Stalno imajmo na umu slijedeće, kada analiziramo i vrednujemo ono što je napisala Ellen White:
Ja sam vam pokazala ono što je Gospodin pokazao meni. Nisam napisala ni jednu rečenicu u kojoj su samo moje vlastite misli. Njih mi je Bog prije otvorio u viđenju - dragocjene zrake svjetlosti koje blistaju s prijestolja." (Ellen White, Svjedočanstva, Vol. V.)
Elen govori u skladu sa vremenom s obzirom na težak život crnaca tog vremena i preporuke da zbog takvog stanja ljudi ne posežu za preteranim mešanjem belaca i crnaca i rađanjem osoba crne puti koje će zbog toga imati društvene probleme.
Danas je Amerika prepuna
droge, kurvanja i nemorala svake vrste, i pogođene su sve skupine američkog društva. To znači da bi danas
taj Ellenin 'bog' ljudima preko nje poručio:
drogirajte se, kurvajte se, kradite, ubijajte, lažite, otimajte. Jer eto, taj "
Ellenin bog", kad su u Americi bila teška vremena za crnce, poručio je preko Ellen White da uopće nije vrijeme za mješanje rasa, jer će stvoriti zbrku.
P.S. Jasno je, onaj tko je poučio Ellen White ovome i na čiji nagovor je ona rasističku ideologiju podržavala i provodilanije bio Bog nego sam sotona. Ne može Bog biti rasist, kad je Bog na svoju sliku i priliku stvorio i bijele i crne i žute.
Nepromjenjivi Bog se ne može mijenjati, pa da ljudima kaže -
budite rasisti, kad su crnci u teškoj poziciji. Ili da Bog ljudima kaže
- drogirajte se i kurvajte se, kad je puno droge i kurvara u društvu.