 1844 godine kada su Adventisti spoznali istinu o očišćenju nebeske Svetinje nad Svetinjama, odnosno o Isusovom preseljenju iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama i zatvaranju vrata Svetinje i otvaranju vrata Svetinje nad Svetinjama, kada su oni okupljeni oko Milera odbacili ovu svetlost i bili odbačeni jer su onemogućili Isusu da izvrši posredničku službu u Svetinji nad Svetinjama, i time ostali iza zatvorenih vrata Svetinje nad Svetinjama.

Dakle, ponovićiu moj odgovor iz prethodnog komentara:

svuda gde oni pominju Isusovo preseljenje iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama i zatvaranje vrata Svetinje a otvaranje Svetinje nad Svetinjama, a sa druge strane odbacivanje onih koji su odbacili ovu istinu, oni misle upravo na to - na odbacivanju onih koji su odbacili ovu svetlost koju je Bog otkrio Adventistima nakon 1844 godine.

Da bi se u suštini videlo o kome se u određenom tekstu govori - mora se sagledati ceo kontekst događaja i pročitati ceo tekst ili poglavlje.
Vađenjem pojedinačnih citata čovek se u svakom slučaju može dovesti u zabludu da veruje u nešto što u sagledavanju celog konteksta nije tako.

Da te podsjetim na tvrdnje koje su iznijeli Ellen White, James White i Joseph Bates:

Ellen White:
- gospodar kuće1844. zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora
- pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama
- nije nas obvezivalo da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio

- Isusov duh i naklonost napustili su svijet

Ovde je jasno da Ellen White govori o onima koji su odbacili svetlost o očišćenju nebeske Svetinje nad Svetinjama odnosno o Isusovom preseljenju iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama i zatvaranju vrata Svetinje i otvaranju vrata Svetinje nad Svetinjama, jer ona to i naglašava kada kaže "gospodar kuće1844. zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora"

Dakle, ona ovde kaže da je Isus izašao iz prvog odeljka nebeske Svetinje i ušao u drugi da obavi završno delo očišćenja i posredovanja u korist čoveka ( što možemo videti iz nekih njenih drugih citata u kojima ona piše "da je Isus još uvek posrednik u nebeskoj Svetinji i da će to uvek biti ), i da oni koji su odbacili ovu svetlost Bog odbacio i da oni ne mogu biti opravdani jer su se našli izvan zavese Svetinje nad Svetinjama, i jedina mogućnost da ih Bog primi je bila u tome da uđu sa Isusom u drugi odeljak - u Svetinju nad Svetinjama, ali nažalost - oni to nisu želeli, odbacili su Isusovo posredništvo, i bili odbačeni svojom krivicom.

James White:
- zatvaranje vrata na deseti dan sedmog mjeseca 1844. (Yom Kippur – 22.10.)
- suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale
- naš je rad za svijet bio zauvijek završen
- grešnik ostao bez zagovornika

Joseph Bates:
- na kraju 2300 dana, u jesen 1844. zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet

Što se tiče ovih drugih citata - mora se pogledati ceo kontekst, ali se očigledno radi o događajima pre 22. 10. 1844 godine, jer ako se ne pominje Isusovo preseljenje iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama i zatvaranje vrata Svetinje a otvaranje Svetinje nad Svetinjama, a sa druge strane odbacivanje onih koji su odbacili ovu istinu, onda se tu opisuju oni okupljeni oko Milera koji su verovali da 22. 10. prestaje vreme milosti i Isus tada dolazi na zemlju.

Nego, da ja tebe nešto pitam. Nešto sam "načuo" da je Yom Kipur 1844. bio 23.09., a ne 22.10. Uzmemo li Jelenino učenje, kako molitve onih koji ne znaju da je Isus na nebu preseljavao idu izravno sotoni, možda možemo objasniti i njena učenja i ono što će iznjedriti ASD. Ako je Isus preselio 23.09.1844., a društvo okupljeno oko Millera molilo se sve do 22.10.1844., ne znajući da je Isus već preselio, onda su sve njihove molitve u taj mjesec dana otišle ravno sotoni. Gledajući ono što su naučavali Jelena i pioniri, i što će postati temelj crkve ASD, ja bih rekao da im je sotona "svesrdno" uzvratio na te njihove molitve. Dakle, Marko, što ti znaš o ovome da su "profulali" Yom Kipur za jedan čitav mjesec?

Jom kipur se dogodio 22. 10. 1844 godine, i oni koji su verovali da će Isus tada doći - većina od njih bili su verni ljudi i žene koji su čekali svog Gospoda i kraj ovozemaljskog poretka greha.

Dakle, to što je Bog zaklonio pravo značenje proročanstva o 2300 godina - ne znači da su oni zbog toga trpeli duhovne posledice, već upravo suprotno - Bog ih je utvrđivao u veri i nadi u njegov skori dolazak, i nakon velikog razočarenja kada je Bog otkrio pravo značenje ovog proročanstva - oni najverniji su ostali i njihova vera je još više bila utvrđena jer im je sam Bog poverio misiju da objave svetu ovu istinu o zavrnom Isusovom delu posredovanja za čovečanstvo, nakon koga će uslediti njegov slavni dolazak..Amin!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
1. Kao prvo - ona opisuje događaje pre i neposredno nakon 22. 10. 1844 godine vezane za okupljene oko Milera koji su verovali da 22 oktobra biva okončana Isusova služba za čovečanstvo i da će on doći tog dana na zemlju.

2. Na drugom mestu ona piše o vremenu nakon 22. 10. 1844 godine kada su Adventisti spoznali istinu o očišćenju nebeske Svetinje nad Svetinjama, odnosno o Isusovom preseljenju iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama i zatvaranju vrata Svetinje i otvaranju vrata Svetinje nad Svetinjama, kada su oni okupljeni oko Milera odbacili ovu svetlost i bili odbačeni jer su onemogućili Isusu da izvrši posredničku službu u Svetinji nad Svetinjama, i time ostali iza zatvorenih vrata Svetinje nad Svetinjama.

Dakle, ponovićiu moj odgovor iz prethodnog komentara:

Zašto se ti uopće javljaš, kad ne znaš odgovor na moje pitanje. Ja nisam pitao, koga je Bog odbacio prije 22.10.1844., niti sam pitao koga je Bog odbacio poslije 22.10.1844. Pitao sam: Koga je Bog odbacio 22.10.1844., kada je Isus prestao posredovati za čovjeka, kako pišu Ellen White, James White i Joseph Bates. Svih njih troje pišu kako je toga dana prestalo Isusovo posredovanje za grešnike i kako je tog dana Bog odbacio Crkvu i pokvareni svijet. Pusti da neki drugi adventist odgovori, možda netko zna.

Jom kipur se dogodio 22. 10. 1844 godine

Opet se "guraš" i odgovaraš na pitanje na koje ne znaš odgovor. Pusti Marka, možda on zna.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, ti očekuješ odgovor koji si sam unapred smislio, ne očekujući da on bude različit od tvoje vešto smišljene varke koja se krije u takvoj vrsti odgovora.

Odgovor koji sam dao je sasvim jasan i potpuno razotkriva ovu varku koju si smislio.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, ti očekuješ odgovor koji si sam unapred smislio, ne očekujući da on bude različit od tvoje vešto smišljene varke koja se krije u takvoj vrsti odgovora.

Odgovor koji sam dao je sasvim jasan i potpuno razotkriva ovu varku koju si smislio.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Ja očekujem odgovor na pitanje koje sam postavio. Jelena, James i Joseph pišu kako je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike, i kako je tada Bog odbacio Crkvu i pokvareni svijet. Ja samo pitam, tko su ovi koje je Bog odbacio 22.10.1844. Ako si ti "specijalist" za događaje "prije i poslije 22.10.1844.", onda čekaj pitanje koje se tiče vremena "prije i poslije", pa onda odgovaraj. Ovdje ostavi neka odgovore "adventisti specijalisti" za 22.10.1844.

Tvoj odgovor nije uopće odgovor na moje pitanje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti onda ne čitaš polako i precizno moje odgovore, već prelaziš preko njih krajičkom oka, jer te ti odgovori u suštini ne zanimaju, a u njima je sva suština cele stvari.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa i ja tebi najbolje želim zato ti i kažem da verješ BOŽJIM PROROCIMA a ne plagijatoru,manipulantu,šarlatanu i srebroljupcu Jeleni.
Ja te upitah ona pitanja koji duh uči sve one tačke i ti prekorači pitanja...zašto?

Nije lepo o nekome iznositi neistine i pisati na takav način.
Ellen White nije bila ništa od onoga što si naveo.

Ne znam o kojim tačkama je reč, jer ja uglavnom na sve odgovaram.

Natrag