Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tebi je ideologija važnija od čoveka. Sada si pokazao to potpuno jasno.

Evo dolje moga posta, koji si ti komentirao ovako kako si komentizao - citiram te: Tebi je ideologija važnija od čoveka.

Da, da apostoli govore o isčeivanju dolaska a ne o prirodi, to se vidi iz teksta...dolazak Hristov.

Jesi li ti ikada u svome životu bio Bibliji na udaljenosti manjoj od kilometar? Jesi li ti ikada vidio Bibliju?? Jer, iz ovoga što ti pišeš vidi se da ste Biblija i ti k'o 'Bog i šeširdžija'.

Elen govori istinu, nije morao niko biti osvedočen silom sa nebesa da bi to shvatio, to su svi ljudi u XIX veku shvatali. Eto naveo si bio Marget Singer

Ellen laže, i to laže k'o đavlina. Pokazat ću ti đavlije laži koje je napisala Ellen White.

"Marget Singer"!?!?!? ;) Nije Marget Singer nego Margaret Sanger. :) Razlika je opet, između 'Jelene' i 'Singerice', k'o Bog i šeširdžija. Margaret Sanger, za razliku od Ellen White, ne tvrdi da joj je ono što je napisala izdiktirao Bog.

A sada evo đavlije laži koju iznosi Ellen White, i pripisuje tu laž Bogu, jer, tvrdi Ellen White, - "Nisam napisala ni jednu rečenicu u kojoj su samo moje vlastite misli. Njih mi je Bog prije otvorio u viđenju.

Razum treba diktirati broj djece. Roditelji koji povećavaju broj djece pozivajući se na savjet razuma, moraju znati da će njihovo naslijeđe biti tjelesna i umna slabost; oni krše posljednjih šest zapovijedi Božjeg zakona. ... Oni su uzeli udjela u povećavanju stupnja degeneracije čovječanstva
(Ellen White, Svedočanstva za crkvu - knjiga peta, str.47-48)

Što mislite, "Jelenin šaptač", koji joj je diktirao a ona zapisala, da su roditelji s više djece "kršitelji posljednjih šest Božjih zapovijedi" i da su oni odgovorni za "povećavanje stupnja degeneracije čovječanstva", bijaše li Bog ili sotona???
-------------------------------

Molim te, pročitaj još jednom ovaj gore moj post, pa mi točno navedi moje riječi iz kojih se vidi da je meni ideologija važnija od čovjeka.

P.S. "Jelenin šaptač", koji joj je diktirao a ona zapisala, da su roditelji s više djece "kršitelji posljednjih šest Božjih zapovijedi" i da su oni odgovorni za "povećavanje stupnja degeneracije čovječanstva", bijaše li Bog ili sotona???

P.S.S. Treća nema. Ili su od Boga ili su od sotone.

A od Boga nisu i ne mogu biti, jer Bog čovjeku ovako reče:

Post 1,27-28: Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog i reče im: "Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite!

Dakle, kad nije Bog, a vidjesmo da nije, tko onda bijaše 'šaptač' Ellen White?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ideologija po pitanju rađanja dece. To sam ti ukazao. Tebi nije važno da li postoje uslovi za odgoj dece, ne pitaš se o smislu rađanja već se zadržavaš na formi da se deca moraju rađati.
Dakle, forma i ideologija a ne smisao. Zato ti i funkcionišeš u duhovnim razmatranjima kao i u razmatranjima života na nivou površnog sagledavanja stvari bez mogućnosti složenijeg i smislenijeg pristupa.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, istina oslobadja, ali zaboravio si da kazes "DA SI TI U ROPSTVU LAZI"

Jer sve to sto pises o Ellen White su lazi, na koje ti je vec odgovoreno.

A sa njima ces se suociti na sudu Bozjem, ako ne odbacis te lazi o drugima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ideologija po pitanju rađanja dece.

Svemogući Bog, naš Stvoritelj i Spasitelj: muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog i reče im: "Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! (Post 1,28)

Ellen White: Roditelji koji povećavaju broj djece pozivajući se na savjet razuma, moraju znati da će njihovo naslijeđe biti tjelesna i umna slabost; oni krše posljednjih šest zapovijedi Božjeg zakona. ... Oni su uzeli udjela u povećavanju stupnja degeneracije čovječanstva (Ellen White, Svedočanstva za crkvu - knjiga peta, str.47-48)
---------------------------

Prvo je, vidimo, od Boga. Od koga je onda ovo drugo?

Stvarnoslap, istina oslobadja, ali zaboravio si da kazes "DA SI TI U ROPSTVU LAZI"

Jer sve to sto pises o Ellen White su lazi, na koje ti je vec odgovoreno.

Nisu laži. Ono što sam ja citirao zaista je napisala Ellen White. Zašto ne provjeriš? Zašto se bojiš istine o Ellen White???

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Svemogući Bog, naš Stvoritelj i Spasitelj: muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog i reče im: "Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! (Post 1,28)

Ellen White: Roditelji koji povećavaju broj djece pozivajući se na savjet razuma, moraju znati da će njihovo naslijeđe biti tjelesna i umna slabost; oni krše posljednjih šest zapovijedi Božjeg zakona. ... Oni su uzeli udjela u povećavanju stupnja degeneracije čovječanstva (Ellen White, Svedočanstva za crkvu - knjiga peta, str.47-48)

Prvo je, vidimo, od Boga. Od koga je onda ovo drugo?

Nisu laži. Ono što sam ja citirao zaista je napisala Ellen White. Zašto ne provjeriš? Zašto se bojiš istine o Ellen White???
Šta hoćeš da kažeš, da je od Boga "rađjajte se u bedi i nemaštini" ili "rađajte se jer postoje uslovi"? Koja je tebi od ove dve opcije prihvatljivoja i realnija

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Koja je tebi od ove dve opcije prihvatljivoja i realnija

Misliš od ove dvije:

Svemogući Bog
, naš Stvoritelj i Spasitelj: muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog i reče im: "Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! (Post 1,28)

Meni je prva, pa Božja je? Zar je tebi prihvatljivija ova druga, antibožja, đavlija!?!?!?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ubaci smisao te zapovesti.

Božjoj riječi ovdje niti se ima što dodati niti oduzeti. Ona je posve jasna, pa ću je ja još jednom još malo širu citirati:

Post 1,27-28: Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog i reče im: "Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite!

A sada protubožja, antikristova izjava:

Roditelji koji povećavaju broj djece pozivajući se na savjet razuma, moraju znati da će njihovo naslijeđe biti tjelesna i umna slabost; oni krše posljednjih šest zapovijedi Božjeg zakona. ... Oni su uzeli udjela u povećavanju stupnja degeneracije čovječanstva

Natrag