Izvinjavam se sto na vreme nisam odgovorio, veoma sam zauzet.
Ponpovo vidimo da Slape u svome "odgovoru" nije ni spomenuo ono sto9 je glavni probleme, nego po svome starom obicaju ponavlja makar sta. Evo u cemu je problem:
Slape je ponovo lansirao jos jednu LAZ:
Možda sam ja najveći lopov i najveći gad na ovom svijetu, ali sve ono što sam citirao o naučavanju Ellen White i ostalih pionira je istina.
I onda Slape navodi primer koja je to "ISTINA":
Zar se vi adventisti sami ne hvalite time kako je Jelena napisala 100-tinjak tisuća stranica? Zar se Jelena sama ne hvali da je SAVAKU napisanu riječ dobila direktno od Boga?
Slape zao mi je, ali mora da ti otvoreno kazem to je obicna tvoja LAZ.
MOLIM TE DA NAVEDES TACAN TEKST GDE SE ONA HVALILA ,
"da je svaku napisanu riječ dobila direktno od Boga?"
Ako se usudis da navedej njenu izjavu moras navesti tacan izvor odakle si je uzeo, knjigu i broj stranice.
PRVO, SLAPE JE PROMASI DA NAVEDE TACAN IZVOR ODAKLE JE UZEO NJENU IZJAVU.
DRUGO U NAVODIMA KOJE JE PRILOZIO, JA JOIS NISAM NASAO REC
S V A K U.
Na tekst koji sam prilozio, Slape noije umeo da kaze ni jednu rec.
Evo sta Elen Vajt izjavljuje:
“Prilikom opisa svojih vizija, ja takodje zavisim od Duha Gospodnjega i opisujem onako kako mi je pokazano. Pa ipak, U OPISU ONOGA STO SAM VIDELA, RECI SU MOJE LICNO, IZUZEV, AKO MI IH JE DIREKTNO ANDJEO REKAO I JA TAKVE IZJAVE UVEK STAVLJAM POD ZNAK NAVODA.” 1.SM p. 37.
Slape, zasto na ovo nisi odgovorio? Pa eto sam sebi odgovori da li ovde iznosis "istinu" ili umesto nje LAZI?
Slape, sada si se pred svima osrampotio i pokazao, da uopste ne znas sta je Elen Vajt napisal.
Da si znsao za ovu njenu izjavu svakako da ne bi pricao gluposti i nesitinu i to nazbvao istinom.
Slape, to je isto kao kad bih ja sada poceo da pisem o Jesuitima u Katolickoj crkvi.
Ja sam povrsno u proucavao Crkvenu istoriju, ali svakako ne bih mogao da kazem da poznaje u tancine tu organizaciju kao ti.
Prema tome, sramota je sto pises po forumu, o predmetu koji ti je nepoznat.
A to se najbolje vidi po tvojim izjavama.
Ti sakupi ono sto su druge neznalice postirale, a sam ne znas o cemu se radi i tako se neprestano brukas kao nekakav tinejdzer. Zasto to radis? Cemu ti to koristi?
Da biste imali jos jasniju sliku kako Elen Vajt opisuje pisanje i iznoisenje poruka koje prorok dobije, procitajte i ovu njenu izjavu:
“Biblija otkriva Boga kao svoga Autora; pa ipak, ona je pisana ljudskim rukama, razlicitim stilom, koji predstavljau karakter pojedinih pisaca. Otkrivene istine date su Bozjim otkrivenjem (2. Timotiju 3,16); pa ipak, one su iznete ljudkim recnikom.
Beskonacni Bog svojim Duhom osvetljava razum i srce svojih sluga. On im daje snove i vidjenja, simbole i figure, i oni kojima je istina na taj nacin otkrivena, MORAJIU SAMI DA IH UGRADE U LJUDSKI JEZIK.
Deset zapovesti izgovorio je licno Bog, i On ih je svojom rukom napisao. One su Bozansko, a ne ljudsko delo. Medjutim, Biblija, koja otkriva istinu koju je Bog dao, IZRAZENA LJUDSKIM JEZIKOM, predstavlja jedinstvo Bozanskoga sa ljudskim. Takvo isto jedinstvo postoji u Hristu, On je bio Bozji Sin i Sin vcoveciji. To je istina i sa Biblijom, slicno kao sto je i sa Hristom, da “Rec postade telo i useli se u nas puno blagodati.” (Jovan 1,14)
Pisane u raslicitim vremenima, od ljudi koji su bili razlicitog polazaja u drustvu i zanimanja, umnih i duhovnih darova, Knjige Biblije prerdstavljau veliki kontrast u STILU kao i razlike u prirodi i objasnjenjima. Razlicite forme izrazavanja upotrebljavale su razliciti pisci, obicno ISTA ISTINA jasnije je predstavljena jednom od drugog pisca.
Slape, da li si jednom razumeo, kako Elen Vat objasnjava prorocke vizije, snove, simbpole i figure?
Da li si razumeo da ona tvrdi da postoje razlicoiti stilovi pisanja u Bibliji, ali u svemu tom je harmonija, Bozje poruke obucene su u ljudki recnik?
Sada na karju Slape, reci pred svima da li o adventistima i Elen Vajt iznosis istunu ili sakupljas lazi koje ni tebi nsu jasne?