Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pavle još poziva da robovi budu pokorni.

Sada si ublažio - "Pavle još poziva da robovi budu pokorni." - u prethodnom postu si tvrdio da su apostoli zadržali ropstvo, kao da su apostoli dobili neograničenu zemaljsku vlast. Dakle, lagao si, lagao si s namjerom da prikriješ i sakriješ činjenicu da je utemeljiteljica vaše subotarske sekte, Ellen White, notorna kleptomanka i notorna rasistkinja. I eugeničarka također.

Apostoli zatiču društvo u kojemu postoje i robovi, međutim, nije Isus ovlastio i poslao apostole da oslobađaju ove robove, nego ih je ovlastio i poslao da oslobađaju ljude iz ropstva grijehu. Također, apostoli ne pozivaju niti kršćane niti nekršćane: zadržite koje imate i uzimajte nove robove, kako to čini Ellen White što se tiče miješanja rasa, koja kaže: Neka se rase ne miješaju, tako mi je Bog javio.

Inače, što bi apostoli najrađe napravili da su imali ovlasti za to, najbolje vidimo iz Pavlova Pisma Timoteju:

Tit 3,25-31: Molim te za svoje dijete koje rodih u okovima, za Onezima, negda tebi nekorisna, a sada i tebi i meni veoma korisna. Šaljem ti ga - njega, srce svoje. Htjedoh ga zadržati kod sebe da mi mjesto tebe posluži u okovima evanđelja. Ali ne htjedoh preko tvoje volje da ne bi tvoja dobrota bila od nevolje, nego od dobre volje. Možda baš zato bi za čas odijeljen da ga dobiješ zauvijek - ne kao roba, nego više od roba, kao brata ljubljenoga, osobito meni, a koliko više tebi, i po tijelu i po Gospodinu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Rekoh, apostoi su zadržali ropostvo. Ostajem pri tome.

Apostoli su onda, po tebi, zadržali i kurve i javne kuće. Jer su i kurve i javne kuće, kao što su i robovi, nastavili postojati čitavo vrijeme dok su apostoli živjeli. :)

Tvoje neznanje je baš veliko.

Tvoja munjenost i pokvarenost su beskrajni. Evo, apostole i za postojanje javnih kuća optužuješ. Kažeš, apostoli su zadržali ropstvo i javne kuće.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jovane.
Zasto jos komentarises sa tim ludakom u pravom smislu te reci.
Jer to i jeste ludak, neuracunljivi bolesnik, bolestan um jer je takve tako nazvao i Pavle u Rimljanima 1 poglavlje.

To nije uvreda vec dijagnoza.
Covek koji je sebe doveo do stanja potpune demonizacije sopstvene svesti, koga je demon potpuno obuzeo.

Covek koji ne da nema ni mrvicu duhovnog, vec koji nije covek vec demon u ljudskom oblicju.

Izvini, ali tako je.

To mi Bog sam svedoci.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jovane.
Zasto jos komentarises sa tim ludakom u pravom smislu te reci.
Jer to i jeste ludak, neuracunljivi bolesnik, bolestan um jer je takve tako nazvao i Pavle u Rimljanima 1 poglavlje.

To nije uvreda vec dijagnoza.
Covek koji je sebe doveo do stanja potpune demonizacije sopstvene svesti, koga je demon potpuno obuzeo.

Covek koji ne da nema ni mrvicu duhovnog, vec koji nije covek vec demon u ljudskom oblicju.

Izvini, ali tako je.

To mi Bog sam svedoci.

Taj koji tebi svjedoči i koji te huška da sve ovo izgovoriš, naravno, nije Bog nego sotona. Iznesenim činjenicama i istini o subotarskoj bogohulnici i kleptomanki Ellen White ne možeš odgovoriti i kontraargumentirati, pa si pobjesnio, pjeniš se, i nasrnuo si na mene. Međutim, činjenice o vašoj utemeljiteljici ostaju.

Još jednom hvala Bogu Isusu Kristu što vas subotare, kao sada tebe i Jovana, tjera da pokažete kako vas u zajednici okuplja Ellen White a ne ISus Krist.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Onda je i Isus ropstvo održao. I Isus je navodio primjere u kojima hvali sluge koji poštuju svoje zemaljske gospodare.

Pa naravno. Isus je podržavao ropstvo. Tj. nije ga ukidao već pozivao na poštovanje poretka. Pa vala i ti nešto da ukapiraš. Zato trebaš biti oprezan ubuduće koje pozicije zauzimaš. Jer poruka jevanđelja nije radikalno menjanje poretka već promena čoveka iznutra. Zato recimo ni protestanti nisu morali da ruše monarhije poput katolika i pravosalvaca da bi uredili države već su te monarhije bile kao najbolje demokratske republike. Čak i kolonijalna politika Engleske je donela napredak zemljama koje su bile pod njenom kolonijalnom vlašću.

No, sve u svemu, poruka jevanđelja je unutrašnja promena ili revolucija i zato jevanđelje ne menja nužno oblik vladavine već menja čoveka unutra.

Natrag